צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ ברכישת אופנוע ראשון- עד 250 ס״מק
בוקר טוב לכולם,
הוצאתי לאחרונה רישיון a1 ואני מחפש לקנות את הכלי הראשון שלי.
לפני שאני כותב כאן את כל צרכיי אציין שאני זר לכל עולם האופנועים כך שזו צריכה להיות עובדה מנחה בשבליכם בתגובותיכם.. החלטתי להוציא רישיון מטעמי נוחות ומתוך החלטה אישית שברצוני להתחיל לרכב. אני בטוח שבתור חובב אדרנלין לא אתאכזב אך השלב הראשון בדרך להיות רוכב הוא לקנות כלי.
מבחינת צרכים:
-התקציב שלי הוא 12k אך כמובן שאני אשמח לפחות.
-במשך 4-5 חודשים הקרובים נסיעות של 1-2 פעמים הלוך חזור מרמת גן לרחובות.
-חוץ מזה מרבית הנסיעות יהיו באזור המרכז.
-הכלי צריך לשמש אותי למשך השנה-שנה וחצי הקרובות
- פקטור מאד משמעותי בשבילי הוא עניין של חיסכון. אני לא יודע איפה זה בא לידי ביטוי באופנוע ( אני מכיר רק את עניין הביטוח שעד 250 סמק המחיר די אחיד ) אבל חשוב לי מאד הוצאות נמוכות ( יכול להיות שזה פרמטר לא רלוונטי )
- לא יודע מה עדיף- קטנוע או אופנוע?
מצד אחד אני חולה על כל ההתעסקות עם ההילוכים ואין ספק שאופנוע סקסי הרבה יותר מקטנוע, אבל מצד שני אני שומע שהחזקה של אופנוע יקרה יותר, הכלי פחות נוח ולא כדאי לקנוע אופנוע 250 סמק אלא משהו חזק יותר אחרת עדיף קטנוע.
בקיצור- סומך עליכם שתעזרו לי למצוא את מה שאני מחפש, אני מתכנן לקנות כלי כבר בימים הקרובים ככה שאתם יותר ממוזמנים לשלוח לי קישורים למכירות.
בנוסף, אשמח מאד לקבל תשובות והסברים מפורטים והכוונה מה כדאי לי לחפש באופנוע שיתאים לצרכיי כדי שאוכל לחפש בעצמי.
תודה מראש על העזרה, אלעד
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?year=2012--1&price=-1-12000&priceOnly=1&open-item-id=mparel&viewPage=item-page-popup
איך הכלי הזה? עסקה שווה?
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?year=2012--1&price=-1-12000&priceOnly=1&open-item-id=mparel&viewPage=item-page-popup
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?year=2012--1&price=-1-12000&priceOnly=1&open-item-id=gmwzbi&viewPage=item-page-popup
איך הכלים האלה? משהו מהם עסקה שווה?
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?manufacturer=168&model=2600,2602&year=2012--1&engineval=200-250&open-item-id=8ct1w6&viewPage=item-page-popup
מה לגבי זה?
נצא מנקודת הנחה שאתה רוצה אופנוע ועם ABS.
אני חושב שרק ההונדה עם ABS בטווחי המחיר שלך.
ממליץ לך לחפש סוכנות עם הכלי שאתה מעוניין בו, ולעשות רכיבת מבחן.
לקחת אופנוע עם פרינג (CBR) ככלי ראשון זה לא רעיון הכי טוב. סיכוי טוב שאופנוע יפול ותיקוני פלסטיקה די יקרים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה שיש לאופנוע פרינג לא אומר שהוא חייב לתקן אותו בכל פעם שהוא נופל.
https://www.yad2.co.il/item/9ll4l1
תעלה קצת את התקציב שלך. אני מניח שאתה גם צריך כפפות, קסדה, מעיל
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?year=2016-2020&price=0-15000&engineval=250-250&priceOnly=1
ההיגיון שלי אומר, כלי כמה שיותר חדש, עם קילומטרז כמה שיותר נמוך.
זה שיש לאופנוע פרינג לא אומר שהוא חייב לתקן אותו בכל פעם שהוא נופל.
צודק עיקרונית. אבל לדעתי פרינג שבור זה מבאס ונראה זוועה. עדיף נייקד.
חוץ מזה במקרה ספציפי של CBR כל פעם שהוא נופל - הווינקר שלו נשבר. זה כן צריך לתקן.
אין לי אפשרות לעלות מעבר לתקציס הנוכחי שנתתי. כרגע האופציה המובילה שלי היא ההונדה cbr250, המחיר מעןלה ומגיע איבזור.
השאלה שלי היא כזו-
בהתאם לעובדה שאני מחפש אופנוע למתחילים, לטווח של שנה עד שנה וחצי, אופנוע בתקציב נוח ולעובדה שישמש אותי בעיקר לנסיעות עירוניות ובינעירוניות, האופנוע נראה כעסקה טובה?
על אף שהוא שנת 2012 וקילומטראז יחסית גבוה 56, כדאי ללכת עליו?
ולא בדיוק הבנתי מה הכוונה בפרינג? ומה זה נייקד? ואם אפשר מעט הסבר על התיקונים וכל מה שציינתם, שאדע אם אני מסתכן בתחזוקה יותר מדי גבוהה
ולא בדיוק הבנתי מה הכוונה בפרינג? ומה זה נייקד? ואם אפשר מעט הסבר על התיקונים וכל מה שציינתם, שאדע אם אני מסתכן בתחזוקה יותר מדי גבוהה
לדעתי אתה צריך לעשות קצת שעיורי בית בנושא "איזה סוגים של אופנועים קיימים ומה הבדל בינייהם" לפני שאתה מתחיל לחפש.
חיפוש פשוט בגוגל ענה לי על השאלה.
יכול בבקשה לתת את דעתך לגבי האופנוע?
חיפוש פשוט בגוגל ענה לי על השאלה.
יכול בבקשה לתת את דעתך לגבי האופנוע?
עצלי היה CBR500R אותו קניתי בן שנתיים. כלי נוח וסלחני. תבדוק האם תנוחת ישיבה שלו מתאימה לך. חסרון של פרינג תארתי כבר.
מה אתה מצפה מכלי 8 שנים על הכביש יד 5.
לא חושב שהוא שווה אפילו 4 אלף שקל.
מה לגבי קסדה, מעיל, ביטוח?
אולי שווה לך ללכת לאחת מהסוכנויות ולקבל מימון או לקחת הלוואה קצרה להשלים את הסכום.
מה אתה מצפה מכלי 8 שנים על הכביש יד 5.
לא חושב שהוא שווה אפילו 4 אלף שקל.
אולי תשכיל אותי למה? נניח שאין עליו שברים בשילדה/פלסטיקה והוא נוסע.
נוסע זה יפה, אבל אם אני יכול להוסיף עוד קצת כסף ולקבל כלי שהוא לא יד 5 לא עדיף לי?
8 שנים 5 ידיים זה אומר שהוא החליף יד כל פחות משנתיים, ועכשיו מישהו יקפוץ ויגיד,זה הממוצע להחלפה לאופנועים להתחלה, יש מצב, אבל אני משער שהיד הראשונה, השניה החזיקו בו הרבה זמן יחסית ושאר הידיים החליפו זריז יחסית.
למי שמבין אולי זה עסקה טובה, בעיקר בתוספת כל המיגון, אבל רואים שהוא נפל על צד ימין לפחות פעם אחת.
יותר מדיי סימני שאלה, אני הייתי מתרחק.
נוסע זה יפה, אבל אם אני יכול להוסיף עוד קצת כסף ולקבל כלי שהוא לא יד 5 לא עדיף לי?
8 שנים 5 ידיים זה אומר שהוא החליף יד כל פחות משנתיים, ועכשיו מישהו יקפוץ ויגיד,זה הממוצע להחלפה לאופנועים להתחלה, יש מצב, אבל אני משער שהיד הראשונה, השניה החזיקו בו הרבה זמן יחסית ושאר הידיים החליפו זריז יחסית.
למי שמבין אולי זה עסקה טובה, בעיקר בתוספת כל המיגון, אבל רואים שהוא נפל על צד ימין לפחות פעם אחת.
יותר מדיי סימני שאלה, אני הייתי מתרחק.
נתעלם רגע מהעניין הכספי. אתה חושב שלקנות את האופנוע הזה למשך שנה להתניידות בסיסית זה משהו לגיטימי לעשות? אני מסתכל על האופנוע הזה בתור הכלי הראשון שלי שיעזור לי ללמוד קצת התנהלות עם אופנוע וישרת אותי לטווח של בערך שנה- עד לטיול הגדול. מבחינתי למכור אותו אחר כך גם ב2000 שח זה לא באמת משנה.
באופן כללי אני מסתכל על התקציב שלי שבעיניי הוא לא כלכך נמוך, אני פוגש הרבה אופנועים אבל הרבה מהם של חברות סיניות וקיבלתי רושם שלא כדאי לקנות.. אני טועה?
כי יש למשל את שני אלה:
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?toYear=&year=2014--1&page=3
https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?toYear=&year=2014--1&page=2
אלה היחידים שמצאתי בלוח שקורצים לי, הנטייה שלי היא לכיוון ההונדה אבל אשמח לשמוע את דעתכם
הונדה- https://www.yad2.co.il/vehicles/motorcycles?year=2012--1&price=-1-12000&priceOnly=1&open-item-id=mparel&viewPage=item-page-popup
אתה לא עונה על השאלות הקודמות אז אני אשאל אותך שאלה חדשה.
מה תעשה אם ילך לך מנוע?
אתה יודע לטפל בכלי לבד?
הלכת בכלל לשבת על האופנועים שאתה מדבר עליהם או שהכול באוויר?
matanbar26
02-03-2020, 21:36
באופן כללי אני מסתכל על התקציב שלי שבעיניי הוא לא כלכך נמוך
התקציב שלך בטח לא גבוה במיוחד.
הסיכוי שלך ליפול על נבלה הוא די גבוה, ולפי מה שאני מבין אין לך את הידע הטכני לטפל בכלי לבד.
אני מבין את הרצון והמשיכה לכלים זולים, אבל זול עולה ביוקר.
אולי לא מעניין אותך כמה תמכור אותו עוד שנה וחצי, אבל אתה בטח לא תרצה לבלות במוסך כל כמה חודשים במהלך השנה וחצי האלו.
נכון, יש סיכוי שזה לא ייקרה, אבל אתה מוכן לקחת אותו?
תעלה את התקציב אם בדרך של הלוואה או בדרך של לחסוך עוד כמה חודשים.
אתה לא עונה על השאלות הקודמות אז אני אשאל אותך שאלה חדשה.
מה תעשה אם ילך לך מנוע?
אתה יודע לטפל בכלי לבד?
הלכת בכלל לשבת על האופנועים שאתה מדבר עליהם או שהכול באוויר?
האמת שהכל באוויר, גם ציינתי את זה. אין ספק שאני לא מבין באופנועים ועל אחת כמה וכמה לא אדע בשלב הזה לטפל בהם לבד. זאת הסיבה שאני מחפש כאן עזרה בפורום
במקום להגיד רק דברים שכבר ציינתי ולשאול אותי שאלות קיטבג, יש לך הצעות מה אני כן יכול לרכוש? יכול להיות שעדיף לי לוותר על אופנוע ולחפש דווקא קטנוע? אני מחפש עזרה ולא התנשאות על העובדה שאני חסר כל ידע
התקציב שלך בטח לא גבוה במיוחד.
הסיכוי שלך ליפול על נבלה הוא די גבוה, ולפי מה שאני מבין אין לך את הידע הטכני לטפל בכלי לבד.
אני מבין את הרצון והמשיכה לכלים זולים, אבל זול עולה ביוקר.
אולי לא מעניין אותך כמה תמכור אותו עוד שנה וחצי, אבל אתה בטח לא תרצה לבלות במוסך כל כמה חודשים במהלך השנה וחצי האלו.
נכון, יש סיכוי שזה לא ייקרה, אבל אתה מוכן לקחת אותו?
תעלה את התקציב אם בדרך של הלוואה או בדרך של לחסוך עוד כמה חודשים.
נכון אין לי את הידע הטכני ואני לא מתיימר להגיד שאני מבין גדול כי אני לא מבין בשקל.
המשיכה לכלים זולים נובעת אך מהסיטואציה הנוכחית שאני נמצא בה שהמטרה שלי היא להשקיע כמה שפחות במטרה לחסוך כמה שיותר . המשפט הזול עולה ביוקר משפט מעולה שאני מאמין בו מאד ובשביל זה אני מתייעץ איתכם פה.
התקציב שלי הוא עד 12 והוא לא ישתנה, השאיפה שלי היא בכלל לא לעבור את ה10.
יש לך כלי או דגם שאתה יכול להמליץ לי לקנות שנכנס במחיר הזה?
יכול להסתכל על שני האופנועים שצירפתי בעמוד הקודם ( הודעה אחרונה ) ולהביע את דעתך?
במידה ולא, יכול להיות שיהיה לי יותר ריאלי לקנות קטנוע 200-250? יכול למצוא אחד עד 8000 שח?
קטנוע. 250.
בסכום שציינת, עם דרישות עיקריות שהן אמינות, ופרקטיות- קטנוע.
על הסקס אפיל תצטרך לוותר עד שיהיה ממון.
אופציה ב':
תפסיק להקשיב לציניקנים ולך עם הרגש.
מה הכי גרוע שיכול לקרות? כנראה שלא תמצא את עצמך ברחוב בגלל זה (לא ממליץ לקחת הלוואות כמובן). מקסימום קצת חוויות של "נתקעתי בדרך ותפסתי טרמפים". וגם זה לא חייב לקרות.
האמת שהכל באוויר, גם ציינתי את זה. אין ספק שאני לא מבין באופנועים ועל אחת כמה וכמה לא אדע בשלב הזה לטפל בהם לבד. זאת הסיבה שאני מחפש כאן עזרה בפורום
במקום להגיד רק דברים שכבר ציינתי ולשאול אותי שאלות קיטבג, יש לך הצעות מה אני כן יכול לרכוש? יכול להיות שעדיף לי לוותר על אופנוע ולחפש דווקא קטנוע? אני מחפש עזרה ולא התנשאות על העובדה שאני חסר כל ידע
עם הגישה הזו לא תגיע רחוק.
סך הכול אני מנסה לשאול אותך אם יש לך ציוד, קסדה,מעיל, כפפות, ביטוח?
כי אם אין לך, אז אתה צריך להפחית את זה מהתקציב שלך.
אף אחד לא מתנשא עליך, בדיוק להפך ידידי! גם אני הייתי במצב דומה, פשוט עכשיו כשקבענו שאין לך ידע מכאני(וזה בסדר גמור!) אפשר לתת לך המלצה כללית שהיא שתקנה את הכלי הכי פחות מוכה שתמצא.
קטנוע 250 יכול להיות נחמד.
ואם אתה מתעקש על אופנוע, אז בתקציב שלך פחות להתמקד במותג ויותר במצב הכלי.
matanbar26
03-03-2020, 14:28
אם המטרה היא כלי לשנה+- ואז למכור לטובת טיול גדול הייתי שם את הרגש והרצון לאופנוע בצד ושוקל ברצינות קטנוע.
בתקציב כזה אפשר למצוא 250 סבירים ותחזוקה זולה.
לא רואה סיבה להתעקש על אופנוע.
כמו שרשמו מעליי אתה צריך להוסיף לפחות 1,000₪ לקסדה,מעיל וכפפות (1,000₪ זה רף תחתון מאוד).
בעסקה של האופנוע ההוא, נותנים גם קסדה ומעיל, אני לא הייתי מתפתה לזה.
עוד סיבה לקטנוע, פחות גניב(תלוי מה אתה לוקח) והסטטיסטיקה אומרת שהסיכויים שלך להישאר על הרגליים עם קטנוע יותר גבוהים מאשר אופנוע.
עדיף לך לקחת משהו עם ABS, אבל אני לא מוצא משהו בתקציב שלך וגם 250.
אולי פיאג'ו או דיאלים אבל הם בלי ABS.
נכון אין לי את הידע הטכני ואני לא מתיימר להגיד שאני מבין גדול כי אני לא מבין בשקל.
המשיכה לכלים זולים נובעת אך מהסיטואציה הנוכחית שאני נמצא בה שהמטרה שלי היא להשקיע כמה שפחות במטרה לחסוך כמה שיותר . המשפט הזול עולה ביוקר משפט מעולה שאני מאמין בו מאד ובשביל זה אני מתייעץ איתכם פה.
התקציב שלי הוא עד 12 והוא לא ישתנה, השאיפה שלי היא בכלל לא לעבור את ה10.
יש לך כלי או דגם שאתה יכול להמליץ לי לקנות שנכנס במחיר הזה?
יכול להסתכל על שני האופנועים שצירפתי בעמוד הקודם ( הודעה אחרונה ) ולהביע את דעתך?
במידה ולא, יכול להיות שיהיה לי יותר ריאלי לקנות קטנוע 200-250? יכול למצוא אחד עד 8000 שח?
קודם כל, ברוך הבא לתחום :)
אני חושב דווקא, שבמצב השוק היום אפשר להשיג כלי 250 לא רעים בכלל בעשיריה פלוס-מינוס. גם קטנועים וגם אופנועים.
עלויות האחזקה של אופנוע מול קטנוע בנפח הזה +/- זהות.
במקומך, הייתי נמנע מלחפש כלים ישנים ועם יד גבוהה. החסכון בקניה הוא קטן (אבסולוטית), בעוד שפוטנציאל הצרות עולה.
אם אתה מעדיף אופנוע על קטנוע, הייתי מנסה לחפש את אחד מהכלים הבאים:
אם אתה בעל מידות גוף ממוצעות-מינוס:
הונדה CBR250. בדגש על אופנוע עם ק"מ נמוך מאוד ויד נמוכה. האופנוע נחשב אמין, החלקים שלו זולים והוא נוח במידה סבירה לנסיעות ארוכות.
קאוואסאקי נינג'ה 250 (הדגם החדש, צילינדר בודד). כנ"ל - לחפש ק"מ נמוך ויד נמוכה, לא להתפשר על המצב - יש המון כלים בשוק.
ק.ט.מ דיוק 200 - אופנוע זול ומאוד כיפי בעיר, לא נוח כ"כ בבינעירוני. לפעמים עולים כלים עם ק"מ מצחיק. האופנוע רגיש לתחזוקה נכונה ורכיבה מתחשבת.
אם אתה בעל מידות גוף ממוצעות-פלוס:
הייתי בודק כיוון של סוזוקי אינזומה, הוא גדול ומרווח יותר מהמקובל בקטגוריה.
עוד אופציה (יותר הרפתקנית לטעמי) זה הדיאלים רואדווין 250. שמעתי שהם מחזיקים לא רע (אם כי לא חפים מבעיות), והם מחכים חודשים ארוכים בלוח לקונה (קרי - המחיר המבוקש כמעט תמיד גמיש+).
עם כלים כמו הדיוק ורואדווין (ואפשר להוסיף לכאן את היוסאנג GD250) הכלל הוא מאוד פשוט.
יש טעם לקנות אופנוע כזה, רק אם במחיר הזול (יחסית) שאתה משלם אתה מקבל אופנוע מושלם ועם מעט ק"מ.
בכל מקרה אחר, עדיף באותו מחיר זול לקנות הונדה/קאוואסאקי/סוזוקי, ולו רק מהסיבה שיש להם גב של יבואן רציני, ויש להם שוק שיאפשר לך למכור את האופנוע כשתמאס בו ותרצה להתקדם.
אופנועים של יצרנים פחות מבוססים נוטים בגיל מתקדם להפוך ל"כלי יד אחרונה" - קשה מאוד למכור אותם, גם בזול. זה לא בהכרח מוצדק, אבל זה המצב.
הנה כמה דוגמאות למה שאני רוצה להגיד:
https://www.yad2.co.il/s/c/kisadm
https://www.yad2.co.il/s/c/56szmt
https://www.yad2.co.il/s/c/3vft4i
https://www.yad2.co.il/s/c/pngp7i
Tribalmistyc2
03-03-2020, 17:26
תדירות תחזוקה של וריאטור ביחס לגיר רגיל הוא ביחס של 1:3 בערך ל"טובת" הקטנוע.
כמו כן בקטנוע לעיתים תהיה מחויב לחלפים ספציפיים,בשונה מאופנועים שתוכל לבחור ממספר סטים של קלאץ',שרשראות וגלגלי שיניים.
וזה לפני שדיברנו על הבלאי,שגבוהה בהרבה בתמסורת מסוג וריאטור לעומת גיר ידני שיש באופנוע לכן עלויות התחזוקה יהיו בהתאם.
רצועה לווריאטור + משולשים + משקולות בהזמנה מחול או מהוטפיסטון לא תעלה מעל 500 שקל.
בדרך כלל מחליפים רק רצועה. בערך 300 שקל מחו"ל.
Tribalmistyc2
03-03-2020, 18:33
לא להטעות.
בעסקה של האופנוע ההוא, נותנים גם קסדה ומעיל, אני לא הייתי מתפתה לזה.
עוד סיבה לקטנוע, פחות גניב(תלוי מה אתה לוקח) והסטטיסטיקה אומרת שהסיכויים שלך להישאר על הרגליים עם קטנוע יותר גבוהים מאשר אופנוע.
עדיף לך לקחת משהו עם ABS, אבל אני לא מוצא משהו בתקציב שלך וגם 250.
אולי פיאג'ו או דיאלים אבל הם בלי ABS.
פחות גניב?
הכלי הכי גניב בארץ זה ג'וירייד, אחריו ג'וימקס.
סיכויים להישאר על הרגליים? מאיפה הבאת את זה?
אם הבחור יקח דיאלים, הוא לא פחות גניב?
רצועה עולה בערך 300 שקל מחו"ל, אני לא מבין איפה זה הטעיה.
אפשר לנעול את האשכול, מצאתי פתרון אחר ופרסמתי אשכול אחר
Tribalmistyc2
04-03-2020, 00:54
רצועה לווריאטור + משולשים + משקולות בהזמנה מחול או מהוטפיסטון לא תעלה מעל 500 שקל.
לכל קטנוע יש רצועה שונה ולא כל הרצועות בעולם עולות 300 שקל כמו שהזמנה מהוט פיסטון לא תעלה רק 500 שקל.
לקטנוע xmax 250 למשל רק הרצועה עולה 500 שקל בהזמנה מחוץ לארץ אז תבין לבד כמה יעלה סט טיפול עם משקולות ומשולשים מהוט פיסטון.
בדרך כלל מחליפים רק את הרצועה?
לא,לא מחליפים רק את הרצועה.
ואם כבר לרצועה יש את האורח חיים הגבוהה מהחלקים שמחליפים בשוטף - משקולות ומשולשים שמתבלים מהר יותר.
בנוסף הוריאטור מתבלה ובק"מ מסוים תצטרך להחליף את חלקו ואז את כולו.
600 ירושלמי
04-03-2020, 09:17
מי בדר"כ מחליף רק רצועה?
מאיפה הבאת את הנתון השגוי הזה?
וכמו שכתב לך טרייבל- יש רצועות שונות במחירים שונים ומחיר רצועה הוא דווקא הגבוהה מבין החלקים של טיפול (כולל פלאג, פילטר אויר).
תדירות תחזוקה של וריאטור ביחס לגיר רגיל הוא ביחס של 1:3 בערך ל"טובת" הקטנוע.
כשאתה מציג את הנתון הזה כנתון בודד ויבש אז זה נכון אבל מה קורה כשמחליפים צמיגים? עדיין יותר זול בקטנוע?
וכשמחליפים ברקסים?
ומה עם צריכת דלק?
באופן כללי- בשורה התחתונה- אם אנחנו מדברים על קטנוע חדש מול אופנוע חדש אז ניתן להתפלסף שבוע.
אם מדברים על אופנוע ב10 אלף לעומת קטנוע ב10 אלף סביר שהקטנוע יהיה במצב טוב יותר וסביר שהתחזוקת הקטנוע למשך שנה תהיה זולה יותר במצטבר.
Tribalmistyc2
04-03-2020, 09:51
בפעם האחרונה שהחלפתי צמיגים בקטנוע,זה עלה לי יותר מרביעיית צמיגים לרכב שלי.
שכחתי שצמיגים לקטנועים זולים.
תודה שהזכרת לי.
מה עם הברקסים וצריכת הדלק?
אני מופתע לגלות שצריכת דלק של אופנוע היא 1:10 ירושלמי.
ולגבי הברקסים.
כנראה שבאופנועים משתמשים ברפידות מחומר יקר יותר משל קטנועים.
חידשת לי.
עכשיו ברשותך בוא נדבר על קטנוע במצב סביר.
בקטנוע שלי,שבמצב סביר צריך להחליף את השמן כל 3,000 ק"מ.
אישית עדיין לא יצא לי לראות אופנוע שאינו מקצועי עם תדירות החלפת שמן כזו - ולא זה לא הקטנוע היחיד עם תדירות החלפת שמן נמוכה כל כך.
למיטב ידיעתי מנועים וגירים באופנועים פשוטים חיים בערך פי 2 מקטנועים לפני שנדרשת התערבות כירורגית.
קשה לי להבין את הנקודה בפוסט שלך.
600 ירושלמי
04-03-2020, 10:07
בפעם האחרונה שהחלפתי צמיגים בקטנוע,זה עלה לי יותר מרביעיית צמיגים לרכב שלי.
שכחתי שצמיגים לקטנועים זולים.
תודה שהזכרת לי.
מה עם הברקסים וצריכת הדלק?
אני מופתע לגלות שצריכת דלק של אופנוע היא 1:10 ירושלמי.
ולגבי הברקסים.
כנראה שבאופנועים משתמשים ברפידות מחומר יקר יותר משל קטנועים.
חידשת לי.
עכשיו ברשותך בוא נדבר על קטנוע במצב סביר.
בקטנוע שלי,שבמצב סביר צריך להחליף את השמן כל 3,000 ק"מ.
אישית עדיין לא יצא לי לראות אופנוע שאינו מקצועי עם תדירות החלפת שמן כזו - ולא זה לא הקטנוע היחיד עם תדירות החלפת שמן נמוכה כל כך.
למיטב ידיעתי מנועים וגירים באופנועים פשוטים חיים בערך פי 2 מקטנועים לפני שנדרשת התערבות כירורגית.
קשה לי להבין את הנקודה בפוסט שלך.
כשבקטנוע יש בדר"כ שני דיסקים (או דיסק אחד ותוף אחד) לעומת שלושה דיסקים באופנוע (ששניים מהם גדולים בהרבה ממה שנמצא על הקטנוע)- אז כן, בקטנוע יוצא זול יותר. זה נתון עובדתי.
בקשר לצמיגים- בוא עשה השוואתי מול צמיגי טרקטורים ומשאיות, מה אתה אומר? או שאולי זה לא כ"כ רלוונטי ואנחנו מנסים להשוות אופנוע מול קטנוע וברוב המוחץ של הקטנועים הצמיגים הם קטנים יותר מאלה שנמצאים על אופנוע ומכאן שזולים יותר. גם זו עובדה.
גם לי קשה להבין את הנקודה שלך. אופנוע ב10 אלף ש"ח בדר"כ יהיה כזה שסבל מתחזוקה ירודה. קטנוע סביר להניח שלא.
מאיפה הנתונים שלי? מעבודה של כמה שנים במוסכים. הסטטיסטיקה שעברה לי מול העיניים היא שמי שקונה אופנוע ב10 אלף שח בדר"כ אין לו גרוש על התחת והוא עובר מתחזוקת שבר לתחזוקת שבר. זו המציאות.
רוצה לנסות להתפלסף על נתונים ולהטות אותם? מי אתה- XLIB?:biggrin:
קרא שוב מה שכתבתי קודם:
[=QUOTE]
באופן כללי- בשורה התחתונה- אם אנחנו מדברים על קטנוע חדש מול אופנוע חדש אז ניתן להתפלסף שבוע.
אם מדברים על אופנוע ב10 אלף לעומת קטנוע ב10 אלף סביר שהקטנוע יהיה במצב טוב יותר וסביר שהתחזוקת הקטנוע למשך שנה תהיה זולה יותר במצטבר.
[/QUOTE]
Tribalmistyc2
04-03-2020, 10:31
בכמה הצמיגים והבלמים זולים יותר בקטנוע?
האם הפער בזוג צמיגים בין אופנוע לקטנוע נאמר ב 700 שקלים? לא נראה לי.
וגם לא הפער בבלמים.
כמו כן,לא לכל האופנועים יש 3 דיסקים.
לאופנועי ה 125 - 250 אין 3 דיסקים אולי למעט מספר קטן של דגמים 1 או 2 כמו גם שאין 3 דיסקים לכל האופנועים הגדולים.
אם אתה כל כך חכם אז תרשה לי לציין שגם לקטנועים תלת גלגליים יש 3 דיסקים וגם לקטנועים הגדולים יש 3 דיסקים.
בלמי תופים כיום במגמת מיעוט בקרב הקטנועים וקיימים רק בקטנועים הקטנים וגם, לא בכולם.
מי שקונה קטנוע נבלה כנראה שלא עובר מתחזוקת שבר אל תחזוקת שבר.
כי זה ידוע ששברים חסים על קטנועים.
חידשת לי.
תדירות הטיפולים בקטנוע חדש עדיין עשויה להיות גבוהה יותר בגלל החלפת שמן מנוע תכופה יותר.
אתה מוזמן להוסיף את זה לטיפול בוריאטור שתדירות הטיפול שלו גבוהה בערך פי 3 מהחלפת סט שרשרת וגלגלי שיניים.
ועל המצמד אני לא אדבר.
אז במחילה מנסיונך העשיר בענף המוסכים והסטטיסטיקה שלא ניתן להתווכח איתה.
600 ירושלמי
04-03-2020, 10:35
אתה צודק, אני טועה.
יום טוב שיהיה לך.
בתקופה שבין הdr650 לnc750, חיפשתי כלי תחבורה זול עד 250 בתקציב מוגדר.
במחיר שיכולתי לקנות אופנוע 250 שבור, קניתי xevo במצב מצוין ששירת אותי בלי תקלות במשך עשרות אלפי ק"מ.
לא נכנס לעלויות טיפולים וחלפים, מדבר רק על מעמד הקניה.
וזה מה שירוששמאות מכוון אליו. קטנועים נמכרים (נמכרו כשהייתי בענינים) בפחות כסף, ולכן אתה מקבל כלי יותר חדש ויותר אמין.
Tribalmistyc2
04-03-2020, 10:37
אתה צודק, אני טועה.
אז בשביל מה אתה מתווכח ;)?
600 ירושלמי
04-03-2020, 10:44
קטנועים נמכרים (נמכרו כשהייתי בענינים) בפחות כסף, ולכן אתה מקבל כלי יותר חדש ויותר אמין.
מה אתה עכשיו בא לבלבל אותנו עם עובדות?
Tribalmistyc2
04-03-2020, 10:50
חשבתי שמדובר במחירי אחזקה.
סליחה,לא הבנתי את נושא הדיון בשביל לצאת מנצח מהוויכוח הגורלי.
הפות"ש ברח מכם.
אך, איפה הימים שבהם דיוורז'ן 400 בן 17, עם 20 ידיים, במצב נסיעה סביר וב-12 אלף שקל היה נחשב קניה לגיטימית וטובה בתור אופנוע ראשון?)))
לכל קטנוע יש רצועה שונה ולא כל הרצועות בעולם עולות 300 שקל כמו שהזמנה מהוט פיסטון לא תעלה רק 500 שקל.
לקטנוע xmax 250 למשל רק הרצועה עולה 500 שקל בהזמנה מחוץ לארץ אז תבין לבד כמה יעלה סט טיפול עם משקולות ומשולשים מהוט פיסטון.
בדרך כלל מחליפים רק את הרצועה?
לא,לא מחליפים רק את הרצועה.
ואם כבר לרצועה יש את האורח חיים הגבוהה מהחלקים שמחליפים בשוטף - משקולות ומשולשים שמתבלים מהר יותר.
בנוסף הוריאטור מתבלה ובק"מ מסוים תצטרך להחליף את חלקו ואז את כולו.
פעם הבאה תביא TMAX בתור דוגמה.
אתה מוזמן לבדוק כמה תעלה רצועה לדיאלים, לדאון טאון 250או לג'ויריד.
משולשים ומשקולות לא מחליפים כל טיפול שבו מחליפים רצועה, אם אתה בטווח המותר אז רק מנקים ולא מחליפים.
600 ירושלמי
07-03-2020, 08:58
משולשים ומשקולות לא מחליפים כל טיפול שבו מחליפים רצועה, אם אתה בטווח המותר אז רק מנקים ולא מחליפים.
מוזמן כבודו להעלות ספר רכב (או להפנות אותנו לכזה) של קטנוע שבו מחליפים רצועה בלבד.
תודה.
בןהלאמשחיז
07-03-2020, 12:23
בכמה הצמיגים והבלמים זולים יותר בקטנוע?
האם הפער בזוג צמיגים בין אופנוע לקטנוע נאמר ב 700 שקלים? לא נראה לי.
וגם לא הפער בבלמים.
כמו כן,לא לכל האופנועים יש 3 דיסקים.
לאופנועי ה 125 - 250 אין 3 דיסקים אולי למעט מספר קטן של דגמים 1 או 2 כמו גם שאין 3 דיסקים לכל האופנועים הגדולים.
אם אתה כל כך חכם אז תרשה לי לציין שגם לקטנועים תלת גלגליים יש 3 דיסקים וגם לקטנועים הגדולים יש 3 דיסקים.
בלמי תופים כיום במגמת מיעוט בקרב הקטנועים וקיימים רק בקטנועים הקטנים וגם, לא בכולם.
מי שקונה קטנוע נבלה כנראה שלא עובר מתחזוקת שבר אל תחזוקת שבר.
כי זה ידוע ששברים חסים על קטנועים.
חידשת לי.
תדירות הטיפולים בקטנוע חדש עדיין עשויה להיות גבוהה יותר בגלל החלפת שמן מנוע תכופה יותר.
אתה מוזמן להוסיף את זה לטיפול בוריאטור שתדירות הטיפול שלו גבוהה בערך פי 3 מהחלפת סט שרשרת וגלגלי שיניים.
ועל המצמד אני לא אדבר.
אז במחילה מנסיונך העשיר בענף המוסכים והסטטיסטיקה שלא ניתן להתווכח איתה.
כמובן ששברים חסים על קטנוע.
לדוגמא פיאג'ו 50 סמ"ק - אין בו שום דבר שיכול להישבר. ומה שמצליח להישבר כנראה לא צריך להיות שם.
רולים + רצועה + צמיגים + תוספות ועבודה = 400ש"ח
אין שום אופנוע ישן/חדש ככל שיהיה שמגיע למחירי תחזוקה נמוכים כאלו.
מוזמן כבודו להעלות ספר רכב (או להפנות אותנו לכזה) של קטנוע שבו מחליפים רצועה בלבד.
תודה.
כבודו מוזמן לחפש בעצמו.
אתן לך רמז, תחפש מה התנאי להחלפת רצועה ומה התנאי להחלפת משקולות/ משולשים.
אני אתן לך רמז על חשבון הבית, משקולות ומשלושים או שבודקים בעיין או שבודקים עם קליבר. לרצועה אין תנאי, או שיש תנאי אבל בדרך כלל היא מתייבשת הרבה לפני.
600 ירושלמי
09-03-2020, 08:18
כבודו מוזמן לחפש בעצמו.
אתן לך רמז, תחפש מה התנאי להחלפת רצועה ומה התנאי להחלפת משקולות/ משולשים.
אני אתן לך רמז על חשבון הבית, משקולות ומשלושים או שבודקים בעיין או שבודקים עם קליבר. לרצועה אין תנאי, או שיש תנאי אבל בדרך כלל היא מתייבשת הרבה לפני.
אני מבין ססגרו זמנית את קארספורום אז אין לך למי לבלבל את המוח שם אבל זו לא סיבה לכתוב כאן שטויות.
אין לך מושג על מה אתה כותב.
משקולות בודקים אך ורק עם משקל + האם הן לא עגולות לגמרי.
משולשים בודקים לפי החופש שיש להם כשהם יושבים במקום.
קאליבר לא קשור בשום צורה.
אין לי מה לחפש כי אני לא אמצא. בכל ספר רכב - כשכתוב להחליף רצועה כתוב גם להחליף משולשים ומשקולות. את שיטות המדרכה העקומות תשאיר מחוץ לדיון.
לא מבין למה בנאדם מתווכח על נושאים (פשוטים מאוד) שהוא לא מבין בהם.
Tribalmistyc2
09-03-2020, 10:17
כמובן ששברים חסים על קטנוע.
לדוגמא פיאג'ו 50 סמ"ק - אין בו שום דבר שיכול להישבר. ומה שמצליח להישבר כנראה לא צריך להיות שם.
רולים + רצועה + צמיגים + תוספות ועבודה = 400ש"ח
אין שום אופנוע ישן/חדש ככל שיהיה שמגיע למחירי תחזוקה נמוכים כאלו.
כן.
אני לא בטוח שאתה צודק.
היו לי כמה קטנועי 50 סמ"ק - פיאג'יו טייפון,2 ראנרים,קימקו ZX,קימקו TB,ספידפייט 2,סאן יאנג פיור ודרבי אטלנטיס.
באשר לפיאג'יו 50 יש מספר דגמים עם עלות שונה לכל דגם והמחיר שנקבת מתייחס לחלקים שלא בדיוק יוצרו באיטליה כמו שלא בדיוק מדובר בשגרת תחזוקה לפי היצרן.
אם נטפל לפי הוראות היצרן ועם החלקים המקוריים נעבור את ה 400 שקלים בוודאות - בוודאי כשמדובר בג'ילרה ראנר.
וגם בכללי לגבי קטנועים 50 סמ"ק זה לא נכון להכליל בטח כשמדובר בימאהה אירוקס (ימאהה..).
אני גם לא בטוח שאתה צודק לגבי האופנועים.
דווקא יש אופנוע ישן מדגם סוזוקי GN שלכל הפחות היה עומד במחירי התחזוקה עם הטייפון ודגמי ה 50 של קימקו \ סאן יאנג (הזולים מקטנועי ה 50).
כמובן שאני לא יכול להכליל אבל מהידוע לי עליו התקלות היו חסות עליו.
Tribalmistyc2
09-03-2020, 10:26
פעם הבאה תביא TMAX בתור דוגמה.
אתה מוזמן לבדוק כמה תעלה רצועה לדיאלים, לדאון טאון 250או לג'ויריד.
אתה ממציא דברים ומסלף את מה שאני כותב בשביל לצאת צודק.
אבל אף רצועה מקורית לא עולה 300 שקלים,לא לDT250 וגם לא לJR125.
אתה מדבר על רצועות חליפיות.
ורצועות חליפיות לא חיות ולא מרגישות כמו רצועות מקוריות.
כן,לעיתים אולי תמצא רצועה ללא בראנד יצרן שתהיה בדיוק אותו דבר אבל כנראה שידובר בקטנוע מאוד פשוט לדוגמת מובי ועוד דברים ברוח הזו.
לא תמצא רצועה חליפית שהיא מקורית לקטנועים כמו DT250 ו DT300 למשל ושם גם יהיה הבדל דיי מורגש באורח חיים ובהתנהגות שלה.
אז אין ממש טעם לשים רצועות כאלו,ביחוד אם אתה מטפל במוסך.
מניסיון עם הxmax רצועה מקורית החזיקה לי בערך פי 5 מרצועה חליפית ממוטו דיפו.
וגם בחווית הנהיגה היה הבדל דיי תהומי ביניהן.
אני גם יכול להעיד על חגורות חליפיות לקטנועים כמו אקסיבו וג'ילרה ראנר 4 פעימות.
יש הבדל גדול בהתנהגות בין המקורית ללא מקורית.
לגבי הפסקה האחרונה.
היא פשוט מוטעית וממוצאת מיסודה.
אני מבין ססגרו זמנית את קארספורום אז אין לך למי לבלבל את המוח שם אבל זו לא סיבה לכתוב כאן שטויות.
אין לך מושג על מה אתה כותב.
משקולות בודקים אך ורק עם משקל + האם הן לא עגולות לגמרי.
משולשים בודקים לפי החופש שיש להם כשהם יושבים במקום.
קאליבר לא קשור בשום צורה.
אין לי מה לחפש כי אני לא אמצא. בכל ספר רכב - כשכתוב להחליף רצועה כתוב גם להחליף משולשים ומשקולות. את שיטות המדרכה העקומות תשאיר מחוץ לדיון.
לא מבין למה בנאדם מתווכח על נושאים (פשוטים מאוד) שהוא לא מבין בהם.
אני מגיב גם בג'יפולוג, ככה שתדע איפה לחפש אותי.
ולעניין.
8152
אתה ממציא דברים ומסלף את מה שאני כותב בשביל לצאת צודק.
אבל אף רצועה מקורית לא עולה 300 שקלים,לא לDT250 וגם לא לJR125.
אתה מדבר על רצועות חליפיות.
ורצועות חליפיות לא חיות ולא מרגישות כמו רצועות מקוריות.
כן,לעיתים אולי תמצא רצועה ללא בראנד יצרן שתהיה בדיוק אותו דבר אבל כנראה שידובר בקטנוע מאוד פשוט לדוגמת מובי ועוד דברים ברוח הזו.
לא תמצא רצועה חליפית שהיא מקורית לקטנועים כמו DT250 ו DT300 למשל ושם גם יהיה הבדל דיי מורגש באורח חיים ובהתנהגות שלה.
אז אין ממש טעם לשים רצועות כאלו,ביחוד אם אתה מטפל במוסך.
מניסיון עם הxmax רצועה מקורית החזיקה לי בערך פי 5 מרצועה חליפית ממוטו דיפו.
וגם בחווית הנהיגה היה הבדל דיי תהומי ביניהן.
אני גם יכול להעיד על חגורות חליפיות לקטנועים כמו אקסיבו וג'ילרה ראנר 4 פעימות.
יש הבדל גדול בהתנהגות בין המקורית ללא מקורית.
לגבי הפסקה האחרונה.
היא פשוט מוטעית וממוצאת מיסודה.
תחפש ותגיד לי בעצמך.
אני קניתי רצועה מקורית ב 75 דולר.
600 ירושלמי
09-03-2020, 14:24
ולעניין.
מה לעניין? כל מה שהראית זה שיש מידה מילימטרית למשקולות.
לא הראית איפה כתוב שזה המדד להחלפה ובטח שלא הראית איפה כתוב להחליף רצועה בלי משולשים ומשקולות.
כולם לפעמים טועים. מי שמודה גם לומד מזה. אני למדתי המון מהפורום הזה (בגלגולו הקודם בעיקר).
וזה בגלל שהבנתי מהר מאוד שאני לא יודע הכל.
מצידי אתה גם יכול להחליף שמן לפי לחץ האויר בצמיגים. זה לא הופך את הפעולה שלך לנכונה לפי הספר.
יצאת בהצהרות שרצועה מחליפים ללא משולשים ומשקולות. תראה אסמכתא לזה או שתגיד- וואלה, צודקים, למדתי משהו.
זה לא יוציא אותך יותר קטן- נהפוכו!
לא הראית איפה כתוב שזה המדד להחלפה ובטח שלא הראית איפה כתוב להחליף רצועה בלי משולשים ומשקולות.
לא מבין בקטנועים ולא היה לי אף פעם. אבל "Service limit" אומר לך בפרוש "תחליף כאשר אתה מגיע לזה". עוד פעם - אין לי מושג מהיא "weight roller" אבל טבלה כאן מביאה לך מדד להחלפה.
כולם לפעמים טועים. מי שמודה גם לומד מזה. אני למדתי המון מהפורום הזה (בגלגולו הקודם בעיקר).
וזה בגלל שהבנתי מהר מאוד שאני לא יודע הכל.
מצידי אתה גם יכול להחליף שמן לפי לחץ האויר בצמיגים. זה לא הופך את הפעולה שלך לנכונה לפי הספר.
יצאת בהצהרות שרצועה מחליפים ללא משולשים ומשקולות. תראה אסמכתא לזה או שתגיד- וואלה, צודקים, למדתי משהו.
זה לא יוציא אותך יותר קטן- נהפוכו!
תראה, אני לא מנסה לצאת צודק, כתוב בפירוש
Service limit
וגם לא מצאתי מדד למשולשים, רק בדיקה ווזואלית,
בפורום האמריקאי הם טוענים שיש מדד גם לרצועה.
אם אתה כזה תותח בלחפש איפה אני מגיב, אתה תמצא תחת אותו הניק אותי גם מגיב בפורום האמריקאי של קימקו.
אני אומר דבר כזה, ואני אכתוב לאט כדי שתבין מהר, אצלי בקטנוע, בספר רכב האמריקאי כתוב להחליף כל 20 אלף קילומטר, בישראלי רשום להחליף כל 10 אלף.
משקולות ומשלושים בודקים וויזואלית וגם מודדים את המשקולות עם קליבר.
גם את הרצועה צריך לבדוק וויזואלית, אבל אין מדד(שאני ראיתי שקימקו כתבו) להחלפת רצועה.
ולכן, אני יוצא בהצהרה כזו, שרצועה אתה יכול להחליף כל 10 ואת המשולשים והמשקולות לא בטוח שתחליף בכל החלפת רצועה.
בהצלחה לך עם שיטת המדרכות העקומות שלך(אגב אחלה מושג), בינתיים אתה פשוט לא יודע לקרוא ספר רכב.
600 ירושלמי
09-03-2020, 15:06
בינתיים אתה פשוט לא יודע לקרוא ספר רכב.
סבבה. בהצלחה.
Tribalmistyc2
10-03-2020, 02:38
ולכן, אני יוצא בהצהרה כזו, שרצועה אתה יכול להחליף כל 10 ואת המשולשים והמשקולות לא בטוח שתחליף בכל החלפת רצועה.
בהצלחה לך עם שיטת המדרכות העקומות שלך(אגב אחלה מושג), בינתיים אתה פשוט לא יודע לקרוא ספר רכב.
בולשיט.
אני מטפל בקטנועים מזה 10 שנים ובאף קטנוע לא ראיתי רולים או סליידרים שהאריכו יותר מהחגורה.
יש הבדל גדול בתגובת המנוע בין משקולת ומשולש שמוחזר לבין חדש.
לחגורה לעומתם יש בקירוב אורח חיים כפול.
אתה מוזמן להמשיך בהצהרות הבולשיט שלך כמה שתרצה זה פורום ציבורי.
יש גם מידות לרצועה.
שיטת העין היא דווקא שיטת המדרכות "העקומה".
לגבי מחירי החגורות אתה מסלף את הדברים שלי שוב.
דובר על מחירי הארץ ולא על מחירי חוץ לארץ.
תחזור לפוסט שפתח את הדיון שלנו.
מחירי הארץ זה מבחינתי לא מדד לכלום.
שיטת העין זה הכוונה לבדיקה שאין סדקים וחתכים.
אני מסכים איתך שזה לא מושלם, אבל ככה כתוב בספר רכב, הלוואי שהיה רשום מידה קשיחה שלא נתונה לפרשנות.
בולשיט או לא, עם נתונים אתה לא יכול להתווכח.
Tribalmistyc2
10-03-2020, 12:38
לא הבנתי איזה נתונים הצגת שסותרים משהו.
המערכת פועלת באמצעות vBulletin® ; גרסה 4.2.2 Copyright © 2026 vBulletin Solutions, Inc. כל הזכויות שמורות. תורגם על ידי WizCraft