מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : דיון בנושא אתר רודשיימר Roadshamer - מאגר לוחיות וסרטונים של עברייני תנועה

roadshamer
06-07-2015, 16:15
שלום לחברי הפורום.
הוסבה תשומת ליבנו לשרשור שרץ פה בפורום בנוגע לאתר רודשיימר. פנינו להנהלה בבקשה לפתוח שרשור רשמי על מנת להציג את האתר ומעשיו.
אתר רודשיימר Roadshamer (http://il.roadshamer.com/) הוקם במטרה לנסות ולגרום לשיפור במצב בכבישים בארץ ובעולם. האתר למעשה מתפקד כמו Youtube כאשר כל אחד רשאי להרשם ולהעלות סרטונים של עבירות תנועה בהתאם לכללי העלאת הסרטים. לכל סרטון/תמונה מצורף מספר הרישוי של אותו הרכב אשר ביצע את העבירה. המטרה היא לבנות מאגר מידע של לוחיות רישוי, כאשר כל אחד יוכל לבצע חיפוש של מספרי הרישוי ולראות אילו עבירות אותו כלי הרכב ביצע.

כל סרטון/תמונה ניתנים לדירוג ע"י הגולשים בהתאם למידת מסוכנות או התנהגות אנטי חברתית (A-Hole Scale). כמו כן, כל חבר באתר רשאי להגיב על הסרטון ולחוות דעה. ישנו גם כתפור דיווח על דף הסרטון/תמונה אשר מאפשר לאדם אשר צולם "לערער" על המוצג ולהציג את גרסתו. אם למשל אדם מיהר עם אשתו ההרה לבית החולים, אנו כמובן נענה לבקשת הסרה של סרטון המתעד את נסיעתו בשולי הכביש.

בקשר לשרשור הקודם שהיה בפורום זה, חשוב לנו להדגיש כי אנו מציגים עבירות רבות אשר ביצעו נהגים שונים. אין אנו מנסים להציג רוכבי קטנועים או אופנועים באור שלילי. יתרה מכך, חלק גדול מהסרטונים מגיעים מאופנוענים בעלי מצלמות קסדה. מי כמונו יודע שנהיגה על אופנועים בארץ יכולה להיות מאוד מסוכנת. המטרה שלנו היא לעזור להפוך את הכבישים לבטוחים יותר עבור כל נהג ונהג.

חשוב להדגיש כי בארץ ובעולם כל נושא תפיסת עבירות התנועה הינו סובייקטיבי. נהגים שונים רואים בצורה ובחומרה שונה סוגים שונים של עבירות תנועה. לפיכך אין אנו משמשים שופטים ומאפשרים דיון ודירוג חופשי של המשתמשים.

נשמח לשמוע תגובות ולענות לשאלות.

KKatkov
06-07-2015, 16:31
תגובה:
ראשית, האתר הנ"ל מהווה פלטפורמה, שמעודדת צילום של אנשים בניגוד לרצונם.
שנית, כל משתמש באתר מורשה "לשפוט" ולדרג כרצונו, בצורה פומבית, נהיגה של אחרים, ללא כל צורך להוכיח את כישורי הנהיגה שלו.
בשני הסעיפים האלה, אני רואה פגיעה חמורה בזכויות הפרט, והייתי שמח, אילו הייתה מוגשת תביעה כנגד האתר, שתגרום לסגירתו.

roadshamer
06-07-2015, 16:49
שלום KKatkov ותודה על תגובתך.
אני מתאר לעצמי כי מקצועך אינו עו"ד או שופט. עם זאת, אשתדל לענות בצורה עניינית למרות ההתבטאות העוינת.
לגבי הסעיף הראשון - רוב הסרטונים היו מצולמים גם אם האתר לא היה קיים. אנו רואים מגמה של אנשים אשר מעלים לנו סרטונים מתקופות של עד שנה אחורה כי שמרו אותם וחיכו שיהיה להם מה לעשות איתם, כך שאנחנו מעודדים שימוש בסרטונים שרובם כבר קיימים בכל מקרה. כמו כן באתר Youtube תוכל למצוא אינספור סרטונים מהסוג הזה וערוצים שלמים המוקדשים לעניין זה. דוגמא בחיפוש מהיר: https://www.youtube.com/watch?v=Ne83MtxXU3c
לגבי עניין הפרטיות: הכבישים הינם נחלת הכלל ומקום ציבורי ולכן אין ציפיה לפרטיות כאשר נוהגים בהם. מצלמות הרכב אינם דבר חדש והשימוש בהם הפך למאוד נפוץ בימינו. הדבר חוקי לחלוטין במדינת ישראל וברוב העולם (לא חוקי במספר מצומצם של מדינות כגון אוסטריה, ליכטנשטיין ועוד כמה).
דירוג הסרטונים משפיע אך ורק עך מידת החשיפה שאותו הסרטון יקבל באתר ומציג את דעת הקהל הרחב אודות המתרחש.
כפי שציינו, כוונת האתר להוביל להרתעה וצמצום כמות עבירות התנועה ותאונות הדרכים. אם אינך מעוניין שכלי רכבך יופוע באתר, הפתרון מאוד פשוט - אל תבצע עבירות תנועה.
ונחזור גם לדוגמא הקודמת: ערוץ יוטוב מאפשר גם הוא דירוג סרטונים. האם ברצונך לסגור גם אותם?

uriar
06-07-2015, 16:57
תודה על המידע. אני מקווה להתחיל להעלות את כל המנוולים שאני אוסף כל יום במצלמה. עדיף פגיע בפרטיות מפגיע בנפש. שיהיה לאתר בהצלחה!

Jack_R1
06-07-2015, 16:58
לכל אלה שהתחילו לקשר כאן קישורים לסרטונים רנדומליים באתר או עומדים להתחיל:

נא לשים לב טוב להודעת הפתיחה. השרשור נועד לדיון במהות האתר, הצגת עמדות בעד ונגד, שאלות כלפי הנהלת האתר וההסברים והתשובות שלהם. אין כל כוונה לדון בעבירה מצולמת כזאת או אחרת, אלא אם זה משמש להוכחת\פסילת נקודה מהותית כלשהי. מכיוון שאת השרשור הזה איננו רוצים לחסום כל עוד הוא נשאר בגבול הטעם הטוב, נחסום את כל מי שינסה לסטות מהקווים המנחים שלעיל.

nihrider
06-07-2015, 17:00
כשמוכרים אוטו אז מעבירים גם את לוחית הרישוי לא?

אי אפשר לדעת מי נהג ברכב בעת הצילום. אולי כל התיעוד כבר לא רלוונטי לגבי אותו מספר.

האם מטרתכם היא הקטנת מספר התאונות או עשיית כסף?

Jack_R1
06-07-2015, 17:03
שלום kkatkov ותודה על תגובתך.
אני מתאר לעצמי כי מקצועך אינו עו"ד או שופט. עם זאת, אשתדל לענות בצורה עניינית למרות ההתבטאות העוינת.

אני מניח שזאת לא ההתבטעות העוינת הראשונה או השניה שתראו.
בתור נציגים של האתר כאן בפורום, ובתור אלה שפותחים שרשור הסברים ותשובות לשאלות, מחויבותכם לענות גם להתבטאויות עוינות, כל עוד הינן מנוחסות בצורה סבירה ואינן חוצות קוים אדומים של קללות\איומים\איחולים\וכו'. בין אם דעתו של kkatkov חביבה עליכם או לא, הוא העלה נקודות חשובות שדורשות התיחסות ועשה את זה בנימוס, גם אם עוין. תודה שהתיחסתם בהתאם, ואבקש להמשיך כך גם עם ה"עוינים" הבאים.

roadshamer
06-07-2015, 17:21
תודה על המידע. אני מקווה להתחיל להעלות את כל המנוולים שאני אוסף כל יום במצלמה. עדיף פגיע בפרטיות מפגיע בנפש. שיהיה לאתר בהצלחה!
תודה. נשמח לשתף.

כשמוכרים אוטו אז מעבירים גם את לוחית הרישוי לא?
אי אפשר לדעת מי נהג ברכב בעת הצילום. אולי כל התיעוד כבר לא רלוונטי לגבי אותו מספר.
האם מטרתכם היא הקטנת מספר התאונות או עשיית כסף?

הסרטונים עלולים לשמש מעין "היסטוריה" של כלי הרכב אותו אתם עומדים לרכוש. כאשר אתה קונה רכב, אתה קונה גם את ההיסטוריה שלו. עם זאת, על כל סרטון/תמונה יש תאריך ושעה, כך שניתן לראות אם זה קרה לפני או אחרי הרכישה.
מי שצריך לדעת מי נהג, ידע. דוגמא: אב שנותן את הרכב לילדיו ויגלה סרטונים בו רכבו "מככב" מבצע עבירות מסוכנות בכביש.
בעל חברה שרואה כי הרכב אותו נותן לאחד מעובדיו חונה בחניית נכים שלא בצדק וכו'
ברגע זה המיקוד הוא ביצירת מודעות, והרתעה ושיפור תנאי הדרכים. האתר מאוד לא רווחי ומעט הפרסומות לא מתקרבות לכיסוי 10% מעלויות השרתים, קידוד, רוחב הפס ועלויות נוספות. שימו לב כי אנו מאחסנים את כל הסרטונים/תמונות בשרתים שלנו ולא אצל צד שלישי כמו Youtube.
אנו נשמח אם מאוד אם בעתיד עם הגדלת המודעות והפרסום, נוכל לחסות את עלויות התפעול של האתר.

תודה שהתיחסתם בהתאם, ואבקש להמשיך כך גם עם ה"עוינים" הבאים.
נשתדל :)

KKatkov
06-07-2015, 17:27
שלום KKatkov ותודה על תגובתך.
לגבי הסעיף הראשון - רוב הסרטונים היו מצולמים גם אם האתר לא היה קיים. אנו רואים מגמה של אנשים אשר מעלים לנו סרטונים מתקופות של עד שנה אחורה כי שמרו אותם וחיכו שיהיה להם מה לעשות איתם, כך שאנחנו מעודדים שימוש בסרטונים שרובם כבר קיימים בכל מקרה. כמו כן באתר Youtube תוכל למצוא אינספור סרטונים מהסוג הזה וערוצים שלמים המוקדשים לעניין זה. דוגמא בחיפוש מהיר: https://www.youtube.com/watch?v=Ne83MtxXU3c
לגבי עניין הפרטיות: הכבישים הינם נחלת הכלל ומקום ציבורי ולכן אין ציפיה לפרטיות כאשר נוהגים בהם. מצלמות הרכב אינם דבר חדש והשימוש בהם הפך למאוד נפוץ בימינו. הדבר חוקי לחלוטין במדינת ישראל וברוב העולם (לא חוקי במספר מצומצם של מדינות כגון אוסטריה, ליכטנשטיין ועוד כמה).
דירוג הסרטונים משפיע אך ורק עך מידת החשיפה שאותו הסרטון יקבל באתר ומציג את דעת הקהל הרחב אודות המתרחש.
כפי שציינו, כוונת האתר להוביל להרתעה וצמצום כמות עבירות התנועה ותאונות הדרכים. אם אינך מעוניין שכלי רכבך יופוע באתר, הפתרון מאוד פשוט - אל תבצע עבירות תנועה.
ונחזור גם לדוגמא הקודמת: ערוץ יוטוב מאפשר גם הוא דירוג סרטונים. האם ברצונך לסגור גם אותם?

אכן, אני איש מחשוב, ולא עו"ד או שופט.
לכן, כתבתי "הייתי שמח אם" - בלי לדעת, האם זה ריאלי או לא.
בעיניי, פלטפורמה מסוג זה פוגעת בפרטיות, ומעודדת את תופעת ה"Shaming" המגעילה והמסוכנת, שבה אנשים רנדומליים, לוקחים לעצמם את הזכות לשפוט אחרים - מבלי שהוסמכו לכך, בלי שהם נושאים באחריות מוסרית כלשהי, ובלי מודעים להשלכות הפוטנציאליות על "הנשפט" (ראה מקרה שאירע לא מזמן בפייסבוק, והוביל להתאבדות של עובד משרד ממשלתי, שהואשם, ככל הנראה ללא סיבה מספקת, בגזענות).
ההשוואה ליוטיוב אינה עוברת ביקורת, שכן ביוטיוב הדירוג מתייחס לסרטון עצמו - עד כמה הוא מצחיק, מרגש, מעניין וכו' - ולא להתנהגות האדם בסרטון.
כך שבין אם הפרוייקט שלכם חוקי ובין אם לא, אני מתנגד בתוקף לאתרים מסוג זה (לא שזה משנה משהו), ואיחולי הצלחה לא תראו ממני.

אה, כן - אומנם, אין לי מה לעשות עם העובדה ש "Big brother is watching you" - אבל הרגשות שאני חש כלפי אלה שמעודדים את התופעה, באופן לא מפתיע, הינם שליליים.

uriar
06-07-2015, 17:48
העלתי שני סרטים. הממשק שלכם נורא נורא קשה ודי לא מעודד להמשיך להשתמש באתר... יש סיבה למה אני צריך להכניס מיקום פעמיים (שלא לדבר על זה שאפשר היה לשייך מדינה לפרופיל בתור ברירת מחדל).

roadshamer
06-07-2015, 18:00
שלום אוריר.
מיקום ראשון משויך לרישוי רכב. אם הסרטון למשל מגיע מצרפת למשל, יכול להיות שהרכב מספרד ולכן יש צורך לשייך מספר רישוי למדינה.
כמו כן, הדברים היחידים שהינם "הכרחיים" הם כותרת ותיאור. אם לא מכניסים את שאר הפרטים, ההעלאה עדיין מתבצעת. עם זאת, אנו היינו רוצים כמה שיותר פרטים על מנת שהמאגר יהיה מדויק כמה שיותר.
נוסיף את עניין המדינה כברירת מחדל ונעשה את בחירת מיקום לוחית הרישוי לברור יותר
נשמח לדעת מה עוד הופך את זה ל"קשה ודי לא מעודד המשך שימוש" על מנת שנוכל להשתפר.

nihrider
06-07-2015, 18:45
roadshamer, אם נהג חיפש את עצמו וגילה שהוא ביצע מספר עבירות. מה הצעד הבא מבחינתכם?

יונתן57
06-07-2015, 19:27
ואם כבר- האם ישנו שיתוף של סרטוני נהגים המבצעים עבירות תנועה חמורות כגון חציית קו הפרדה לבן או רמזור אדום, עקיפה מוסכנת וכו' עם רשויות אכיפת החוק?

http://www.appealnow.com/media/uploads/parkingcat.jpg

חחח
06-07-2015, 19:28
הסרטונים עלולים לשמש מעין "היסטוריה" של כלי הרכב אותו אתם עומדים לרכוש. כאשר אתה קונה רכב, אתה קונה גם את ההיסטוריה שלו. עם זאת, על כל סרטון/תמונה יש תאריך ושעה, כך שניתן לראות אם זה קרה לפני או אחרי הרכישה.
מי שצריך לדעת מי נהג, ידע. דוגמא: אב שנותן את הרכב לילדיו ויגלה סרטונים בו רכבו "מככב" מבצע עבירות מסוכנות בכביש.
בעל חברה שרואה כי הרכב אותו נותן לאחד מעובדיו חונה בחניית נכים שלא בצדק וכו'
ברגע זה המיקוד הוא ביצירת מודעות, והרתעה ושיפור תנאי הדרכים. האתר מאוד לא רווחי ומעט הפרסומות לא מתקרבות לכיסוי 10% מעלויות השרתים, קידוד, רוחב הפס ועלויות נוספות. שימו לב כי אנו מאחסנים את כל הסרטונים/תמונות בשרתים שלנו ולא אצל צד שלישי כמו Youtube.
אנו נשמח אם מאוד אם בעתיד עם הגדלת המודעות והפרסום, נוכל לחסות את עלויות התפעול של האתר.

קודם כל בעניין מאגר לוחיות הרישוי, לדעתי, אתם פותחים פה פתח נוראי. מספיק אידיוט אחד שיזהה מספר שכיכב באתר שלכם ויחליט לעשות עם זה משהו. וכמו שאנחנו יודעים, אידיוטים לא חסר. וזה עוד לפני שנכנסים לעניין שאצלנו מספר רישוי הוא לרכב, לא לנהג.

אני באמת מאמין שהכוונות שלכם הם טובות, אבל לטעמי הדרך הזאת היא פושעת. וכמו שאומרים: "הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות"

יונתן57
06-07-2015, 19:43
סליחה, אבל רק לפני הכל-

שלום אוריר.

:D !

http://3.bp.blogspot.com/-3T2tgcOUJoc/U7uVvmVn9II/AAAAAAAAIak/RpnJZJWrgK0/s1600/teehee-lolcat.jpg

Aprilia
07-07-2015, 00:21
תגובה:
ראשית, האתר הנ"ל מהווה פלטפורמה, שמעודדת צילום של אנשים בניגוד לרצונם.
שנית, כל משתמש באתר מורשה "לשפוט" ולדרג כרצונו, בצורה פומבית, נהיגה של אחרים, ללא כל צורך להוכיח את כישורי הנהיגה שלו.
בשני הסעיפים האלה, אני רואה פגיעה חמורה בזכויות הפרט, והייתי שמח, אילו הייתה מוגשת תביעה כנגד האתר, שתגרום לסגירתו.

הדגשתי לך מילת מפתח - כרצונו
אתה יכול לעשות הרבה דברים כרצונך: אתה יכול להחרים את האתר כרצונך, אתה יכול להביע את דעתך על האתר כרצונך, אתה יכול לרכב כרצונך, אתה יכול להביע את מורת רוחך באם תצולם ותגיע לאתר בגלל שרכבת כרצונך, אתה יכול להגיע לשיקום עקב רכיבתך שנרכבה עפ"י רצונך.
הכל כמובן - כרצונך.
בשם האתר יש מילת מפתח נוספת - Shamer, מהשורש Shame, ומטרת האתר היא לייצר Shaming בקרב נהגים ורוכבים שעשו כרצונם מה שעשו.
צילום אנשים בניגוד לרצונם היא פעולה חוקית במדינת ישראל ככל שמדובר בשטח ציבורי, למיטב זיכרוני, אולם אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה.
למיטב זיכרוני גם כבישי ישראל ושטחים נוספים שמוגדרים כ"דרך" עונים על הקריטריון של "מקום שיש לציבור זכות להיות בו", ומכאן נגזרת חוקיות הצילום.
אבל שוב, אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה.
אני לא רואה כאן שום סעיף של פגיעה בזכויות הפרט.
אך גם אם הייתה כאן פגיעה בזכויות הפרט, אני סבור כי האינטרסים הציבוריים ותועלתם, המופקת מן האתר, גוברים על זכויות הפרט.
תגובה זו כמובן, היא הבהרה בנוגע לכמה שאלות שעלולות לעלות, כמו גם דעתי האישית אותה הבעתי כרצוני במסגרת חופש הביטוי, שהינו זכות של הפרט.
אם יש לך משהו ענייני להוסיף לדיון, לרבות בנוגע לתגובתי, אתה מוזמן.
אם אתה רוצה לשלוח לי את בירכתך הכנה אתה מוזמן ללחוץ על הכינוי שלי בדיון זה, מצד ימין, קליק שמאלי בעכבר, ואז לרדת עם הסמן כ-2 אפשרויות מטה, וללחוץ על "הודעה פרטית".

KKatkov
07-07-2015, 10:07
מכאן:
http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/087_001.htm
(4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;

מהווה פגיעה בפרטיות עפ"י חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981.
לפי מה שראיתי בחיפוש שבצעתי, הסעיף הנ"ל תופס גם ל"צילום ברשות רבים" - משמע, לצילום בשטח ציבורי.
הכוונה "להשפיל או לבזות" את המצולם נמצאת בשם האתר - נראה לי, שזה די קרוב לתרגום מילולי של "Shaming".
כך שתבדקו שוב את חוקיות הפרוייקט. לא דימיינתי שיש כאן פגיעה בפרטיות המצולמים, אפילו עפ"י החוק הישראלי - או לפחות, סיכוי לקיומה של פגיעה כזאת.

Aprilia - יש לי דברים מעניינים יותר לעשות בחיים, מאשר לשלוח לך הודעות פרטיות.

ohaddi
07-07-2015, 13:48
ואם כבר- האם ישנו שיתוף של סרטוני נהגים המבצעים עבירות תנועה חמורות כגון חציית קו הפרדה לבן או רמזור אדום, עקיפה מוסכנת וכו' עם רשויות אכיפת החוק?

http://www.appealnow.com/media/uploads/parkingcat.jpg

מצטרף לשאלה, האם רשויות החוק יכולות לתת כנס על סמך הסרטונים שבאתר?

Vaderom
07-07-2015, 15:09
מצטרף לשאלה, האם רשויות החוק יכולות לתת כנס על סמך הסרטונים שבאתר?

עקרונית, לא. רק אם הם ממש משתדלים.

הבעיה העיקרית עם עם החרא הזה, מעבר לגישה המלוכלכת שהוא מייצג, היא שאין שום אחריות אישית של המשתתפים בלינצ' הזה.
אין פה באמת צדק. זה המון אנונימי זועם וחסר אחריות. מה השלב הבא- עושים לנהגים הסוררים מהלך "באים לבנקאים"?

נ.ב.
משעשע, אבל הסרטון הראשון שנתקלתי בו באתר משלב עבירה של המצולם עם עבירה של המצלם עצמו :d
shaming לעצמך זה מרשים...

קסד
07-07-2015, 20:35
אם היו לי כישורים מינימאלים של האקינג הייתי מדידוס לכם ת'צורה.

Aprilia
07-07-2015, 21:10

אתה מוזמן לשלוח את בירכותיך ושאיפותיך בהודעות פרטיות.
חבל שבגלל תגובות של סוררים חסרי רסן, מנהלינו המהולל, Jack_R1, יעניש קולקטיבית את אלו שלא ראויים לכך.

קסד
07-07-2015, 21:12
אתה מוזמן לשלוח את בירכותיך ושאיפותיך בהודעות פרטיות.
חבל שבגלל תגובות של סוררים חסרי רסן, מנהלינו המהולל, Jack_R1, יעניש קולקטיבית את אלו שלא ראויים לכך.

ואתה מוזמן להתחבר ל ...

צד המעודן והתרבותי שבך.

roadshamer
07-07-2015, 22:32
העלתי שני סרטים. הממשק שלכם נורא נורא קשה ודי לא מעודד להמשיך להשתמש באתר... יש סיבה למה אני צריך להכניס מיקום פעמיים (שלא לדבר על זה שאפשר היה לשייך מדינה לפרופיל בתור ברירת מחדל).
בוצעו מספר שינויים בדך ההעלאה. נשמח אם תאמר לנו אם זה עוזר

roadshamer, אם נהג חיפש את עצמו וגילה שהוא ביצע מספר עבירות. מה הצעד הבא מבחינתכם?
לא הבנתי את השאלה. הכוונה מה האתר עושה עם זה או מה המשתמש אמור לעשות עם זה שהוא מופיע?

ניסינו מספר פעמים להעביר למשטרה מספר סרטונים חמורים. הם חזרו אלינו וביקשו שנשלח להם מידע ופרטים נוספים. שלחנו להם את כל שביקשו אך טרם קיבלנו מהם תשובה. יש לנו תוכניות לשתף פעולה עם הרשויות על מנת לסייע באכיפה בכל הנוגע לעבירות המפריעות/מסכנות אזרחים ואף מספר דרכים לגרום לכך שהמשטרה לא תוכל להתעלם. נפרט על כך בהמשך.

קודם כל בעניין מאגר לוחיות הרישוי, לדעתי, אתם פותחים פה פתח נוראי. מספיק אידיוט אחד שיזהה מספר שכיכב באתר שלכם ויחליט לעשות עם זה משהו. וכמו שאנחנו יודעים, אידיוטים לא חסר. וזה עוד לפני שנכנסים לעניין שאצלנו מספר רישוי הוא לרכב, לא לנהג.
כפי שאמרנו כבר, אין אנו חושפים פרטים אודות אותם האנשים. לא נראה הגיוני שמישהו יעשה מעשה קיצוני בגלל שראה אדם שמכיר מבצע עבירת תנועה. יתכן וישנה את גישתו כלפיו ואת מה שהוא חושב עליו. יש יותר סיכוי שאנשים שיראו ב"לייב" אנשים אחרים מבצעים עבירה יעשו משהו קיצוני באותו הרגע.

מכאן:
http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/087_001.htm
(4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;
כפי שאמרנו קודם, הנושא המשפטי כבר נבדק לעומק ע"י עורכי דין.
1) החוק מדבר על תצלומו של אדם. אנו מציגים תצלומים של כלי רכב.
2) הפרסום אינו בא להשפיל ולבזות את אותו הנהג. הצילומים מציגים רכבים אשר נהגיהם מבצעים עבירות תנועה אשר הינן עבירות פליליות (ללא קלון). לפי מה שאתה אומר גם פרסום סרטון של אדם אשר פורץ לרכב או לבית זו עבירה על החוק.
אם לעומת זאת נפרסם סרטון של נהג מחטט באף, החוק שאתה מצוטט יהיה תקף.

קסד
07-07-2015, 22:46
זוהי הודעה מטעם משמרת הצניעות -

https://www.youtube.com/watch?v=q7TTpXFutQE

Vaderom
07-07-2015, 23:00
ניסינו מספר פעמים להעביר למשטרה מספר סרטונים חמורים. הם חזרו אלינו וביקשו שנשלח להם מידע ופרטים נוספים. שלחנו להם את כל שביקשו אך טרם קיבלנו מהם תשובה. יש לנו תוכניות לשתף פעולה עם הרשויות על מנת לסייע באכיפה בכל הנוגע לעבירות המפריעות/מסכנות אזרחים ואף מספר דרכים לגרום לכך שהמשטרה לא תוכל להתעלם. נפרט על כך בהמשך.

כפי שאמרנו כבר, אין אנו חושפים פרטים אודות אותם האנשים.

2) הפרסום אינו בא להשפיל ולבזות את אותו הנהג. הצילומים מציגים רכבים אשר נהגיהם מבצעים עבירות תנועה אשר הינן עבירות פליליות (ללא קלון). לפי מה שאתה אומר גם פרסום סרטון של אדם אשר פורץ לרכב או לבית זו עבירה על החוק.

כמות הסתירות הלוגיות בדברים שלך מרשימה.
אתם לא חושפים פרטים של אנשים, אבל רק למשטרה ואפילו לא בצו - באופן יזום ועצמאי.
אתם לא מבזים אנשים, אבל אתם מציגים סרטונים, ללא בדיקה עושים shaming פומבי לאנשים ללא משפט.

מזל שאפילו בית המשפט הלא-מי-יודע-מה חד שלנו מבין שסרטונים כאלה הם לא ראיה ואפשר לנגב איתם את התחת.
כל שאר מה שאתם עושים עלוב כמו הפוסטים מלאים הלייקים בפייסבוק שעושים לינצ' באנשים מבלי לברר פרטים, ופעם אחר מעם מסתברים להיות מוטים לכל הפחות אם לא מומצאים או שקריים.

עולם מקסים אתם בונים פה.

נ.ב.
מה הקשר בין לבזות לבין פלילי וקלון? נראה לי העו"ד שלך לא ממש הבין מה הדיבור...
אתה מבזה אדם על עבירה כביכול, שהוא לא נשפט עליה.

תרחיש - אני מחפש עבודה בתור נהג משאית, מגיע לריאיון, והמעסיק הפוטנציאלי שלי אומר - ואללה, ראיתי את הרכב שלך בROADSHAMER, לא בא לי עליך.
אני בטוח שזה נשמע לך הגיוני ואתה אומר - אחלה, שאנשים יחשבו על איך הם נוהגים ויפחדו מלהופיע באתר.
רק הבעיה שאתה לא עושה משפט, שלא לדבר על משפט תקין. אצלך כולם אשמים, אוטומט. וישר מבוזים בציבור. אין למעסיק הפוטנציאלי הזה דרך לדעת אם הסרטון באתר מזוייף או ערוך או סתם לא מכיל את כל הסיטואציה. אולי מה שהיה שם זה לא עבירה. זה בית משפט עושה, אבל אתה מדלג על התהליך המסורבל הזה.

תענוג.

KKatkov
07-07-2015, 23:54
סליחה על חוסר הדיוק בהגדרה.
הפרסום באתר לא נועד לבזות - הוא בסך הכל נועד לתת פלטפורמה ללינץ' וירטואלי...
ולמאותגרים - "לינץ'" - פעולה של ענישה (במקור, הוצאה להורג) של אדם ללא משפט. בדיוק מה שהאתר מאפשר לעשות לכל המעוניין.

RiderOnTheStorm
08-07-2015, 00:36
אתם לא מבזים אנשים, אבל אתם מציגים סרטונים, ללא בדיקה עושים shaming פומבי לאנשים ללא משפט.

אין כאן שום סתירה, המשטרה היא שמחליטה האם יש כאן עבירה והאם היא תאתר את הנהג העבריין ותרשום לו דו"ח תנועה.
לצערי, ומניסיון המשטרה בדרך כלל לא רושמת דו"ח תנועה על סמך סרטונים שהועברו אליהם, אלה עם העניין יעורר הד ציבורי גדול.
הינך מוזמן לאתר כל בן אדם על סמך מספר רכב, בהצלחה!
כפי שבן אדם נורמטיבי מודיע למשטרה על פריצה לבית של שכנו או למכולת השכונתית ללא צו של בית משפט, (וזה לא ביזוי של השודד), יש כאן קבוצת אנשים שמגלים אכפתיות ותורמים מזמנם וכספם לשיפור תרבות הנהיגה כאן, והם לא מבזים איש.
האם הסרטונים שמפורסמים בטלוויזיה בתוכניות שונות או ברשת ומבקשים מידע על גנב שצולם תוך כדי מעשה מבזים את אותו הגנב? ועוד לפני שהוא בכלל נתפס.
ומה עמדתך לבגי סרטון של פגע וברח, את מי הוא מבזה?
הסרטונים נבדקים, סרטון שלא מתפרסם באתר נשלחת הודעה מפורטת מדוע הוחלט לא להעלותו לאתר לאדם ששלח אותו.
וכפי שכבר נאמר: לא רוצה להופיע ב Roadshamer? על תבצע עבירות תנועה.

מזל שאפילו בית המשפט הלא-מי-יודע-מה חד שלנו מבין שסרטונים כאלה הם לא ראיה ואפשר לנגב איתם את התחת.
כל שאר מה שאתם עושים עלוב כמו הפוסטים מלאים הלייקים בפייסבוק שעושים לינצ' באנשים מבלי לברר פרטים, ופעם אחר מעם מסתברים להיות מוטים לכל הפחות אם לא מומצאים או שקריים.

בית משפט דווקה כן התרשם מסרטון כזה, כך שאני ממליץ להמשיך לרכוש נייר טואלט.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/209/021.html?hp=1&cat=673

הדבר הבאמת עלוב הוא התגובות של רוב המגיבים לשלילה כאן, יש בכם פחד.
לא במקרה מדובר בסרטונים, ולא בסיפורים, קשה להתווכח עם סרטון שמראה נהג מזגזג כוון שהוא אוחז בטלפון בזמן נהיגה, או קטנוע שעובר באדום, או אופנוען שעושה ווילי בכביש ציבורי.

עולם מקסים אתם בונים פה.

זה העולם המקסים שאתה רוצה לבנות?

http://roadshamer.com/video/scooter-doesn%27t-stop-for-a-pedestrian-1111/
http://roadshamer.com/video/scooter-on-the-sidewalk-1089/

תרחיש - אני מחפש עבודה בתור נהג משאית, מגיע לריאיון, והמעסיק הפוטנציאלי שלי אומר - ואללה, ראיתי את הרכב שלך בROADSHAMER, לא בא לי עליך.
אני בטוח שזה נשמע לך הגיוני ואתה אומר - אחלה, שאנשים יחשבו על איך הם נוהגים ויפחדו מלהופיע באתר.
רק הבעיה שאתה לא עושה משפט, שלא לדבר על משפט תקין. אצלך כולם אשמים, אוטומט. וישר מבוזים בציבור. אין למעסיק הפוטנציאלי הזה דרך לדעת אם הסרטון באתר מזוייף או ערוך או סתם לא מכיל את כל הסיטואציה. אולי מה שהיה שם זה לא עבירה. זה בית משפט עושה, אבל אתה מדלג על התהליך המסורבל הזה.

תענוג.

אם המעסיק רציני, אתה תדרש להמציא רישום משטרתי של עבירות התנועה שלך בפניו, ומעבר לכך מעסיקים בודקים גם ברשת מידע על מועמדים לעבודה.
ותבינו שאף אחד לא שופט או מבזה על ידי כל מהוא מעלה סרטון עם עבירת תנועה לאתר, זוהי מראה בפרצופו של אותו נהג, ואולי של חלק נכבד של החברה הישראלית.

גילוי נאות: אינני קשור לאתר Roadshamer.

Aprilia
08-07-2015, 02:28

עולם מקסים אתם בונים פה.

נ.ב.
מה הקשר בין לבזות לבין פלילי וקלון? נראה לי העו"ד שלך לא ממש הבין מה הדיבור...
אתה מבזה אדם על עבירה כביכול, שהוא לא נשפט עליה.

תענוג.

סתם הערה.. כבר היה "כוכב" שקיבל כתב אישום אחרי שהעלה סירטון נהיגה שלו לפייסבוק.
אומנם צילום של הספידומטר תוך כדי נסיעה זו לא דרך מאושרת ע"י מכון התקנים לקביעת מהירות נסיעה של רכב, אבל זה לא ממש מנע מהשופט להעניש את הנהג.
אז אני הייתי נזהר קצת מהקביעה הנחרצת שלך שבתי המשפט שלנו "מבין שסרטונים כאלה הם לא ראיה"
אם אתה ניגש לראיון עבודה ומצליחים לזהות אותך כאדם שנוהג ברכב שמספרו XX-XXX-XX ושהועלה וידאו של הרכב הזה מבצע עבירת תנועה באינטרנט, אז אתה צריך להצדיע למעסיק, כי אפילו rainman לא היה מצליח לעשות את זה.

KKatkov
08-07-2015, 07:55
אין כאן שום סתירה, המשטרה היא שמחליטה האם יש כאן עבירה והאם היא תאתר את הנהג העבריין ותרשום לו דו"ח תנועה.
לצערי, ומניסיון המשטרה בדרך כלל לא רושמת דו"ח תנועה על סמך סרטונים שהועברו אליהם, אלה עם העניין יעורר הד ציבורי גדול.
הינך מוזמן לאתר כל בן אדם על סמך מספר רכב, בהצלחה!
כפי שבן אדם נורמטיבי מודיע למשטרה על פריצה לבית של שכנו או למכולת השכונתית ללא צו של בית משפט, (וזה לא ביזוי של השודד), יש כאן קבוצת אנשים שמגלים אכפתיות ותורמים מזמנם וכספם לשיפור תרבות הנהיגה כאן, והם לא מבזים איש.
האם הסרטונים שמפורסמים בטלוויזיה בתוכניות שונות או ברשת ומבקשים מידע על גנב שצולם תוך כדי מעשה מבזים את אותו הגנב? ועוד לפני שהוא בכלל נתפס.
ומה עמדתך לבגי סרטון של פגע וברח, את מי הוא מבזה?
הסרטונים נבדקים, סרטון שלא מתפרסם באתר נשלחת הודעה מפורטת מדוע הוחלט לא להעלותו לאתר לאדם ששלח אותו.
וכפי שכבר נאמר: לא רוצה להופיע ב Roadshamer? על תבצע עבירות תנועה.
ניסית פעם לחשוב, למה יש בית משפט נפרד לענייני תעבורה?

roadshamer
08-07-2015, 12:21
תודה ל - Aprilla ו - RiderOnTheStorm. חסכתם לי לענות לרוב הטענות.

מבלי לברר פרטים, ופעם אחר מעם מסתברים להיות מוטים לכל הפחות אם לא מומצאים או שקריים.נשמח לדוגמאות

ניסית פעם לחשוב, למה יש בית משפט נפרד לענייני תעבורה?מאותה הסיבה שיש בית משפט לתביעות קטנות, בית משפט המחוזי ובית משפט השלום.

uriar
08-07-2015, 13:08
סתם הערה.. כבר היה "כוכב" שקיבל כתב אישום אחרי שהעלה סירטון נהיגה שלו לפייסבוק.

הוא הורשע בעיקר כי הוא הודה בעבירה.

RiderOnTheStorm
08-07-2015, 15:52
הוא הורשע בעיקר כי הוא הודה בעבירה.

כמנהל בפורום, האם אינך מחוייב לבדוק את העובדות לפני תגובה?

http://www.law.co.il/media/computer-law/e_weizmann1.pdf

כדי לחסוך מזמנך אפנה אותך להכרעת הדין, סעיף מס' 2 :הנאשמים כפרו בעובדות בכתב האישום.

uriar
08-07-2015, 16:24
כמנהל בפורום, האם אינך מחוייב לבדוק את העובדות לפני תגובה?

http://www.law.co.il/media/computer-law/e_weizmann1.pdf

כדי לחסוך מזמנך אפנה אותך להכרעת הדין, סעיף מס' 2 :הנאשמים כפרו בעובדות בכתב האישום.

אני התייחסתי למקרה אחר אבל לשאלתך - לא. לא מחוייב לכלום.

tuco
08-07-2015, 16:29

דידוס זה ממש לא האקינג וזה דבר מאוד קל לעשות.

ועכשיו חזרה לנושא. אני מאוד תומך באתר וברעיון שלו. אין פה שום פגיעה או חדירה לפרטיות. אי אפשר לצפות לקבל פרטיות בשטח ציבורי ובמיוחד אם מישהו עושה עבירה שגם יכולה לסכן אנשים אחרים. מה שונה צילום נהג שמתנהג בבריונות על הכביש לצילומים של "הישראלי המכוער" שכולנו מכירים ?

רוכב על 2
08-07-2015, 19:16
אני לא מבין את התגובות העוינות.
ההשוואות לתרבות השיימינג אינן במקומן.
יש פה עדות מצולמת ולא דעה או השמצה.
אם למישהו נגרם עוול גדול כי הייתה לו סיבה ממש מוצדקת לבצע עבירה אז שייקח את זה לבית משפט ואם הוא יצליח לשכנע את השופט אז הוא יקבל פיצוי.
לא מדובר פה על השמצות כגון מה שהיה בלשכת התעסוקה אלא בעבירת תנועה ברורה, מצולמת ולרוב גם מסוכנת.
ב - 99.999999% מהמקרים לא נגרם שום עוול אלא רק תועלת לציבור (אם כי מעטה מאד).
ההשוואה הנכונה היא דווקא לסרטונים כגון סרטון השוקולד המפורסם, ובמקרה כזה ממש לא איכפת לי שהבחורה נפגעה. ההיפך אני שמח מאד ומקווה שבפעם הבאה היא תחשוב פעמיים על ההתנהגות שלה.
מבחינתי זה אתר מצויין שיגביר את המודעות וישפר את התנהגות הכביש המ ז ע ז ע ת שנהוגה בארץ.
אני מאחל לכם בהצלחה

קסד
08-07-2015, 20:42
"משמר אזרחי" סלאש "משטרת שכונות" זה דבר טוב לכפר שוודי נידח.
בישראל כמו בישראל זה יהפוך לבלאק ווטר (https://en.wikipedia.org/wiki/Academi).

zx2r
08-07-2015, 20:44
לבעל האתר , ישנם מספר סרטונים המציגים עבירות כפולות , מדוע אתם בוחרים לציין רק אחד מהם בשם הסרטון ?

אRני
09-07-2015, 02:46
לטעון שאתם לא מנסים לבזות אנשים כאשר שם הפרוייקט שלכם הוא Road Shamer מראה בדיוק מה שוות כל הטענות שלכם.
כנראה זיהיתם את מגמת הלינצ'ים ברשתות החברתיות והחלטתם ללחוץ לאנשים על אותו כפתור בדיוק, מה שמביא אותי למסקנה שמדובר באתר של אנשים קטנים, עבור אנשים קטנים.

וזה לפני שדיברנו על האידיוטים שמתעדים את עצמם מבצעים עבירות בשם המטרה הקדושה של צילום סרטון "מבייש" ומעלים לאתר.

בכל אופן נראה שכרגע אתם רק מחפשים פרסום וטראפיק לאתר כך שאין טעם להמשיך לדוש בנושא. לא רואה סיבה לשתף עמכם פעולה.

אופנובנקיסט
09-07-2015, 07:20
חחח אנשים פה ממש חיים בסרט ואוכלים כאפות על אתר אינטרנט, יאללה אrני צא מהסרט שלך בסה"כ אתר אחד כמו מליון אחרים שעושים את אותו דבר...

גם אתה וגם dee כמו שני יצורים מכפישים פה כאילו צילמו אתכם רוצחים מישהו...(ואם כן טוב שכך, כי אם עשית עבירה, שלם עליה.."שטינקרים" ו"מלשנים" זה מושג של עבריינים...מעניין באמת..)

א הזקן
09-07-2015, 09:39
לעניות דעתי, יש כאן כוונה חיובית אבל הדרך שנבחרה ליישם את הכוונה אינה נכונה.
הכוונה חיובית - שכל הנהגים ידעו שלא רק שוטרים מבחינים בנהיגה מסוכנת אלא יש סיכוי שהם מצולמים. בתקווה שזה ישמש כאזהרה מביצוע עבירות ויקטין את הכמות בכביש.
החיסרון - יש כאן שיבוש רציני של עקרונות דמוקרטיים בסיסיים - הפרדת רשויות. האתר מעמיד את עצמו גם כשוטר וגם כשופט. זה לחלוטין לא תקין ולא נכון מכיוון שאין ל"נאשם" שום אפשרות להתגונן. ואם שוטרים מקצועיים טועים לפעמים (כמו שבית משפט, שזה תפקידו, קובע) אל אחת כמה וכמה מי שלא הוכשר כשוטר ורק מצויד במצלמה. זה, מצידו, עלול להוביל לשיימינג, הליך שכבר קרה באתרים חברתיים שונים.
אם ברצונם של מקימי האתר באמת לעשות משהו נגד נהיגה לא אחראית, עליהם להעביר את הסרטונים למשטרה שתפקידה לטפל באכיפה ובהבאה לדין. אם המשטרה לא מתייחסת, יש דרכים לכפות עליה להתייחס, כמו פנייה לשר לביטחון פנים או אפילו חקיקה בכנסת.
לדעתי פרסום הסרטונים באתר, המאפשר לכל אחד להיות השופט במשפט לא מיקצועי וללא סנגור פסול.

Mמהר
09-07-2015, 10:33
משתמשי האתר יכולים לשפוט כמה שהם רוצים.
אין להם סמכות או יכולת לכפות סנקציה על אף אחד.ההמון הזועם אף פעם לא רציונאלי בגלל זה קוראים לו המון זועם.

shaig
09-07-2015, 10:44
מצד אחד איזה עולם מגעיל שנכנס לך לורידים ומנטר אותך, שכל היום אתה מתחת זכוכית מגדלת, ואם רק יצאת מהקווים - זה ירשם וירדוף אותך לעולמים,
מצד שני איזה אנשים חארות על הכביש, אלימים, נצמדים אליך, לא רואים אותך.

מה ניהיה?!

Aprilia
09-07-2015, 21:53
חחח אנשים פה ממש חיים בסרט ואוכלים כאפות על אתר אינטרנט, יאללה אrני צא מהסרט שלך בסה"כ אתר אחד כמו מליון אחרים שעושים את אותו דבר...

גם אתה וגם dee כמו שני יצורים מכפישים פה כאילו צילמו אתכם רוצחים מישהו...(ואם כן טוב שכך, כי אם עשית עבירה, שלם עליה.."שטינקרים" ו"מלשנים" זה מושג של עבריינים...מעניין באמת..)

תגובה לעניין.

קסד
09-07-2015, 22:02
מצד אחד איזה עולם מגעיל שנכנס לך לורידים ומנטר אותך, שכל היום אתה מתחת זכוכית מגדלת, ואם רק יצאת מהקווים - זה ירשם וירדוף אותך לעולמים,
מצד שני איזה אנשים חארות על הכביש, אלימים, נצמדים אליך, לא רואים אותך.

מה ניהיה?!

מצד אחד אני מתנגד בתוקף לרעיון של דילול אוכלוסיה
ומצד שני בתוך עאמה אני חי כך ש I c your point

RiderOnTheStorm
10-07-2015, 01:24
משתמשי האתר יכולים לשפוט כמה שהם רוצים.
אין להם סמכות או יכולת לכפות סנקציה על אף אחד.ההמון הזועם אף פעם לא רציונאלי בגלל זה קוראים לו המון זועם.

אכן, ביכולתם לשפוט ללא יכולת לכפות מאום.
אך רחוקים הם מלהיות המון זוהם, כמזרח ממערב.
עדיין לא מזמינים אותם ואת הנהגים המעורבים לקולוסאום האגדי ברומא על מנת לצפות יחדיו בסרטונים ולקבוע Pollice Verso.

RiderOnTheStorm
10-07-2015, 01:46
"משמר אזרחי" סלאש "משטרת שכונות" זה דבר טוב לכפר שוודי נידח.
בישראל כמו בישראל זה יהפוך לבלאק ווטר (https://en.wikipedia.org/wiki/Academi).

מתוך אתר המועצות המקומיות בישראל:

פעילותו של המשמר האזרחי נגזרת באופן ישיר מהמציאות הביטחונית במדינת ישראל. במהלך שנת 1974 אירעו מספר פיגועי טרור (בקיבוץ שמיר, במעלות, בקריית שמונה בבית שאן ובירושלים), אשר גרמו לאזרחים רבים לדרוש מן הממסד ליטול חלק פעיל בהגנה על שכונות מגוריהם.
ראשיתו של המשמר האזרחי, אם כן, נעוצה בהתארגנות אזרחית ולא ממסדית.
הוא נוסד ביום י"ט בסיוון תשל"ד 1974 לאחר החלטת ממשלת ישראל על הקמת המשמר האזרחי כמסגרת ארגונית לצד משטרת ישראל.
תפקיד המתנדבים הוגדר כסיוע למשטרת ישראל בשמירת בטחון הנפש והרכוש מפני פעולות איבה.

התפתחות המשמר האזרחי

המשמר האזרחי (משא"ז) במדינת ישראל, הוקם כדי לענות על הצרכים הביטחוניים של התושבים שסבלו אחרי מלחמת יום הכיפורים מפעולות הטרור הפלשתיני, במהלכן נרצחו עשרות תושבים: תינוקות, ילדים, נשים, גברים וקשישים.
הצורך בהקמת המשמר האזרחי נבע מתחושת אבדן הביטחון האישי של התושבים, ומחוסר יכולתו של הממסד הצבאי לתת מענה ראוי לבעיה.

בחודש אפריל 1974 החליטה ממשלת ישראל להעביר את האחריות לביטחון פנים מצה"ל למשטרת ישראל, המשמעות הייתה שגוף אזרחי קיבל את האחריות לביטחון הפנים, מצב שפתח פתח להתארגנות אזרחית בנושא הביטחוני.
לצורך קבלת האחריות הוקמו ברמת המרחב "לשכות ביטחון" שתפקידן היה לרכז את פעילות הביטחון פנים.
בעקבות פיגוע טרור שהתרחש בנהרייה, במהלך חודש אפריל החלו אזרחים להתארגן על מנת להקים גוף מתנדבים (משמר אזרחי) שישמור על התושבים בעיר.

ב- 15.05.1974 התרחשה מתקפת טרור רצחנית של מחבלים פלשתינים בעיירה מעלות, במהלכה נתפסו כבני ערובה כמאה ילדים, ונרצחו תושבים ממעלות
בפיגוע הרצחני היו יותר מעשרים קרבנות, רובם תלמידים מבית הספר הדתי בצפת.
בעקבות פיגוע הטרור במעלות הוחלט בנהרייה לקיים את כנס היסוד של המשמר האזרחי עוד באותו ערב של יום הפיגוע.

ב-15 במאי יצאו ראשוני המתנדבים לשמור על בתיהם ועל שכונתם.
בעקבות גלי הטרור החלו להתפתח התארגנויות מקומיות של אזרחים שהביעו רצון להתנדב לשמירה על שכונות מגוריהם.
המהלך הובל בעיקר על ידי ותיקי ההגנה וקציני צבא במילואים, בתמיכת המשטרה במחוז הצפון, הלחץ הציבורי הביא להקמתה של ועדת שרים מיוחדת שתפקידה היה לבחון את הקמתו של כוח אזרחי לצורכי שמירת ביטחונם של התושבים.
ב-10.07.1974 אישרה ממשלת ישראל את הקמת המשמר האזרחי, ונקבע כי משטרת ישראל "תשא באחריות המבצעית למשמר האזרחי, ותפעול המשמר האזרחי יהיה על ידי מנגנון ליד יחידות המשטרה בשטח".
מולה כהן שהיה מוותיקי "ההגנה" והפלמ"ח וקצין בכיר בצה"ל מונה לראש המשמר האזרחי הראשון, והוא זה שטבע את מבנהו הארגוני, אופיו ועקרונות פעולתו.

משמעות המשמר האזרחי

המשמר האזרחי לאחר 30 שנה של התנדבות, נובע מכך כי יש הסכמה רחבה במשטרה ובציבור באשר לחשיבתו הרבה ולתרומתו החשובה לביטחון התושבים ולאיכות חייהם.
לציבור בישראל עמדה חיובית כלפי המשמר האזרחי, והמתנדבים מגלים תחושת הזדהות עם המשטרה ועם המשמר האזרחי.
קשה מאוד לתאר כיום את משטרת ישראל , המונה כ-25,000 שוטרים מתפקדת ללא סיוע של יותר מ-70,000 מתנדבים.

אך בנושא התנהגות בכביש, לו רק הינו שוודיה....

RiderOnTheStorm
10-07-2015, 04:32
אכן, ביכולתם לשפוט ללא יכולת לכפות מאום.
אך רחוקים הם מלהיות המון זועם, כמזרח ממערב.
עדיין לא מזמינים אותם ואת הנהגים המעורבים לקולוסאום האגדי ברומא על מנת לצפות יחדיו בסרטונים ולקבוע Pollice Verso.

תוקן לזועם, כמובן

א הזקן
10-07-2015, 09:23
מתוך אתר המועצות המקומיות בישראל:

פעילותו של המשמר האזרחי נגזרת באופן ישיר מהמציאות הביטחונית במדינת ישראל. במהלך שנת 1974 אירעו מספר פיגועי טרור (בקיבוץ שמיר, במעלות, בקריית שמונה בבית שאן ובירושלים), אשר גרמו לאזרחים רבים לדרוש מן הממסד ליטול חלק פעיל בהגנה על שכונות מגוריהם.
ראשיתו של המשמר האזרחי, אם כן, נעוצה בהתארגנות אזרחית ולא ממסדית.
הוא נוסד ביום י"ט בסיוון תשל"ד 1974 לאחר החלטת ממשלת ישראל על הקמת המשמר האזרחי כמסגרת ארגונית לצד משטרת ישראל.
תפקיד המתנדבים הוגדר כסיוע למשטרת ישראל בשמירת בטחון הנפש והרכוש מפני פעולות איבה.

התפתחות המשמר האזרחי

המשמר האזרחי (משא"ז) במדינת ישראל, הוקם כדי לענות על הצרכים הביטחוניים של התושבים שסבלו אחרי מלחמת יום הכיפורים מפעולות הטרור הפלשתיני, במהלכן נרצחו עשרות תושבים: תינוקות, ילדים, נשים, גברים וקשישים.
הצורך בהקמת המשמר האזרחי נבע מתחושת אבדן הביטחון האישי של התושבים, ומחוסר יכולתו של הממסד הצבאי לתת מענה ראוי לבעיה.

בחודש אפריל 1974 החליטה ממשלת ישראל להעביר את האחריות לביטחון פנים מצה"ל למשטרת ישראל, המשמעות הייתה שגוף אזרחי קיבל את האחריות לביטחון הפנים, מצב שפתח פתח להתארגנות אזרחית בנושא הביטחוני.
לצורך קבלת האחריות הוקמו ברמת המרחב "לשכות ביטחון" שתפקידן היה לרכז את פעילות הביטחון פנים.
בעקבות פיגוע טרור שהתרחש בנהרייה, במהלך חודש אפריל החלו אזרחים להתארגן על מנת להקים גוף מתנדבים (משמר אזרחי) שישמור על התושבים בעיר.

ב- 15.05.1974 התרחשה מתקפת טרור רצחנית של מחבלים פלשתינים בעיירה מעלות, במהלכה נתפסו כבני ערובה כמאה ילדים, ונרצחו תושבים ממעלות
בפיגוע הרצחני היו יותר מעשרים קרבנות, רובם תלמידים מבית הספר הדתי בצפת.
בעקבות פיגוע הטרור במעלות הוחלט בנהרייה לקיים את כנס היסוד של המשמר האזרחי עוד באותו ערב של יום הפיגוע.

ב-15 במאי יצאו ראשוני המתנדבים לשמור על בתיהם ועל שכונתם.
בעקבות גלי הטרור החלו להתפתח התארגנויות מקומיות של אזרחים שהביעו רצון להתנדב לשמירה על שכונות מגוריהם.
המהלך הובל בעיקר על ידי ותיקי ההגנה וקציני צבא במילואים, בתמיכת המשטרה במחוז הצפון, הלחץ הציבורי הביא להקמתה של ועדת שרים מיוחדת שתפקידה היה לבחון את הקמתו של כוח אזרחי לצורכי שמירת ביטחונם של התושבים.
ב-10.07.1974 אישרה ממשלת ישראל את הקמת המשמר האזרחי, ונקבע כי משטרת ישראל "תשא באחריות המבצעית למשמר האזרחי, ותפעול המשמר האזרחי יהיה על ידי מנגנון ליד יחידות המשטרה בשטח".
מולה כהן שהיה מוותיקי "ההגנה" והפלמ"ח וקצין בכיר בצה"ל מונה לראש המשמר האזרחי הראשון, והוא זה שטבע את מבנהו הארגוני, אופיו ועקרונות פעולתו.

משמעות המשמר האזרחי

המשמר האזרחי לאחר 30 שנה של התנדבות, נובע מכך כי יש הסכמה רחבה במשטרה ובציבור באשר לחשיבתו הרבה ולתרומתו החשובה לביטחון התושבים ולאיכות חייהם.
לציבור בישראל עמדה חיובית כלפי המשמר האזרחי, והמתנדבים מגלים תחושת הזדהות עם המשטרה ועם המשמר האזרחי.
קשה מאוד לתאר כיום את משטרת ישראל , המונה כ-25,000 שוטרים מתפקדת ללא סיוע של יותר מ-70,000 מתנדבים.

אך בנושא התנהגות בכביש, לו רק הינו שוודיה....

רק הדגשתי את הקטעים המבדילים בין ההליך הראוי לבין פתיחת אתר שיימינג ע"י לא-מומחים בתחום התחבורה וללא כל גיבוי/תמיכה/אישור מהרשויות המתאימות שנקבעו ע"י המחוקק.

לפי ההיגיון שלך, הקטע הזה גם מצדיק ארגונים כמו הקו-קלוס-קלן.

RiderOnTheStorm
10-07-2015, 16:43
רק הדגשתי את הקטעים המבדילים בין ההליך הראוי לבין פתיחת אתר שיימינג ע"י לא-מומחים בתחום התחבורה וללא כל גיבוי/תמיכה/אישור מהרשויות המתאימות שנקבעו ע"י המחוקק.

לפי ההיגיון שלך, הקטע הזה גם מצדיק ארגונים כמו הקו-קלוס-קלן.

חופש הביטוי בישראל עפ"י חוק, רחוק מלהיות זהה לזה שבארה"ב, ועדיין הוא מקנה זכות ביטוי כמעט בכל נושא לכל אדם גם עם אינו מומחה לאותו עיניין, וודאי שבנושאי תחבורה, גם, "ללא כל גיבוי/תמיכה/אישור מהרשויות המתאימות שנקבעו ע"י המחוקק." כדבריך המודגשים.
כוון שאינני נמנה עם צוות האתר ואין לי קשר אליו איני יודע מה כישוריהם התחבורתיים של מפעילי האתר, אך על פי אחד הפוסטים שלהם ברור שיש להם יעוץ משפטי, ניתן להניח שאולי גם תחבורתי, אתה מוזמן להפנות אליהם את השאלה.
פתיחת האתר יותר מראויה, כיוון שסרטון או תמונה הוא עובדה שקשה להפריח, גם הרשויות משתמשות במצלמות לצורך אכיפה, ניתן להתווכח האם אכן בוצעה עבירה או לא, אך האתר לא בא לשפוט איש, רק להציג את עברייני התנועה בקלקלתם.
אינך חייב להכנס אליו ולצפות בסרטונים, ועפ"י חופש הביטוי הינך רשאי אף לקרוא לחרם על האתר, כל עוד הדבר נעשה מסגרת החוק, האם חרם הוא דבר ראוי?
שאלה מאוד אקטואלית, יש לזכור שבדמוקרטיה גם המיעוט שלא בשלטון רשאי להתבטא בכל נושא כמעט, ואף לקרוא לחרם ברבים על מדינתו.
הקו קלוקס קלאן (Ku Klux Klan) מוחרם בארה"ב ע"י לא מעט אירגונים ואנשים אך עדיין רשאי לבטא את דעותיו ברבים בזכות חופש הביטוי המוחלט שקיים בארה"ב.

ואין בפוסט שום הקש הגיוני להצדיק שום דבר, אלא פרסום אינפורמציה לגבי המשמר האזרחי, ודעתי על הנהגים בשוודיה.

RiderOnTheStorm
14-07-2015, 23:38
Roadshamer בערוץ 2

https://www.facebook.com/roadshamer.il/videos/1608375572769868/

mudale222
15-07-2015, 03:19
גועל נפש של אתר.. משקף בדיוק את המנטליות הקלוקלת של הריאליטי וההלינ'ץ התקשורתי שאוהבים לעשות לאנשים ללא שום בדיקה של עובדות.
הרי מה מטרת האתר? מבחינה משפטית כידוע אי אפשר בכלל לעשות בסרטונים האלה שום שימוש...
אז מהי המטרה? לחגוג על הדם.. לבייש אנשים.. "roadshamer" אווהווווו.. לנצל את הדחפים הכי פרימטיווים של הבני אדם בשביל לעשות עוד איזה כמה ג'ובות.
ומה עם זה שכל הסרטונים חתוכים? הרי אף פעם לא רואים מה קרה לפני זה.. מה הנהג עשה ואולי גרם בהתנהגותו (נכנס לריב) לתוצאה בסרטון. (תקף לא לכל הסרטונים).
אז מה יש לנו בסיכום? אתה שרוצה לעשות כסף מזה שהוא מבייש אנשים ומוציא את דיבתם ללא שום בדיקה עובדתית. בקיצור גועל נפש מרוכז. הקאתי קצת בפה.
וכן, זאת תגובה עויינת.

uriar
15-07-2015, 12:55
Roadshamer בערוץ 2

https://www.facebook.com/roadshamer.il/videos/1608375572769868/

אהבתי את ה"באין כניסה לא נכנסים"... ולמי שלא ברור: אין תמרור כזה "אין כניסה"...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3702909/2015-07-15_12-54-23_.jpg

RiderOnTheStorm
16-07-2015, 21:34
אהבתי את ה"באין כניסה לא נכנסים"... ולמי שלא ברור: אין תמרור כזה "אין כניסה"...

ממנהל פורום שעוסק גם בנושאי תחבורה מצופה קצת בקיאות.

קישור ללוח התמרורים הרשמי של משרד התחבורה:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/tamrurim2010.pdf

עמוד 28, פרק 4: תמרורי איסורים והגבלות, עמוד, 29 תמרור 402: אסורה הכניסה לכל רכב.

א הזקן
17-07-2015, 08:24
ממנהל פורום שעוסק גם בנושאי תחבורה מצופה קצת בקיאות.

קישור ללוח התמרורים הרשמי של משרד התחבורה:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_PLANNING/tamrurim2010.pdf

עמוד 28, פרק 4: תמרורי איסורים והגבלות, עמוד, 29 תמרור 402: אסורה הכניסה לכל רכב.

הרוכב בסערה - נראה שאתה צריך להרגיע קצת. כתבת בעצמך את התשובה, אבל מרוב מהירות כנראה לא שמת לב.

התמרור אומר שהכניסה אסורה. אין תמרור שנקרא "אין כניסה" כי זה יהיה תמרור שקרי. יש כניסה ועובדה - הרכב נכנס דרך הכניסה. רק שהכניסה אסורה.

נכון, זה (רק?) עניין של שימוש ראוי בשפה העברית. מצד שני, אתר שמטיף להתנהגות נכונה בכביש ראוי שישתמש בשפה תקנית. Shame on you road shaming.

uriar
17-07-2015, 10:17
הבושה היא פה של ערוץ 2 ושל הקריין הוותיק שלא תיקן את הטעות.

א הזקן
17-07-2015, 17:15

גם.

Aprilia
17-07-2015, 17:34

בואו ניכנס פה לסמנטיקה דקדוקית, סתם בשביל להיות קטנוניים: "הבושה פה היא של ערוץ 2 ושל הקריין הותיק שלא תיקנו את הטעות."
אבל עזוב זוטות, כבל תת-ימי כבר יש לך?

shaig
17-07-2015, 18:17
ג'יזס

RiderOnTheStorm
19-07-2015, 18:21
התמרור אומר שהכניסה אסורה. אין תמרור שנקרא "אין כניסה" כי זה יהיה תמרור שקרי. יש כניסה ועובדה - הרכב נכנס דרך הכניסה. רק שהכניסה אסורה.
הוזכרה כבר המילה סמנטיקה, אסורה הכניסה = אין כניסה.
לתמרורים אין שמות, תמרור עפ"י האקדמיה ללשון העברית הינו: הֶתקן חוקי להסדרת התנועה, לרבות רמזור וסימון צבע.
לתמרור יש משמעות, לא שם.
מתוך אותו לוח תמרורים שציתתי בפוסט קודם: דוגמאות התמרורים, סוגיהם, צורתם, צבעם,סימונם,מספריהם ומשמעותם יהיו כמפורט בלוח התמרורים שבתוספת.
עמוד 2 סעיף 2.

נכון, זה (רק?) עניין של שימוש ראוי בשפה העברית. מצד שני, אתר שמטיף להתנהגות נכונה בכביש ראוי שישתמש בשפה תקנית. Shame on you road shaming.

הבנת הנקרא, מציע לך לקרוא את האשכול מתחילתו ועד סופו.
ובשביל מי שמבקש שימוש ראוי בשפה ודיוק, שים לב, שם האתר הוא Roadshamer.

שיווי משקל
20-07-2015, 00:19
אני מצטרף לאותם אלה שאינם תומכים באתר מסוג זה
ניתנה כאן דוגמא של מעסיק שיראה רכב של עובד שלו חונה בחניית נכה
זה יוריד את תאונות הדרכים ? תעשו לי טובה
מי שרוצה לתרום למאבק בתאונות הדרכים
שיצטרף לאחת העמותות ויתנדב
זה הרבה יותר אפקטיבי מלהעלות סרטים לרשת

RiderOnTheStorm
21-07-2015, 13:52

את חי במדינה חופשית.

מה זה אומר על אותו נהג? המעסיק לא עומד פה למבחן, אלה הנהג.

המאבק בתאונות דרכים צריך להיות שילוב מערכתי של גורמי ממשל: משרדי ממשלה, רשויות ממשלתיות וגורמי אכיפה, לא של אתר זה או אחר,
אפילו לא של עמותות פרטיות למיניהם.
מטרות האתר כפי שהוסברו בתחילת השרשור.

שלום לחברי הפורום.
הוסבה תשומת ליבנו לשרשור שרץ פה בפורום בנוגע לאתר רודשיימר. פנינו להנהלה בבקשה לפתוח שרשור רשמי על מנת להציג את האתר ומעשיו.
אתר רודשיימר Roadshamer (http://il.roadshamer.com/) הוקם במטרה לנסות ולגרום לשיפור במצב בכבישים בארץ ובעולם.

המטרה שלנו היא לעזור להפוך את הכבישים לבטוחים יותר עבור כל נהג ונהג.

חשוב להדגיש כי בארץ ובעולם כל נושא תפיסת עבירות התנועה הינו סובייקטיבי. נהגים שונים רואים בצורה ובחומרה שונה סוגים שונים של עבירות תנועה. לפיכך אין אנו משמשים שופטים ומאפשרים דיון ודירוג חופשי של המשתמשים.

Aprilia
21-07-2015, 21:43

באופן אישי אני חושב שמי שחונה בחניית נכים או אפילו "רק עומד ל-2 דקות" צריך לקבל על הראש אם המעסיק שלו רואה את זה.
ולאיזה עמותה בדיוק להתנדב? ל"אור ירוק"? אותה עמותה שבאורח קסם החליטה על דעת עצמה לפרסם דו"ח כזב ושקרי על תאונתו של טל"ש ז"ל, וגנזה את הדו"ח רק אחרי שגידי פרדר ושות' שיחזרו את התאונה והפריכו כל טענה בדו"ח של השקרנים האלה?

RiderOnTheStorm
23-07-2015, 18:58
לא רק בישראל.

http://aca.ninemsn.com.au/article/9008363/driver-shame

shaig
23-07-2015, 19:38
לא רק בישראל.

http://aca.ninemsn.com.au/article/9008363/driver-shame

גילוי נאות: אינני קשור לאתר Roadshamer.
המממ... [emoji53] אתה בטוח?

Jack_R1
24-07-2015, 01:42

אני בטוח שלא (ז"א בטוח שהוא כן קשור ומשקר - ההתנהגות מזכירה מישהו שמקדם עסק של חבר). מצד שני, קשה לחשוב על גורם ליחס יותר שלילי מההתנהגות הזאת. גם אם הייתי נייטרלי, אני במחנה ה"עויינים" ולו רק בגלל ההתנהגות המשתמש הספציפי. חבל שאין ForumShamer. אולי עליתי על סטארט-אפ?

Aprilia
26-07-2015, 00:46
אני בטוח שלא (ז"א בטוח שהוא כן קשור ומשקר - ההתנהגות מזכירה מישהו שמקדם עסק של חבר). מצד שני, קשה לחשוב על גורם ליחס יותר שלילי מההתנהגות הזאת. גם אם הייתי נייטרלי, אני במחנה ה"עויינים" ולו רק בגלל ההתנהגות המשתמש הספציפי. חבל שאין ForumShamer. אולי עליתי על סטארט-אפ?

אז לשיטתך אפשר להניח שכל תומכי האתר קשורים לאתר ומקדמים "עסק של חבר".
בבקשה: http://www.arta-israel.co.il/images/itempics/31171044_small.jpg

RiderOnTheStorm
28-07-2015, 00:16

אני בטוח שלא (ז"א בטוח שהוא כן קשור ומשקר - ההתנהגות מזכירה מישהו שמקדם עסק של חבר). מההתנהגות הזאת.

חובת ההוכחה עליכם.
כפי שציינתי בכמה מהודעותיי, אינני קשור לא לאתר ולא ליוזמי/משקיעי/מפעילי האתר.

Jack_R1
28-07-2015, 01:11
אז לשיטתך אפשר להניח שכל תומכי האתר קשורים לאתר ומקדמים "עסק של חבר".
בבקשה: http://www.arta-israel.co.il/images/itempics/31171044_small.jpg

לא, לא כולם. יש תומכים, יש תומכים נלהבים ויש חברים של - והם כותבים שונה.
ואפשר גם להניח - ראה למטה.

חובת ההוכחה עליכם.
כפי שציינתי בכמה מהודעותיי, אינני קשור לא לאתר ולא ליוזמי/משקיעי/מפעילי האתר.

לא צריך להוכיח כלום, שכחת - כמו באתר שאתה כ"כ אוהד, כאן זה לא בית משפט, מספיק שאתה נראה חשוד - אתה כבר יכול להפוך להיות אשם. יש מספיק ראיות נסיבתיות, במיוחד דברים שראיתי בתור מנהל (ומחקתי). אז זרקתי האשמה, והיא במשקל הרבה יותר רציני מהניסיון שלך להכחיש - זהו, אתה אשם (מה גם שנראה שאתה אכן אשם).
מה שנקרא shame on you.
איזה כיף לעשות לינץ' אינטרנטי, אה? ואם זה לא מספיק - אז עכשיו כל פעם שתעלה הודעה שצריך "לכסח" את האמינות שלה, אפשר פשוט לשים קישור לשרשור הזה. כמה קישורים כאלה - ותפנים את משמעות ה-shaming במלואה.

Aprilia
28-07-2015, 16:32
לא, לא כולם. יש תומכים, יש תומכים נלהבים ויש חברים של - והם כותבים שונה.
ואפשר גם להניח - ראה למטה.

לא צריך להוכיח כלום, שכחת - כמו באתר שאתה כ"כ אוהד, כאן זה לא בית משפט, מספיק שאתה נראה חשוד - אתה כבר יכול להפוך להיות אשם. יש מספיק ראיות נסיבתיות, במיוחד דברים שראיתי בתור מנהל (ומחקתי). אז זרקתי האשמה, והיא במשקל הרבה יותר רציני מהניסיון שלך להכחיש - זהו, אתה אשם (מה גם שנראה שאתה אכן אשם).
מה שנקרא shame on you.
איזה כיף לעשות לינץ' אינטרנטי, אה? ואם זה לא מספיק - אז עכשיו כל פעם שתעלה הודעה שצריך "לכסח" את האמינות שלה, אפשר פשוט לשים קישור לשרשור הזה. כמה קישורים כאלה - ותפנים את משמעות ה-shaming במלואה.

http://4.bp.blogspot.com/-U-SdesvtB70/U9VKzU3cB9I/AAAAAAAAU_8/WSDH0OpNriU/s1600/Triple+facePalm.jpg

קסד
28-07-2015, 23:51
רוכב לי לתומי עם המצלמה בדרך לעבודה.
בירוק הקצר שמאלה הנהג הבן של מונית חונה ומעלה נוסעת (שכנראה מעוניינת להתגלח בתנועה שממריאה ישר).
טוב פונה מהנתיב האמצעי.

כמה מטרים אחר כך פוסטמה נכנסת לי לכביש מימין ומסתכלת ימינה שלה.
כשהיא מסובבת את הראש שמאלה אני כבר בנתיב הנגדי כמעט דרוס.

הייתי מעלה לאתר שלכם את הסירטון אלמלא היו רואים גם במיוט ומוזיקה של מוצארט שהשתחרר לי הערס.

zx2r
29-07-2015, 00:33
רוכב לי לתומי עם המצלמה בדרך לעבודה.
בירוק הקצר שמאלה הנהג הבן של מונית חונה ומעלה נוסעת (שכנראה מעוניינת להתגלח בתנועה שממריאה ישר).
טוב פונה מהנתיב האמצעי.

כמה מטרים אחר כך פוסטמה נכנסת לי לכביש מימין ומסתכלת ימינה שלה.
כשהיא מסובבת את הראש שמאלה אני כבר בנתיב הנגדי כמעט דרוס.

הייתי מעלה לאתר שלכם את הסירטון אלמלא היו רואים גם במיוט ומוזיקה של מוצארט שהשתחרר לי הערס.
תעלה ליו טיוב , שם לא ידרגו אותך .. רק את הסרט .

א הזקן
29-07-2015, 08:23
http://4.bp.blogspot.com/-U-SdesvtB70/U9VKzU3cB9I/AAAAAAAAU_8/WSDH0OpNriU/s1600/Triple+facePalm.jpg

דווקא אותי ג'ק שכנע.
אה, ואתה יכול לקחת את המחדד שנתת לו בחזרה. נראה שאתה צריך אותו יותר ממה שג'ק צריך אותו.

Aprilia
29-07-2015, 13:47
דווקא אותי ג'ק שכנע.
אה, ואתה יכול לקחת את המחדד שנתת לו בחזרה. נראה שאתה צריך אותו יותר ממה שג'ק צריך אותו.

http://media.giphy.com/media/oj2dsM4jwwJYA/giphy.gif

א הזקן
29-07-2015, 14:10
http://media.giphy.com/media/oj2dsM4jwwJYA/giphy.gifSo

?So, why are you bullshiting so much

uriar
29-07-2015, 14:24
נו ברור - מי שמחזיק בדעה שונה משלי הוא מושתל/מכור/אינטרסנט. אחרת איזה סיבה יש לו להגן על הדעה הלא נכונה שלו? :confused:

א הזקן
29-07-2015, 21:03
נו ברור - מי שמחזיק בדעה שונה משלי הוא מושתל/מכור/אינטרסנט. אחרת איזה סיבה יש לו להגן על הדעה הלא נכונה שלו? :confused:

יורי, או שאתה מתלוצץ או שלא הבנת את הנקודה.
מה שג'ק עשה הוא לקבוע (כמובן בלי להוכיח) ש-rideronthestorm קשור לאתר roadshamer, או בקיצור, עשה לו מה שהמתנגדים לאתר מפחדים שייעשה. rideronthestorm יכול לטעון שהוא לא קשור וזו עלילה, אבל זה כבר מופיע בכתובים, אפשר להפנות כל דיון בו משתתף rideronthestorm למקום הזה כדי לפגוע באמינותו. בקיצור, ג'ק עשה לו שיימינג (אני בכלל לא בטוח שג'ק באמת חושב ש-rideronthestorm קשור לאתר) ומראה לו מה יכול לקרות כשכל מי שרוצה יעלה לאתר סרט שעלול לפגוע באנשים חפים מפשע.

shaig
29-07-2015, 21:12
...וזה גם למה המשטרה לא משתמשת בחומרים האלה... כי אם תעקוב אחרי מישהו, בסוף תתפוס כמעט כל אחד בקלקלתו.

RiderOnTheStorm
30-07-2015, 23:57
לא צריך להוכיח כלום,

אני לא מנסה להוכיח כלום, רק שם מראה מול פרצופם של אותם רוכבים ונהגים.

כאן זה לא בית משפט,

אתה הפכת את עצמך לשופט ואת הפורום לבית משפט ברגע שנעלת את האשכול הקודם שהציג את הסרטונים של אותם רוכבים עבריניים לכאורה.

מספיק שאתה נראה חשוד - אתה כבר יכול להפוך להיות אשם. יש מספיק ראיות נסיבתיות, במיוחד דברים שראיתי בתור מנהל (ומחקתי). אז זרקתי האשמה, והיא במשקל הרבה יותר רציני מהניסיון שלך להכחיש - זהו, אתה אשם (מה גם שנראה שאתה אכן אשם).
מה שנקרא shame on you.

שוב טיעונים של בית משפט, אתה סותר את עצמך, מצד אחד אין צורך להוכיח כלום, ומהצד השני אתה מצביע על ראיות נסיבתיות לכאורה.
מה שמחקת בתור "מנהל" זה בסך הכל קישור לעוד סרטון, אין כלום מעבר לכך, ולכן אין שום משקל לדבריך, אך כנראה שגם אתה מפחד, ולכן זורק האשמות חסרות בסיס.
בנדיבותך עזרת להפוך את הדיון להתנצחות, במקום לנצלו לשיפור תרבות הנהיגה והרכיבה בדו גלגלי.

אתה מוזמן לקשר את השירשור כמה שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה, אין לי מאום להסתיר, וכוון שכך אינני פוחד מshaming, נדרש הרבה יותר מזה על מנת לכסח את אמינותי.

א.כ.א.ב
01-08-2015, 00:53
http://il.roadshamer.com/video/%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%90%D7%99%D7%93%D7%99%D7%95%D7%98-1620/
הבנזונה היחיד בסירטון הזה הוא המניאק חסר הסבלנות הזה שלא מבין שוואלה בן אדם טעה, כנראה לא מכיר את הדרך, והתבלבל.

אתר של מלשינים, כמה שטויות יש שם. אני מופתע שיש כל כך הרבה משועממים בעולם.

*הייתי רשום אך לא פעיל גם בפורום הקודם. נרשמתי שוב בשם אחר אך בעל קונוטציה דומה רק כדי לכתוב את זה

Aprilia
02-08-2015, 14:32
http://il.roadshamer.com/video/%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%90%D7%99%D7%93%D7%99%D7%95%D7%98-1620/
הבנזונה היחיד בסירטון הזה הוא המניאק חסר הסבלנות הזה שלא מבין שוואלה בן אדם טעה, כנראה לא מכיר את הדרך, והתבלבל.

אתר של מלשינים, כמה שטויות יש שם. אני מופתע שיש כל כך הרבה משועממים בעולם.

*הייתי רשום אך לא פעיל גם בפורום הקודם. נרשמתי שוב בשם אחר אך בעל קונוטציה דומה רק כדי לכתוב את זה

צודק ב-100%.
איזה "מניאק חסר סבלנת", הוא לא מבין ש"וואלה בן אדם טעה".
גם אני "מניאק חסר סבלנות".. בעיקר כשאנשים כאלה ש"וואלה, טועים" פונים עליי כשאני על אופנוע והם בתוך האוטו, כשאני בנתיב לנסיעה ישר בלבד והם נזכרים פתאום שהם צריכים שמאלה, גם כשהם בנתיב הימני ביותר זה לא מפריע להם, אז מה אם איזה רוכב אופנוע על הדרך עלול לקפח את חייו את להיפצע.
איזה מלשנים, ממש "מויסרים".

Jack_R1
02-08-2015, 15:58
אני לא מנסה להוכיח כלום, רק שם מראה מול פרצופם של אותם רוכבים ונהגים.
...
אתה הפכת את עצמך לשופט ואת הפורום לבית משפט ברגע שנעלת את האשכול הקודם שהציג את הסרטונים של אותם רוכבים עבריניים לכאורה.
...
שוב טיעונים של בית משפט, אתה סותר את עצמך, מצד אחד אין צורך להוכיח כלום, ומהצד השני אתה מצביע על ראיות נסיבתיות לכאורה.
מה שמחקת בתור "מנהל" זה בסך הכל קישור לעוד סרטון, אין כלום מעבר לכך, ולכן אין שום משקל לדבריך, אך כנראה שגם אתה מפחד, ולכן זורק האשמות חסרות בסיס.
בנדיבותך עזרת להפוך את הדיון להתנצחות, במקום לנצלו לשיפור תרבות הנהיגה והרכיבה בדו גלגלי.
...
אתה מוזמן לקשר את השירשור כמה שאתה רוצה, מתי שאתה רוצה, אין לי מאום להסתיר, וכוון שכך אינני פוחד מshaming, נדרש הרבה יותר מזה על מנת לכסח את אמינותי.

ההודעה שמחקתי לך היתה כשקפצת בראש, איך שהשרשור הזה נפתח, עם עוד סרטון - למרות שכתוב במפורש, וביקשתי שיהיה כתוב במפורש, שהשרשור הזה לא נועד לסרטונים וכל ניסיון לפרסם כאן כאלה שלא לצורך דיון ייכשל והסרטונים יימחקו. אופייני מאוד למישהו שמנסה להגביר את כמות ה-traffic באתר מסוים, מדביק קישורים אליו בכל מקום אפשרי.

רוצה ראיה נסיבתית הכי חזקה? בבקשה:
אתה רשום בפורום במשך יותר מחודשיים. מתוך 30 ההודעות שלך בפורום, יש 2 הודעות שלא בשרשורים על האתר הנ"ל, כשמתוכן 1 קשורה בעקיפין, ו-28 הודעות בשרשור הזה והקודם על האתר. אני חושב שלא צריך להסביר מעבר לזה כלום.
אם על חבריך Aprilia אפשר עוד לחשוב - יש לו 6 הודעות שלמות ובמגוון נושאים (למרות שלפחות 2-3 מהן קשורות בעקיפין), אז עליך אין מה לדבר, אתה כולך נושא אחד. יש לך הערכה, מי מאופיין ע"י התנהגות כזו?

אבל אני חושב שנתתי לך יותר מדי קרדיט. אפילו אחרי הסבר מפורט של א הזקן אתה פשוט לא מבין מה הכוונה.
טוב, מדי פעם הרעיון לסרס אוכלוסיה עפ"י ה-IQ שלה לא נראה כ"כ גרוע. ויוה לה סינגפור.

mudale222
02-08-2015, 16:04
שלא נדבר על זה שבפורום רכב יש כפיל שפתח כבר איזה 5 שרשורים כאלה.

Jack_R1
02-08-2015, 16:18
שלא נדבר על זה שבפורום רכב יש כפיל שפתח כבר איזה 5 שרשורים כאלה.

שלא לדבר על כתובות ה-ip, שמספרות דבר נפלא (שיהיה ברור - הרשימה חלקית, סה"כ כ-15 כתובות ip, מתוכן כ-12 מוצלבות לשני הטרולים, ב-3 דומיינים שונים, כולל מהנייד):

326

שיימינג או לא שיימינג, אדון "אין לי מה להסתיר, אני נקי" והחבר הדמיוני שלו...

אני מניח שאין טעם להמשיך מעבר לזה. זה גם מוסר ההשכל מהסיפור - קצת דומה לכל מיני מקרים אחרים, שיש עליהם מימים משעשעים - כמו "we want peace and we'll kill you to prove it" וכאלה. אם זה הייצוג לקהל התומכים של האתר - תסיקו מסקנות, ואם זה הייצוג של מי מאנשי האתר - על כמה וכמה.

zx2r
02-08-2015, 17:39
ועל זה נאמר : overruled !
תודה ג'ק .. חיכיתי ליום הזה .

Titanius
02-08-2015, 19:05
שלא לדבר על כתובות ה-ip, שמספרות דבר נפלא (שיהיה ברור - הרשימה חלקית, סה"כ כ-15 כתובות ip, מתוכן כ-12 מוצלבות לשני הטרולים, ב-3 דומיינים שונים, כולל מהנייד):

326

אני מניח שאין טעם להמשיך מעבר לזה. זה גם מוסר ההשכל מהסיפור - קצת דומה לכל מיני מקרים אחרים, שיש עליהם מימים משעשעים - כמו "we want peace and we'll kill you to prove it" וכאלה. אם זה הייצוג לקהל התומכים של האתר - תסיקו מסקנות, ואם זה הייצוג של מי מאנשי האתר - על כמה וכמה.

האיי.פי היה הנוקאאוט.

RiderOnTheStorm
08-08-2015, 02:08

326

זה יהיה קצר אך כואב
יתכן שעקב מנת המשכל שלך לא חשבת על האפשרות שישנם באותו משק בית כמה אנשים שמתענינים באופנועים ופעילים בפורום, אכן אין לי מה מהסתיר ואני נקי כפיים, בניגוד אליך אשר ברשלנתוך פרסמת את כתובת הIP שלי ברבים.
החבר הדימיוני שלי כדבריך הוא בני, והוא כותב בפורום, כמוני, שנינו כתבנו בעבר בפורום FULLGAZ תחת אותם שמות, בתוספת rs125 לשמו, וגם שם כתבנו תחת אותה קורת גג, קרי תמצא שמאותו IP הועלו לאתר הודעותינו.
יתרה מכך ישנם מספר גולשים בFULLGAZ אשר מכירים אותו, ועל מנת להסיר כל ספק מליבך הינך מוזמן לפגישה פנים מול פנים, יחד עם בעלי אתרWHELLZ , כך תוכל להווכח שמדובר בשני אנשים שונים, וגם תוכל להתנצל על קביעתך הנחרצת אך הלא מבוססת.
אבקש מבעלי האתר שאתה לא כל כך מחבב, ROADSHAMER שיגיעו גם כן, על מנת שתוכל לקבל מהם תשובה חד משמעית לגבי הכרותי או קשריי לאתר או להם, אך איני מתחייב להגעתם כוון שאין לי שום קשר אליהם.

כוון שאתה אוהב כל כך לטבל את תשובותיך בקצת אנגלית אסיים בכך שמי שהIQ שלו לא מפותח מספיק נדרש:
To put his brain in motion before opening his mouth, and in your case, before pressing the send button
מחכה להודעה פרטית לתאום מפגש!

א הזקן
08-08-2015, 08:45
אין לי מה מהסתיר ואני נקי כפיים!

פנטסטי.
תראה איך אתה מתפתל על מנת להוכיח שמה שאמרו עליך לא נכון. מסתבר שלא כל כך נחמד לעבור שיימינג, הא? לפחות לך יש איפה לנסות להתנער ממה שלטענתך הוא עלילה (אולי חלק מהקוראים אפילו יאמינו לך), מה שהבן שלך (או מי שהעלה את הסרטון למעלה) לא נתן לנהג שבמובהק שגה בכביש שגיאה תמימה. כי הרי ברור לכל אחד (במיוחד לבעלי iq גבוה בו אתה מתפאר) שכולם - חוץ ממך ומבנך, כמובן - הם בני אדם ובתוקף כך עושים שגיאות. מפליא שבתור בעל iq כל כך גבוה אתה מצדיק את העלאת הסרט לאתר ואת ההסבר המופרך שבנך נותן להצדקת הפרסום במקום לרכב בצורה אחראית הלוקחת בחשבון שבני אדם עושים שגיאות.
דבר אחד יצא לי מהדיון הזה. קניתי מצלמה (תודה ל-johnyDee על העזרה). כדי שבמקרה הצורך גם לי יהיו הוכחות.

Jack_R1
09-08-2015, 10:17
זה יהיה קצר אך כואב
...
To put his brain in motion before opening his mouth, and in your case, before pressing the send button
מחכה להודעה פרטית לתאום מפגש!

אתה אשכרה לא קולט, אה? אפילו שאני לא צריך לרשום חצי מילה, כי א הזקן רושם את הכל יותר טוב ממה שיכולתי. אבל בכל זאת, כדי שאולי תקלוט, אוסיף:

כמו שכבר כתב לך א הזקן, תראה כמה אתה מתלהם וכותב בשביל להוכיח ש"אין לך אחות". זה מה שקורה כשלוקחים את ההנחה של "חף מפשע עד שהוכח כאשם" ונותנים אותה לידיים של כולם - כן, לרוב זה עובר סביר, אבל כל מקרה שהוא לא טריוויאלי ולא חד-משמעי ישר הופך להיות פשע, למרות שאולי הוא לא.
ועם כל הודעה שלך אתה מוסיף לי בדיוק את החומר שאני צריך. כן, יכול להיות שאתם כמה אנשים במשק בית אחד (עם תקשורת בדומיינים של אורנג', וחיבור אחד בדיוק עם ip אחד של נטוויז'ן? חשוד מאוד-מאוד, נגיד את זה בעדינות), והנה - זה מקרה לא טריוויאלי, במקרה הטריוויאלי כל משתמש בפורום עם ה-ip שלו, ואתה אוטומטית אשם לפני שהוכחת את חפותך. נניח אני כותב - לא, לא מאמין לך, אתה שקרן דו-פרצופי שמנסה להוציא את עצמו מהבור שחפר לעצמו עם ריבוי משתמשים וממציא תירוצים. איך זה מרגיש להצטדק?

וכן, כמו שאתה תומך בפרסום מספר רישוי של אנשים שאמור להיות פרטי, בפומבי - על אותו החשבון ה-ip שלך לא שייך לך, הוא שייך לכל מי שמשיג אותו - ואני מפרסם אותו ברבים כדי לעשות לך שיימינג. וכן, כפי שניתן להגיע לכתובת הבית שלך ממספר הרישוי, ניתן לעשות את זה גם מה-ip, וכפי שיכולים לבוא מחר עם אלות למישהו ש"ביצע עבירה" כביכול ואתה תומך באפשרות שיעשו לו לינץ', אז אני תומך באפשרות שיבואו אליך ויעשו לך על טרולינג. אתה עדיין אטום מדי מכדי לראות מקביליות של הדברים?

ועכשיו לחלק האומנותי: לא, לא מעניין אותי להיפגש איתך, לטהר את שמך ברבים, וכו'. מעניין אותי שיימינג. להשקיע בך את הזמן הפרטי שלי, בשביל לעשות un-שיימינג? למה זה טוב לי? למה שארצה לעשות את זה? ואם מישהו מעלה סרטון ערוך, קטוע, שמסלף את הדברים ומציג מישהו בתור עבריין, לאתר שאתה כ"כ אוהד, וחו"ח זה נניח איש מוכר כלשהו ונוצרת מזה מהומה, אבל הוא אפילו לא אשם ואפילו יש בידו הוכחות והוא רוצה להוכיח את חפותו. למה שאתר שמתעסק בשיימינג ופוטנציאלית מרוויח מזה את הכסף שלו, ירצה לשתף פעולה? הרי את האתר חפות של פלוני או אלמוני לא מעניינת... גם כאן אתה לא מצליח להקביל את הדברים?

אין, אין עליך. כפי שכתבתי - אם זו הדוגמה לתומכי האתר, כל מי שחושב בכיוון צריך לעשות עוד קצת חישובים.

JohnnyDee
09-08-2015, 11:37
א הזקן תתחדש!
מקווה שהיא טובה לשימושים שלך!
ובנימת השרשור מקווה שהוא ילך לעזאזל ביחד עם האתר המביש שבעליו בטוח לא נוהגים כחוק בעצמם.

zx2r
09-08-2015, 11:40
אני אחרוג קצת מהנושא .. איפה מנהל האתר ? למה הוא לא מגיב יותר ?

mudale222
09-08-2015, 16:27
פפחחח בטח מנהלים כאן יפגשו עם טרולים של האתר עכשיו פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

uriar
10-08-2015, 01:36
תשמעו ג'ק וא', אם אי פעם הרשויות יתפסו אותי אני רוצה אתכם בתור העו"ד שלי. אתם חריפים. בלי ציניות. אני עדיין בעד צילום של עברייני תנועה אבל מתחיל לראות את הבעיה באתר כזה. מבחינתי העיקרון צודק אבל הישום פתוח לכל מיני שימושים שחוטאים למטרה. אם רק כץ היה מקשיב לי היה אפשר לשלוח כאלו סרטונים ישירות למשטרה. בחלומי אני רואה מוקד מאויש במתנדבים ופורשים שצופים בסרטונים שכל עמישראל שולח להם ושולחים דוחות לעבריינים. וכמובן 10% לשולח. כך משיגים ללא השקעה מיליון ניידות שעוסקות באכיפה ולא של מהירות. בנתיים אני אסתפק באתר הזה בתקווה שלא יעשה בו שימוש לרעה. האתר הוא כלי וכל כלי יכול לשמש ליצירה או הרס - תלוי בבעלי האתר.

shaig
10-08-2015, 07:55
. אם רק כץ היה מקשיב לי היה אפשר לשלוח כאלו סרטונים ישירות למשטרה. בחלומי אני רואה מוקד מאויש במתנדבים ופורשים שצופים בסרטונים שכל עמישראל שולח להם ושולחים דוחות לעבריינים. וכמובן 10% לשולח. כך משיגים ללא השקעה מיליון ניידות שעוסקות באכיפה ולא של מהירות. .
זה גם רעיון בעייתי. בגלל שהוא יאפשר התנכלות מכוונת לאנשים.
זה כאילו דרגה מעל שיימינג (ברשעותה) [emoji83]

zx2r
10-08-2015, 09:09
תשמעו ג'ק וא', אם אי פעם הרשויות יתפסו אותי אני רוצה אתכם בתור העו"ד שלי. אתם חריפים. בלי ציניות. אני עדיין בעד צילום של עברייני תנועה אבל מתחיל לראות את הבעיה באתר כזה. מבחינתי העיקרון צודק אבל הישום פתוח לכל מיני שימושים שחוטאים למטרה. אם רק כץ היה מקשיב לי היה אפשר לשלוח כאלו סרטונים ישירות למשטרה. בחלומי אני רואה מוקד מאויש במתנדבים ופורשים שצופים בסרטונים שכל עמישראל שולח להם ושולחים דוחות לעבריינים. וכמובן 10% לשולח. כך משיגים ללא השקעה מיליון ניידות שעוסקות באכיפה ולא של מהירות. בנתיים אני אסתפק באתר הזה בתקווה שלא יעשה בו שימוש לרעה. האתר הוא כלי וכל כלי יכול לשמש ליצירה או הרס - תלוי בבעלי האתר.
ת'כלס , זה משהו שהם היו יכולים לעשות באם הם היו רוצים (המשטרה) .
בשיטה שהאתר עובד זה שווה ערך (לטעמי) כמו לתת אקדח אוויר לילד מתבגר - זה "מגניב" אבל אין בזה שום תועלת מלבד לפגוע בכל מי שהוא מכוון עליו וכרגע הוא יורה עם הבדלה ברור בין עבירה אחת לאחרת , ואם אתה עושה הבדלות - עדיף שהאתר לא יהיה קיים או לפחות ישמור על צנעת הפרט ולא יחשוף מספרי רכבים .
אבל :

המטרה היא לבנות מאגר מידע של לוחיות רישוי, כאשר כל אחד יוכל לבצע חיפוש של מספרי הרישוי ולראות אילו עבירות אותו כלי הרכב ביצע.

הסרטונים עלולים לשמש מעין "היסטוריה" של כלי הרכב אותו אתם עומדים לרכוש. כאשר אתה קונה רכב, אתה קונה גם את ההיסטוריה שלו. עם זאת, על כל סרטון/תמונה יש תאריך ושעה, כך שניתן לראות אם זה קרה לפני או אחרי הרכישה. - ניצול של מידע ? שיתוף פעולה עם יצחק לוי ? מעבר לזה , מה הרכב אשם שהנהג "עבריין תנועה" ? או שמא כל העיניין הוא גם בלעשות סוג של "לחץ חברתי" ולא לקנות מכאלו שהם "פורעי חוק" ..

יש לנו תוכניות לשתף פעולה עם הרשויות על מנת לסייע באכיפה בכל הנוגע לעבירות המפריעות/מסכנות אזרחים ואף מספר דרכים לגרום לכך שהמשטרה לא תוכל להתעלם. נפרט על כך בהמשך.
- מעניין מאוד

כפי שאמרנו כבר, אין אנו חושפים פרטים אודות אותם האנשים. לא נראה הגיוני שמישהו יעשה מעשה קיצוני בגלל שראה אדם שמכיר מבצע עבירת תנועה. יתכן וישנה את גישתו כלפיו ואת מה שהוא חושב עליו. יש יותר סיכוי שאנשים שיראו ב"לייב" אנשים אחרים מבצעים עבירה יעשו משהו קיצוני באותו הרגע. - ברור , כי ההגיון פה במדינה זה משהו שכולם פועלים על פיו ..

שלא לדבר על זה שחלק מרוכבי הדו גלגלי כן ניתן לזהות עפ"י סממנים מסויימים (קסדה עם צביעה מיוחדת על אופנוע מסוג מסויים ..) מאשר נהגי רכבים , מה גם שאולי לא חושפים פרטים אבל ל"דוד של חבר של אח של גיסתי יש גישה למחשבים במשרד הרישוי \ משטרה \ וואטאבר והוא יכול להוציא פרטים על אותו בעל הרכב" .

עדיף שייתמקד בזה :

ברגע זה המיקוד הוא ביצירת מודעות, והרתעה ושיפור תנאי הדרכים.

KKatkov
10-08-2015, 10:33
אתה אשכרה לא קולט, אה? אפילו שאני לא צריך לרשום חצי מילה, כי א הזקן רושם את הכל יותר טוב ממה שיכולתי. אבל בכל זאת, כדי שאולי תקלוט, אוסיף:

כמו שכבר כתב לך א הזקן, תראה כמה אתה מתלהם וכותב בשביל להוכיח ש"אין לך אחות". זה מה שקורה כשלוקחים את ההנחה של "חף מפשע עד שהוכח כאשם" ונותנים אותה לידיים של כולם - כן, לרוב זה עובר סביר, אבל כל מקרה שהוא לא טריוויאלי ולא חד-משמעי ישר הופך להיות פשע, למרות שאולי הוא לא.
ועם כל הודעה שלך אתה מוסיף לי בדיוק את החומר שאני צריך. כן, יכול להיות שאתם כמה אנשים במשק בית אחד (עם תקשורת בדומיינים של אורנג', וחיבור אחד בדיוק עם ip אחד של נטוויז'ן? חשוד מאוד-מאוד, נגיד את זה בעדינות), והנה - זה מקרה לא טריוויאלי, במקרה הטריוויאלי כל משתמש בפורום עם ה-ip שלו, ואתה אוטומטית אשם לפני שהוכחת את חפותך. נניח אני כותב - לא, לא מאמין לך, אתה שקרן דו-פרצופי שמנסה להוציא את עצמו מהבור שחפר לעצמו עם ריבוי משתמשים וממציא תירוצים. איך זה מרגיש להצטדק?

וכן, כמו שאתה תומך בפרסום מספר רישוי של אנשים שאמור להיות פרטי, בפומבי - על אותו החשבון ה-ip שלך לא שייך לך, הוא שייך לכל מי שמשיג אותו - ואני מפרסם אותו ברבים כדי לעשות לך שיימינג. וכן, כפי שניתן להגיע לכתובת הבית שלך ממספר הרישוי, ניתן לעשות את זה גם מה-ip, וכפי שיכולים לבוא מחר עם עלות למישהו ש"ביצע עבירה" כביכול ואתה תומך באפשרות שיעשו לו לינץ', אז אני תומך באפשרות שיבואו אליך ויעשו לך על טרולינג. אתה עדיין אטום מדי מכדי לראות מקביליות של הדברים?

ועכשיו לחלק האומנותי: לא, לא מעניין אותי להיפגש איתך, לטהר את שמך ברבים, וכו'. מעניין אותי שיימינג. להשקיע בך את הזמן הפרטי שלי, בשביל לעשות un-שיימינג? למה זה טוב לי? למה שארצה לעשות את זה? ואם מישהו מעלה סרטון ערוך, קטוע, שמסלף את הדברים ומציג מישהו בתור עבריין, לאתר שאתה כ"כ אוהד, וחו"ח זה נניח איש מוכר כלשהו ונוצרת מזה מהומה, אבל הוא אפילו לא אשם ואפילו יש בידו הוכחות והוא רוצה להוכיח את חפותו. למה שאתר שמתעסק בשיימינג ופוטנציאלית מרוויח מזה את הכסף שלו, ירצה לשתף פעולה? הרי את האתר חפות של פלוני או אלמוני לא מעניינת... גם כאן אתה לא מצליח להקביל את הדברים?

אין, אין עליך. כפי שכתבתי - אם זו הדוגמה לתומכי האתר, כל מי שחושב בכיוון צריך לעשות עוד קצת חישובים.

כל הכבוד.
נהנתי לקרוא.

uriar
10-08-2015, 13:10
זה גם רעיון בעייתי. בגלל שהוא יאפשר התנכלות מכוונת לאנשים.
זה כאילו דרגה מעל שיימינג (ברשעותה) [emoji83]
אתה יכול לומר את אותו הדבר על שוטר שרושם דוחות. לפעמים הוא מתנכל, הוא לא יכול לעצור את כולם וכו'... עדיין סרטון שמראה עבירה הוא די חד משמעי מבחינתי.

א הזקן
10-08-2015, 14:02
אתה יכול לומר את אותו הדבר על שוטר שרושם דוחות. לפעמים הוא מתנכל, הוא לא יכול לעצור את כולם וכו'... עדיין סרטון שמראה עבירה הוא די חד משמעי מבחינתי.

יורי, קודם כל תודה על המחמאות בפוסט הקודם שלך. אבל,החריפות היא של ג'ק (לא שלי - אני רק הסברתי את מה שהבנתי) ואני גם לא כל כך בטוח שלהיות עו"ד זו מחמאה.:)

בוא ננתח למשל את הסרטון הזה (http://il.roadshamer.com/video/%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%A2%D7%A7%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-1733/). על פניו, באמת נהג שעקף בצורה מסוכנת - ישר בהתחלת הסרטון. אבל, כשממשיכים לצפות בו עד הסוף, עולות מספר שאלות. למשל, די ברור שהנהג המצלם משנה מהירות תוך נהיגה (שם לב איך הטויוטה שלפניו משנה מרחק). יכול להיות, אולי, שבעצם הטויוטה התחילה לעקוף איפה שמותר (לפני שהסרט מתחיל) והנהג המצלם האיץ תוך כדי שהוא נעקף, ובכך הוא הופך לעבריין? יכול להיות, ללא שום ספק. לקראת סוף הסרט, ה"צלם" נעקף שוב, הפעם בצורה חוקית. זה מרמז על כל שהנהג המצלם נוסע במהירות אטית ממהירות התנועה סביבו וגורם להפרעה בזרימת התנועה. אולי מאותם נהגים שחושבים שאם הם נוסעים לאט הם זהירים יותר מאחרים, והם גם (בד"כ) צדקנים ונהגים גרועים.

חד משמעי? ממש לא.

uriar
10-08-2015, 23:14
הרעיון שהעלתי (כבר לפני שנתיים לפחות) אולי אינו מושלם, אבל אני לא מאמין שבגלל מקרי קצה אפשריים הוא פסול מיסודו. בכלל יש לי תחושה שבארץ הכל מתוכנן לפי מקרה קצה ולאלו שינסו לתחמן והפוך על הפוך וככה הכל נהיה מסורבל והאיש הקטן והישר נדפק בגלל שישנה אפשות תאורטית שהוא לא יהיה ישר. חלם זה פה. יצא לי לגור במדינה שבא כל החוקים וכל השיטה בנוייה למי שלא מנסה לתחמן. קל לתחמן שם זה נכון, אבל אם נתפסת אתה תצטער על זה. על באמת, לא כמו פה. אני מעדיף את השיטה הזו - נותנים בך אמון ומזיינים אותך אם אתה מפר אותו.

אפשר להחליט שנבדקים רק סרטונים שנשלחים במלואם.
אפשר (בקלות) לוותר על כל עבירה שהיא לא חד משמעית.
אפשר לתת אפשרות לערעור (אבל אם הפסדת - התשלום יגדל).
אפשר לעשות הרבה דברים בשביל שזה יעבוד כי אין סיבה שזה לא. אין הבדל בין מצלמה של אזרח לעין של שוטר - להיפך: שוטר יכול לטעות יותר בקלות.

יכול להיות, אולי, שבעצם הטויוטה התחילה לעקוף איפה שמותר (לפני שהסרט מתחיל) והנהג המצלם האיץ תוך כדי שהוא נעקף, ובכך הוא הופך לעבריין?
אם הנהג האיץ (מה שאני לא ראיתי) זה אולי הופך אותו למניאק אבל לא לעבריין (אני לא בקי בחוקי ניו-זילנד, אז אני הולך לפי החוקים במדינות שאני מכיר). אם אתה עוקף מישהו שמאיץ אתה אמור לחזור ולהיכנס מאחוריו ( או להאיץ יותר ולהשלים את העקיפה כל עוד אינך עובר על המהירות המותרת). לא משלימים עקיפה על קו לבן רק כי התחלת. הנהג העוקף עבר קו לבן, תמרור ב-14 (אי תנועה מצויר) ולקינוח חתך את הרכב המצלם על האף. ובכלל אסור היה לו לצאת לעקיפה במסלול הפניה ימינה.

זה מרמז על כל שהנהג המצלם נוסע במהירות אטית ממהירות התנועה סביבו וגורם להפרעה בזרימת התנועה.
ועדיין, אם הרכב העוקף היה מחכה עוד דקה ושש שניות בדיוק הוא היה יכול לעקוף בצורה חוקית. דקה אפס שש - אין סבלנות? ובכל מקרה, גם אם נתעלם מהעבירה, הוא עקף כמו חמור. אם אתה כבר עוקף תלחץ את הדוושה לרצפה ותעקוף במינימום זמן. אולי הנהג המצלם הוא נהג גרוע (לדעתי הוא לא) וצדקן אבל זה לא עושה את העבירה שצולמה לפחות מסוכנת. שניה יותר והיינו רואים תאונה חזיתית לתפארת.

ואפשר גם לבטל את האכיפה לחלוטין כי אולי ואולי ואולי כולם צדיקים...

Jack_R1
10-08-2015, 23:33
אם הנהג האיץ (מה שאני לא ראיתי) זה אולי הופך אותו למניאק אבל לא לעבריין (אני לא בקי בחוקי ניו-זילנד, אז אני הולך לפי החוקים במדינות שאני מכיר

עפ"י החוק הישראלי לפחות, אסור לך להאיץ בזמן שעוקפים אותך, אלא אתה אמור לאפשר לעוקף לסיים את העקיפה ולהשתלב בחזרה בבטחה. אם אתה מאיץ - אתה עובר על החוק.
זאת סתם הערת אגב, תמשיכו :p

zx2r
11-08-2015, 00:22
עפ"י החוק הישראלי לפחות, אסור לך להאיץ בזמן שעוקפים אותך, אלא אתה אמור לאפשר לעוקף לסיים את העקיפה ולהשתלב בחזרה בבטחה. אם אתה מאיץ - אתה עובר על החוק.
זאת סתם הערת אגב, תמשיכו :p
נכון , לא שזה משנה לאלו שעושים "בכוונה" .. ;)

א הזקן
11-08-2015, 07:13
אם הנהג האיץ (מה שאני לא ראיתי) זה אולי הופך אותו למניאק אבל לא לעבריין

זה כן הופך אותו לעבריין (ראה מה שג'ק כתב) ומהסוג הגרוע - לא רק שעבר עבירה אלא שגם גרם לאחר לעבור עבירה.

אבל, זה לא משנה בכלל. כל מה שניסיתי להראות הוא שסרטון לא חייב להיות חד-משמעי כמו שכתבת קודם. אין לי מושג מה באמת קרה באותו סרטון. ברור שנעשתה עבירה אבל לא ברור ע"י מי.

אני מסכים שיש הרבה טעם להשתמש בסרטונים מסוג זה על מנת לטייב את הנהיגה. אבל, זה צריך להיעשות בצורה מקצועית ע"י הגוף שאמון על אכיפת החוק (משטרה) והענישה ע"י בתי משפט, לא ע"י אתר שיימינג.

zx2r
11-08-2015, 08:53
אפשר להחליט שנבדקים רק סרטונים שנשלחים במלואם.
אפשר (בקלות) לוותר על כל עבירה שהיא לא חד משמעית.
אפשר לתת אפשרות לערעור (אבל אם הפסדת - התשלום יגדל).
אפשר לעשות הרבה דברים בשביל שזה יעבוד כי אין סיבה שזה לא. אין הבדל בין מצלמה של אזרח לעין של שוטר - להיפך: שוטר יכול לטעות יותר בקלות.

יש הבדל בין מצלמה לעין של שוטר , מצלמה מכסה מרחב מסויים ולא מציגה את כל התמונה המלאה , מה גם שכל אחד יכול להסתכל ולתת דעה אחרת על מה שהלך שם .
שוטר נמצא במרחב , יכול לראות באם הרכב האיץ , האט , אותת , נהג בצורה מסויימת שגרמה לרכב אחר לבצע עבירה . בנוסף שוטר יכול לראות את התמונה הגדולה ואת מה שהולך מסביב במרחב (סתם לדוגמא : עץ שנפל , ניילון שעף ברוח , טסה שעפה מגלגל רכב , רכב שסטה\בלם וגרם לרכב אחר לסטות ..) .

כמו כן שוטר יכול להיות מונע ממניעים אישיים מה שלמצלמה עצמה בעיקרון אין אבל למצלם יש .

uriar
11-08-2015, 08:58
שוטר גם יכול לפספס את כל הדברים שאמרת. Just sayin...

https://youtu.be/bioyh7Gnskg

zx2r
11-08-2015, 09:45
שוטר גם יכול לפספס את כל הדברים שאמרת. Just sayin...

https://youtu.be/bioyh7Gnskg

אכן :)
ועל הדרך ממליץ בחום על סידרה בשם brain games , יש שם כמה מבחנים כאלו אך יותר מתקדמים :)

nihrider
11-08-2015, 10:25
היה פוסט של רוכב שהיה בתאונה כי נהג עבר באדום בכביש שחוצה את הצומת.

שוטר הגיע לזירת האירוע וחקר 7 אנשים. כולם אמרו שהרוכב עבר ברמזור אדום.
לרוכב הייתה מצלמה ושם נראה בברור שהוא עבר בירוק, אפילו לא קרוב לאדום, שום סוג של אדום.

אני מעדיף עדות של מצלמה על עדות של שוטר...

zx2r
11-08-2015, 10:52
היה פוסט של רוכב שהיה בתאונה כי נהג עבר באדום בכביש שחוצה את הצומת.

שוטר הגיע לזירת האירוע וחקר 7 אנשים. כולם אמרו שהרוכב עבר ברמזור אדום.
לרוכב הייתה מצלמה ושם נראה בברור שהוא עבר בירוק, אפילו לא קרוב לאדום, שום סוג של אדום.

אני מעדיף עדות של מצלמה על עדות של שוטר...

לפי מה שאתה אומר מדובר על שוטר שלקח עדויות מאנשים אחרים , לא על שוטר שראה מה קרה .
יש פרק בסדרה (brain games) שמראים לך באיזו קלות ניתן להשפיע במודע ולא במודע על מה שאנשים היו עדים אליו ..

אין שום ספק שמצלמה היום היא חובה וברוב המקרים (דוחות שיקריים , תאונות וכו) היא תבוא לטובתנו או לעזרתו של מישהו שנפגע ולו רק בכדי להציל מעוול או האשמה בשוגג .
זה כמו שיש לך כלי נשק , אתה יכול להשתמש בו כראות עינייך וללא הבחנה או רק מתי שבאמת צריך וחשוב (ההקצנה בכוונה) .

ונסיים בציטוט מכאן (http://news.walla.co.il/item/2880315) :
"אומרים שמי שאין לו מה להסתיר לא צריך לחשוש. אני עושה המון פעולות חוקיות ביום במרחב הציבורי ועדיין אני לא רוצה שהמדינה תדע עליהם", מסביר אבנר פינצ'וק מהאגודה לזכויות האזרח. "זה יכול להיות לרועץ כשהעניינים משתבשים, ושאנשים מגיעים לחקירות בטעות וצריכים להתחיל להסביר למה הם היו במקום מסוים ומה עשו שם בדיוק. אם נדע שמצלמה עוקבת אחרינו, לא נהיה חופשיים לעשות מה שנרצה. אנחנו עושים בחיים הרבה דברים לא מקובלים, חורגים מאיזושהי נורמה או מביכים עבורנו. דברים שיכולים להוציא אותנו רע בהקשר לא נכון. ואנחנו לא רוצים שאנשים אחרים - בטח המדינה - יידעו עליהם. אנחנו כחברה נהיה פחות חופשיים להעז, להתנסות, ליצור. החירות שלנו כוללת גם את החירות לעשות שטויות. אנחנו חיים בניסוי וטעייה, ככה מתפתחת יצירה אנושית" .

nihrider
11-08-2015, 11:23
"לפי מה שאתה אומר מדובר על שוטר שלקח עדויות מאנשים אחרים , לא על שוטר שראה מה קרה ."

נו באמת... איפה כתוב ששוטר הוא לא בן אדם? בשום מקום לא כתוב את זה.
שוטר הוא בן אדם והעדות שלו שווה לתחת כמו כל שאר בני האדם.

zx2r
11-08-2015, 13:54
"לפי מה שאתה אומר מדובר על שוטר שלקח עדויות מאנשים אחרים , לא על שוטר שראה מה קרה ."

נו באמת... איפה כתוב ששוטר הוא לא בן אדם? בשום מקום לא כתוב את זה.
שוטר הוא בן אדם והעדות שלו שווה לתחת כמו כל שאר בני האדם.

אני לא שולל (חלילה) את דבריך , מן הסתם הוא בן אדם וכמו כל אחד הוא יכול לטעות , התייחסתי פשוט לאיך שהצגת את הדברים .
כשמישהו שומע ממישהו זו לא עדות ממקור ראשון ויש תמיד מקום לטעויות\שינויים\תוספות בגלל איך שהוא מפרש את זה .

nihrider
11-08-2015, 14:58
סליחה, התבטאתי יותר בחריפות ממה שהתכוונתי.

zx2r
11-08-2015, 15:36
סליחה, התבטאתי יותר בחריפות ממה שהתכוונתי.
זה בסדר , הכול טוב :)

roadshamer
11-08-2015, 18:42
זמן רב באמת לא הגבנו פה מכיוון שהיתה לנו עבודה רבה עם התפתחויות רבות.
נענה לחלק מהסוגיות שעלו כאן.
Rideronthestorm ו/או Aprillia אינו/אינם עובדים אצלנו או קשורים אלינו בכל דרך. תאמינו או לא, זה לא משנה. אינני מרגיש צורך לנסות ולהוכיח או לא.

זה מה שקורה כשלוקחים את ההנחה של "חף מפשע עד שהוכח כאשם" ונותנים אותה לידיים של כולם סרטונים ותמונות הן מההוכחות החותכות החד משמעיות ביותר הקיימות כיום. התייעצנו רבות עם עורכי דין לתעבורה אשר מייצגים את אותם העבריינים. הם כולם ללא יוצא מהכלל אוהבים את רעיון האתר ואמרו שמרבית הסרטונים מספיקים לכאורה לצורך הגשת תלונה ואף דו"ח לבן כנגד אותם הנהגים. הבעיה שהגשת דו"ח לבן כרוכה בד"כ בהגעה פיזית לתחנת המשטרה ומתן הצהרה. אם אתה גר בפתח תקווה וצילמת עבירה בעכו, אם תרצה שהמשטרה תעשה עם זה משהו, סביר להניח כי תזומן לתת הצהרה בתחנה בעכו.

זה גם רעיון בעייתי. בגלל שהוא יאפשר התנכלות מכוונת לאנשים
כל סרטון ותמונה העולה לאתר עוברים ביקורת ידנית על ידינו כדי לנסות עד כמה שאפשר לאמת כי אכן בוצעה עבירה ואין פה עלילות שווא (או קטנוניות יתר שזה גם דבר סוביקטיבי). בערך 10% מהתכנים שעולים לאתר נפסלים ולא מגיעים לאתר עצמו. דוגמא עכשווית: סרטון שרץ עכשיו לרשת נשלח גם אלינו https://www.facebook.com/xoox.co.il/videos/880654495305620/?permPage=1
כמה שההתנהגות פה מכוערת, לא אישרנו את הסרטון מכמה סיבות, העיקריות ביניהן שלא בוצעה עבירת תנועה באמת (חוץ מאולי שבירת המגב) וזה שהבן אדם לא סתם בא והתעצבן על הנהג. משהו הצית את זה, ואת זה לא רואים בסרטון כך שהוא יוצא מגמתי בעינינו ונפסל.

אם נהג חושב שסרטון שעלה לאתר הינו חד צדדי ואינו משקף את מה שבאמת קרה, הוא מוזמן ללחוץ על כפתור ה"דווח על סרטון" הנמצא בכל דף סרטון ולהאיר את תשומת לבנו.

האתר לא מציג אנשים המתנהגים בחוסר נימוס או סתם מתנהגים בצורה מכוערת ועושה להם שיימינג. הסרטונים באתר מתארים רכבים המבצעים עבירות תנועה אשר הן עבירות פליליות לכל דבר ואף עלולות לסכן חיים. ההבדל היחיד הוא שביצוע עבירות תנועה כבר הפך לנורמה בקרב אנשים מסוימים, עד כדי כך שאפילו אינם מבינים מה לא בסדר בזה.
לפי מה שאתם אומרים, תוכניות טלויזיה כמו כלבוטק, יצאת צדיק, עובדה, אמנון לוי וכו' גם לא ראויים.

"א הזקו" – אותו סרטון שנתת מראה רכב המבצע עבירת תנועה. העקיפה מנוגדת לחוק בלי שום קשר לאיך נהג הנהג המצלם מתחילתו ועד סופו. נשמח לדוגמאות נוספות. לפעמים אנחנו מפספסים דברים ומוכנים לתקן. וכן, כפי שציינתי קודם, אנחנו מאפשרים תגובה מצד הנהג.

שימו לב שיש גם אפשרות להגיב וליצור דיאלוג אודות אותן העבירות. במצבים אילו לפעמים גם הנהג המצלם יכול ללמוד ולתקן דפוסי נהיגה במידה ואינם טובים.
דוגמא: http://roadshamer.com/video/-1847

במידה ותרצו, בקרוב נוכל לשתף פה חלק מהדברים שאנחנו בונים עדי לגרום לרשויות לפעול ואף לעזור להם.

uriar
11-08-2015, 20:43
אני מסכים שיש הרבה טעם להשתמש בסרטונים מסוג זה על מנת לטייב את הנהיגה. אבל, זה צריך להיעשות בצורה מקצועית ע"י הגוף שאמון על אכיפת החוק (משטרה) והענישה ע"י בתי משפט, לא ע"י אתר שיימינג.
ועד שהגוף האמון יזיז את ישבנו האמון - אני בעד האתר. אני מאמין שאתר כזה יכול להעלות את המודעות גם למדינה, שאולי תראה כי טוב ותאמץ, וגם להרתיע עבריינים שיפחדו לככב בו. השיימינג באתר כזה ייתכן אבל סביר להניח שהוא יהיה תופעת לוואי ושצוות האתר ילמד מכל מקרה לקחים מתאימים. כשחוטבים עצים ניתזים שבבים. נראה לי שהאתר יביא יותר תועלת מנזק.

Jack_R1
11-08-2015, 21:17
כל סרטון ותמונה העולה לאתר עוברים ביקורת ידנית על ידינו כדי לנסות עד כמה שאפשר לאמת כי אכן בוצעה עבירה ואין פה עלילות שווא (או קטנוניות יתר שזה גם דבר סוביקטיבי). בערך 10% מהתכנים שעולים לאתר נפסלים ולא מגיעים לאתר עצמו. דוגמא עכשווית: סרטון שרץ עכשיו לרשת נשלח גם אלינו https://www.facebook.com/xoox.co.il/videos/880654495305620/?permPage=1
כמה שההתנהגות פה מכוערת, לא אישרנו את הסרטון מכמה סיבות, העיקריות ביניהן שלא בוצעה עבירת תנועה באמת (חוץ מאולי שבירת המגב) וזה שהבן אדם לא סתם בא והתעצבן על הנהג. משהו הצית את זה, ואת זה לא רואים בסרטון כך שהוא יוצא מגמתי בעינינו ונפסל.

אם נהג חושב שסרטון שעלה לאתר הינו חד צדדי ואינו משקף את מה שבאמת קרה, הוא מוזמן ללחוץ על כפתור ה"דווח על סרטון" הנמצא בכל דף סרטון ולהאיר את תשומת לבנו.

האתר לא מציג אנשים המתנהגים בחוסר נימוס או סתם מתנהגים בצורה מכוערת ועושה להם שיימינג. הסרטונים באתר מתארים רכבים המבצעים עבירות תנועה אשר הן עבירות פליליות לכל דבר ואף עלולות לסכן חיים. ההבדל היחיד הוא שביצוע עבירות תנועה כבר הפך לנורמה בקרב אנשים מסוימים, עד כדי כך שאפילו אינם מבינים מה לא בסדר בזה.
לפי מה שאתם אומרים, תוכניות טלויזיה כמו כלבוטק, יצאת צדיק, עובדה, אמנון לוי וכו' גם לא ראויים.

נכנסתי לאתר. דוגמה סותרת בחיפוש לא מכוון של חצי דקה - פשוט התחלתי להסתכל על הסרטונים ועפ"י שם זה כבר קפץ לבד לעין:
http://il.roadshamer.com/video/%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%A8%D7%90%D7%94-%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A1%D7%AA%D7%9B%D7%9C-%D7%91%D7%9E%D7%A8%D7%90%D7%94-1892/

א) אין כאן עבירה, ואם יש - צריך לבדוק טוב של מי היא. בית המשפט היה כנראה מחלק רשלנות תורמת 50-50.
ב) המצב הוא לא התהגות גרועה\בריונית, ואפילו לא נהיגה ממש גרועה, פשוט חוסר בטחון. לא היה סיכוי לראות את המשאית במראה בטרם ביצוע מעבר הנתיב - היא היתה במרחק 2 נתיבים ולא הראתה סימני פניה. וזה לא כ"כ משנה מה היה צריך. למי בדיוק הסרטון הזה עושה שיימינג - לנהג שלא נוהג כ"כ טוב? זה קריטריון מספיק? איפה "עבירות פליליות עד כדי סכנת חיים" כאן?
אם אני מוצא כזה בחצי דקה של חיפוש לא מכוון - אני יכול רק לתאר לעצמי מה הכמות היחסית של סרטונים לא רלוונטיים ומה שווה ה"פילטר" של האתר.

רשום טוב, ממלכתי אפילו, אבל במבחן המציאות לא משכנע.

א הזקן
11-08-2015, 22:06
"א הזקו" – אותו סרטון שנתת מראה רכב המבצע עבירת תנועה. העקיפה מנוגדת לחוק בלי שום קשר לאיך נהג הנהג המצלם מתחילתו ועד סופו. נשמח לדוגמאות נוספות. לפעמים אנחנו מפספסים דברים ומוכנים לתקן. וכן, כפי שציינתי קודם, אנחנו מאפשרים תגובה מצד הנהג.

לא נכון. הסרט מתחיל בכניסה של המכונית העוקפת. אין שום ידע מה היה מצב הכביש לפני כן ואם בתנאים הנתונים הנהג העוקף היה יכול לצאת לעקיפה אם הנעקף לא היה מאיץ. אז נכון, העקיפה הסתיימה בצורה לא חוקית, אבל זו בהחלט יכולה להיות אשמתו של הנעקף.
המשך ההסתכלות על הסרט בהחלט מרמז שהנעקף היה גורם העבירה.

ואגב, לגבי הסרטון שג'ק מראה, יש חוק המחייב להאט ולתת להשתלב בנתיב ימני במעבר מנתיב שמאלי. אז העבריינים האמתיים הם אלו שלא נתנו לו להשתלב.
עיצה קטנה: כדאי לדעת על בוריים את חוקי התנועה כשמנהלים אתר כזה.

roadshamer
11-08-2015, 22:08
הסרטון הנ"ל מציג מצב של תאונה כתוצאה מחוסר תשומת לב. הנהג החליף נתיב ולא ווידא עד הסוף כי הנתיב נשאר פנוי לאורך ההחלפה, דבר שחשוב לעשות במויחד בשעות העומס.
אין כאן שיימינג ולא חייב להיות "שיימינג" בכל סרטון. על אף שמו של האתר, זו אינה מטרתו העיקרית.
לסרטון שהראת יכולים להיות מספר שימושים. תפקיד האתר לא רק לנסות להרתיע נהגים מלבצע עבירות אלא גם שהנהגים עצמם יוכלו לראות איך הם נוהגים ואת השפעתם על הסביבה.
לדוגמא נהג שמחליף נתיב תוך כדי פנייה או באמצע כיכר. יכול להיות שבכלל אינו מודע למה שהוא עושה, לסיכונים ולהפרעה שהוא גורם לסביבה. מציאת סרטון של עצמו עושה זאת יכולה להסב את תשומת ליבו לעניין ולגרום לו להפנים. במרבית המקרים רק אותם נהגים והקרובים אליהם ידעו בכלל שמדובר בהם.
כמו כן, במידה ובאים אלי ממגרש למכירת רכבים ומנסים למכור לי רכב נקי משריטות שלא עבר תאונה ואני מוצא באתר תאונה ועוד 4 סרטונים של התנהגות בריונית, יכול להיות שזה שזה מידע שאשמח לקבל.

roadshamer
11-08-2015, 22:25
לא ניתן לערוך את ההודעה המקורית אז אוסיף את זה בהודעה נפרדת. לגבי הסרטון עם התאונה, אם נהג הרכב אומר כעת לביטוח כי אינו אשם בתאונה ומאשים את נהג המשאית "שנכנס בו", חיפוש מספר הרכב באתר יכול להביא אותו לתיעוד המקרה והוכחת האשמה.

קסד
11-08-2015, 23:25
רוטןשיימר אתה וחבר מרעיך הם כמו החום אוגוסט הנוכחי -
כולם (מלבד המנהל שהיה פעם טרול מוצלח) מקווים שכבר תתפוגגו.

היה פעם כתבה של טיול של עונדה ומישהו שם את השוקו שלו על המיכל וכולם היו מרוצים מלבד הצקצקנים.

אז הנה בשבילך
https://www.facebook.com/photo.php?v=852852284764294

אני מרחם עליך כי כנראה שמעולם לא היה לך כלב מרוצה -

http://i.imgur.com/UJcJql.jpg

zx2r
12-08-2015, 01:20
roadshamer (http://wheelz.co.il/forums/member.php/2987-roadshamer) ברוך שובך , כמה דברים :

1.באתר יש מספר סרטונים שבן יש התייחסות לעבירה אחת המוצגת מאשר לכול העבירות שניתן לקלוט בסרטון - מדוע ?

2.אתה מצדיק שימוש גלוי במספרי הרישוי בתואנות שונות , עד כמה שנכון שבאם חברת ביטוח (או לחילופין נהג רכב שנפגע) יכולים לחפש את הסירטון אצלכם ולהוכיח את חפותם (בהחלט מוצדק) , אין זה (מבחינתי) מצדיק שימוש גלוי במספרי הרישוי של כלי הרכב באתר שלכם .
לגבי קניית רכב ובדיקת היסטורית עבירות - למה שהרכב יסבול מזה שהבעלים\נהג שלו עבריין תנועה ? ממתי זה משפיע על קניית\מכירת רכב ? מה קרה באם הרכב החליף מספר ידיים בדרך ולמה שזה ישליך על קנייתו\מכירתו ?

3.כמו במקרה שקסד הציג , בעיתונות בארץ דאגו לטשטש את מספר הרכב וזו מסיבה כלשהי ונראה לי שהם יודעים קצת יותר טוב ממכם מדוע כן לטשטש את מספר הרכב ולא להציגו גלוי .

4.קראת לאתר ROADSHAMER ועכשיו אתה אומר שזו לא מטרתו האמיתית .. אז מה כן מטרתו ?
תן לי לנחש :

המטרה היא לבנות מאגר מידע של לוחיות רישוי, כאשר כל אחד יוכל לבצע חיפוש של מספרי הרישוי ולראות אילו עבירות אותו כלי הרכב ביצע.
או שמא :

המטרה שלנו היא לעזור להפוך את הכבישים לבטוחים יותר עבור כל נהג ונהג.

5.
התייעצנו רבות עם עורכי דין לתעבורה אשר מייצגים את אותם העבריינים. הם כולם ללא יוצא מהכלל אוהבים את רעיון האתר ואמרו שמרבית הסרטונים מספיקים לכאורה לצורך הגשת תלונה ואף דו"ח לבן כנגד אותם הנהגים. - מילא התייעצות עם עורכי דין , אבל התייעצות עם עורכי דין של אותם העבריינים מהסירטונים אצלכם ? נשמע מונפץ .. או שמא לא הבינותי נכון ..

6.
במצבים אילו לפעמים גם הנהג המצלם יכול ללמוד ולתקן דפוסי נהיגה במידה ואינם טובים.
כמדומני - כאלו שבטוחים שהם צודקים לא יתקנו את דרכיהם ואני לא רואה שום דבר בפוסטים שהנהג שהעלה את הצילום למד ממנו ותיקן את דפוס נהיגתו .
אבל ONLY TIME WILL TALE ..

הבהרה : אל תיקח זאת אישית - כן , ברור לי שאתה משקיע בפרוייקט שלדעתך הוא מועיל ועלול להציל חיים ולשפר את תנאי הדרך ואת הביטחון בדרכים .
בפועל , בצורה שהאתר מציג את זה לקהל הרחב ובאיך שהאתר פועל .. הסיכויים קלושים עד אפסיים - לדעתי .

א הזקן
12-08-2015, 08:47
ברור לי שאתה משקיע בפרוייקט שלדעתך הוא מועיל ועלול להציל חיים ולשפר את תנאי הדרך ואת הביטחון בדרכים .
בפועל , בצורה שהאתר מציג את זה לקהל הרחב ובאיך שהאתר פועל .. הסיכויים קלושים עד אפסיים - לדעתי .

מסכים לחלוטין. הכוונה מאוד רצויה. הדרך (לדעתי ולדעת אחרים) לא.

roadshamer
12-08-2015, 08:48
אין שום ידע מה היה מצב הכביש לפני כן ואם בתנאים הנתונים הנהג העוקף היה יכול לצאת לעקיפה אם הנעקף לא היה מאיץ
רוב הסרטונים כוללים מיקום מדויק של הארוע במאגר לצורך זיהוי תנאי הכביש.
המקרה שאתה מתאר: https://www.google.co.il/maps/@-33.3886194,138.1709861,3a,75y,11.49h,66.47t/data=!3m6!1e1!3m4!1spV7htcD87I8RUgTykYsckw!2e0!7i1 3312!8i6656?hl=en
ניתן לראות בבירור שמדובר בנתיב לפנייה ימינה ולא נתיב המיועד או מותר לעקיפה, גם לפני תחילת הסרטון.

באתר יש מספר סרטונים שבן יש התייחסות לעבירה אחת המוצגת מאשר לכול העבירות שניתן לקלוט בסרטון - מדוע
הסרטונים מקוטלגים לפי סוגי העבירות. בסרטונים אשר בהם יותר מעבירה אחת, הם משוייכים ליותר מקטגוריה אחת. בד"כ המלל מתייחס לעבירה המשמעותית ביותר ונכתב ע"י מעלה הסרטון.

בעיתונות בארץ דאגו לטשטש את מספר הרכב וזו מסיבה כלשהי ונראה לי שהם יודעים קצת יותר טוב ממכם מדוע כן לטשטש את מספר הרכב ולא להציגו גלוי
כמו בכתבה הזאת? http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001056215

מילא התייעצות עם עורכי דין , אבל התייעצות עם עורכי דין של אותם העבריינים מהסירטונים אצלכם ? נשמע מונפץ .. או שמא לא הבינותי נכון ..
הכוונה היתה שהתייעצנו עם עורכי דין המייצגים באופן כללי נהגים אשר מועמדים למשפט על עבירות תנועה או רוצים לבטל דו"ח מסיבה זו או אחרת. לא היתה הכוונה לעורכי דין המייצגים ספציפית את הנהגים המופיעים בסרטונים (אשר את זהותם אנו בכלל לא יודעים).

zx2r
12-08-2015, 09:33
הסרטונים מקוטלגים לפי סוגי העבירות. בסרטונים אשר בהם יותר מעבירה אחת, הם משוייכים ליותר מקטגוריה אחת. בד"כ המלל מתייחס לעבירה המשמעותית ביותר ונכתב ע"י מעלה הסרטון.
-זה בהחלט מסביר מדוע מסתמן מחלק מהסירטונים "קטנוניות" מסויימת כלפי מבצע העבירה , לטעמי עדיף שהסירטונים יגיעו נקיים או שתוסיפו אתם מלל המדגיש את כל העבירות שיש בסירטון .
כמו בכתבה הזאת? http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001056215
-הכוונה שלי היתה עם מקרה הכלב שקסד הציג - סירטון שמישהו צילם שהגיע לעיתונות קודם , לא סירטונ\ים שנלקחו מהאתר שלכם .
הכוונה היתה שהתייעצנו עם עורכי דין המייצגים באופן כללי נהגים אשר מועמדים למשפט על עבירות תנועה או רוצים לבטל דו"ח מסיבה זו או אחרת. לא היתה הכוונה לעורכי דין המייצגים ספציפית את הנהגים המופיעים בסרטונים (אשר את זהותם אנו בכלל לא יודעים).
-תודה על הביאור

בנוסף , יש כמה סירטונים שניתן לראות מספר עבירות של מספר כלי רכב שונים (באותו סירטון) , מדוע ההתייחסות היא רק לרכב אחד ?

roadshamer
12-08-2015, 09:42
בנוסף , יש כמה סירטונים שניתן לראות מספר עבירות של מספר כלי רכב שונים (באותו סירטון) , מדוע ההתייחסות היא רק לרכב אחד ?
דווקא יש אפשרות באתר להוסיף כמה מספרי רכב לאותו הסרטון (במידה וכולם מבצעים את אותה העבירה).
http://il.roadshamer.com/video/%D7%A2%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%A7%D7%A7-%D7%91%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%94-39/
אם תסב את תשומת ליבנו, נוכל להוסיף את מספרי הרכבים האחרים לשיוך באותם הסרטים.

zx2r
12-08-2015, 10:13
דווקא יש אפשרות באתר להוסיף כמה מספרי רכב לאותו הסרטון (במידה וכולם מבצעים את אותה העבירה).
http://il.roadshamer.com/video/%D7%A2%D7%95%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%A7%D7%A7-%D7%91%D7%A4%D7%AA%D7%97-%D7%AA%D7%A7%D7%95%D7%95%D7%94-39/
אם תסב את תשומת ליבנו, נוכל להוסיף את מספרי הרכבים האחרים לשיוך באותם הסרטים.

עם כל הכבוד , באם אני צריך להסב את תשומת ליבכם לעניין זה אומר שאתם לא עושים את העבודה שלכם כמו שצריך . (מבלי לפגוע - כן ? )
יש סירטונים כמו למשל זה : http://il.roadshamer.com/video/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%94-1089/
מעלה הסירטון מתייחס לרוכב הקטנוע אבל אין שום התייחסות לרכב שמבצע פרסה בניגוד לחוקי התנועה .
הרכב (בטח סוזוקי או מיצובישי) נמצא מלפני המאזדה השחורה ומאותת שמאלה ועובר מהנתיב הימיני לשמאלי ואח"כ מבצע פניית פרסה למרות שאין כל סימון על הכביש או על הרמזור שמותר לבצע פרסה .(ואני משער שבטח גם היה ירוק לתנועה שבאה ממול) .

או הסרטון הזה : http://il.roadshamer.com/video/%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-937/
כאן יש התייחסו רק כלפי הקטנוע שמבצע עבירה של נסיעה באור אדום , מה עם הרכב שחוסם חלקית מעבר חציה ? (ואני לא מדבר על הצלם שכנראה גם הוא חוסם חלקית מעבר חציה) .

roadshamer
12-08-2015, 14:42
עם כל הכבוד , באם אני צריך להסב את תשומת ליבכם לעניין זה אומר שאתם לא עושים את העבודה שלכם כמו שצריך . (מבלי לפגוע - כן ? )
יש סירטונים כמו למשל זה : http://il.roadshamer.com/video/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%9F-%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%94-1089/
מעלה הסירטון מתייחס לרוכב הקטנוע אבל אין שום התייחסות לרכב שמבצע פרסה בניגוד לחוקי התנועה .
הרכב (בטח סוזוקי או מיצובישי) נמצא מלפני המאזדה השחורה ומאותת שמאלה ועובר מהנתיב הימיני לשמאלי ואח"כ מבצע פניית פרסה למרות שאין כל סימון על הכביש או על הרמזור שמותר לבצע פרסה .(ואני משער שבטח גם היה ירוק לתנועה שבאה ממול) .

לא רואים את מספר הרכב, אחרת היינו מוסיפים אותו, אמנם בדף סרטון כדי שלא "יזכה" בעבירה של נסיעה על המדרכה של הקטנוע.

או הסרטון הזה : http://il.roadshamer.com/video/%D7%A7%D7%98%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%93%D7%95%D7%9D-937/
כאן יש התייחסו רק כלפי הקטנוע שמבצע עבירה של נסיעה באור אדום , מה עם הרכב שחוסם חלקית מעבר חציה ? (ואני לא מדבר על הצלם שכנראה גם הוא חוסם חלקית מעבר חציה) .
במקרה זה לא רואים איך הגיע למצב הזה ולמה הוא עומד שם. יתכן והתנועה זרמה ופתאום נוצר פקק והרכב נעלץ לבלום, ולבסוף התחלף הרמזור והוא בחר שלא "לגנוב" את הרמזור ונעצר.
מנגד, יתכן כי הוא נמצא שם כי בחר לעקוף את הפקק ונדחף לשם. גם יכול להיות שסתם בחר לעצור שם. איננו יודעים כי לא רואים את זה בסרטון ולכן מספר הרכב לא נכנס למאגר.

zx2r
12-08-2015, 19:21
לא רואים את מספר הרכב, אחרת היינו מוסיפים אותו, אמנם בדף סרטון כדי שלא "יזכה" בעבירה של נסיעה על המדרכה של הקטנוע.

במקרה זה לא רואים איך הגיע למצב הזה ולמה הוא עומד שם. יתכן והתנועה זרמה ופתאום נוצר פקק והרכב נעלץ לבלום, ולבסוף התחלף הרמזור והוא בחר שלא "לגנוב" את הרמזור ונעצר.
מנגד, יתכן כי הוא נמצא שם כי בחר לעקוף את הפקק ונדחף לשם. גם יכול להיות שסתם בחר לעצור שם. איננו יודעים כי לא רואים את זה בסרטון ולכן מספר הרכב לא נכנס למאגר.
לנושא של הסירטון השני : כידוע , לא נכנסים לצומת לא פנויה (למרות שבארץ כמו בארץ זה מעניין מעט מאוד אנשים) , אז בין אם הוא "נאלץ" לבלום או שהוא בחר לעקוף את הפקק ונדחף או שסתם בחר לעצור שם - הוא בצורה מסויימת ביצע עבירה .
הוא יכל באותה מידה לבחור לעצור בפס עצירה ולא להתקדם לצומת , סה"כ כן היה לו מספיק שדה ראיה (אין שום דבר שחוסם) לצד ימין ולהסתכן במקרה הטוב בשצף ציפצופים מכל הנהגים שמאחריו (או קללות , או יריקות על החלון .. מערב פרוע כבר אמרנו לא ? ) .
בנוסף , יכולתם כן לתייג אותו ולפי איך שניסחת את זה :
כל סרטון/תמונה ניתנים לדירוג ע"י הגולשים בהתאם למידת מסוכנות או התנהגות אנטי חברתית (A-Hole Scale). כמו כן, כל חבר באתר רשאי להגיב על הסרטון ולחוות דעה. ישנו גם כתפור דיווח על דף הסרטון/תמונה אשר מאפשר לאדם אשר צולם "לערער" על המוצג ולהציג את גרסתו. אם למשל אדם מיהר עם אשתו ההרה לבית החולים, אנו כמובן נענה לבקשת הסרה של סרטון המתעד את נסיעתו בשולי הכביש.

או לחילופין לבקש ממעלה הסירטון את ה 5 דקות שלפני תחילת הסירטון ..
אז אם הבנתי נכון :
- לא הצלחתם לקלוט את המספר , הוא לא יזכה בתיוג באתר .
- אם הסירטון מגיע כבר ערוך אין לכם בעיה עם זה אלא אם כן ניתן להסיק שהוא נערך בצורה מגמתית .
- נראה שיש עדיפות לעבירות מסויימות על פני אחרות בסירטון אחד .
לדוגמא : http://il.roadshamer.com/video/%D7%A0%D7%94%D7%92-%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%AA%D7%9A,-%D7%A2%D7%95%D7%A7%D7%A3-%D7%A4%D7%A7%D7%A7-%D7%95%D7%97%D7%95%D7%96%D7%A8-%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%A8-1662/ שנראה שבוצעו מספר עקיפות ללא איתות ע"י מונית + קטנוע + מיני קופר .)
- נראה שאין בעיה עם כאלו שמצלמים ועושים עבירות בעצמם , לדוגמא : http://il.roadshamer.com/video/%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A9%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%94-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%90%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%AA-960/
לדעתי היה לו מספיק זמן להאט (ברגע שהוא רואה את נהג הרכב מתחיל לגלוש ימינה) ולעבור לנתיב השמאלי ולעקוף כחוק .

ItayK
13-08-2015, 07:48
אתמול בבוקר בדרך לעבודה שמעתי ברדיו (רשת ב?) דיון קצר עם בעלי האתר ואיזה עוכרדין.
היה מעניין ואכן העלה סוגיות לגביהן יש לתת תשומת לב. לכן החלטתי לבזבז את הזמן בעבודה ולקרוא את השרשור במלואו.
אנחנו הרוכבים שמים מצלמה כדי לתעד את הרגעים הקריטיים. האתר לוקח את הרעיון צעד אחד קדימה. להבנתי, האתר מטשטש פניהם של עוברים ושבים ומאפשר פרסום רק של מספרי רכבים שביצעו עבירות. אין כאן משום פגיעה בזכות לפרטיות או זכות לשם טוב.

מסכים לחלוטין. הכוונה מאוד רצויה. הדרך (לדעתי ולדעת אחרים) לא.
א. , אם הכוונה מאד רצויה אך הדרך לוקה בקשיים ופגמים, למה לא לנסות לשתף פעולה על ידי מתן עצות לשיפור?
ג׳ק, אני מכיר אותך (דרך המקלדת. מתי תבוא לטוביה?) ומעריך אותך מאד. גם הספקתי להתרגל לסגנון הכתיבה החריף שלך ובמקרים רבים הוא נכון וחיובי. אבל לדעתי ממש הגזמת פה. אני חושב שההתנצחות הזו פשוט לא היתה במקום. בתור מנהל, תפקידך לשמור על הדיון במסגרת בה הוא נועד להתנהל, כמו שכתבת בהודעתך הראשונה. לדעתי, ניהלת פה קמפיין צליבה ושיימינג וזה פשוט עבר את גבול הטעם. בכלל לא היה בזה צורך.
מותר להתנגד, עפ חוק חופש הביטוי (אנחנו בשוונג של חוקים לא?) אך גם אם אותו רוכב-על-הסופה באמת מתחזה/שקרן/דו פרצופי/שונא אדם/מקלף אבוקדו בחושך, אני באופן אישי חשתי חוסר נוחות מההתבטאויות ומהדרך בה אתה ומי מהמתנגדים כתבו את הדברים.

אפשר לנהל דיון בצורה נעימה ובוגרת.

Sent from my iPhone

shaig
13-08-2015, 08:47
לדעתי דווקא ג'ק העביר נקודה חשובה בצורה קצת קשה אבל מוחשית.
לפעמים רק ככה עקשנים מקשיבים.
האתר הזה מבשר רעות על העתיד שלנו, נטול הפרטיות, וצריך לעמוד על הגדר.

ItayK
13-08-2015, 09:25
אני חושב שפרסום סרטון השוקולד חשוב לחשיפת פניה של החברה הרקובה שלנו. אמנם ישנו גבול דק בין חשיפה שכזו לבין תופעת השיימינג ואכן חבל שאנשים מסוימים מלבינים פני חברם ברבים. ובכל זאת, פרסום סרטונים מעין אלו יוצר הרתעה. את הוצאת השם הרע עושים לעצמם האנשים המגעילים חסרי דרך הארץ.
האתר אוסף תצלומים של עברייני תנועה, ללא חשיפה של פניהם או זהותם. דליית פרטיו של אדם ממאגרי משרד הרישוי או משרד הפנים באופן פרטי ועצמאי היא עבירה כשלעצמה, עד כמה שידוע לי. ולאדם שמעוניין לעשות כן, לא תהיה בעיה לשמור את מספר הרכב הסורר בכוחות עצמו ובו ברגע.

Sent from my iPhone

א הזקן
13-08-2015, 09:55
ItayK, דווקא מפני שהחברה שלנו היא כזו, דהיינו, אלימה וקצרת רוח, צריך להיזהר שבעתיים. אני מסכים לחלוטין שצריך להעניש עבריינים ואולי (עוד יותר טוב) להוריד אותם מהכביש.

בוא ואתן לך אנלוגיה: נניח שאנשים בשכונה מסוימת לא מרוצים מהגנת המשטרה על רכושם. הם מקימים מליציה חמושה שתמנע גנבות. נניח שהם יורים ופוצעים אדם שנראה להם חשוד. ונניח שהו 10 מקרים כאלו. 9 מתוכם היו באמת גנבים ואחד היה אדם תמים שלא הצליח להניע את הרכב והלך ברגל לתחנת האוטובוסים הקרובה. עכשיו, שתי נקודות שתחשוב עליהן. האחת - מי קבע שהעונש על גנבה הוא פציעה? באנלוגיה - מי שעבר את העבירה הוא נהג, לא רכב. יש לא מעט מקרים שהרכב נהוג לא ע"י הבעלים הרשום. אז איך, בדיוק, אתה יכול להצדיק מאגר של כלי רכב עבריינים בשעה שאין דבר כזה, יש רק נהגים עבריינים? הנקודה השנייה - ירית באדם תמים. נכון, רק אחד מעשרה. זה לא מפריע לך? אתה יכול, כמובן, לחשוב כמו סטאלין (כשחוטבים עצים עפים שבבים), אבל לא נראה לי שזה נכון. בהשאלה - הרבה כותבים הראו שהסרטים לא תמיד חד-משמעיים ושיש לא מעט פספוסים בשיוך העבירות המצולמות. אז גם אם רוב הסרטים טובים ונכונים, לדעתי האישית המעט שלא פוסלים את הדרך.

ItayK
13-08-2015, 10:13
לא ניתן להשוות בין אתר שפועל בצורה חוקית (גם אם שנויה במחלוקת) לבין ארגון אלים ובלתי חוקי. בנוסף, האמירה ש״הרכב נפגע״ היא שטותית. תסלח לי, אבל זה קשקוש. אדם שרוצה לרכוש רכב ומוצא את המספר במאגר האתר, יכול בקלות לבדוק אם הרכב היה בבעלותו של המוכר בזמן ביצוע העבירה על ידי השוואת תאריכים. וגם אם כן (או לא) זה לא אמור לשנות כי הרי הרכב לא אשם! איכפת לך לקנות רכב מעבריין? אל תקנה. אתה מעניש את האדם החצוף שמסכן את הציבור. הרכב לא סובל מזה. אמירה כזו היא התייפייפות. לרכב לא איכפת מי הבעלים שלו. מאידך, לציבור איכפת למגר את תופעת הקטל בכבישים.

Sent from my iPhone

א הזקן
13-08-2015, 15:26
לא ניתן להשוות בין אתר שפועל בצורה חוקית (גם אם שנויה במחלוקת) לבין ארגון אלים ובלתי חוקי.Sent from my iPhone

זה רק מפני שהחוקים מפגרים יחסית להתקדמות הטכנולוגיה. אין שום הבדל מהותי בין הצקה/נזק שנגרמים ע"י גורם לא מוסמך בין אם ע"י אנשים ששומרים על הבית או ע"י אתר שיימינג.

בנוסף, האמירה ש״הרכב נפגע״ היא שטותית. תסלח לי, אבל זה קשקוש. אדם שרוצה לרכוש רכב ומוצא את המספר במאגר האתר, יכול בקלות לבדוק אם הרכב היה בבעלותו של המוכר בזמן ביצוע העבירה על ידי השוואת תאריכים. וגם אם כן (או לא) זה לא אמור לשנות כי הרי הרכב לא אשם! איכפת לך לקנות רכב מעבריין? אל תקנה. אתה מעניש את האדם החצוף שמסכן את הציבור. הרכב לא סובל מזה. אמירה כזו היא התייפייפות. לרכב לא איכפת מי הבעלים שלו. מאידך, לציבור איכפת למגר את תופעת הקטל בכבישים.

Sent from my iPhone

לא התכוונתי ש"הרכב נפגע". רכב לא יכול להפגע כשם שרכב אינו אחראי לעבירות שבוצעו בו.
לא ברור לי אם אתה מיתמם או באמת לא מבין. העובדה שרכב היה בבעלותו של אדם אינה אומרת שהאדם נהג בו בזמן ביצוע העבירה. אז אתה מעניש את בעל/ת הרכב כי אשתו/בעלה/בנו/ביתו/חבר או סתם אדם אחר בצע עבירת תנועה באותו רכב? הזוי מה הייתי אומר. בטח לא התייפייפות.
ובכלל, מי אתה שתעניש? הסמכות הזו מוקנית לבתי משפט, והם מענישים עבריינים לאחר שווידאו כמיטב יכולתם (שוודאי טובה מהיכולות שלך) שהאדם העומד למשפט אכן ביצע את העבירה. אתה שואל אם אכפת לי לקנות רכב מעבריין. לך אכפת? האם תוודא שבעל הרכב הוא זה שביצע את העבירה המצולמת באתר? וספר לנו, אם כל כך אכפת לך לקנות רכב מעבריינים, מתי בדקת את גיליון ההרשעות של מוכר הרכב (במיוחד בעבירות כלכליות שרלבנטיות הרבה יותר) ממנו קנית רכב בפעם האחרונה? או שאתה מגדיר עבריין רק כמי שעבר על חוקי התנועה ומצדך, הוא בסדר גם אם הוא רוצח ששומר על חוקי הנהיגה. ובכלל, מה ההכשרה שלך לקבוע מה חומרת העבירה שממנה והלאה תעניש את המוכר? כרוכב דו-גלגלי, אני מניח שמהירות לא נחשבת בעיניך כעבירה, למרות שהעונש (החוקי) עליה עלול להיות חמור מחנייה בחניית נכים. אז כן תקנה רכב ממי ש"רק" נתפס על מהירות ולא ממי שחנה בחניית נכים או בצע פרסה במקום אסור?
אז שם לב מה קרה כאן לפי הלוגיקה שלך: אתה מייצר סולם חוקים חדש (אתה המחוקק) שבו רצח זה בסדר אבל פניית פרסה אסורה ראויה לעונש (אתה השופט: לא תקנה את הרכב של המוכר), על סמך אינפורמציה חלקית, לא מבוקרת שלעתים ניתנת ליותר מפירוש אחד (לא חד משמעי, כפי שהראו זאת רבים בפוסטים קודמים), כשבכלל אין לך הוכחה שבעל הרכב בצע את העבירה.
ממש, אבל ממש לא הדרך הנכונה לייצר חברה מתוקנת.

zx2r
13-08-2015, 21:25
מתנצל מראש , אבל רק לי נראה ששניכם באותה דעה בנושא ? :)

קסד
13-08-2015, 22:04
אני חושב שפרסום סרטון השוקולד ...

דוגמה מצויינת אשר ממחישה עד כמה ניתן לשלוט בדיעה של העם המטומטם, והיא מאד רלוונטית לדיון.
הרי האכילו אותך (כמייצג של העם) בקטעי סירטונים מבלי להציג מה היה לפני אשר גרם להתפרצות הזו.
אבל לא, נהפוך את זה לממים כי מותר דמם של הערסים. (ועכשיו תחליף את המילה ערסים באופנוענים)

ItayK
14-08-2015, 10:28
זה רק מפני שהחוקים מפגרים יחסית להתקדמות הטכנולוגיה. אין שום הבדל מהותי בין הצקה/נזק שנגרמים ע"י גורם לא מוסמך בין אם ע"י אנשים ששומרים על הבית או ע"י אתר שיימינג.

לא התכוונתי ש"הרכב נפגע". רכב לא יכול להפגע כשם שרכב אינו אחראי לעבירות שבוצעו בו.
לא ברור לי אם אתה מיתמם או באמת לא מבין. העובדה שרכב היה בבעלותו של אדם אינה אומרת שהאדם נהג בו בזמן ביצוע העבירה. אז אתה מעניש את בעל/ת הרכב כי אשתו/בעלה/בנו/ביתו/חבר או סתם אדם אחר בצע עבירת תנועה באותו רכב? הזוי מה הייתי אומר. בטח לא התייפייפות.
ובכלל, מי אתה שתעניש? הסמכות הזו מוקנית לבתי משפט, והם מענישים עבריינים לאחר שווידאו כמיטב יכולתם (שוודאי טובה מהיכולות שלך) שהאדם העומד למשפט אכן ביצע את העבירה. אתה שואל אם אכפת לי לקנות רכב מעבריין. לך אכפת? האם תוודא שבעל הרכב הוא זה שביצע את העבירה המצולמת באתר? וספר לנו, אם כל כך אכפת לך לקנות רכב מעבריינים, מתי בדקת את גיליון ההרשעות של מוכר הרכב (במיוחד בעבירות כלכליות שרלבנטיות הרבה יותר) ממנו קנית רכב בפעם האחרונה? או שאתה מגדיר עבריין רק כמי שעבר על חוקי התנועה ומצדך, הוא בסדר גם אם הוא רוצח ששומר על חוקי הנהיגה. ובכלל, מה ההכשרה שלך לקבוע מה חומרת העבירה שממנה והלאה תעניש את המוכר? כרוכב דו-גלגלי, אני מניח שמהירות לא נחשבת בעיניך כעבירה, למרות שהעונש (החוקי) עליה עלול להיות חמור מחנייה בחניית נכים. אז כן תקנה רכב ממי ש"רק" נתפס על מהירות ולא ממי שחנה בחניית נכים או בצע פרסה במקום אסור?
אז שם לב מה קרה כאן לפי הלוגיקה שלך: אתה מייצר סולם חוקים חדש (אתה המחוקק) שבו רצח זה בסדר אבל פניית פרסה אסורה ראויה לעונש (אתה השופט: לא תקנה את הרכב של המוכר), על סמך אינפורמציה חלקית, לא מבוקרת שלעתים ניתנת ליותר מפירוש אחד (לא חד משמעי, כפי שהראו זאת רבים בפוסטים קודמים), כשבכלל אין לך הוכחה שבעל הרכב בצע את העבירה.
ממש, אבל ממש לא הדרך הנכונה לייצר חברה מתוקנת.

אני לא מיתמם. ככל הנראה לא הבנתי ואשמח לסבלנותך על מנת שנוכל להבין איש את רעהו כהלכה.
כרוכב דו גלגלי עברתי פעמיים בחיי (בצורה מודעת ובכוונת תחילה ולא כדי להשתלב נכון יותר בתנועה) את ה130 קמש. הסיכון שלי גבוהה ואני אוהב את החיים שלי ושל הסובבים אותי.
לא איכפת לי לקנות רכב מאברג׳יל אם הרכב תקין. בהודעות קודמות הוצג הרכב כנפגע ולכן התייחסתי לנקודה הזו.
אני לא מייצר סולם חוקים חדש. אני משתמש בקיים. להגיד שאני חושב שרצח זו עבירה פחותה על חניית נכים זה טוב לפרובוקציה אבל אני מקווה שברור לך שלא כך הדבר. תיעוד של סרטונים כאלה מייצר הרתעה, לא מתעד אנשים ולא פוגע באיש. צילמת עבירה וכתוצאה מכך נהגים ייזהרו יותר. אם לא בשביל הסובבים אותם, אז בשביל לא להיתפס. אם מספרי הרכבים זה מה שמפריע, מבחינתי אפשר לטשטש גם אותם. זה לא העיקר ואולי כאן צריך להיות התיקון של האתר. העיקר הוא, לדעתי, יצירת הרתעה.

מתנצל מראש , אבל רק לי נראה ששניכם באותה דעה בנושא ? :)

אל תתנצל. א. הזקן תמיד צודק. אני רק מנסה לגשש את דרכי אל קו מחשבתו של הצ׳יף

דוגמה מצויינת אשר ממחישה עד כמה ניתן לשלוט בדיעה של העם המטומטם, והיא מאד רלוונטית לדיון.
הרי האכילו אותך (כמייצג של העם) בקטעי סירטונים מבלי להציג מה היה לפני אשר גרם להתפרצות הזו.
אבל לא, נהפוך את זה לממים כי מותר דמם של הערסים. (ועכשיו תחליף את המילה ערסים באופנוענים)

הודעה רצינית? מה זה, חזון אחרית הימים?
אני חושב ברצינות שאין פעולה, אמירה או כל דבר אחר שיצדיק התבטאות כזו. זו רמה נמוכה מאין כמוה. מגעיל אותי לראות את זה. אין לגסות רוח שכזו מקום בחברה גם אם אותו אדם הושפל בצורה זהה, הוכה או קיבל על עצמו את מנת דמיונך הפורה.

Sent from my iPhone

א הזקן
14-08-2015, 14:31
אני לא מייצר סולם חוקים חדש. אני משתמש בקיים. להגיד שאני חושב שרצח זו עבירה פחותה על חניית נכים זה טוב לפרובוקציה אבל אני מקווה שברור לך שלא כך הדבר.

Sent from my iPhone

בסה"כ ניסיתי להקצין לאבסורד כדי להראות לאן זה עלול להוביל.

"הדרך לגיהינום רצופה בכוונות טובות"
אסביר: הרעיון של שימוש בסרטונים שאנשים מצלמים נראה לי טוב. זה יתווסף לכל האמצעים שיש היום כדי לכפות נהיגה בהתאם לחוק ויהפוך את הכבישים לבטוחים יותר ונעימים יותר לנהיגה.
הבעיה היא ביישום. מהבחינה הפורמאלית אנחנו חיים במדינה דמוקרטית שבה יש הפרדת רשויות ולכל רשות יש את הסמכויות שלה. רלבנטי לדיון – יש משטרה שתפקידה לכפות את החוק ויש בתי משפט שתפקידם לקבוע אשמה ועונש. אין מקום ל"משטרה אזרחית", כזו שבה אנשים לוקחים את החוק לידיים, כלומר, משמשים כמשטרה, כבית משפט וכמוציא לפועל.
אני בהחלט מסכים שאפשר לשפר (בהרבה) את תפקוד הרשויות. זה לא אומר שמותר וצריך לקחת את החוק לידיים.
ברמה המעשית, האתר מנוהל ע"י גורמים (שאני מאמין שהם מלאי רצון טוב) לא מקצועיים בנושא חוקי הנהיגה. מה שיוצא זה שגיאות שיכולות לפגוע בחפים מפשע. יותר מכך: הם מקימים מאגר מספרי רישוי של מכוניות שעברו עבירה. אבל, מי שעובר את העבירה הוא נהג/ת הרכב, לא הרכב. לא תמיד בעל הרכב נוהג בו. יוצא שעל כל עבירה האתר מאשים את בעל הרכב למרות שהוא לא יכול לוודא (ואין בידיו את האמצעים לוודא) שבעל הרכב הוא העבריין.
לדעתי, הדרך הנכונה לפעול היא דרך המחוקק והמשטרה. זה לוקח זמן, אבל זו הדרך הנכונה. מפעילי האתר יוכלו להתנדב למשטרה ולשמש ככתובת לסרטונים שהיום מפורסמים באתר. הסרטונים ייבחנו ע"י אנשי מקצוע שיוסמכו לכך והם שיחליטו אם יש מקום לשלוח דו"ח, לתבוע לדין או שהסרט אינו חד משמעי מספיק לכך. בצורה כזו כולם מרוויחים: הציבור שמעוניין בכך עוזר באכיפה, העבריינים נענשים כדין (ולא רק שמישהו יסרב לקנות את הרכב שלהם – תמיד יהיו מספיק שזה לא מזיז להם) וחפים מפשע לא ייפגעו.

zx2r
14-08-2015, 15:18
דיברנו על דליפת מידע ? בבקשה .. : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4690744,00.html

ItayK
14-08-2015, 17:32
לכן, פיתרון יצירתי הוא טשטוש מספרי הרכבים.
ולמרות כל זאת, אני לא חושב שיש סכנה לבעלי הרכבים אם מספריהם מפורסמים. זו פשוט נקודה שאנחנו לא מסכימים עליה כנראה.

Sent from my iPhone

shaig
14-08-2015, 18:27
לכן, פיתרון יצירתי הוא טשטוש מספרי הרכבים.
אז האתר לא יצדיק את שמו....
אבל אני חושב שזה יכול להיות הפורמט הנכון - שחוכמת ההמונים תשפוט מי העבירות הכי גרועות והן יעברו לטיפול המשטרה. בלי שיימינג ובלי דריסת זכויות. שיחטבו עצים בלי שבבים לכל הכיוונים.

קסד
14-08-2015, 18:55
טוב אז עד שתגיעו להסכמה אני עם האפליקציה - "אם רכב זה עבר עבירה תתקשר (https://www.youtube.com/watch?v=VhMIo07IEMY&t=1m49s) "

Mמהר
15-08-2015, 01:23
הפוסט הזה עדיין רץ?
נודניקים מאבדים את כוחם אם לא מתייחסים אליהם.

Aprilia
17-08-2015, 21:49

http://wheelz.co.il/forums/attachment.php?attachmentid=326&stc=1

http://reactiongif.org/wp-content/uploads/GIF/2014/08/GIF--Clap-applause-good-job-nice-one-clapping-Barack-Obama-GIF.gif

WOW, הוכחת שיש 2 אנשים באותה רשת שגולשים ב-Wheelz(סליחה אם הרסתי את האורגזמה לכל המלעיזים שהיו בטוחים שהוא עלה פה על איזה סקופ).
אתה גם יודע איך מנצחים בסוליטר?

shaig
17-08-2015, 22:10
הוא הוכיח כמה קל לעשת שיימינג.
ככה זה באינטרנט, אתה אשם עד שלא הוכח אחרת.

Jack_R1
17-08-2015, 22:56
WOW, הוכחת שיש 2 אנשים באותה רשת שגולשים ב-Wheelz(סליחה אם הרסתי את האורגזמה לכל המלעיזים שהיו בטוחים שהוא עלה פה על איזה סקופ).
אתה גם יודע איך מנצחים בסוליטר?

להגיד לך עד כמה אתה פאתטי, או שאתה כבר יודע את זה בעצמך? וכמה ההודעה הנוכחית שלך כבר לא מעניינת אף אחד?
אם אין לך שום דבר לנושא השרשור - ואין לך - קח את המקלדת שלך ותפנה אותה לאתר אחר, אחרת יהיה כאן גולש אחד פחות.

א הזקן
18-08-2015, 14:46
הוא הוכיח כמה קל לעשת שיימינג.
ככה זה באינטרנט, אתה אשם עד שלא הוכח אחרת.

אבל אפריליה עדיין לא הבין את זה.
כנראה שהוא יקה* ויש שיראו בכך מחמאה.

*יקה: יהודי קשה הבנה

ItayK
19-08-2015, 08:47
ג׳ק אני לא בטוח שעל פי חוקי הפורום אתה יכול לחסום משתמש בגלל שאין לו מה לכתוב או כי מה שהוא כותב לא מוצא חן בעיניך. גלה בגרות ואחריות ותנעל את השרשור הבלתי מועיל הזה במקום להוסיף עוד ״מילה אחרונה״.

Sent from my iPhone

nihrider
19-08-2015, 10:47
השרשור טוב וחשוב, עדיף לעשות פה סדר וניקיון אם מתאפשר

RiderOnTheStorm
26-08-2015, 13:42

ישנם שינויים בממשק, ונוספה האפשרות לקבוע מיקום מדוייק של העבירה באמצעות מיפוי על גבי מפה.

רוכב על 2
26-08-2015, 19:18
אני חושב שהדיון פה הוא הרבה יותר על תופעת ה - shaming באופן כללי מאשר על האתר שהוא לא יותר מאשר פלטפורמה נוחה להפצת התופעה.
ברורים לי לגמרי טיעוני המתנגדים.
הבעיה המרכזית עם התופעה הזו היא שקודם כל אתה אשם ולא רק שאתה אשם אלא שזה מופץ ברבים, ורק אחר כך אתה מקבל את האפשרות להוכיח את חפותך (כפי ש - Jack הראה בצורה ברורה ל - rider).
נכון שאתה יכול להלחם ואפילו לתבוע אבל זה עולה כסף וייקח זמן ובסוף בכלל לא בטוח שתצליח להוכיח או לזכות בפיצוי שיהפוך את הכל לכדאי. גם אם כן אז בד"כ יהיה פרסום מתנצל במקום שאף אחד לא רואה או מתעניין.
יתרה מזה, אין שום ספק שבמקרים קיצוניים זה יכול לגרום לנזק כבד כמו במקרה של העובד הסוציאלי שהתאבד בגלל פרסומים שקריים שהוא גזעני.
יחד עם זאת לתופעה הזו יש גם צדדים חיוביים.
הרבה מאד אנשים מתחילים להבין שהם מצולמים ברבים ולאט לאט (לאט מידי) חלק מהאנשים גם יותר נזהרים בהתנהגותם. סרטון השוקולד המפורסם, הוא דוגמה מצויינת ללמה זה טוב.
יותר מזה, מעבר לאנשים פרטיים, גם עסקים מתחילים להבין את כוחה של הרשת וחלקם אפילו רחמנא ליצלן משפרים את השירות שלהם.
תוכנית כמו יצאת צדיק שכל מהותה הוא שיימינג, היא פשוט דבר מבורך שמבחינתי הלוואי והיה משודר כל יום (גם בגלל הצדיקים שמקבלים פרסום חינם וזה נפלא).
הדעה שלי בעניין היא פחות חד משמעית משל קודמי וברור שיש גם דברים מזיקים וגם מועילים.
נראה לי באופן אישי שבמדינה שבה כל זב חוטם חושב שהשמש זורחת לו מהתחת וכולם צריכים לסגוד לו ולרצונותיו ורבים מהעסקים עובדים בשיטת מצליח, ודופקים את כל מי שאפשר בכל צורה אפשרית, שהתופעה הזו היא יותר מועילה ממזיקה.
באופן ספציפי לגבי האתר, יחסית לתופעת השיימינג ברשתות החברתיות, הנזק שאתר גורם הוא מינורי וממש לא אכפת לי שנהגים ילמדו למשל להשתמש במראות שלהם לפני שהם מורידים אותי לכביש.
אני בעד האתר יותר מאשר נגד

RiderOnTheStorm
11-09-2015, 13:32
ישנה אפשרות להורים לנהגים צעירים המעונינים בכך לקבל דווח במידה ונהג הרכב עבר עבירת תנועה או התנהג בצורה מסוכנת על הכביש.

ברור כי לחברי הפורום אשר מתנגדים לאתר זה לא ישנה, אך יש כאן תרומה לקהילה ולתרבות נהיגה נכונה.

http://roadshamer.com/static/Parental%20Alerts

א.כ.א.ב
11-09-2015, 14:17
כנראה שנותר רק לחכות שאיזה האקר פלסטיני צדיק יוריד את האתר שלך לאלף עזעזל, חוצפן. שופט מטעם עצמך

קסד
13-09-2015, 01:29

כנראה שנותר רק לחכות שאיזה האקר פלסטיני צדיק יוריד את האתר שלך לאלף עזעזל, חוצפן. שופט מטעם עצמך

יאפ