מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : מבחן ברוח הזמן SYM JOYMAX Z+300

lokimonster
12-06-2023, 11:42
יש לי עבודה סבבה.

אני נע ונד ברחבי דאולת איל איסרעאיל.

לצורך הניידות יש לנו מספר כלי רכב כאשר החביב מכולם זה הקטנוע.

למה קטנוע כי זה מה שיש.

אז קיבלנו מבחן ברוח הזמן SYM JOYMAX Z+300 לשנים הבאות אבל לצורך הקלות של הכתיבה לא נעניק לו שם אלא רק ג'וי או טוסטוס או קטנוע.

ובכן

הכלי עדיין מבחינתנו בסוג של הרצה אבל כבר הספקתי לדהור איתו לבאר שבע ועוד על כך בהמשך.

פרטים משעממים כמו הספק צמיגים וכיוצא בזה ניתן למצוא בכתבת מבחן של אורי ואני אגש ישר לתיאור החוויה מבעד לשני הלחיים התחתונות שלי ואציין שהוא נוח.

פחות מהדיאלים שהיה כורסתי יותר ובעל ישיבה גבוהה יותר אבל סך הכל ניתן לשבת מעל שעה ברכיבה רצופה ולא שמעו שום טענות משום חלק בגוף.
תנוחת הרכיבה טובה ואפשר לשבת עם זוג רגליים מונפות אלעל והעל בסדר כל עוד לא פוגשים קפל רציני בכביש.

הבולמים משככים יפה את רוב תחלואי הדרך וצריך פרובוקציה כדי לשדר אותה לגב.

לג'וי יש תא מטען ענק מתחת למושב אבל ועדיין משהו שם לא שלם והבולם שמחזיק את המושב קצת מפריע לאיפסון הקסדה.

בנוסף יש תא "כפפות" עמוק אבל לא מספיק לסלולארי ממוצע.

אנו קיבלנו את הרטנוע עם ארגז וזה מעולה.

יצאתי איתו לבאר שבע.

הדרך המפותלת מההר נבלעת בביטחון יחסי והכלי מרגיש מוצק למדי.
ישנה נפילה אל תוך הסיבוב אבל לא משהו שמציק מדי.

ג'וי מעניק קצב סביר סך הכל ומשתלב יפה בתנועה הבין עירונית ויודע לשמור על קצב גם בעליות.

מיגון הרוח טוב ואני רכבתי עם משקף פתוח ( אני מת על האוויר) ללא מערבולות זה אפילו מרגיש יותר טוב מהטרייסר.

ג'וי יודע לרוץ יפה ואין בעייה לשייט על 130 + וממקורות זרים אפשר לקבל עוד 20 קמ"ש בתנאים כאלו ואחרים.

תאוצות סך הכל יפות ולינאריות מספיק מהר מלברוח מרוב הנהגים שמזנקים אחריך ברמזור.

הבלמים מספקים רגש סביר והכל מרגיש סך הכל איכותי.

ג'וי מספק שפע של אינפורמציה.
מד מהירות ומד סל"ד כמו פעם עם מחוגים אני פשוט מתגעגע לימים שבדו"ג היו מחוגים.
מד דלק ומד חום דיגיטלים וניתן לבחור בין שעון זמן לבין מד אמפר.
באמת חשוב שיהיה דרך למדוד את מצב הטעינה בקטנוע.

כמובן 3 מדי מרחק מצטבר.
2 ניתנים לאיפוס.

לוח השעונים סך הכל מעוצב נחמד ומתוכנן לא רע וגם בשמש ישירה המחוונים נשארים ברורים.

המתגים סך הכל שומרים על המסורת המזרח אסייתית ומרגישים עמידים וטובים.
על הכידון ישנם כפתור PASS להבהוב לנהגים סוררים כפתור מצוקה ל4 המאותתים ביטול TCS.

השליטה על לוח המחוונים נעשית באמצעות כפתורים על לוח השעונים אומנם למעט כיוון שעה או איפוס מד קילומטרים (TRIP) אין צורך להתעסק איתם.

בעיר הקטנוע נהדר ויש תמיד יד פנוייה לחטט באף או להשתמש בנשק.
בהרכבה הכלי מרווח מאוד ולמורכבת לא היו טענות - יש לציין שהיא בעלת גזרה דקה ומשקל פחות מזבוב אז מבחינת ביצועים ג'וי לא ממש התרגש.

אני מודה שאם מחר יוציאו קטנוע - לא בתצורה של אופנוע קטנוע קלאסי בעל מתלים ראויים ( דוגמת TMAX ) סביב ה1000 סמ"ק ועלויות החזקה סבירות זה בהחלט יקרוץ לי.

יש משהו נהדר בקלות התפעול של הקטנועים וכמובן תאי המטען והמיגון מהבוץ והליכלוך שהם מספקים (XADV הוא משהו ביינים שאני פחות מתחבר).

סיכום 500 קילומטר ראשונים.

כלי נחמד מפציץ חמקן
שקט נוח זריז למדי.

תמונות בהמשך
LOKI

ayalzo
12-06-2023, 13:23
ממתי יש בקטנוע מד אמפר (זרם)?

lokimonster
12-06-2023, 13:46
מאז ששיחקתי בכפתור
אצלם ואשלח

KKatkov
12-06-2023, 22:08
מאז ששיחקתי בכפתור
אצלם ואשלח

מניח שהכוונה הייתה למד מתח (וולט).

lokimonster
16-06-2023, 00:07
במסגרת העבודה אני נדרש גם להגיע לגוש דן
מוציא את האף מחלון המשרד.
קריר נעים כמה גרוע כבר יכול להיות שם.

מיגון קסדה וויז חיבור קבל לשקע טעינה שבתוך תא הכפפות והופ יוצא לכיוון חולון.
מד הדלק מציג 2 קווים.
אני לתחומי אומר יאללה הזדמנות לבדוק.

מיותר לציין שהכלי רץ רוב הזמן עם מצערת פתוחה לרווחה
הכלי נע מעל לקצב התנועה וכמובן מאפשר לעבור את הפקקים בקלות
אין הקרנה של חום מנוע והטוסטוס נוח למדי.
לקראת מחלף שפירים כבר ירדנו לקו אחד וחולון נעלמו הקווים.

רצה הגורל ומצאתי תחנת פז לדלקן והכלי לגם לו כ10 ליטר.
מבחינת קצב ניתן לשייטמבכיף על 120 וקצת רזרבה.
המיגון רוח טוב והכלי שקט יחסית.
משם קפצתי לרמת גן ואז לירושלים.
את העליות הכלי עלה בקצב סביר לגמרי.

בשום שלב לא הורגש חום מנוע וזה נהדר.
הנוחות טובה ולמעט בקצב סופר גבוה הכלי שומר על כיוון ואין מחאות משום כיוון
היה יום מהנה וכן קטנוע זה אחלה.

מצרף את התמונה של הוולטמטר

10128

ayalzo
16-06-2023, 00:38
כפי שחשדנו מד מתח ולא מד זרם.

lokimonster
18-06-2023, 08:33
אמת מדת מתח
טעות של דסלקט מזדקן

lokimonster
21-05-2024, 10:14
4000 קילומטר
רוב הנסועה העירונית הייתה אצל השותף שלי אני משתמש בקטנוע בעיקר לגוש דן והאמת שלאחרונה קצת פחות יצאתי לשם.ה
שותף שלי לקטנוע עבר לתפקיד מאתגר אחר והקטנוע מוצמד כעת רק אלי.
תענוג.

השותף שלי היה בעל ידי זהב והתקין לקטנוע מעמד של אוקטופוס במיקום לא הכי נוח והשחיל כבל טעינה.
אני תוהה מדוע יצרניי הקטנועים לא חושבים על הכנה למעמד פלאפון אפילו החותים כבר יודעים להטיס כטב"מים (לא מדבר על מסך מולטימדיה שגם יכול להיות נחמד)

ובכן הייתי צריך לצאת לכמה פגישות במרכז ונוכח חסימות הכבישים ושאר הבלאגן הבין לאומי שמתרחש בארצנו הקטנוע כמובן נבחר.

יצאתי מוקדם בבוקר והאוויר הקריר נתן תחושה של אירופה
תענוג צרוף.
בפניות של היציאה מהעיר הכלי משתף פעולה וסך הכול העסק ידידותי וללא דרמות או ריגושים.

אני שייך לדור שהמדד להספק נמדד בעליות של הקסטל ווואלה מושך יפה ומעל קצב התנועה.
נכון כל דרדק זב חותם עם יונדאי I20 ידע לעקוף אבל עדיין מספיק מהר כדי לשמור מרחק מרוב הנהגים הנורמטיבים ( אם יש דבר כזה בארץ הקודש).

בפקקים ניתן להשתחל בקלות מופתית והאמת ששמתי לב שמשהו באופי הרכיבה שלי שונה בין הטרייסר לקטנוע כאשר בקטנוע יש נטייה לקלות ראש וסיכונים שלא הייתי לוקח בטרייסר.
ככל הנראה זה משהו שמתעורר בשל קלות התפעול של הקטנועים ( כמובן שבתחילתו של דבר הרוכב הוא זה שאחראי ).
בכל מקרה זה דגש ששמתי לעצמי ואכן אני מקפיד להזהר יותר.

ההתניידות בצהריים בגוש דן הייתה פחות נורא מאשר על גבי הטרייסר.
המנוע נמצא מאחור ואין כמעט פליטה של חום לעבר הרוכב וזה משמעותית נעים יותר.

השילוב של הארגז ותא המטען מתחת לכיסא מאפשר שפע של פתרונות אחסון ואפשר להגיע מצוייד בורקסים ושתיה וכמובן להשאיר את המעיל הקסדה והכפפות.

המהדרין יחזיקו גם שקית ביד שמאל ויתפעלו את הקטנוע רק עם יד ימין עד אשר הם יגלו את נפלאות הABS על הקדמי.

תענוג.

חזרתי אל ההר בצהריים עם חיוך ולמרות החום הבלגן בכביש הגעתי רענן מאוד ואפילו מרוצה.

כעת איך אני משכנע את האחראי תחבורה שאני זקוק למקסים 600 או טי מקס??

השושנים
21-05-2024, 15:08
יש מקום למסרגות וצמר?

lokimonster
15-07-2024, 16:20
4684 למניין השושנים

הטרייסר שלי נח
בית עבודה וזהו פחות או יותר.

אני בתוך פרוייקט ומתנייד המון עם הZ הרוצחעט ואפילו אמור לעבור קורס רכיבה מתקדמת איתו ( על כך בפוסט הבא).

בתור כלי עבודה הוא נהדר וגם עם מורכב על כביש בין עירוני ( פרוורים) מתקבל מענה מצוין.
הוא מרווח מאוד ודי נוח וכל עוד הכביש לא משובש מדי אז אין דרמות.

המתלים כן מתקשים עם מורכב ומקפצות או קרעים באספלט שמתורגמים לסגירת מהלך לכל אנחות המורכב.

אם מדינת ישראל לא הייתה תאוות שלמונים והייתה מאפשרת רכישת ביטוח במחיר שפוי אני בהחלט הייתי רוכש קטנוע מזן כל שהוא ( אפילו הZ סבבה).
זו תחבורה שפוייה יעילה ונוחה שבהחלט מעלה חיוך על הפנים.

AsafA
23-07-2024, 19:53
אם מחזיקים 2 אופנועים אפשר לקבל 20% הנחה על שתי הפרמיות. קח קטנוע 249 עם ביטוח מוזל והשתתפות עצמית וזה כבר לא יהיה כזה סיפור

lokimonster
24-07-2024, 10:08
5000 קילומטר

קיבלתי הכשרה של רכיבה מתקדמת מהמשרד.
שום דבר לא הכין אותי למה עתיד להיות.

יצאתי מוקדם יחסית מהמשרד לכיוון צפון כשאני חמוש בקטנוע שתייה קפואה בארגז קסדה נוספת כדי שתספוג את הזיעה ( הישנה שלי ).
כל עוד אני על כביש מהיר הכלי מסתדר לא רע בכביש שש העסק קצת יותר איטי ביחס לתנועה.
על השעון מעל המהירות המותרת בפועל זה סביב ה125 קמ"ש ( אפשר עוד קצת אבל המנוע זועק באמאש'ך רחם).

מודה שזו הפעם הראשונה שאני רוכב בקצב כזה על כביש שש אפילו ננסי היה יותר מהיר מבחינת נוחות סך הכל בסדר ניתן לשנות תנוחה ויש מקום. אגב בהשוואה לקודמו הדיאלים S3 הוא פחות מרווח ונוח.

הגעתי למרכז של ההדרכה ומסתבר שזו הכשרה של עוד כל מיני שבב"ניקים ממקומות אחרים שהגיעו עם BMW מדוגמים היה גם TMAX ועוד כמה עלובי החיים שהגיעו עם Z כמו שלי ( עדכנתי את קצין הרכב שלנו שיש לאן לשאוף ואני רוצה BMW - האמת שאולי לא לקטנוע יש את היתרונות שלו בעבודה).

סנדוויץ קפה וכו' ומתחילים עם התיאוריה נחמד מכיר עד שמגיעים לתכל"ס שליטה ירי תוך כדי רכיבה (אם הבנתי נכון לא לכל היחידות מותר ) מי כן מי לא שליפה מהירה ועוד כל מיני עניינים שלא קשורים אלי בשיט.

שאלתי אם אני בקורס הנכון ומסתבר שכן חלקם חברים לשעבר של הקפטן שהדריכו אותנו.
מגניב
אמרתי יסמ"מניק שבב"בניק וואט דה פאק ליום אחד.

התחרטתי שלא הבאתי את האקדח לא רציתי שיעיק אבל מסתבר שהם ערוכים אז אף אחד לא היה צריך את האקדח.

אז מה למדנו

מעבר לשליטה היגוי הפוך זיהוי בלימות תפעול שליטה פריקה מהכלי ועוד כל מיני דברים שספק שאני אזדקק להם למדתי שאטופן ( חזרתי צולע ועם דלקת בכף רגל) זה חבר טוב שצריך אותו בארון.

היה חם מעייף אבל בהחלט מהנה.

רק שלא יתפוס אותי ROAD RAGE

סיכום

טוזטוז חביב אבל לעבריינים עדיף TMAX וXADV יותר קל לברוח איתם.

KKatkov
24-07-2024, 14:52
5000 קילומטר

קיבלתי הכשרה של רכיבה מתקדמת מהמשרד.
שום דבר לא הכין אותי למה עתיד להיות.

יצאתי מוקדם יחסית מהמשרד לכיוון צפון כשאני חמוש בקטנוע שתייה קפואה בארגז קסדה נוספת כדי שתספוג את הזיעה ( הישנה שלי ).
כל עוד אני על כביש מהיר הכלי מסתדר לא רע בכביש שש העסק קצת יותר איטי ביחס לתנועה.
על השעון מעל המהירות המותרת בפועל זה סביב ה125 קמ"ש ( אפשר עוד קצת אבל המנוע זועק באמאש'ך רחם).

מודה שזו הפעם הראשונה שאני רוכב בקצב כזה על כביש שש אפילו ננסי היה יותר מהיר מבחינת נוחות סך הכל בסדר ניתן לשנות תנוחה ויש מקום. אגב בהשוואה לקודמו הדיאלים S3 הוא פחות מרווח ונוח.

הגעתי למרכז של ההדרכה ומסתבר שזו הכשרה של עוד כל מיני שבב"ניקים ממקומות אחרים שהגיעו עם BMW מדוגמים היה גם TMAX ועוד כמה עלובי החיים שהגיעו עם Z כמו שלי ( עדכנתי את קצין הרכב שלנו שיש לאן לשאוף ואני רוצה BMW - האמת שאולי לא לקטנוע יש את היתרונות שלו בעבודה).

סנדוויץ קפה וכו' ומתחילים עם התיאוריה נחמד מכיר עד שמגיעים לתכל"ס שליטה ירי תוך כדי רכיבה (אם הבנתי נכון לא לכל היחידות מותר ) מי כן מי לא שליפה מהירה ועוד כל מיני עניינים שלא קשורים אלי בשיט.

שאלתי אם אני בקורס הנכון ומסתבר שכן חלקם חברים לשעבר של הקפטן שהדריכו אותנו.
מגניב
אמרתי יסמ"מניק שבב"בניק וואט דה פאק ליום אחד.

התחרטתי שלא הבאתי את האקדח לא רציתי שיעיק אבל מסתבר שהם ערוכים אז אף אחד לא היה צריך את האקדח.

אז מה למדנו

מעבר לשליטה היגוי הפוך זיהוי בלימות תפעול שליטה פריקה מהכלי ועוד כל מיני דברים שספק שאני אזדקק להם למדתי שאטופן ( חזרתי צולע ועם דלקת בכף רגל) זה חבר טוב שצריך אותו בארון.

היה חם מעייף אבל בהחלט מהנה.

רק שלא יתפוס אותי ROAD RAGE

סיכום

טוזטוז חביב אבל לעבריינים עדיף TMAX וXADV יותר קל לברוח איתם.

איך מגיעים לקורס כזה?!

lokimonster
24-07-2024, 14:55
עובדים בארגונים גדולים

השושנים
25-07-2024, 07:23
:t5:

lokimonster
25-07-2024, 07:59
[QUOTE=השושנים;199164]:t5:[/QUOTE

ממי 2 מהחברים שלך נושאים אקדחים של כוסיות
תאמר לי מי החברים שלך אומר לך מי אתה

AsafA
26-07-2024, 13:07
כולם היום עם אקדחים של כוסיות, חלק מהכוסיות מסתובבים עם האקדח עליהם וחלק משאירים בבית.

lokimonster
26-07-2024, 15:05
האמת שבצדק
ה 43x שלי די נוח לנשיאה ולא מעיק בטח לעומת האקדח האחרון שנשאתי שהיה יריחו.

AsafA
26-07-2024, 16:34
אפרופו כוסיות, שושנה מוציא מקבצים יפים. מקצוען

lokimonster
18-03-2025, 16:38
6200 קילומטר

החיים משעממים
הכלי מניע עובר טסט ועובד ללא דרמה מיוחדת.

אני יוצא איתו למרכז והכל מרגיש אחוד ועובד ללא בעייה.
הכלי עומד בחנייה מקורה אז כאמור לא חשוף לפגעי מזג האוויר ובשונה מכלים של שליחויות רק אני רוכב עליו אז הוא מקבל יחס טוב.
מבחינת קצב כאמור משייט סביב 125 קמ"ש ריאלי כשיש קצת רזרבה של כח.

זה מספיק לתנועה בין עירונית עמוסה
סך הכל יעיל ונחמד.

בקרוב רכיבת

KKatkov
18-03-2025, 17:02
6200 קילומטר

החיים משעממים
הכלי מניע עובר טסט ועובד ללא דרמה מיוחדת.

אני יוצא איתו למרכז והכל מרגיש אחוד ועובד ללא בעייה.
הכלי עומד בחנייה מקורה אז כאמור לא חשוף לפגעי מזג האוויר ובשונה מכלים של שליחויות רק אני רוכב עליו אז הוא מקבל יחס טוב.
מבחינת קצב כאמור משייט סביב 125 קמ"ש ריאלי כשיש קצת רזרבה של כח.

זה מספיק לתנועה בין עירונית עמוסה
סך הכל יעיל ונחמד.

בקרוב רכיבת

125 השעון אולי (שזה כנראה 115-117 קמ"ש אמיתיים).
קשה לי להאמין שכלי עם 25 כ"ס יכול לשייט בנחת מעל 120.
אלא אם ההגדרות שלנו לשיוט מאוד שונות...

lokimonster
20-03-2025, 12:42
יתכן בכל מקרה אנו נעים בקצב סביר מעל קצב התנועה
לגבי השיוט אכן סל"ד די גבוהה אבל העסק שקט ונינוח סך הכל וכאמור יש רזרבה

אני אנסב לשים לב לסל"ד בקצב נתון

lokimonster
03-04-2025, 10:47
125 השעון אולי (שזה כנראה 115-117 קמ"ש אמיתיים).
קשה לי להאמין שכלי עם 25 כ"ס יכול לשייט בנחת מעל 120.
אלא אם ההגדרות שלנו לשיוט מאוד שונות...

לשאלתך
130 על השעון מתורגמים ל120 קמ"ש סביב 7000 סל"ד (תלוי בעומס )

מבחינת הגדרת שיוט
המנוע לא מרגיש עסוק והוא מאיץ אם מבקשים ממנו ( לא נמצא בפול גז) ומן הסתם בשל מיקום המנוע העסק שקט למדי.
כאמור הכל בפרופורציות לכלי

lokimonster
27-05-2025, 15:16
7642 הגמד והישבן. טולסטוי
האביב הביא איתו חיים חדשים לגמד.
ריבוי משימות שיש לי ברחבי מדינת ישראל המפורקת והצפיפות בכבישים בהחלט מהווים אתגר לגלגליו הקטנים של הגמד שלא באמת מתוכנן לנסיעות כאלו.
בחודש האחרון הגמד רץ לדרומה וצפונה של הארץ וגם קצת מערבה.

את האביב התחלנו בגיחה לאשקלון ואשדוד.
גיחה לבאר שבע גיחה אחרת לקריית גת ואיך לא דרך נס הרים וחזרה מכביש שש
השיא היה ריצה לטבריה ובחזור יקנעם.

אנו נספר לכם מנקודת מבטו של הגמד והישבן.
ובכן
נס הרים קריית גת הגמד הקצב קטנועי למדי וניכר שהגמד מתמודד יפה עם העניין כל עוד לא נדרש ממנו אקרובטיקה מוגזמת.
יש לציין שהמתלים משתפים פעולה בסדר. כמובן שכל עוד מדובר בקצב קטנועי ולא מחפשים להפגיש את האגזוז או מה שליטף את האספלט בדרכנו.
הברקסים במהירות גבוהה מתקשים להתמודד עם המסה ומתחממים ועל כך ארחיב בהמשך.

אזור בית שמש ולכיוון קרית גת הקצב משביע את רצון העכוז ואני חייב לציין שהנוף נהדר וזו חוויה לא רעה לראות את כל מה שאנו לא רואים כשני על הטרייסר.

אשקלון אשדוד.
תוואי כביש מהיר ( אשקלון בדומה לקריית גת)
התנועה צפופה והגמד רץ בקצב התנועה ויותר ללא קושי
לרוב יש מספיק רזרבות של כח ( אם אפשר להגדיר את זה כך) כדי להאיץ או לעקוף.
קל להשתחל והרכיבה ידידותית ואף מהנה.
החזרה לעיר הקודש הייתה מלווה בפקקים והחיים של העכוז טובים ובאמת לא היו טענות ורק תשבחות.

החלטנו להעמיד אתה גמדי במבחן אולטימטיבי טבריה.

יצאנו את ירושלים סביב 09:00 בבוקר דרך לא אחרת מאשר כביש 6.
הבטחתי לגמד שאשתדל להישאר סביב ה7000 סל"ד שמתורגמים לכ110 קמ"ש (ווריאטור בשונה מגיר רגיל המהירות בסל"ד נתון עשויה להיות שונה ) בוויז ( יש הפרש של כ10 קמ"ש בין המחוג לוויז).

מאחר ואיחרתי לפגישה השתדלתי לרוץ קדימה בגבולות החוק והגמד שיתף פעולה עד שנדרשנו לבלום חזק.

הגמד הודיע חגיגית באמצעות עשן וריח שבלמים זה לחלשים ועדיף לא לבלום.
ובמילים אחרות אני לא אופנוע ואלו מהירויות שאני כלל לא בנוי להן.

שיהיה

המשכנו בדרכנו כשאנו מתקדמים בקצב יפה הרבה מעל מה שהסביבה יכולה להרשות לעצמה.

תסמונת השליח בהחלט מדבקת והכלי מאפשר עבודה מדוייקת ללא מאמץ.

שוליים ימניים עד כביש שש מי שמכיר את ההשתלבות מאחד לשש יודע שצריך לתלות את המהנדס שתכנן את המקטע הזה. פקוק ומסוכן ובהחלט עדיף להישאר בשוליים עד כמה שניתן ואז להשתלב ל6.

כביש 6 בתנועה עמוסה הגמד משתלב יפה ולרוב היה מעל קצב התנועה.
למעט עקיפות מזדמנות עמדתי בהבטחה של 7000 סל"ד.

באזור נתניה החלו להשמע קולות שבר ותלונות מלמטה.
העכוז התחיל לטעון שקשה לו ואמרתי לו שנעצור באלונית צפון.
אז אמרתי יש לי דלקן של פז והסברתי לו שינויי תנוחה יקלו עליו את החיים וזה אכן עוזר במידה מסויימת.
נטשנו את 6 לטובת 77 כשהעכוז צועק שהגיע הזמן לנוח - לא משהוא ממש גרוע אבל מציק.
שיקרתי התדלוק העצירה הייתה בטבריה תדלוק וניגשתי לפגישה.
הגמד גמע 6.553 ליטר מירושלים לטבריה.

בחזור ערכנו עצירה ביוקנעם ארוחת צהריים פגישה נוספת והיידה לעיר הקודש.
צהריים וחמסין אבל היי המנוע מאחור והחום ממש נסבל בהשוואה לטרייסר שיודע לבשל את הרוכב.

רכבנו רצוף למורת רוחו של העכוז.
עצירה קטנה לאיסוף של הגברת בפאתי מודיעין והמשכנו לירושלים.

סיפקתי לגמד את נוזל החיים והוא לגם בשמחה 8.291 ליטר אחרי 201 קילומטר מאומצים בגלל עליות וחוסר סבלנות שלי (עבדתי עליו וחרגנו מ7000 סל"ד).

אז מה היה לנו.
גמד חביב ממושמע שיכול לבצע גם משימות שגדולות עליו ב300 סמ"ק
נוחות טובה לטווחים של 60 קילומטר לכיוון ומשם ואילך זה תלוי מצב רוח כושר גופני או הפרעה נפשית.
הוא נוח בזוג כל עוד אין קמטים או המפרים רציניים על האספלט.
יתרון ענק שהמנוע מאחור ולא מחמם את המנדעווצקעס.

אני מניח שאם מדינת ישראל הייתה מאפשרת ביטוח אישי הייתי מחזיק גם גדלנוע עם עוד 200 סמ"ק לפחות.

כאמור גמד גמד אבל חרוץ.

lokimonster
17-07-2025, 12:45
7777 טוב לא צולם
העוללה שלי חיילה וכמובן שלהתעורר ליום הראשון שלה בבסיס זה אירוע רב נפגעים.
טלפון בהול למשרד אבא אני קמתי מאוחר וכמובן שאנו מתייצבים למשימה בעורף המדינה.
כמו כל עוללה עם ריח של באקו"ם יש לנו קידבק ושפע של דברים לשאת איתנו ומאחר והזמן לרעתנו ההתלבטות הייתה מה יותר מתאים למשימה אם שריון או F16 או אולי בכלל קטנוע.

הקטנוע נבחר בשל היכולת שלו לשאת ציוד.

חיש קל יצאתי מירושלים למבשרת לאסוף את החיילה שכמובן התארגנה לאיטה.
הארגז מאחור הוסר לטובת הקידבק נקשר כלאחר כבוד תיקי צד נכנס תחת הכיסא הנפנו את הדגל ויצאנו לדרך.

מניסיון הברקסים של הקטנוע לא יודעים להתמודד עם משקל וקצב מהיר ונדרשה רכיבה מדודה ויותר זהירה בירידות לכיוון שער הגיא.
הקטנוע צולח את הפקקים ביעילות רבה. אני לא אפרט כיוונים אבל הדרך הסתיימה לנו בתוך כ40 דקות עד ליעד כולל בירור איזה שער.
בגדול הקטנוע מתפקד יפה גם עם תוספת המשקל (כמובן שיש לשים הכל בפרופורציות).

חזרה למשרד לחצתי את הקטנוע כדי לא לאחר לישיבה שהייתה לי במשרד כשהכלי מגרד את ה8000 סל"ד.
החברה הרימו גבה נוכח הזמנים שעשיתי את זה בתנועת בוקר ערה.
שעתיים וקצת כולל המתנה והבונוס הענק שהאין מנוע שמבשל אותי והגעתי רענן למדי.
אני חייב לציין שהדבר היחיד שהיה חסר לי בטוסטוסון זה כח.

וכדרכנו בקודש אם היתה לי יכולת כלכלית להחזיק גם קטנוע אני בהחלט הייתי לוקח לי כלי בנפח דומה (אולי עוד 100 סמ"ק )
וכמובן אם היה קטנוע עם כ100 סוסונים ועלויות החזקה סבירות יחסית ושלדה ברקסים סבירים ( מנוע מאחור ולא בין הרגלים) זה בהחלט היה יכול להיות נהדר גם ככלי יחיד.

אני מאמין שמתי שהוא ארכוש לי גדלנוע
השאלה מתי

השושנים
22-07-2025, 07:43
מישהו מזדקן קצת מהר מדי...

lokimonster
31-07-2025, 08:37
מישהו מזדקן קצת מהר מדי...

אומרים שהגיל מייצב את ההגיון
הזמן את השיגרון
והדמנציה את השיגעון

השתבח שמוק לעד עברתי מספיק אופנועים בחיי כדי לדעת מה יותר נוח לי ומה פחות
כמובן שאם בטעות קטאר תפספס ותשאיר בחזקתי משאית עם סיוע בדמות שטרות או מטילי זהב אני אגדיל את החנייה על חשבון המרתף ותראה לצד הקטנוע גם צ'ארלי לבית הקפה הסמוך איזה סופר ספורט מעניין אבארט 500 פתוחה בצבע אדום קאמרו/קורבט/וויפר/טראנסאמ/SSאלקמינו /GMC TYPHOON שנות ה70/קאדילאק אלדוראדו/CUCV/דוזנברג/GMC SYCLONE כולם ביחד או וואלק לא יודע לבחור בינם נראה לי שהSYCLONE מנצח

lokimonster
22-10-2025, 13:44
בקרוב 10,000 קילומטר.
הקטנוע עובד קשה
רץ על הבין עירוני לרוב על סל"ד פלילי בואך הקו האדום עם בעליות לירושלים.
הוא משמש לא פעם רכב הסעות לעוללה לצבא עם הציוד שלה ואני ששוקל כמו שתיים ( העוללה שוקלת פחות מקידבק)

יכולת נשיאת מסאות טובה קצת מאכזב שמשטח הרגליים לא שטוח אבל ידע לשאת כלבלב בתיק נשיאה לווטרינר או תיק כאמור לא אידיאלי.

צריכת דלק האמת שאני לא עוקב אבל בכל זאת טוזטוז 300 אז מן הסתם סביר.

דברים מעצבנים:
התדלוק מעצבן עקרון וונטורי מקפיץ את המשאבה לפני שהמיכל מלא ונדרש להחזיק את הפיית תדלוק גבוהה ועוד פה יש דלקן מה שמסבך את העניינים.
משקולות הכידון מורכבות בלחץ ועם נטייה לנשור.
וכאמור אין משטח ישר לרגליים.

נזקים
קצת שריטות על האגזוז בשל שיפשוף על סף המדרכה בשל יציאה מכיכר וכנראה צמיגים שהם דיי מעפנים ( מקוריים של הטוזטוז) אבל פה כמובן הרוכב הוא האשם העיקרי..

סיכום
אחלה

השושנים
22-10-2025, 15:33
זה ממש כמו לכתוב על ההיסטוריה של הפלסטינים, אין כלום וזה לא באמת מעניין אף אחד חוץ מאשר את עצמם.

קטנועים זה לא למי שאוהב לרכוב.

lokimonster
27-10-2025, 11:49
שונה לגמרי מההסטריה של העם הממוצא!
ווספות שלטו בכבישי אירופה וישראל
הארלי דייוידסון ייצרה קטנוע
אפילו איתמר גלס רוכב על TMAX
הם באים בכל הגדלים ובמבחר מנועים.

קטנועים זה לאנשים פרקטיים וכיום יודעים לספק הנאה ראה ערך XADV או TMAX ודומיהם.

מאידך ותשאל את כרובי אופנוען אמיתי יצא למסע חוצה יבשות עם תיק גב וללא ארגזים!

קטנועים כלים פרקטים

lokimonster
30-11-2025, 16:06
אני במשרת חלומות
שכר זעום אבל פחות או יותר עצמאות ושילוב של משרד ושטח שזה בהחלט מעבר למה שפקידון ממוצע כמוני מקבל.

אז יש לנו מכוניות ואפילו גיליתי שחשמלי זה לא באמת נורא מבחינת נסיעה.
זה חזק ומגיב יפה כל עוד כל מיני בקרות מתערבות לך בכל מה שרק אפשר.

וכמובן נושא השרשור שמשרת אותי נאמנה בכל רחבי הארץ כולל טבריה עפולה באר שבע ואפילו מנסף מרהט.

לאחרונה ישנה תחושה כאילו הכלי קצת התעייף.
מרגיש חלש יותר וזה מתבטא בעיקר בעליות לירושלם שם נראה כאילו יש ירידה בתאוצה תחושת בטן שזה רולים בווריאטור אבל אולי סתם משהו פסיכולוגי.
טיפול הבא אבקש חוות דעת של רופא קטנועים.

מעבר לזה השבוע חגגנו בגוש דן ופשוט בירכתי את אלוהי הקטנועים.
קל לניוד
היה מקום לציוד שנשאתי איתי אומנם לא היה חום של הקיץ אבל אחרי סיבוב שישי עם אישתי על הטרייסר לנחלת בנימין זה פשוט מבהיר כמה הקטנוע נוח ולא מחמם את החלציים.

נכון זה לא מהנה כמו הטריסר אבל מאידך אני לא יכול לטעון שזה רע.

אני מניח שבהחלפה הבאה גדלנוע משובח בהחלט יוכל לבוא בחשבון.
כמובן שאני רוצה משהו שידע לתת קרוב למאה סוסונים (מה שפוסל את הXADV ושו'ת) והתנהגות אופנועית עד כמה שניתן.
עד אז נמתין.

lokimonster
11-01-2026, 13:36
9825
רצועת ווריאטור קרועה.
לא פחות ולא יותר על כביש 431 בנתיב השמאלי
לשמחתי יצא עשן אז נהגים מאחור זיהו מצוקה ואפשרו לי לרדת לשוליים הימניים.

שבוע שעבר התחדשנו הצמיגים חדשים ואני שואל את עצמי אם לא קיים קשר בין פירוק הגלגל האחורי לעניין.
למרות שלא נראה לי הגיוני אבל אולי.
אז לבנתיים ממתין לגרר
מזל שהחורף.

נעדכן

ככה זה שהחומר שדומה לקונדומים אמור להניע 107 קילו לא כולל קטנוע מורכב מזדמן

KKatkov
18-01-2026, 11:39
הרצועה לא אמורה להחזיק כ-20 אלף ק"מ?!

AsafA
20-01-2026, 09:15
9825
רצועת ווריאטור קרועה.
לא פחות ולא יותר על כביש 431 בנתיב השמאלי
לשמחתי יצא עשן אז נהגים מאחור זיהו מצוקה ואפשרו לי לרדת לשוליים הימניים.

שבוע שעבר התחדשנו הצמיגים חדשים ואני שואל את עצמי אם לא קיים קשר בין פירוק הגלגל האחורי לעניין.
למרות שלא נראה לי הגיוני אבל אולי.
אז לבנתיים ממתין לגרר
מזל שהחורף.

נעדכן

ככה זה שהחומר שדומה לקונדומים אמור להניע 107 קילו לא כולל קטנוע מורכב מזדמן

מה מועד ההחלפה שלה לפי הוראות היצרן?

KKatkov
20-01-2026, 12:59
מה מועד ההחלפה שלה לפי הוראות היצרן?

אם מועד ההחלפה שלה פחות מ-20 אלף ק"מ - הרצועה הזאת עשויה מזבל אורגני כנראה.

lokimonster
25-01-2026, 12:03
בעקרון ממה שהבנתי כל 15,000 קילומטר.
לגבי כל כמה זמן אין לי מושג.

אגב במוסך גם לא שללו את האפשרות שבגלל שהכלי הזה רץ לרוב בבין עירוני בקצב מהיר זה לא תורם לאריכות חיי הרצועה.