מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : חג שמח- מוטו GP חרז / ספרד./ היום וומחר.

ilang
23-04-2016, 08:37
חג שמח , אם תרצו לברוח לכמה רגעים מהאורחים. והמשפחה. . היום מקצה הדרוג .
מחר בצהרים מוטו 2, 3. GP המרוץ.
מעהיין יהיה לראות את אפקט דוקאטי אצל לורנסו.
מענין לראות את מארקז באדמה ספרדית.
האם ישאיר אבק לכולם.
ורוסי? הזקן צריך להתעורר.
אז שבךת שלום וחג חרות שמח.
חרות?!..

ilang
23-04-2016, 10:28
סאמק כתבתי ללא משקפיים..
לא מצליח לערוך.!
ש.שלום.

ilang
23-04-2016, 16:23
יש דוקטור בחרז !?
יהיה מעניין מחר במרוץ.
מקצה דרוג עם סוף מעניין.
לרוואדרצי.

Yigal
23-04-2016, 17:58
ביקשת ממנו להתעורר, התעורר.

ilang
23-04-2016, 23:22
" ביקשת ממנו להתעורר, התעורר."
כל פעם מחדש אי אפשר שלא להתפעל מרוסי.
בן 37, ממשיך להיות בטופ.
נודד מטיסה לטיסה , ממסלול למסלול, כדי להוכיח שהוא מספר 1.
מחר הוא יזנק ראשון.
ובשבילו אחרי כל השנים , זה כמו המרוץ הראשון או האחרון.!
צ'או.

ilang
24-04-2016, 18:12
מארקז ברכיבה טקטית.
לורנזו מתבעס על הצמיג.
וולנטינו רוסי קורן..
מרוץ במעמד 1בלבד.
להתראות בלה מאן צרפת, עוד שבועיים
למנייק.

Dresdner
24-04-2016, 18:18
מארקז ברכיבה טקטית.
לורנזו מתבעס על הצמיג.
וולנטינו רוסי קורן..ם
מרוץ במעמד 1בלבד.
למנייק.

בולשיט, רוסי פתח מבערים ולא הייתה להם תשובה לזה.

מרקז את לורנזו התגלו כחבורת הזבל, עד היום לא ראיתי את מרקז או לורנזו מתבעסים ממקום שני או שלישי והכל בגלל שרוסי ניצח.
אני לא היתפלא אם רוסי ימשיך ככה נראה עוד פעם שיתוף פעולה בין מרקז ללורנזו כדי לסכל אותו כמו שנה שעברה

nimi9
24-04-2016, 18:26
אמנם אני מבסוט על רוסי ועל הניצחון, אבל המרוץ אחרי ההקפה הראשונה די שעמם ברובו.

לאחרונה התחלתי לראות את 3 מקצי האימון החופשי (הקובעים לדירוג) + מקצי הדירוג עצמם כולל הקשקשת שלפני (יותר) ואחרי (פחות), באנגלית - עד כמה שניתן במסגרת הזמן והאילוצים הכרוכים בו.
במקרה של הסבב בחרז אלו היו הרבה יותר מעניינים לדעתי מאשר המרוץ עצמו...

Sent via Tapatalk

Dresdner
24-04-2016, 18:41
מארקז ברכיבה טקטית.
לורנזו מתבעס על הצמיג.
וולנטינו רוסי קורן..
מרוץ במעמד 1בלבד.
למנייק.

אמנם אני מבסוט על רוסי ועל הניצחון, אבל המרוץ אחרי ההקפה הראשונה די שעמם ברובו.

לאחרונה התחלתי לראות את 3 מקצי האימון החופשי (הקובעים לדירוג) + מקצי הדירוג עצמם כולל הקשקשת שלפני (יותר) ואחרי (פחות), באנגלית - עד כמה שניתן במסגרת הזמן והאילוצים הכרוכים בו.
במקרה של הסבב בחרז אלו היו הרבה יותר מעניינים לדעתי מאשר המרוץ עצמו...

Sent via Tapatalk

אכן מירוץ סופר משעמם.
היום משום ראיתי בפעם הראשונה את הmoto3 ולהפתעתי היה אקשן בלי סוף

ilang
24-04-2016, 20:39
" בולשיט רוסי פתח מבערים ולא היה להם תשובה לזה".- עד כאן מסכים איתך יא יא.
" מארקז את לורנזו התגלו כחבורת הזבל".
מה עובר עליך בגולה יא דרזדנר?
קודם כל מדובר בשני רוכבים הטובים ביותר בשנים האחרונות. עם הדוקטור כמובן.
לורנסו התבעס כי הוא בא לנצח.
מארקז המשיך לחייך כי ידע שהביא את מה שהיה יכול במרוץ הזה ונשאר מקום ראשון בדרוג.
תאוריות הקונספירצייה היא כי שניהם ספרדים, מול הקדוש האיטלקי ..
מעבר לזה היה מרוץ משעמם. אי אפשר לא להסכים נימי.
יש גם כאלה.
ואסיים בברכת חג ומועד. ונופל...

ilang
24-04-2016, 21:29
אני מכבד וחושב שרוסי הוא בן הגדולים מכולם. אלא אם תסתכל אחורה בזמן מדובר בשועל קרבות ותיק שהוריד כמה רוכבים בדרך. -עונה שעברה את נער הפלא מארק.
וב2005 הוא הוריד ספרדי אחר.( לא זוכר את שמו..) אולי יבוא ההיסטריון נעם 1 ויזכיר לעם.
המשותף לכל הרוכבים המקצועים הוא הרצון
לנצח. גם רוסי וגם " חבורת הזבל".
מדובר בספורטאים.
תחשוב על זה.
צ'או.

פRץ
25-04-2016, 02:33
עצבן לראות את הפרצופים המתוסכלים של מרקז ולורנזו בסוף המירוץ , וכרגיל הם מאשימים את הצמיגים בכל ירידה שלהם. אין אופי, אין נשמה. כל הכבוד לאביר הזקן שלנו ששוב הראה שהוא עדיין שם, האומנם יש לו דם על הידיים מהעבר אבל הבחור הזה ( חייב לציין שלאחרונה יחד עם השניים האחרים) הענף הזה הגיע לרמת פופולריות שלא הייתה מתקיימת בלעדיו.

ilang
25-04-2016, 09:06
" עצבן לראות את הפרצופים המתוסכלים
של מארקז ולורנזו בסוף המרוץ".
פRץ אם יצא לך לראות את הראיון עם השניים , נכון לורנזו היה מתוסכל כי הוא חשב שיכל לנצח את המרוץ.בתור אחד שזו המטרה שלו, ברור להבין אותו.
ומארקז ידיד המחלקה, לא התבעס כלל.
נהנה מהקהל שאוהב אותו בחרז.
בראיון איתו הוא אמר שהוא מרוצה להגיע לפודיום, ושהוא הרגיש שלימאהה יש יתרון במרוץ הזה. שמח בחלקו .
יש הרבה נשמה בשלושת הרוכבים הנהדרים האלה.
צ'או.

Dresdner
25-04-2016, 10:06
פRץ אם יצא לך לראות את הראיון עם השניים , נכון לורנזו היה מתוסכל כי הוא חשב שיכל לנצח את המרוץ.בתור אחד שזו המטרה שלו, ברור להבין אותו.
בראיון איתו הוא אמר שהוא מרוצה להגיע לפודיום, ושהוא הרגיש שלימאהה יש יתרון במרוץ הזה. שמח בחלקו .
צ'או.

שמת לב ש"חבורת הזבל" לא דיברו עם ולנטינו ואפילו לא לחצו לו יד בסוף המירוץ זאת לא התנהגות ספורטיבית! אם ינונה היה מנצח למשל הם לא היו עם פרצוף תשעה באב, הכאב שרוסי ניצח היה ניכר.
הנתונים היבשים מראים שללורנזו לא הייתה בעיית צמיגים כי בישורת הוא פיתח מהירות גבוהה יותר בכמה עקפות מרוסי ואם זיכרוני אינו מטעה אותי הוא היה עם אותה תרכובת כמו רוסי

ComanDo
25-04-2016, 13:46
שני הבדלים בעיני בין רוסי ולורנזו:
הבדל I
רוסי בד"כ כשמראיינים אותו מיד אחרי שהוא מגיע שני/שלישי זה כזה: "a yes, we started really strong and a we had a good fight with jorje i tried to stay with him but a you know..." במבטא האיטלקי שלו.
לורנזו בד"כ כשמראיינים אותו באותה סיטואציה: הצמיג אשם/המשקף אשם/ המסלול היה עקום וחבל כי יכולתי לנצח.

הבדל II
כשהתנאים משתנים, כשהצמיגים לא מתפקדים רוסי (ולרוב גם מרקז) יודעים להתאים את סגנון הרכיבה שלהם. לורנזו לעומת זאת, מנסה לדאוג שהכל יהיה מושלם, ולזנק ולסיים ראשון כמו שהוא אוהב, כשדברים לא תפורים בדיוק למידתו, אז מתחילות הבעיות (והוא בכיין).

אני לא מערער על כך שלורנזו רוכב עם יכולות מדהימות.
אבל עדיין מבחינתי אין על הדוקטור. GOAT !

נעם 1
25-04-2016, 16:29
לפי הסדר.
המקצה הכל חשוב בשיטת הדירוג הנהוגה הוא מקצה FP3 הידוע בכינויו, אימון חופשי 3. 10 הרוכבים המובילים עוברים היישר למקצה הדירוג הקובע Q2 שקובע את 12 הראשונים על הגריד. ממקום 11 ועד האחרון באימון חופשי 3 עוברים למקצה דירוג Q1 שממנו ממשיכים 2 המובילים למקצה הדירוג Q2. סדר הזינוק ממקום 13 ומטה נקבע במקצה הדירוג Q1 כשהרוכב שסיים שלישי ב Q1 יזנק ממקום 13 וכך הלאה עד אחרון המזנקים. רוכב מוביל שמוצא את עצמו ב Q1 נמצא בבעיה- הוא איטי ביחס למתחרים הישירים שלו. מעבר לכך, הטיול ב Q1, גם אם הסתיים באחד משני המקומות הראשונים צורך צמיגים- וכבר היו רוכבים שעלו לרכב ב Q2 מבלי מלאי צמיגים מתאים שפגע ביכולת להשיג הקפה מהירה ומאמץ גופני מהרוכב.

ב Moto3 יש יותר אקשן במרוץ בודד מאשר ב 18 מרוצים ב Motogp ועדיין 90% מהבאזז סביב ה GP הוא סביב הקטגוריה הבכירה והגלדיאטורים שרוכבים בה.

חבורת הזבל? נו, באמת. מערכות היחסים בין רוסי לביאג'י ובין רוסי לג'יברנאו היו קשות באופן דומה למה שאנו רואים עכשיו. אבל גם ביאג'י וגם ג'יברנאו לא היו שווים לרוסי. בעונות האחרונות ובעיקר החל מהעונה שעברה שלישיית החוד שווה והאינטנסביות של 18 מרוצים יוצרת מאבק צמוד הרבה יותר בין לורנזו, רוסי ומרקז. חברים, רוסי, עד כמה שהוא מוערך על ידי, אינו שה תמים. האמת היא, שגם באספקט הזה הוא מאפיל על צמד יריביו.

חרז 2005, מרוץ פתיחת העונה ורוסי שנמצא כבר ביריבות עמוקה עם ג'יברנאו ממוקם שני במרחק של חצי אופנוע. לפניה האחרונה בחרז רוסי בוחר קו פנימי בילתי אפשרי למהירות שלו ומנצח את המרוץ רק כי המגע בג'יברנאו מאפשר לרוסי לשמור את האופנוע על המסלול. ג'יברנאו נזרק החוצה מהמסלול ומסיים שני. רוסי פוגע בכתף הפצועה של ג'יברנאו כשבדרכו במעלההמדרגות לפודיום הוא מחקה את תנועות והבעות הכאב של ג'יברנאו באופן בוטה ומזלזל. מערכת היחסים בינהם הגיעה לרתיחה במרוץ בקאטר 2004, שבו הצוות של ג'יברנאו מלשין על ברנאוט שעושים המכונאים של רוסי בעמדת הזינוק שלו. רוסי וביאג'י, שעשה אותו הדבר, נענשים בזינוק מסוף הגריד. רוסי טס עד למקום החמישי תוך מספר הקפות ומתרסק. רוסי, כנקמה, הצהיר שג'יברנאו לא ינצח מרוץ Motogp כל עוד הוא רוכב. מה שאכן קרה במציאות כבר בחרז 2005.

ilang
25-04-2016, 18:34
תודה נעם- גיברנאו. מי זוכר אותו היום.?!
הסיכול הממוקד של רוסי 2005.
שקרה גם ב2015 עם מארקז.
האיש רוכב נהדר.
אבל לא קדוש.
" וחבורת הזבל לא לחצה ידיים לרוסי, כי לאלוהים לא מסתכלים בעינים.. הוא לא רואה אותם ממטר.
רוסי מקבל את מה שהוא צריך, את מה שהוא רוצה.
האם האליפות תהיה שלו.?
לא בטוח.
חבורת הזבל..

נעם 1
25-04-2016, 20:49
שמת לב ש"חבורת הזבל" לא דיברו עם ולנטינו ואפילו לא לחצו לו יד בסוף המירוץ זאת לא התנהגות ספורטיבית! אם ינונה היה מנצח למשל הם לא היו עם פרצוף תשעה באב, הכאב שרוסי ניצח היה ניכר.
הנתונים היבשים מראים שללורנזו לא הייתה בעיית צמיגים כי בישורת הוא פיתח מהירות גבוהה יותר בכמה עקפות מרוסי ואם זיכרוני אינו מטעה אותי הוא היה עם אותה תרכובת כמו רוסי

http://resources.motogp.com/files/results/2016/SPA/MotoGP/RAC/analysisbylap.pdf?v1_18f10413

לטעמי, הנתונים אכן מראים שלורנזו סבל מקושי מסוים. רוסי מהיר מלורנזו עד ההקפה ה 14. בהקפה ה 15 וה 16 הקצב זהה. בהקפה ה 17, 18 ו- 19 לורנזו מהיר מרוסי ומקצץ שניה שלמה בפער. בהקפה ה 20 רוסי חוזר לקצב המרוץ הקבוע שלו. בהקפה ה 20 רוסי מהיר בחצי שניה ובהקפה ה 21 רוסי מהיר בשלושת רבעי שניה. שאר ההקפות היו לספר כשרוסי מנהל את הפער. משהו קרה ללורנזו בהקפה ה 20, להערכתי לורנזו גמר את הצמיגים שלו בניסיון לנער את מרקז ולרדוף אחרי רוסי. הצמיגים היו סימן שאלה גדול עבור כולם לאור העובדה שטמפרטורת האספלט הייתה גבוהה ב 10 עד 15 מעלות מהטמפרטורה במהלך שישי ושבת.
זיכרונך אינו מטעה. רוסי, לונרזו ומרקז רכבו על אותם צמיגים. תרכובת קשה בקדמי ותרכובת בינונית באחורי אבל ה YZRM1 אוכל צמיגים אחרת מה RCV213V, הסט- אפ של כל רוכב משפיע על שחיקת הצמיג וכך גם סגנון הרכיבה. לרוב, לורנזו בגלל רכיבה סופר מדויקת מיטיב לשמור על צמיגיו. מנגד רוסי ומרקז מיטיבים לרכב על צמיגים גמורים.

לגבי המהירות בישורות http://resources.motogp.com/files/results/2016/SPA/MotoGP/RAC/AverageSpeed.pdf?v1_18f10413
למהירות בישורות, ויש שתיים ארוכות ועוד בינוניות וקצרות, אין שום משמעות בתוצאה של המרוץ. מדהים לראות שבקטגוריה הזאת לורנזו מדורג חמישי בעוד רוסי ממקום במקום ה 18. שוב רוסי מוכיח שמהירות פניה חשובה הרבה יותר כי תמיד יהיו יותר פניות מישורות.

איללכא...ומרוצים טובים

Dresdner
26-04-2016, 09:41
למה להוציא את דברי מהקשרם "חבורת הזבל" זה זוג רוכבים משתי קבוצות שונות שעשו וכנראה גם יעשו יד אחת כדי לסכל רוכב אחר, אולי אני טועה אבל לא זכור לי דבר כזה בהיסטוריית הMOTOGP, אין לי בעיה עם תחרות שקצת גולשת מחוץ למסלול בין שני רוכבים אבל קומבינות זה כבר סיפור אחר.

נעם, אם רוכב שחק את הצמיגים מהר יותר מאחר שרכב עם אותם צמיגים זה לא "בעיית צמיגים" זה בעיית רוכב

ilang
26-04-2016, 11:30
מועדים לשמחה. " חבורת הזבל/ לא קיימת היא מונח מעליב שלך.2 הרוכבים שאתה מתיחס אליהם הם הספרדים המובילים את המוטו כבר לא מעט שנים.
למרות גילו הצעיר של מארקז ( הנמלה) וחורחה שפחות תקשורתי. ממנו. אתה ורבים וטובים מאוהדי רוסי כולל הקדוש עצמו, החליטו שיש תאורית קונספירצייה.
שנשארה בגדר התאורייה. שוב נחזור לעונה קודמת ונזכיר את המרוץ גלגל בגלגל של לורנזו את מארקז, ובו האחרון עקף ברגע האחרון ובעקיפין עזר לרוסי.
ונזכיר גם את ההתנהגות המכוערת של רוסי כלפי הנער.
רוסי -בעל מניות רבות, אבל מה לעשות לא כולם עובדים בשבילו.
ולגבי בעיית הצמיגים של לורנזו , את זה השאיר לנעם להשיב.
צ'או.

nimi9
26-04-2016, 12:28
תאוריית קונספירציה או לא, קשה להתעלם ממה שקרה בשטח בסוף העונה שעברה.
רוסי אמנם לא קדוש אבל מתנהל מחוץ למסלול בצורה הרבה יותר לגיטימית לטעמי מאשר לורנזו, לפחות בעניין הזה נראה שמארקז החליט לקחת דוגמה מהדוקטור ולא מהצנון.

ואילן, יש כפתור שנועד לציטוט תגובות של משתמשים אחרים, יהיה הרבה יותר קל להבין את מה שאתה כותב אם תעשה בו שימוש :c0148:

ilang
26-04-2016, 13:12
יום 09:28
תאוריית קונספירציה או לא, קשה להתעלם ממה שקרה בשטח בסוף העונה שעברה.
רוסי אמנם לא קדוש אבל מתנהל מחוץ למסלול בצורה הרבה יותר לגיטימית לטעמי מאשר לורנזו, לפחות בעניין הזה נראה שמארקז החליט לקחת דוגמה מהדוקטור ולא מהצנון.

ואילן, יש כפתור שנועד לציטוט תגובות של משתמשים אחרים, יהיה הרבה יותר קל להבין את מה שאתה כותב אם תעשה בו שימוש

ilang
26-04-2016, 13:14
זה מה שיצא לי דבאל נימי 9.!
דור האסומונים..

ilang
26-04-2016, 15:04
לפני שאני תולה את הנעלים רציתי להוסיף משהו:
לולנטינו רוסי יש הרבה מאוד כוח . יש לו אקדמיה לספורט מוטורי, קבוצה במוטו 3,
הרבה עסקים וכסף.
לפני שנה שלא התחברו הדברים, הוא הפיל במסיבת עיתונאים את תאוריית הקונספירצייה הספרדית.
אחרי הדברים שלו נסעו כמה חמומי מוח איטלקים לביתו של מארקז, והטילו סוג של מצור על משפחתו. לחשוב מה היה קורה עם איזה ארס איטלקי היה לוקח את הדברים קשה , מגיע עם אקדח ומנסה לחסל את היריב המאיים על משחקי הכס, מארקז.
הרי שימו לב איך חיללו דבריו של רוסי , עד יקיר הפורום דרזדנר, ואם בו נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר..! מארקז הוא היורש של רוסי, גם הוא יודע את זה, עניין של זמן.
מארקז מזכיר את רוסי בצעירותו, ומעריץ את הדוקטור, אלא שעכשיו הוא באגו הקטן שלו נהפך להיות הרוכב שמוביל את המהפכה.
והיא תגיע. אם לא מחר , בשנה הבאה.
לרוואדרצי.

Dresdner
26-04-2016, 15:27
לפני שאני תולה את הנעלים רציתי להוסיף משהו:
לולנטינו רוסי יש הרבה מאוד כוח . יש לו אקדמיה לספורט מוטורי, קבוצה במוטו 3,
הרבה עסקים וכסף.
לפני שנה שלא התחברו הדברים, הוא הפיל במסיבת עיתונאים את תאוריית הקונספירצייה הספרדית.
אחרי הדברים שלו נסעו כמה חמומי מוח איטלקים לביתו של מארקז, והטילו סוג של מצור על משפחתו. לחשוב מה היה קורה עם איזה ארס איטלקי היה לוקח את הדברים קשה , מגיע עם אקדח ומנסה לחסל את היריב המאיים על משחקי הכס, מארקז.
הרי שימו לב איך חיללו דבריו של רוסי , עד יקיר הפורום דרזדנר, ואם בו נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר..! מארקז הוא היורש של רוסי, גם הוא יודע את זה, עניין של זמן.
מארקז מזכיר את רוסי בצעירותו, ומעריץ את הדוקטור, אלא שעכשיו הוא באגו הקטן שלו נהפך להיות הרוכב שמוביל את המהפכה.
והיא תגיע. אם לא מחר , בשנה הבאה.
לרוואדרצי.

תתפלא אבל אני לא ממש מתעניין במאחורי הקלעים של הmotogp הסקתי מה שהסקתי ממה שראיתי במירוצים עצמם ולא ממה שרוסי אמר או פרשנים אחרים, מכוון שההנהלה נתנה לחבורת הזבל לעשות כרצונה, אם רוסי יתחיל לאיים על התואר שכל אחד מהם חושב שהוא יקבל הם יחזרו לשת"פ משנה שעברה.

רוסי עשה הרבה דברים בקריירה שלו אבל הוא לא הגיעה לשפל של חבורת הזבל

חחח
26-04-2016, 18:33
" בולשיט רוסי פתח מבערים ולא היה להם תשובה לזה".- עד כאן מסכים איתך יא יא.
" מארקז את לורנזו התגלו כחבורת הזבל".
מה עובר עליך בגולה יא דרזדנר?
קודם כל מדובר בשני רוכבים הטובים ביותר בשנים האחרונות. עם הדוקטור כמובן.
לורנסו התבעס כי הוא בא לנצח.
מארקז המשיך לחייך כי ידע שהביא את מה שהיה יכול במרוץ הזה ונשאר מקום ראשון בדרוג.
תאוריות הקונספירצייה היא כי שניהם ספרדים, מול הקדוש האיטלקי ..
מעבר לזה היה מרוץ משעמם. אי אפשר לא להסכים נימי.
יש גם כאלה.
ואסיים בברכת חג ומועד. ונופל...

"לורנסו התבעס כי הוא בא לנצח"
חשבתי שהוא התבאס כי הוא בא להפסיד....

צ'או.

הוא לא עמד בקצב מההקפה השלישית נראה לי, והוא טוען אחרי זה שהמירוץ בהתחלה לא היה מהיר. עד שהלכו לו הצמיגים כמובן.
לא שאני מזלזל ביכולות הרכיבה שלו. הלוואי עליי עשירית מהן, הרי רוסי עשה ללורנזו "לורנזו" (ועוד במסלול שלו).
אבל הוא בהחלט בכיין, או צנון

גם רוסי לא צדיק גדול, כשמרקז הביא גלבה מרשימה על הפודיום, רוסי בצורה הרבה יותר מרשימה אפילו לא הניד עפעף.

חרז 2005, מרוץ פתיחת העונה ורוסי שנמצא כבר ביריבות עמוקה עם ג'יברנאו ממוקם שני במרחק של חצי אופנוע. לפניה האחרונה בחרז רוסי בוחר קו פנימי בילתי אפשרי למהירות שלו ומנצח את המרוץ רק כי המגע בג'יברנאו מאפשר לרוסי לשמור את האופנוע על המסלול.

טוב שלא הגזמת פה...

למה להוציא את דברי מהקשרם "חבורת הזבל" זה זוג רוכבים משתי קבוצות שונות שעשו וכנראה גם יעשו יד אחת כדי לסכל רוכב אחר, אולי אני טועה אבל לא זכור לי דבר כזה בהיסטוריית הMOTOGP, אין לי בעיה עם תחרות שקצת גולשת מחוץ למסלול בין שני רוכבים אבל קומבינות זה כבר סיפור אחר.

נעם, אם רוכב שחק את הצמיגים מהר יותר מאחר שרכב עם אותם צמיגים זה לא "בעיית צמיגים" זה בעיית רוכב

:thumbsup:

ComanDo
26-04-2016, 18:51
אגב, לעניין אחר באותו עניין.
האיכות של כל מה שקשור בוידאו ותמונות רשמיות שיוצאות מה MOTOGP ממש מרשימה

נעם 1
26-04-2016, 20:58
טוב שלא הגזמת פה...

מתי ראית את הקפת הסיום של המרוץ בחרז 2005?
כי אם היית טורח לראות את ההקפה הזאת, שדרך אגב היא יצירת אומנות במרוצים, היית מבין שאיני מגזים כלל. לולא ג'יברנאו, רוסי היה מסיים את הפניה בחצץ. והחצץ, כידוע אינו אספלט מרוצים.

איללכא...עד לה מאן

ilang
26-04-2016, 21:08
נעם במילה 1 חחח..
להתראות בלה מאן.

חחח
26-04-2016, 23:52
כי אם היית טורח לראות את ההקפה הזאת, שדרך אגב היא יצירת אומנות במרוצים, היית מבין שאיני מגזים כלל. לולא ג'יברנאו, רוסי היה מסיים את הפניה בחצץ. והחצץ, כידוע אינו אספלט מרוצים.

איללכא...עד לה מאן

בחייאת נעם, אם אתה שואל אותי שאלה לפחות תן לי זמן להגיב...
את ההקפה הזאת ראיתי יותר מפעם אחת ושתי דקות בערך לפני שכתבתי לך שהגזמת (ותודה ליוטיוב).

אני שמח ללמוד שהחצץ הוא לא אספלט מירוצים.

ולמרות המידע החדש והמרענן הזה, אתה עדיין הגזמת.

אייל פרדר
27-04-2016, 14:17
אני חושב שאם הדיון היה נצמד יותר לעובדות ופחות לפרשנויות, עד כמה שניתן, היה קל יותר לנהל אותו.

אני מעריץ של רוסי כמו כולם, אבל כמו שאמרו, שא תמים הוא לא. בהקשר של ספרד VS איטליה, ההנחה שלורנזו ומארקז חברו כדי לחבל בהצלחתו של הדוקטור, היא השערה ותו לא.

ברמת העובדות - רוסי היה זה שהקניט את מארקז במסיבות העיתונאים (ואפשר להיכנס לפרשנות אם זאת מלחמה פסיכולוגית או לא), רוסי הוא זה שגם אחרי הפיצוץ מסרב עדיין ללחוץ ידיים או לדבר עם הספרדים, לא להיפך, כך לפחות ברמת הראיונות לתקשורת. רוסי הוא זה שביטל את חוזה המרצ'נדייז של מארקז (סליחה, שני האחים מארקז) על ידי חברת VR46 אחרי העונה הקודמת.

הלוואי ורוסי ייקח עוד אליפות, אבל מפה ועד לזלזל ברוכבים כמו לורנזו על מארקז, הדרך ארוכה. לא חייבים לאהוב את הפרסונה, אבל רצוי מאוד להעריך את היכולות שלהם.

מנגד - כשהשיח ברשת הוא או שאתה חבר שלי או שדינך מיתה, אני לא באמת מתפלא שגם השיח בין מחנות אוהדים של רוכבים מגיע לפעמים לטונים צורמים ולא מכילים.

נעם 1
27-04-2016, 14:56
בחייאת נעם, אם אתה שואל אותי שאלה לפחות תן לי זמן להגיב...
את ההקפה הזאת ראיתי יותר מפעם אחת ושתי דקות בערך לפני שכתבתי לך שהגזמת (ותודה ליוטיוב).

אני שמח ללמוד שהחצץ הוא לא אספלט מירוצים.

ולמרות המידע החדש והמרענן הזה, אתה עדיין הגזמת.

האהדה לרוסי לא נותנת לעובדות לבלבל אותך.
מכיוון שצפית באחד הסרטונים של ההקפה האחרונה בחרז 2005 אתה מוזמן לצפות שוב בסרטון הזה https://www.youtube.com/watch?v=Cr2SNCg1nQY
ועל מנת שלא אגזים בהשחתת זמנך, אתה מוזמן לדלג ישירות לשניות 28 עד 35 בסרטון. בשנייה 34 רוסי, אחרי המגע בג'יברנאו נמצא מטר ואולי פחות מהקו הלבן החיצוני של המסלול. רק התאיינות של חוקי הפיסיקה הייתה מאפשרת לרוסי להשלים את הפניה בקו במהירות שבו רכב לולא התנגש בג'יברנאו.
אבל זה בסדר, רוסי כמו מייקל ג'ורדן וריחופיו, נראה כקורא תגר על חוקי הפיסיקה

אלה העובדות של חרז 2005, השאר פרשנות, בעיקר, מאהדה לרוסי.

איללכא...והשטן כמו אלוהים, נמצא בפרטים הקטנים

nimi9
27-04-2016, 14:57
זה מה שיצא לי דבאל נימי 9.!
דור האסומונים..

אילןג, בבקשה: https://www.youtube.com/watch?v=4AvuiVyJs0w

[סליחה על הספאם, אין אפשרות לשלוח לilang הודעות פרטיות...]

חחח
27-04-2016, 15:30
מכיוון שצפית באחד הסרטונים של ההקפה האחרונה בחרז 2005 אתה מוזמן לצפות שוב בסרטון הזה https://www.youtube.com/watch?v=Cr2SNCg1nQY
ועל מנת שלא אגזים בהשחתת זמנך, אתה מוזמן לדלג ישירות לשניות 28 עד 35 בסרטון. בשנייה 34 רוסי, אחרי המגע בג'יברנאו נמצא מטר ואולי פחות מהקו הלבן החיצוני של המסלול. רק התאיינות של חוקי הפיסיקה הייתה מאפשרת לרוסי להשלים את הפניה בקו במהירות שבו רכב לולא התנגש בג'יברנאו.
אבל זה בסדר, רוסי כמו מייקל ג'ורדן וריחופיו, נראה כקורא תגר על חוקי הפיסיקה

איללכא...והשטן כמו אלוהים, נמצא בפרטים הקטנים

אני שמח שהחלטת להיות *כמעט* ענייני.

העובדות הן:
"בשנייה 34 רוסי, אחרי המגע בג'יברנאו נמצא מטר ואולי פחות מהקו הלבן החיצוני של המסלול"

יותר מדוייק עובדה אחת. כל השאר זוהי פרשנות שלך בלבד. אולי נכונה/ אולי לא, אבל פרשנות.

אם תרצה לעבור לדיון ענייני ולא מה ראיתי/ לא ראיתי או את מי אני אוהד ולמה אני מפרש דברים,
אז כשרוסי וג'יברנאו מתנגשים, האופנועים של שניהם מזדקפים מה שגורם להם להגדיל את רדיוס הפנייה, ואתה יכול לראות טוב מאוד בסרטון שברגע שג'יברנאו מתיישר לחלוטין על מנת לבלום, רוסי מהדק את הפנייה וכמו שאמרת "נמצא מטר ואולי פחות מהקו הלבן החיצוני של המסלול".
וזה למה לדעתי הגזמת.

זה אם תרצה להיות ענייני כמובן.

ilang
27-04-2016, 15:58
מסכים לרשימת פרדר. עובדות ולא פרשנות. ולנטינו רוסי אולי הוא הרוכב.
אבל בתור בן אדם הוא מאמין שהוא בן -אל.( יותר טוב מבן- אלף..)
כנראה שבשביל להיות בטופ כל כך הרבה שנים אתה צריך להכיל את שניהם.
גיברנאו היה בסוף הקרירה שלו.
מארקז בתחילתה. ולא משנה מי אשם במה, רוסי השחקן המרכזי בשני המקרים. ויותר גרוע זה ההתנהגות שלו אחרי המסלול.
השחצנות ואני הכל מגיע לי.
אז יש את רוסי העילוי המוטורי, ויש את אגו רוסי.
ותודה לנעם, פרדר, חחח, וידיד המחלקה נימי 9.

nimi9
28-04-2016, 00:06
אחר הצהריים כתבתי הודעה ארוכה כעריכה להודעה האחרונה שלי, וזו חרגה ממסגרת הזמן המותר לעריכה והלכה לעולם שכולו null.
אני אנסה לחזור על רוב מה שכתבתי שם, ולו רק משום שאני נאלץ שלא להסכים עם חלק ממה שנכתב פה.

מאחר ואת הסרטון משנת 2005 ראיתי היום בפעם הראשונה בחיי (עדיף מאוחר מאשר לעולם) והדיון בשרשור נדד לכיוון הזה, החלטתי להקדיש לכך כמה דקות וצפיתי בו שוב ושוב, בהתחלה בקצב רגיל, ואחר כך בקצב של פריים אחרי פריים.

המסקנה שלי היא שרוסי לא נעזר במגע עם ג'יברנאו כדי להישאר בתוך תחומי המסלול. כמו כן האופנוע שלו לא "הזדקף" כתוצאה מהמגע בין האופנועים (של ג'יברנאו דווקא כן, כמובן). אפשר להגיד על רוסי הרבה דברים, אבל טיפש הוא לא.

אני אסביר:
רוסי ניסה (בפעם המי יודע כמה) לעקוף את ג'יבראנו בקו הפנימי אך בכל פעם הדבר אילץ אותו לבלום מאוחר ובכך התאפשר לג'יבראנו לעקוף אותו בחזרה בכל פעם מחדש.
בפנייה האחרונה רוסי הבין שזה יעלה לו במקום הראשון ולכן לא ניסה בכלל "לקחת את הפנייה" אלא לדחוק את הרוכב שלצידו אל הקו/החוצה. בזמן שג'יברנאו נכנס לפנייה האחרונה בקו של אפקס מוקדם (כדי לסגור לרוסי את הקו), רוסי חתך לו את הקו כשהאופנוע שלו זקוף כמעט לגמרי (שימו לב להבדל בזוית ההטייה בין שני האופנועים) תוך שהוא שומר על קו כמעט ישר לכיוון החצץ אפילו שהדבר מאלץ אותו להאט מאוד, הרבה יותר מעבר למה שהוא היה זקוק בכדי להשלים את הפנייה, באם באמת היה מתכוון לבצע אותה בקו שלקח.
לראייה, זוית ההטייה החריפה שהוא מבצע כמעט במקום (!) מרגע שהשלים את המשימה בכדי לחזור למסלול אל עבר קו הסיום - המעידה על מהירות נמוכה למדי בנקודה הזו.

מסכים לרשימת פרדר. עובדות ולא פרשנות. ולנטינו רוסי אולי הוא הרוכב.
אבל בתור בן אדם הוא מאמין שהוא בן -אל.( יותר טוב מבן- אלף..)
כנראה שבשביל להיות בטופ כל כך הרבה שנים אתה צריך להכיל את שניהם.
גיברנאו היה בסוף הקרירה שלו.
מארקז בתחילתה. ולא משנה מי אשם במה, רוסי השחקן המרכזי בשני המקרים. ויותר גרוע זה ההתנהגות שלו אחרי המסלול.
השחצנות ואני הכל מגיע לי.
אז יש את רוסי העילוי המוטורי, ויש את אגו רוסי.
ותודה לנעם, פרדר, חחח, וידיד המחלקה נימי 9.

הסכמת אבל כתבת הרבה פרשנות :)

אם לחזור לרגע לשנת 2016, רוסי בשלהיי קריירת ה-GP שלו. אולי זה ייקח עוד עונה, אולי שתיים ומי יודע, אולי אפילו יותר. בנימה אישית, לא חשוב לי כמה כל זמן שהוא יצליח לפרוש בכבוד ובנתיים הוא לא מאכזב מהבחינה הזו.
מה שהיה - היה. בנתיים אחרי ארבעה סבבים, על פניו, עסקים כרגיל: אין מכות, איך לכלוכים, ולצערי אין אפילו מספיק יריבות על המסלול, כזו שאורכת כמעט מרוץ שלם או לפחות כמה הקפות לסיום (ע"ע חרז 2005, קטלוניה 2009 וכו'). לאחרונה אני מייחל, לשאר פחות.

נ.ב.
אהבתי את העובדה שבאחת התגובות פה נכתב GOAT :)
אכן GOAT...

ilang
28-04-2016, 15:41
חג שמח.
אפשר לשים לב שבשנת 2005 רוסי קבל בחרז אחרי התקרית המון בוז מהקהל הספרדי.
ב2005 רוסי היה רוכב בכיר, אבל לא אגדה.
הפופולריות של רוסי מגבילה לאגדות מסי את רונלדו.
כבר לא שחקנים אלא -
אגדות חיות.
ואנחנו עוד בפסח.

חחח
28-04-2016, 15:47
המסקנה שלי היא שרוסי לא נעזר במגע עם ג'יברנאו כדי להישאר בתוך תחומי המסלול. כמו כן האופנוע שלו לא "הזדקף" כתוצאה מהמגע בין האופנועים (של ג'יברנאו דווקא כן, כמובן). אפשר להגיד על רוסי הרבה דברים, אבל טיפש הוא לא.

אני אסביר:
רוסי ניסה (בפעם המי יודע כמה) לעקוף את ג'יבראנו בקו הפנימי אך בכל פעם הדבר אילץ אותו לבלום מאוחר ובכך התאפשר לג'יבראנו לעקוף אותו בחזרה בכל פעם מחדש.
בפנייה האחרונה רוסי הבין שזה יעלה לו במקום הראשון ולכן לא ניסה בכלל "לקחת את הפנייה" אלא לדחוק את הרוכב שלצידו אל הקו/החוצה. בזמן שג'יברנאו נכנס לפנייה האחרונה בקו של אפקס מוקדם (כדי לסגור לרוסי את הקו), רוסי חתך לו את הקו כשהאופנוע שלו זקוף כמעט לגמרי (שימו לב להבדל בזוית ההטייה בין שני האופנועים) תוך שהוא שומר על קו כמעט ישר לכיוון החצץ אפילו שהדבר מאלץ אותו להאט מאוד, הרבה יותר מעבר למה שהוא היה זקוק בכדי להשלים את הפנייה, באם באמת היה מתכוון לבצע אותה בקו שלקח.
לראייה, זוית ההטייה החריפה שהוא מבצע כמעט במקום (!) מרגע שהשלים את המשימה בכדי לחזור למסלול אל עבר קו הסיום - המעידה על מהירות נמוכה למדי בנקודה הזו.

אכן GOAT...

כשרשמתי "מזדקפים" הכוונה הייתה מקטינים זווית הטייה, הרי גם ג'יברנאו לא "הזדקף" לחלוטין מהמפגש. (הרי למרות שרוסי הוא נחש לא קטן, אני לא מאמין שהמגע היה מכוון)
ג'יברנאו התיישר כשהוא הבין שרוסי סוגר לו את האספלט (כמו שעשה למרקז בעונה הקודמת)בזמן שרוסי מהדק את הפנייה כמו שרשמת.

אבל זה כבר להיכנס לקטנות.

אז אני אסיים בחג שמח :)

נעם 1
29-04-2016, 08:20
אחר הצהריים כתבתי הודעה ארוכה כעריכה להודעה האחרונה שלי, וזו חרגה ממסגרת הזמן המותר לעריכה והלכה לעולם שכולו null.
אני אנסה לחזור על רוב מה שכתבתי שם, ולו רק משום שאני נאלץ שלא להסכים עם חלק ממה שנכתב פה.

מאחר ואת הסרטון משנת 2005 ראיתי היום בפעם הראשונה בחיי (עדיף מאוחר מאשר לעולם) והדיון בשרשור נדד לכיוון הזה, החלטתי להקדיש לכך כמה דקות וצפיתי בו שוב ושוב, בהתחלה בקצב רגיל, ואחר כך בקצב של פריים אחרי פריים.

אני אסביר:
לראייה, זוית ההטייה החריפה שהוא מבצע כמעט במקום (!) מרגע שהשלים את המשימה בכדי לחזור למסלול אל עבר קו הסיום - המעידה על מהירות נמוכה למדי בנקודה הזן

נמרוד, אם תוציא את שמות הרוכבים המעורבים ותקרא את הפסקה שכתבת, מה שנגלה הוא שרוכב אחד, מבצע עבירת בטיחות חמורה הכוללת רכיבה מכוונת שלא על קו המרוץ במהירות שאינה מתאימה למסלול. לא רק שהוא מבצע עבירת בטיחות חמורה, הוא עושה זאת במכוון ולא כאירוע בלהט המרוץ.
לו מנהלת המרוץ הייתה חושדת במעשה מכוון רוסי היה נענש על כך. מכיוון שלא נענש, ניתן להניח כי האירוע בפניה האחרונה הוגדר כאירוע מרוץ.

כשרשמתי "מזדקפים" הכוונה הייתה מקטינים זווית הטייה, הרי גם ג'יברנאו לא "הזדקף" לחלוטין מהמפגש. (הרי למרות שרוסי הוא נחש לא קטן, אני לא מאמין שהמגע היה מכוון)
ג'יברנאו התיישר כשהוא הבין שרוסי סוגר לו את האספלט (כמו שעשה למרקז בעונה הקודמת)בזמן שרוסי מהדק את הפנייה כמו שרשמת.

אבל זה כבר להיכנס לקטנות.

אז אני אסיים בחג שמח :)

רוסי אינו נחש. רוסי הוא אסטרטג מרוצים וטקטיקן מרוצים משכמו ומעלה. רוסי הוא גדול הרוכבים בעידן המודרני ואם בכתבות ה"גדול מכולם" שעלו טרם עונת 2015בחרתי בו כגדול הרוכבים בנקודות, אחרי 2015 רוסי הוא גדול מכולם. נקודה.
אמנם, אין אוביקטיביות אמתית כלל, אבל הניתוח שלך אפוף מאהדה שלך לרוסי.

איללכא...ומרוצים צמודים

nimi9
29-04-2016, 10:50
העובדה שהשופט לא שרק לעבירה לא אומרת שלא התרחשה אחת. ולהיפך... ;)

או אם תרצה, אולי הוא פשוט קיבל את העונש באיחור של 10 שנים.

Sent via Tapatalk

חחח
29-04-2016, 17:44
כי אם היית טורח...

ואם בכתבות ה"גדול מכולם" שעלו טרם עונת 2015בחרתי בו כגדול הרוכבים בנקודות, אחרי 2015 רוסי הוא גדול מכולם. נקודה.
אמנם, אין אוביקטיביות אמתית כלל, אבל הניתוח שלך אפוף מאהדה שלך לרוסי.

תראה.

אני מבין שאתה לא מסכים.

למרות שלא מצאתי אף תיאוריה דומה לשלך על זה שלולא ג'יברנאו רוסי היה מסיים מחוץ למסלול. אבל בסדר, זאת הדעה שלך.

עכשיו מכיוון שאני לא מאמין שאתה ההוא שנאמר עליו "חֹקֵר לֵב בֹּחֵן כְּלָיוֹת".

למרות שמהניסוח שלך על מדוע רוסי הוא גדול הרוכבים, זה נשמע שאתה מנסה לרמוז לכך. אני אניח את זה בצד כטעות תחבירית. (או חוסר הבנת הנקרא שלי ,מאהדה לרוסי, כמובן)

אני אאחל לכבודו, חג שמח, איללכא ויעטיק אל עפייה.