מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : צלצול באוזן / קסדה שקטה?

Mute
12-04-2021, 01:24
היי חברים,

אתמול אחרי רכיבה עם רוחות חזקות, היה לי צלצול באוזן שמאל כל הלילה. אף פעם לא ייחסתי חשיבות בכלל לרעש מהרוחות, ולא הבנתי עד כמה זה רע לי. עד הלילה הזה, שהעברתי את זמני בגוגל להבין מה בעצם קרה שם.. קניתי אטמי אוזניים ואתחיל לרכב רק איתם.

בלי קשר, ראיתי המלצות על קסדות שקטות. לפי הבנתי הרוח מגיע מלמטה לתוך הקסדה (מסתחררת ביני לבין מגן הרוח ועולה למעלה), ראיתי את הקסדה של שוברט שנפתחת כששמים אותה, ואז נסגרת בלי להשאיר כל כך הרבה מקום מלמטה. זו אלטרנטיבה טובה לאטמים? או שאי אפשר להמנע מאטמים? בכל זאת ממליצים על איזשהי קסדה? מה שאני התכוונתי אליה זה השוברט C3 PRO.

אשמח לשמוע אם מישהו חווה משהו דומה, האם הנזק בלתי הפיך וכו', ומה עשיתם כדי לטפל בזה, והאם עזר. מרגיש שחייתי בבועה עד היום. ואני בסך הכל צעיר (בן 24).

תודה

ayalzo
12-04-2021, 06:59
יש בגוגל הרבה אתרים שסוקרים קסדות גם בנושא הרעש. זה לא רק הפתח מלמטה.
בגדול קסדות שקטות עולות יותר.
אני כבר שנים עם שואי ומבסוט, אבל עדיין רוכס עם אטמים.
קשור גם לסוג האופנוע ןמיגון הרוח שלו.

the striker
12-04-2021, 07:53
משתמש באטמים כבר חמש שנים, מאז שקניתי את השואי המאווררת אבל המרעישה .....

Dresdner
12-04-2021, 08:16
אין קסדה שמורידה את הרעש לתחום המותר, מעל 100 קמ״ש בכל קסדה הרעש יגרום לנזק בשמיעה.

הקסדה של שוברט מייצרת רעש יותר נעים אוזן ככה שזה נעים יותר עם אטמים אבל זאת קסדה חמה שמתקשה בפינוי חום.

JohnnyDough
12-04-2021, 08:52
מומלץ מאוד לשים אטמים ולהמנע מרעש חזק אבל היו לי בחיים אירועים של טנטון באוזניים גם בגיל צעיר יותר ובלי קשר לרעש.
אם אתה לא אוכל גרעינים/אגוזים/פיצוחים בשגרה אז זה יכול להיות קשור במחסור במגנזיום. אצלי זה פתר את הבעיה.

קידוזו
12-04-2021, 15:41
אלף ואחד משתנים להפחתת רעשי רוח. לא כל הפתרונות עובדים.
אטמים כי הנזק לשמיעה עלול להיות קבוע.

Mute
12-04-2021, 20:12
תודה חברים. יש חוות דעת על ניאוטק 2?

xlib
13-04-2021, 08:46
קסדה פתוחה זה קסדה רועשת, גם Neotec2.

lokimonster
13-04-2021, 09:28
יש לי את הניאוטק אחד וגם את הניאוטק 2
ביחס לקסדות פתוחות ( כולל האחד) היא דיי שקטה
אבל כפי שרשמו מעלי היא רועשת ביחס לקסדות סגורות.

בגדול דרך נוספת להתמודד עם רעשי רוח זה מיגון רוח טוב על האופנוע.

Dresdner
13-04-2021, 09:50
בולשיט, קסדות נפתחות ברמת העיקרון שקטות יותר, הסיבה היא לא מנגנון הפתיחה שאפילו עלול להוסיף רעש אלה האטימות מתחת לקסדה, נסה לשים על הראש קסדה נפתחת שהיא במצב סגור ותבין, בגלל שהיא נפתחת אפשר לאטום אותה יותר במקום הכי חשוב בגלל ששמים אותה על הראש במצב פתוח זה מאפשר את זה.

יאללה תפתחו גוגל עכשיו...

lokimonster
13-04-2021, 10:56
בולשיט, קסדות נפתחות ברמת העיקרון שקטות יותר, הסיבה היא לא מנגנון הפתיחה שאפילו עלול להוסיף רעש אלה האטימות מתחת לקסדה, נסה לשים על הראש קסדה נפתחת שהיא במצב סגור ותבין, בגלל שהיא נפתחת אפשר לאטום אותה יותר במקום הכי חשוב בגלל ששמים אותה על הראש במצב פתוח זה מאפשר את זה.

יאללה תפתחו גוגל עכשיו...

לא מסכים איתך
יש לי שואי XR1000 (ישנה במצב חדש ) שקטה עשרות מונים מהניאוטק

xlib
13-04-2021, 11:00
בולשיט, קסדות נפתחות ברמת העיקרון שקטות יותר

מניסיון שלי - לא. מניסיון של אנשים אחרים:

https://billyscrashhelmets.co.uk/all-about-motorcycle-crash-helmet-noise-and-quiet-helmets/

אני אצטט:

THERE IS ONE RULE OF THUMB TO FOLLOW IF YOU’RE AFTER A QUIET HELMET – AND THAT’S 95% OF FULL FACE HELMETS ARE QUIETER THAN MODULARS

Dresdner
13-04-2021, 12:08
מניסיון שלי - לא. מניסיון של אנשים אחרים:

https://billyscrashhelmets.co.uk/all-about-motorcycle-crash-helmet-noise-and-quiet-helmets/

אני אצטט:

THERE IS ONE RULE OF THUMB TO FOLLOW IF YOU’RE AFTER A QUIET HELMET – AND THAT’S 95% OF FULL FACE HELMETS ARE QUIETER THAN MODULARS

מעניין כי מתחת לציטוט הם כותבים

They just are – probably to do with the chin guard gubbins meaning less padding around the ears.

שוב בולשיט, קסדות כמו השואי והשוברט הכי מרופדות שיש בגלל שאין צורך לצור פתח גדול לראש כי הקסדה נפתחת בזמן הלבישה.

יש לי הרגשה שהם הסתכלו על קסדות נפתחות מלפני 10 שנים או איזה משהוא עלום שם

Dresdner
13-04-2021, 12:12
לא מסכים איתך
יש לי שואי XR1000 (ישנה במצב חדש ) שקטה עשרות מונים מהניאוטק

וזה כי לך זה ככה, עם המעיל שלך והאופנוע שלך ואורך הצוואר שלך אבל דבר אחד כולם מסכימים איתו, יותר ריפוד וסגירה בצד התחתון יותר טוב מבחינת שקט וקסדות נפתחות לרוב עם יותר ריפוד וסגירה בגלל היכולת ללבוש אותם במצב פתוח.

לכן גם כתבתי שזה מבחינה תאורטית כי יש עוד הרבה משתנים

lokimonster
13-04-2021, 13:39
לפי נסיון האין צוואר שלי ( יחידה אחת מהכתפיים לראש) הניאוטק 1 היתה יותר רועשת מה XR100 אבל פחות מניאוטק 2 שכן יותר רועשת מהXR1000
יש לניאוטק 2 סנטרון כל שהוא.

מאידך לראשי הקירח הניאוטק 2 קצת פחות מאוווררת מה ניאוטק 1

ולבסוף המלכה הבלתי מעוררת שצמחה מהביבים הLS2VALIANT רועשת אבל באופן מפתיע הכי שימושית (אוי זה דיון אחר).

9121
תמונה של הXR בימים טובים יותר

נ.ב הווינטקס הזאת לדעתי כבר בת 20 ועדיין עובדת ללא דופי
פעם היו יודעים לייצר דברים

קידוזו
19-04-2021, 16:12
איכות ועובי ריפודים, מבנה הקסדה, גובה רוכב, מגן רוח, גובה מגן הרוח, תנוחה, מגן סנטר (אצלי שינה המון), כיוון רוח, כונס אוויר מתחת לכידון ומראות.
הכונס דואג לאוויר מלמטה כדי שלא תיווצר בועה סביב הרוכב וגם המראות הורסות לבועה את הצורה. אם יש חנות נורמלית שתשאיל ללקוח קסדה לרכיבת מבחן אולי כדאי לשלם עוד 200 ש"ח כדי לא ליפול עם קסדת פרימיום לא מתאימה.

Dresdner
19-04-2021, 17:47
איכות ועובי ריפודים, מבנה הקסדה, גובה רוכב, מגן רוח, גובה מגן הרוח, תנוחה, מגן סנטר (אצלי שינה המון), כיוון רוח, כונס אוויר מתחת לכידון ומראות.
הכונס דואג לאוויר מלמטה כדי שלא תיווצר בועה סביב הרוכב וגם המראות הורסות לבועה את הצורה. אם יש חנות נורמלית שתשאיל ללקוח קסדה לרכיבת מבחן אולי כדאי לשלם עוד 200 ש"ח כדי לא ליפול עם קסדת פרימיום לא מתאימה.

פעם בכמה זמן יש איזה חברה שמחלקת קסדות לסניפי פולו ולואיס למטרת ניסוי ברכיבה אבל זה פעם בכמה זמן ומודל אחד בלבד.
אין ספק שבדיקה זה הכרחי אבל זה כמעט בלתי אפשרי ליצרן להעמיד כמות כזאת גדולה רק בשביל רכיבת מבחן, שלא כמו אופנוע מבחן יהיה כמעט בלתי אפשרי למכור קסדה כזאת ואפילו חוסר אחריות.

מה שהרוכבים יכולים לעשות (וזה מה שעשיתי כבר פעמיים) זה לקנות קסדה ולרכב איתה פעם אחת, אם נפילה מוכרים באיביי עם הקופסה ואפילו המגן של המשקף שמגיע על קסדה חדשה, באירופה זה הפך למקובל למרות שאני אישית לא מסוגל לקנות מיד שאין לי מושג מה עבר על הקסדה, מחבר שרכב פעם אחת זה כבר סיפור אחר.

לפי דעתי קסדה זה המוצר הכי בעייתי לקניה ולא כמו במוצרים אחרים גם אם תשפוך ים כסף על זה אתה עדיין עלול להתאכזב.

the striker
20-04-2021, 08:05
אין קסדות שקטות, רק אטמים עוזרים.

xlib
20-04-2021, 08:51
אין קסדות שקטות, רק אטמים עוזרים.
שטויות, ברור שיש. נכון, זה תלוי בכל מיני משתנים, אבל יש קסדות רועשות יותר ויש פחות. לנסיעות של 1/2 שעה באיזור עירוני אין הגיון להתעסק עם אטמים.

the striker
20-04-2021, 10:21
לא שטויות, אטמים זו לא כזו התעסקות. מניסיוני הדל של 18 שנות רכיבה ואי אילו קסדות, אין קסדות שקטות והפתרון היחיד והבלעדי לרעש, הוא אטמים.

Dresdner
20-04-2021, 12:50
אין קסדות שקטות כלומר כאלו שעומדת בתקן המותר לחשיפה לרעש אבל יש קסדות רועשות יותר מאחרות וזה מורגש גם עם אטמים במיוחד עם זה רכיבה בקו ישר לאורך זמן במהירות גבוהה.
תמיד מעדיף לקנות הכי פחות רועשת

the striker
20-04-2021, 13:04
אני מעדיף הכי מאווררת, ואז מוסיף אטמים.

xlib
20-04-2021, 13:17
לא שטויות, אטמים זו לא כזו התעסקות. מניסיוני הדל של 18 שנות רכיבה ואי אילו קסדות, אין קסדות שקטות והפתרון היחיד והבלעדי לרעש, הוא אטמים.
בשביל נסיעה של 30 דק במהירות 70 אין כל צורך באטמים אלא אם יש לך אגזוז "משופר". זה באמת לא חשוב אם אתה עושה משהו 18 שנה.

the striker
21-04-2021, 10:57
אין אגזוז משופר, אני מדבר רק על רעשי הרוח. אין קסדה שקטה וממחקר סודי שערכתי, רק אטמי אוזניים הם הפתרון. וזה לא כזה עיסוק מטריד, זה ממש בקטנה.

ayalzo
21-04-2021, 11:30
וכבונוס, עם אטמי אזניים שומעים יותר טוב את המוזיקה בדיבורית.

the striker
21-04-2021, 13:34
כשאני ברכיבה, אני לא עוסק בכלום חוץ מרכיבה. לא דיבורית ולא מוסיקה, למרות שאולי באמת אתחיל לשמוע מוסיקה ואז האטמים יתייתרו.

ayalzo
21-04-2021, 19:24
כשאני לא שומע מוזיקה אני לפעמים מתחיל לנדוד במחשבות ולא פעם שמתי לב שרמת הריכוז שלי יורדת (תופס את עצמי בדיעבד, אחרי שעשיתי מהלכים לא נכונים אסטרטגית, בהם אם מטומטם היה עושה מעשה של מטומטמים, הייתי נכנס לפינה שאליה לא הייתי אמור להכנס).
כשזה קורה לך בכביש מהיר פתוח זה לא נורא. כשזה באיילון- ביג נו נו!

NAOR2207
21-04-2021, 20:41
כשאני ברכיבה, אני לא עוסק בכלום חוץ מרכיבה. לא דיבורית ולא מוסיקה, למרות שאולי באמת אתחיל לשמוע מוסיקה ואז האטמים יתייתרו.

תשתדל לשמוע הכי קומביה שאנטי חיבוק עצים שיש. הבי מטאל יכניס אותך למוד של כאילו אתה בפלייסטיישן. לוקח סיכונים מיותרים.
מסכים לגבי האטמים. בפעמים הראשונות עם אטמים, ברכיבות ארוכות של שעות סיימתי אותן טרי כאילו רק קמתי בבוקר.

the striker
25-04-2021, 09:27
באמת שמתי לב בעבר, כשיצא לי פעם או פעמיים לשמוע מוסיקה ברכיבה, שבאמת הרגשתי כמו בפלייסטיישן/סרט, זה יכול להיות קצת מסוכן. אבל בגדול אני כבר זקן, אז אין לי כח לכאבים.

Ami
25-04-2021, 10:13
רכבתי עם שואוי קווסט, RPHA, שואוי NXR ועכשיו עם שואוי ספיריט 3. הכי רועשת היתה ה NXR והספיריט הכי שקטה אבל בכולם אני רוכב עם אטמים

קידוזו
25-04-2021, 16:27
תשתדל לשמוע הכי קומביה שאנטי חיבוק עצים שיש. הבי מטאל יכניס אותך למוד של כאילו אתה בפלייסטיישן. לוקח סיכונים מיותרים.
מסכים לגבי האטמים. בפעמים הראשונות עם אטמים, ברכיבות ארוכות של שעות סיימתי אותן טרי כאילו רק קמתי בבוקר.
המוסיקה בהחלט משפיעה ברכיבה. ז'אנר הקומביה גורם לי לאבד ריכוז. מעדיף פופ רוק מתון עד גלי להרגעת הקוף. גם אצלי עם אטמי (סיליקון ב 5 $ מעלי) שומעים יותר טוב את המוסיקה. מסתובב כבר שבועיים עם טנטון רקע קל כי התעצלתי.