מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : עלות החזקת אופנוע כתחביב ושימוש אישי

קידוזו
23-07-2020, 17:41
היה כאן דיון על עלויות אחזקת רכב. ניסיתי להבין מה התמונה בגדול לגבי אחזקת אופנוע.
החישוב לפי אופנוע ליטר עם בקרות ששווה 80,000 ש"ח עם רוכב מנוסה שעושה 20,000 ק"מ בשנה.
מחשבון ביטוח (https://car.cma.gov.il/)

עלויות לשנה
כמות \ ק"מ \ שנים
מחיר
עלות

דלק צריכה 1-15
20,000
5
6,667

ביטוח חובה וג' - שנים
1
4,000
4,000

קסדה -שנים
5
2,500
500

מגפי רכיבה שנים
3
1,000
333

כפפות - שנים
3
500
167

ירידת ערך בשנה
10%
80,000
8,000

שדרוג אופנוע -שנים
3
10,000
3,333

טיפול שנתי
15,000
2,000
1,500

שמן אביזרים שדרוגים
1
500
500

שנה
25,000

חודש
2,083

קידוזו
23-07-2020, 17:48
שכחתי צמיגים ועוד

עלויות לשנה
כמות \ ק"מ \ שנים
מחיר
עלות

דלק צריכה 1-15
20,000
5
6,667

ביטוח חובה וג' - שנים
1
4,000
4,000

קסדה -שנים
5
2,500
500

מגפי רכיבה שנים
3
1,000
333

כפפות - שנים
3
500
167

ירידת ערך 10%
10%
80,000
8,000

שדרוג אופנוע -שנים
3
10,000
3,333

טיפול שנתי
15,000
2,000
1,500

שמן אביזרים שדרוגים
1
500
500

צמיגים
15,000
2,000
2,500

מעיל רכיבה
3
1,000
333

חלפס משקפים תיקים
3
500
167

שנה
28,000

חודש
2,333

עם מנחוסים מיגונים חניות אבטחה אזעקה אפשר להוסיף 10% בקלות.

KKatkov
23-07-2020, 18:01
אם אתה חושב שטיפול שנתי אחת ל-15 אלף זאת כל האחזקה שלך - את מה-זה טועה...
מה עם דיסקים, רפידות, מיסבים, מחזש"ים? מה עם כיוון שסתומים? איזה אביזרים אתה מתכוון לקנות ב-500 שקל לשנה, אם כבר קנית בהם שמן (ל-2 גלונים זה יספיק)?
אצלי בחישוב ל-24K לאופנוע ליטר משומש עד ישן באחזקה עצמית יצא באיזור ה-2500.

קידוזו
23-07-2020, 18:14
מקבל. זה בגדול מהבוהן כי יש טיפולים קטנים שעולים פחות. נוסיף אלפיה לשנה? זה גם לא אופנוע ענתיקה- עולה 80,000.

AsafA
23-07-2020, 18:34
צמיגים כל 8,000 ק"מ, שרשרת אחת ל-24,000 ק"מ טיפול גדול כולל פלגים, פילטר אויר ודלק אחת ל-18/24 (תלוי באופנוע).

קידוזו
24-07-2020, 00:07
צמיגים כל 8,000 ק"מ, שרשרת אחת ל-24,000 ק"מ טיפול גדול כולל פלגים, פילטר אויר ודלק אחת ל-18/24 (תלוי באופנוע).
צמיגים יש כאלה שמחזיקים יותר ויש כאלה שקונים לשטח אז משאיר את המספר.
שרשרת וגג"ש, כמה להעמיס בממוצע?

AsafA
24-07-2020, 08:26
שילמתי 1300 כולל עבודה ומע"מ

KKatkov
24-07-2020, 14:22

אתה משתולל עם האופנוע. אצלי סט צמיגי ספורט-טורינג מחזיק כ-40-36 אלף ק"מ, שרשרת מחוזקת 40-50 אלף ק"מ.
Speed costs money... How fast you can afford yourself to go

xlib
24-07-2020, 14:28
כמה נקודות: אם מחשבים עלות שימוש של משהו בעשרות אלפי שח, יהיה נכון להוסיף ריבית על אותו סכום. דבר שני - רכב ב-80000₪ מבטחים לפחות נגד גנבה.
ודבר אחרון - עלות תאונות/החלקות. גם אם אתה רוכב סופר זהיר זה קורה.

alexsupreme
24-07-2020, 15:10
הציוד מגיון נשמע די מינימאלי.
לרוב הרוכבים יש לפחות שני סטים לעונות הקרות והחמות.

סה״כ הרשימה הגיונית ואפילו אופטימית.

KKatkov
24-07-2020, 16:00
כמה נקודות: אם מחשבים עלות שימוש של משהו בעשרות אלפי שח, יהיה נכון להוסיף ריבית על אותו סכום. דבר שני - רכב ב-80000₪ מבטחים לפחות נגד גנבה.
ודבר אחרון - עלות תאונות/החלקות. גם אם אתה רוכב סופר זהיר זה קורה.

ריבית? למה?
אתה מניח שאם לא היה קונה אופנוע, הוא היה רץ להשקיע את הכסף בבורסה?

xlib
24-07-2020, 16:09
ריבית? למה?
אתה מניח שאם לא היה קונה אופנוע, הוא היה רץ להשקיע את הכסף בבורסה?

בגדול - כן. מעשית בנק יכול לעשות את זה בשבילך דרך ערוצי השקעה שונים. 80,000₪ זה סכום מספיק גדול ואין כל הגיון להחזיק אותו בעו״ש.

Sent from my iPhone using Tapatalk

KKatkov
28-07-2020, 15:33
בגדול - כן. מעשית בנק יכול לעשות את זה בשבילך דרך ערוצי השקעה שונים. 80,000₪ זה סכום מספיק גדול ואין כל הגיון להחזיק אותו בעו״ש.

אז אפתיע אותך, המון אנשים מחזיקים סכום כזה ואף גבוה יותר בעו"ש. ממש לא כולם ששים להשקיע את הכסף, גם אם זה ישמע לך מוזר.
ולהכניס את היעדר הרווחים הפוטנציאליים לעלות אחזקה של כלי רכב - זה ללכת רחוק מדי עבור 80% מהאוכלוסייה.

xlib
28-07-2020, 17:01
אז אפתיע אותך, המון אנשים מחזיקים סכום כזה ואף גבוה יותר בעו"ש. ממש לא כולם ששים להשקיע את הכסף, גם אם זה ישמע לך מוזר.
ולהכניס את היעדר הרווחים הפוטנציאליים לעלות אחזקה של כלי רכב - זה ללכת רחוק מדי עבור 80% מהאוכלוסייה.

אז אנשים האלה מפסידים. לא משנה אם 50% עושים את זה או 90%. אם *אתה* רוצה מספר מדויק - תתחשב בריבית.
כמובן שאפשר להזניח ריבית בסכומים נמוכים, אבל כאשר מתקרבים ל-100,000 לדעתי כדי להתחשב בזה.

mudale222
28-07-2020, 18:02
לא מחשבים הפסד תשואה אלטרנטבית בהחזקת רכב. יש גבול.

xlib
28-07-2020, 18:06
לא מחשבים הפסד תשואה אלטרנטבית בהחזקת רכב. יש גבול.

אם אתה רוצה להתעלם מזה - זכותך. כסף שלך, תחשב איך שבא לך.
אבל אם אני הולך להפסיד הכנסה אני רוצה לדעת על זה.

mudale222
28-07-2020, 19:21
וואלה. אז איך אתה מחשב את ההפסד שלך? לפי השקעה במקמ\ פקדון עם ריבית אפסית? לפי אג"ח מדינה? אולי 100% מניות? ואם כן ע"פ איזה שנה? כי יש שנים שהבורסה גם מתרסקת בעשרות אחוזים.. ואם כבר אז למה גם לא להשוות לנדל"ן?
בקיצור אין לזה התחלה ואין לזה סוף ולכן לפחות לדעתי זה לא רלוונטי בעליל.

ayalzo
28-07-2020, 19:35
אם אתה רוצה להתעלם מזה - זכותך. כסף שלך, תחשב איך שבא לך.
אבל אם אני הולך להפסיד הכנסה אני רוצה לדעת על זה.

אשלח אותך שניה לקרוא את כותרת השרשור.
במיוחד את המילה הרביעית.
שב, בנחת, חשוב שוב אם העובדות, המאוד נכונות כלכלית, שלך תופסות כאן, וחזור אלינו עם תשובה. (שאם תחליט שהיא חיובית, אסביר לך מדוע אתה טועה).

Tribalmistyc2
29-07-2020, 00:10
הייתי מכניס לחישוב גם את העומס על המנוע והצמיגים.
יש חודשים שהערך יורד מהר יותר מאשר באחרים.

ronen_sch
29-07-2020, 08:11
זאת הסיבה שה NC750 שלי מוגבל ל A1, הוצאה מוכרת לעצמאים

lokimonster
29-07-2020, 09:14
רכב זה לא השקעה נושאת תשואה.

אבל כן יש מקום לתחשיב כאשר לוקחים פרמטרים כגון הוצאות אחזקה שוטפת וירידת ערך צפויה.
בעקרון ירידת הערך פחות או יותר אמורה להיות צפויה למעט מקרי תאונה או מבצעים של יבואנים בעלי תיאבון שעשויים להוריד את מחיר השוק עוד יותר.

השושנים
29-07-2020, 09:58
כסף בא ובעיקר כסף הולך, לתכריכים אין כיסים, ואדם בשעתו האחרונה לא מצטער על מה שהוא עשה אלה על מה שהוא לא עשה.
אופנוע הוא במהותו כלי לא הגיוני, כי אם נחשב את הרווח וההפסד הכללי לא נעלה עליו. בקיצור האופנוע הוא כלי של רגש, תראו כמה
אמוציות נשפכות במלחמות הדגמים, אגב אותו אופנוע בדיוק יעלה בהחזקה אצל א' יותר מאשר אצל ב' למה כי האופי שלהם שונה, סגנון הרכיבה
שונה, המוסכים שם מטפלים שונה, הדילים שהם מגיעים אליהם שונה. אופן ההבנה שלהם של המציאות שונה.
מי שמחפש להתחשבן על כל שקל, לא יהנה על אופנוע או ילך ממורמר, והויכוח שלכם לא יסתיים לעולם.
תתחילו גם לחשב ציוד נלווה לאופנוע ביגוד אמצעי הגנה חילוץ כלים איפה זה יגמר ומה מחיר ההנאה והאושר שלכם, מה המחיר לתחושה
ולחופש?

KKatkov
29-07-2020, 11:42
כסף בא ובעיקר כסף הולך, לתכריכים אין כיסים, ואדם בשעתו האחרונה לא מצטער על מה שהוא עשה אלה על מה שהוא לא עשה.
אופנוע הוא במהותו כלי לא הגיוני, כי אם נחשב את הרווח וההפסד הכללי לא נעלה עליו. בקיצור האופנוע הוא כלי של רגש, תראו כמה
אמוציות נשפכות במלחמות הדגמים, אגב אותו אופנוע בדיוק יעלה בהחזקה אצל א' יותר מאשר אצל ב' למה כי האופי שלהם שונה, סגנון הרכיבה
שונה, המוסכים שם מטפלים שונה, הדילים שהם מגיעים אליהם שונה. אופן ההבנה שלהם של המציאות שונה.
מי שמחפש להתחשבן על כל שקל, לא יהנה על אופנוע או ילך ממורמר, והויכוח שלכם לא יסתיים לעולם.
תתחילו גם לחשב ציוד נלווה לאופנוע ביגוד אמצעי הגנה חילוץ כלים איפה זה יגמר ומה מחיר ההנאה והאושר שלכם, מה המחיר לתחושה
ולחופש?

איש באמונתו יחיה :)

xlib
29-07-2020, 11:42
רכב זה לא השקעה נושאת תשואה.

נכון, זה הפוך. נניח יש לך 100,000₪. אם השקעת אותם - יש תשואה. עכשיו אתה רוצה אופנוע? אז אתה מוציא את 100,000₪ ממסלול השקעה ומפסיד תשואה עליהם.

alexsupreme
29-07-2020, 12:04
ולחופש?

תמונה מלאת רגש:
https://i.imgur.com/kecu8Co.png

האופנוע הוא מה שאתה עושה ממנו. אתה יכול להנות על 150 סמ״ק בטיול בהימלאיה ולסבול על ליטרRR על הכבישים הפקוקים בארץ.
יכול להיות שעבור חלק מהאנשים, להוציא 30 אלף שקל בשנה על רכיבה בארץ יהיה פחות מהנה מטיול רכיבה של שבועיים במדינה אקזוטית.
אני מסכים שההנאה הזו בהרבה מקרים שווה את הכסף, אבל גם להתעלם מהערך הכספי נשמע לי קצת קיצוני.

השושנים
29-07-2020, 12:09
במחיר של הטיולים שלי בחו"ל יכולתי לקנות עוד אופנוע, יכולתי לטייל בחצי מחיר עם רכב שם, ועדיין אני מוכן לשם הרבה מאד בשביל טיול אופנועים.

ayalzo
29-07-2020, 19:12
אשלח אותך שניה לקרוא את כותרת השרשור.
במיוחד את המילה הרביעית.
שב, בנחת, חשוב שוב אם העובדות, המאוד נכונות כלכלית, שלך תופסות כאן, וחזור אלינו עם תשובה. (שאם תחליט שהיא חיובית, אסביר לך מדוע אתה טועה).

Xlib,
אתה בכוונה מתעלם?

xlib
29-07-2020, 20:41
Xlib,
אתה בכוונה מתעלם?

יש נושאים שאני לא מתווכח לגביהם. כמו: כדור בארץ זה כדור, p =\= np, או איך כסף נושא ריבית. תשכיל את עצמך.

ayalzo
29-07-2020, 20:53
אז אני אענה לך.
מכיוון שהשאלה הנשאלת היא עלות אחזקת אופנוע כתחביב, הרי, שאם לא היית קונה אופנוע, היית מוציא את הכסף על תחביב אחר.
מכאן, שאין לחשב ריבית מכיוון שהכסף לא היה מושקע.
כמובן,
שאם התחביב האחר הוא גידול כסף, הרי שאז בוודאי ובוודאי שיש לחשב ריבית.

לעומת זאת, גידול טרולים הוא תחביב שלא עולה כסף, ולכן כולנו חוטאים בו במקביל לאחזקת אופנוע. מניח שאתה צריך להעריך את זה.
ויש גם נוסחה לזה:
/-P
וגם:
: t5 :

xlib
29-07-2020, 21:45
שאם לא היית קונה אופנוע, היית מוציא את הכסף על תחביב אחר.
מכאן, שאין לחשב ריבית מכיוון שהכסף לא היה מושקע.
: t5 :

אם תחביב שלך עולה 100,000₪ אתה כבר חייב להחשיב הפסדי ריבית. לא חשוב אם זה אופנוע, אוריגמי או מאהבת.

הרבה מאוד אנשים לא מבינים איך הכסף עובד. אתה לא לבד.

600 ירושלמי
29-07-2020, 22:16
אני כל פעם נדהם מחדש איך הוא מצליח לגרור אתכם לענות לו..

ayalzo
29-07-2020, 22:54
אני כבר התוודיתי שהאכלת טרולים היא תחביב שלי. לדעתי האישית, ניצחתי אותו, אבל הוא לא הבין זאת עדיין.

קידוזו
29-07-2020, 23:38
התחביב הכי זול הוא בישול. גם אם תשקיע במעשנת, מנגל, סכינים, סו ויד ונתחים יקרים -תאכל בבית ותחסוך הוצאה על מסעדות. היום הכנתי Chicken Wings Lollipop כשאני מהרהר אם לצאת לקורס מסלול בסרס :)

KKatkov
30-07-2020, 14:18
אני כבר התוודיתי שהאכלת טרולים היא תחביב שלי. לדעתי האישית, ניצחתי אותו, אבל הוא לא הבין זאת עדיין.

אכן ניצחת. מצאת הטיעון המושלם.
כהרגלם של טרולים, יתעלמו מכך באלגנטיות...

השושנים
30-07-2020, 14:37
אפרופו טרולים ואופנועים יש לי כבר טיול מתוכנן לשם:

https://www.gotravel.co.il/travel/?p=3138

https://www.gotravel.co.il/userfiles/_big_9AE3B72B5278E3CD367BA2E784D540F6.jpg

Guccii800
31-07-2020, 06:17
הלואי והתחשיב שלך היה נכון, בשנה החלפתי שני גלגלש"ים (לא יודע מה המוסך הנוכל שקניתי ממנו את האופנוע שם לי בסט הראשון), שני צמיגים אחוריים ואחד קדמי, טיפול, בטח לאופנוע שלך עולה הרבה יותר ממה שרשמת ובלתמ"ים לעיתים הם מאוד יקרים רק המשאבת דלק שהלכה לי תוסיף אותה ותקבל עוד הוצאה חודשית של 500 ש"ח, ירידת ערך הכנסת 10% לדעתי יהיה יותר (בכל אופן אצלי) וכל זה לפני תוספות ושדרוגים, להחזיק אופנוע זה יקר, אפילו מאוד יקר, הנאה לא מודדים בכסף, אם אתחיל לחשב את כל ההצואות שלי סביר להניח שאפסיק לעשות הרבה דברים.

השושנים
31-07-2020, 15:13
הלואי והתחשיב שלך היה נכון, בשנה החלפתי שני גלגלש"ים (לא יודע מה המוסך הנוכל שקניתי ממנו את האופנוע שם לי בסט הראשון), שני צמיגים אחוריים ואחד קדמי, טיפול, בטח לאופנוע שלך עולה הרבה יותר ממה שרשמת ובלתמ"ים לעיתים הם מאוד יקרים רק המשאבת דלק שהלכה לי תוסיף אותה ותקבל עוד הוצאה חודשית של 500 ש"ח, ירידת ערך הכנסת 10% לדעתי יהיה יותר (בכל אופן אצלי) וכל זה לפני תוספות ושדרוגים, להחזיק אופנוע זה יקר, אפילו מאוד יקר, הנאה לא מודדים בכסף, אם אתחיל לחשב את כל ההצואות שלי סביר להניח שאפסיק לעשות הרבה דברים.

* זכית בתעודת אופנוען אמתי לשנה.
על מנת ולממש את זכאותך יש לפנות לחתום מטה עם תמונה עדכנית ו-100 ש"ח דמי רישום.
אנו מאחלים לך הצלחה והמשך דרך בטוחה.

(לכל השאר תמשיכו לנסות!)

KKatkov
31-07-2020, 15:48

1. איזה אופנוע אתה מחזיק - "סטנדרטי" או אקזוטיקה? כשמחשבים אחזקה של אופנוע "ממוצע", לא מתייחסים לעלויות חלפים (ותדירות תקלות) של אינדיאן, דוקאטי (מהדגמים היקרים - דיאבל סטייל) או MV - כמו שבחישוב עבור רכב "ממוצע", לא משקללים עלויות חלפים של מרצדס, פורשה או פרארי.
מי שרוצה ללכת על אקזוטיקה יקרה, מראש מודע לעובדה שיש לזה מחיר.

2.שני צמיגים אחוריים בשנה ושני גלגל"שים?
או שאתה רוכב 40 אלף ק"מ בשנה ומעלה, או שאתה משתולל עם האופנוע (בדיוק כמו שכתבתי ל-AsafA). צמיג ספורט-טורינג מודרני מחזיק בין 20 ל-40 אלף ק"מ, תלוי באיכות הצמיג - כל עוד אתה לא עושה "פתיחות" ואתה חלק על הגז.
סט גלגל"ש מחוזק מחזיק בערך אותו דבר, עם פוטנציאל ליותר כל עוד יד ימין רגועה.

שוב, אני יוצא מנקודת הנחה שאנחנו מדברים על אופנוע שמשמש לנסיעה מנהלתית וטיולים רגועים. אופנוע שמשמש לרכיבה ספורטיבית - זה באמת תחביב מאוד, מאוד יקר.

AsafA
31-07-2020, 18:45

1. איזה אופנוע אתה מחזיק - "סטנדרטי" או אקזוטיקה? כשמחשבים אחזקה של אופנוע "ממוצע", לא מתייחסים לעלויות חלפים (ותדירות תקלות) של אינדיאן, דוקאטי (מהדגמים היקרים - דיאבל סטייל) או MV - כמו שבחישוב עבור רכב "ממוצע", לא משקללים עלויות חלפים של מרצדס, פורשה או פרארי.

או שאתה רוכב 40 אלף ק"מ בשנה ומעלה, או שאתה משתולל עם האופנוע (בדיוק כמו שכתבתי ל-AsafA). צמיג ספורט-טורינג מודרני מחזיק בין 20 ל-40 אלף ק"מ, תלוי באיכות הצמיג - כל עוד אתה לא עושה "פתיחות" ואתה חלק על הגז.

שוב, אני יוצא מנקודת הנחה שאנחנו מדברים על אופנוע שמשמש לנסיעה מנהלתית וטיולים רגועים. אופנוע שמשמש לרכיבה ספורטיבית - זה באמת תחביב מאוד, מאוד יקר.

קטקטקוב, אתה בטח מכיר את ההבחנה בין רוכבי אופנוע לקטנוע. בכל מה שקשור לכביש אתה נכנס להגדרה של רוכב קטנוע - כלי תחבורה יעיל וחסכוני (למרות שאתה רוכב על דוקאטי). וברור לך שאתה לא מייצג את הכלל. כמה עוד רוכבים יש שמוציאים 40,000 ק"מ מסט צמיגים או 80,000 מסט גלגל"ש?!

כמה ק"מ אתה מוציא מצמיג על האופנוע שטח שמשמש אותך להנאה ולא ככלי תחבורה נטו. כל כמה זמן אתה מחליף סט שרשרת וגלגלי שיניים שם? אלו נתונים יותר רלוונטים

Guccii800
31-07-2020, 19:52

האופנוע לא אקזוטי אבל האחזקה ממש לא זולה (אדוונצר 1190, גרסת הכביש עם צמיגים 100% כביש לא יורד לשטח), הטווח בין שני הצמיגים האחורים היה 10k וזה יחסית סביר לעומת ה mv ששם התדירות היתה כל 5k, הוחלפו שני סטים של שרשראות מכיוון שאת הסט הראשון החלפתי אצל מישהו שהיום אני יודע שהוא נוכל ואין לדעת מה הוא שם לי בסט הראשון וכן, בלי קשר אני רוכב יחסית חזק.

lokimonster
31-07-2020, 20:22
התחביב הכי זול הוא בישול. גם אם תשקיע במעשנת, מנגל, סכינים, סו ויד ונתחים יקרים -תאכל בבית ותחסוך הוצאה על מסעדות. היום הכנתי Chicken Wings Lollipop כשאני מהרהר אם לצאת לקורס מסלול בסרס :)תפסיק לצפות ב bbq pit bpys
זה משמין

לגבי צמיגים הncעומד על 14000 קילומטר ואני כבר לקראת החלפת צמיג אחורי
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

kaz
01-08-2020, 11:09
זה משנה מאיזו מהירות עושים את ה"פתיחה" מבחינת שחיקת צמיג? כלומר לפתוח מ-0 ל-30 או מ-90 ל-120 ב-X שניות, אותו נזק?

lokimonster
01-08-2020, 15:19
זה משנה מאיזו מהירות עושים את ה"פתיחה" מבחינת שחיקת צמיג? כלומר לפתוח מ-0 ל-30 או מ-90 ל-120 ב-X שניות, אותו נזק?לדעתי (מבוססת על הנסיון שלי).
אם אתה רוכב רגוע ופעם בכמה זמן לוחץ אז הבלאי מזערי.
אם אתה רוכב תמיד עם מצערת פתוחה אז בהחלט תרגיש את הבלאי.

אני ירדתי מהחלפה כל 4000 עד 6000 קילומטר על הכלים הקודמים שהיו לי למעל 14000 קילומטר בnc הנוכחי.

כשהפרמטר היחיד שדומה לכלים הקודמים הוא המשקל (שוקל כמו הבאנדיט שהיה לי).

הערה קטנה בבאנדיט הצלחתי לשמור על הצמיג קצת יותר סביב 8000 קילומטר פלוס מינוס.

borsood
01-08-2020, 17:04
יש נושאים שאני לא מתווכח לגביהם. כמו: p =\= np.
תוכיח את זה. יש פרסים גדולים לפותרים מלבד התהילה המדעית...

mudale222
01-08-2020, 18:07
זה משנה מאיזו מהירות עושים את ה"פתיחה" מבחינת שחיקת צמיג? כלומר לפתוח מ-0 ל-30 או מ-90 ל-120 ב-X שניות, אותו נזק?

ככל שהמהירות יותר איטית ככה זה יותר גרוע, יותר סיכוי לפרפור של הצמיג שגורם לשחיקה הכי גדולה.

lokimonster
01-08-2020, 19:01
ככל שהמהירות יותר איטית ככה זה יותר גרוע, יותר סיכוי לפרפור של הצמיג שגורם לשחיקה הכי גדולה.לא חושב שאתה צודק.
למעט אולי במקרה של אופנוע עם בקרת אחיזה שאז אולי המערכת מווסתת וגם אז אני לא בטוח.

ayalzo
01-08-2020, 23:49
ההבדל בתאוצה בין 1-30 (0 הוא מספר בעייתי) לבין 91-120 הוא שבתחום הנמוך התאוצה הרבה יותר גדולה, ולכן, ה-x ברוב האופנועים יהיה קטן יותר.
גם אם הוא זהה, ההבדל באחוזים גדול יותר.

KKatkov
02-08-2020, 00:00
קטקטקוב, אתה בטח מכיר את ההבחנה בין רוכבי אופנוע לקטנוע. בכל מה שקשור לכביש אתה נכנס להגדרה של רוכב קטנוע - כלי תחבורה יעיל וחסכוני (למרות שאתה רוכב על דוקאטי). וברור לך שאתה לא מייצג את הכלל. כמה עוד רוכבים יש שמוציאים 40,000 ק"מ מסט צמיגים או 80,000 מסט גלגל"ש?!

כמה ק"מ אתה מוציא מצמיג על האופנוע שטח שמשמש אותך להנאה ולא ככלי תחבורה נטו. כל כמה זמן אתה מחליף סט שרשרת וגלגלי שיניים שם? אלו נתונים יותר רלוונטים

אבחנה בין רוכבי אופנוע לרוכבי קטנוע?
הראשונים רוכבים על הילוכים ועם טנק בין הרגליים, השניים שמים רגליים על מדרך ויכולים להצמיד ברכיים.
האבחנה שאני מדבר עליה - זה ההבדל בין רוכב מתון שמשתמש באופנוע לרכיבה מנהלתית או טיול, לבין רוכב ספורטיבי.
80K לסט גלגל"ש לא אמרתי.
רוכבים שמוצאים קרוב ל-40K מסט צמיגים אני מכיר.

לגבי הנתונים שבקשת:
באופנוע שטח אני מחליף צמיגים אחת לשנה בקירוב. אני מעריך (הערכה גסה) שאני רוכב כרגע כ-60-70 שעות בשנה, בשנים קודמות זה היה יותר לכיוון ה-100. בפועל, אין לי מושג כמה שעות או קילומטרים זה, אין לי שעון שעות והדשבורד מת לפני כמה שנים. לפי ההערכה לעיל, מדובר ב-60-70 שעות לאחורי, את הקדמי אפשר למשוך עוד קצת - אבל בד"כ אני מחליף סט (שעלותו 600 שקלים).
שרשרת/גלגל"ש החלפתי עד כה פעם אחת אם זכרוני אינו מטעה אותי, לפני כשנתיים. האופנוע אצלי 4 שנים.

ושוב - בשטח, אני משתולל. לא כל הזמן, אבל מדי פעם - כן. ואני מודע טוב מאוד שלהשתולל על כלי מוטורי עולה הרבה כסף (אם כי - על אופנוע אינדורו זה עדיין הרבה יותר זול מאשר על דוקאטי. על הדרך, פחות סיכוי להשאיר את הבן שלי יתום).

הבעיה נעוצה בהגדרת השרשור.
מי ש"אופנוע כתחביב" אומר בשבילו טיולי נופים רגועים בזוג עם פק"ל קפה ללא השחזות - יכול לבנות על אורך חיי רכיבים כמו שאני מתאר, אולי 20-25% פחות (בכ"ז, לא כל אחד פורק אגרסיות בשטח כדי להיות רגוע יותר בכביש). יש כאלה לא מעט, חלקם על איזה FJR או ויסטרום, חלקם על גולדווינג אספנות. אגב - בעינך, גם הם "קטנוענים"?
מי ש"אופנוע כתחביב" אומר מבחינתו פתיחות, ריצות למנתק וצמיגים "סגורים" - יתייחס למספרים האלה כדימיוניים, כאלה שהם נחלתם של רוכבי קטנוע שבמקרה (אההמ) רוכבים על דוקאטי.
אין גם טעם לנסות לעשות ממוצע בין השנים, כי זה לא ש-90% מהרוכבים נמצאים באמצע והשאר בקצוות שתוארו - אני מניח שיש ייצוג הולם לכל הקשת הזאת, גם כאן בפורום.

לכן, אני מציע לפות"ש, אם בא לו, לפצל את הטבלה ל-3 טבלאות, ולאפשר לכמה נציגים מכל קטגוריה לתת מספרים:
1. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי לטיולי נופים רגועים
2. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבה ספורטיבית בכביש ציבורי
3. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבת מסלול

השושנים
02-08-2020, 07:32
לכן, אני מציע לפות"ש, אם בא לו, לפצל את הטבלה ל-3 טבלאות, ולאפשר לכמה נציגים מכל קטגוריה לתת מספרים:
1. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי לטיולי נופים רגועים
2. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבה ספורטיבית בכביש ציבורי
3. אופנוע כתחביב - שימוש עיקרי רכיבת מסלול[/QUOTE]

אופנוע כל בו:
כלי לשימוש יומי לעבודה בית סידורים.
כלי לטיולים בזוג עם משקל רב ולמרחקים.
כלי לפריקת תסכול (שישי שבת עם חברים בכבישים טכניים+טיולים)

צמיגים מקוריים מצלר-החזיקו 18000
פירלי אנג'ל GT - החזיקו 14000

רכיבה מגוונת, מהירה, טכנית, טוריינג כבד, האצות קלות, ללא ווילי, שרשרת גלגלש במצב מצוין (35202 ק"מ) כמעט ולא מגיע לקצה.
תחזוקה טיפולים שוטפים בחצי ותיקון של אתת שמאל ומצבר אחרי שנתיים וחצי. זה כל.

kaz
05-08-2020, 17:03
ההבדל בתאוצה בין 1-30 (0 הוא מספר בעייתי) לבין 91-120 הוא שבתחום הנמוך התאוצה הרבה יותר גדולה, ולכן, ה-x ברוב האופנועים יהיה קטן יותר.
גם אם הוא זהה, ההבדל באחוזים גדול יותר.
לא בטוח מה זה X כאן, אבל גם לי התחושה היתה שהאצה ממהירויות נמוכות יותר שוחקת

ayalzo
05-08-2020, 18:41
צודק. כתבתיתגובה ארוכה עם נוסחאות ומחקתי. הx נשאר בטעות. הכוונה ב-x זמן (למרות שזמן בד"כ נכתב בt).