מחשב כף יד

צפייה בגרסה מלאה : השוואה בין V-STROM650 לבין GLADIUS

duadi
07-05-2016, 10:14
בקרוב אני מתחיל להוציא רשיון A,
כל הרצון להשתדרג לאופנוע התחיל כשראיתי לפני כחודשיים במוסך שלי ויסטרום כתום חתיך עולם.
למורה הנהיגה שאצלו אני יעשה את הרשיון A, יש את הגלאדיוס כאופנוע למידה,
השאלה שלי היא האם הויסטרום והגלדיוס דומים?
אם למדתי על הגלדיוס, האם יהיה לי דומה להמשיך את הלמידה העצמית על הויסטרום?
הנקודות המרכזיות שלדעתי צריך להשוות בניהן הן משקל, תגובת המצערת, ומרכז הכובד של שני האופנועים..
אשמח אם תתנו נקודות נוספות.

תודה!

כRובי
07-05-2016, 10:46
על פניו, למרות השימוש באותו המנוע, הגאלדיוס יהיה הנכון יותר. קרבה לקרקע עם 2 רגליים בטוחות, תמיד תשרה יותר בטחון ושקט נפשי.

lokimonster
07-05-2016, 11:59
מצטרף לכרובי מעל
הויסטורום כלי בעל מרכז כובד גבוהה אני מניח שגם משקל יותר גבוהה והמון פלסטיקה שעשויה לגבות מחיר יקר במקרה של הכרות עם האספלט.
בכל מקרה תעשה סיבוב על הסטורם ותרגיש ( מנסיון לא תמיד תגיע למסקנות הנכונות) אך תוכל לראות האם הגובהה שלו מתאים לך.
בהצלחה

I may simply be a single drop of rain
But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

duadi
07-05-2016, 12:40
האמת שהגלדיוס נראה ונשמע לא רע למתחיל, אבל יש רק 1 ביד2 והוא מוגבל,
וגם באתר של עופר אבניר יש רק מוגבל..
ז"א שבארץ אין כלים לא מוגבלים?

lokimonster
07-05-2016, 14:45
כמה נסיון יש לך ברכיבה ועל אילו כלים.
אם אתה עולה על כלי ראשון ולא רכבת על אופנועים אחרים אז כן כדאי להתחיל לאט.
אם אתה עם נסיון ברכיבה ( לא יודע להגדיר זמן ונסיון אני מאמין שזה אינדיווידואלי) ועם שליטה עצמית אני מניח שקפיצה לכלי חזק לא צריכה להוות בעייה ( זאת דעתי אבל אני מדור אחר שאחרי 50cc עבר ל750cc ושרד) .
לגבי נושא הגובה כאמור אם אתה נמוך אז קרוס אובר מהווה בעייה ומצריך התאמות.
אגב הגלדיוס נראה מגניב.

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

duadi
07-05-2016, 18:29
הנסיון היחיד שיש לי עם אופנועים זה בשיעורי נהיגה ל A1.. אבל כמו שאמרת אני מאמין שזה באמת אינדיבידואלי.. אבל מה שמדאיג אותי באמת זה עניין הגובה..
נראה לי שגם לעבור לאופנוע וגם גבוה זה יותר מידי מידע שצריך לעכל...
בכל אופן הגלדיוס באמת נראה אופציה מעולה אבל משום מה זה נראה שיש רק מוגבלים בארץ...
תקנו אותי אם אני טועה

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

marzi
07-05-2016, 23:25
הנסיון היחיד שיש לי עם אופנועים זה בשיעורי נהיגה ל A1.. אבל כמו שאמרת אני מאמין שזה באמת אינדיבידואלי.. אבל מה שמדאיג אותי באמת זה עניין הגובה..
נראה לי שגם לעבור לאופנוע וגם גבוה זה יותר מידי מידע שצריך לעכל...
בכל אופן הגלדיוס באמת נראה אופציה מעולה אבל משום מה זה נראה שיש רק מוגבלים בארץ...
תקנו אותי אם אני טועה

הייתי בעלים של שניהם. המעבר עבר חלק.
חווית הרכיבה מבחינת המנוע דומה אבל יש כמה אלמנטים בגלדיוס כמו המימדים שעבור רוכב מתחיל יהיו עדיפים.
אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן להתייעץ בפרטי.

ItayK
08-05-2016, 03:43
הגלדיוס נראה נהדר. קצת נשי, יש אומרים. הוא הרבה יותר קטן ונמוך מהויסטרום וזה נותן לו יתרון גדול בהתניידות בתוך העיר ובכלל בכל הקשור לשליטה על הכלי.
הויסטרום כבד. 200 ק"ג בערך. והוא גבוהה. אני נהנה עליו מאד וממליץ לכולם להצטרף למשפחה.
אבל יותר מהכל, מדובר בשני סגנונות שונים של רכיבה ואופנועים. מה אתה מעדיף? מה אתה יותר אוהב? מה מושך אותך יותר?

duadi
08-05-2016, 12:33
קודם כל ישיבה זקופה בעדיפות ראשונה, לא אוהב את כל הספורט למיניהם..
מה שמשך אותי מאוד בויסטרום זה שאפשר לעשות איתו טיולים גם בסינגלים למיניהם שזה תחום שאני רוצה לאט לאט להכנס אליו..
בכללי הכלי עצמו מדהים בעיני מבחינה ויזואלית.. מה שלפי דעתי גם לא חסר לגלדיוס..
יש לי 2 שאלות שבעיקר נוגעות לגלדיוס כי כנראה זה יהיה הכיוון בגלל הגובה של הויסטרום,
marzi אשמח אם תענה לי על
1. האם לגלדיוס יש יכולות ליסוע בשבילים קטנים סינגלים וכד׳?
2. עלויות טיפולים? ראיתי מרווח של 6000 קמ בין טיפולים שזה סביר.
3. השאלה שהכי מטרידה אותי שלא קיבלתי עליה מענה היא האם יש כלים לא מוגבלים? כל מה שראיתי שזה רק כלי 1 למכירה ביד 2 וגם באתר היבואן שזה רק מוגבל..

שוב אציין שזה כלי ראשון לכן הבחירה השפויה בעיני זה הגלדיוס.. לא נראה לי שבא לי להסתבך עכשיו עם גובה הכלי.. אתרגל ואז אעלה לויסטרום..
וההתלבטות הראשונה הייתה או mt07 או הויסטרום אך האמטי נשלל בגלל עלויות הטיפולים ויוקר החלפים ממטרו, והויסטרום בגלל גובה.

lokimonster
08-05-2016, 12:51
אני כיום מוכר באנדיט 1.2 שהישיבה עליו הייתה זקופה ( רייזרים לכידון) והוא היה די גבוהה, אחד הג'אנרים שהיה לי לבטים הוא הקרוסטוררים דוגמת הוי סטורם.
אני בעל נסיון ארוך ברכיבה והיו לי גם אופנועי שטח וובכל זאת העלייה על הואראדרו אותי קצת הפחידה.
רכשתי קאסטום שהתגלה כלא פרקטי לדרישות שלי וכעת אני שוב ממקד את החיפושים לקרוסטורר.
רכבתי על הקאווסקי וורסיס אלף שהיה יותר ידידותי מהוואראדרו ( נראה לי שהוא צר יותר וקל יותר).

הסיכון של אדם בגובה שלי (1.71) הוא שבעת עמידה נקודת העל חזור כשהאופנוע מקבל הטייה היא מוקדמת והכלי פשוט יפול בשל הקושי לייצבו דבר שיצריך מחשבה ייתרה בעת תימרונים איטיים בין מכוניות בפקק או אפילו יציאה מחנייה.
כשהכלי בתנועה כמובן שהעסקים כרגיל.
קיט הנמכה יעלה כ1500 ש"ח (על סמך שיחה עם מישהו שהנמיך ויסטורם לא בדקתי אם אכן זה כך).

alexsupreme
08-05-2016, 15:51
אני כיום מוכר באנדיט 1.2 שהישיבה עליו הייתה זקופה ( רייזרים לכידון) והוא היה די גבוהה, אחד הג'אנרים שהיה לי לבטים הוא הקרוסטוררים דוגמת הוי סטורם.
אני בעל נסיון ארוך ברכיבה והיו לי גם אופנועי שטח וובכל זאת העלייה על הואראדרו אותי קצת הפחידה.
רכשתי קאסטום שהתגלה כלא פרקטי לדרישות שלי וכעת אני שוב ממקד את החיפושים לקרוסטורר.
רכבתי על הקאווסקי וורסיס אלף שהיה יותר ידידותי מהוואראדרו ( נראה לי שהוא צר יותר וקל יותר).

הסיכון של אדם בגובה שלי (1.71) הוא שבעת עמידה נקודת העל חזור כשהאופנוע מקבל הטייה היא מוקדמת והכלי פשוט יפול בשל הקושי לייצבו דבר שיצריך מחשבה ייתרה בעת תימרונים איטיים בין מכוניות בפקק או אפילו יציאה מחנייה.
כשהכלי בתנועה כמובן שהעסקים כרגיל.
קיט הנמכה יעלה כ1500 ש"ח (על סמך שיחה עם מישהו שהנמיך ויסטורם לא בדקתי אם אכן זה כך).

עניין היציבות בעת הטיה הוא כפול ומכופל כשיש מורכבת שמחליטה לתקן את צורת הישיבה בזמן שעומדים ברמזור. (;

lokimonster
08-05-2016, 17:14
מטבע הדברים אתה צודק
ומכאן אנו לומדים שחשוב לבחור כלי שמתאים או ניתן להתאים למידות הרוכב ( אפשר להתאים גם את הרוכב לכלי אבל זה כרוך בשבירת עצמות ולחכות שהן יתאחוו)

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

duadi
08-05-2016, 20:24
אחרי העבודה עברתי במוסך שלי, היה שם וי סטרום אחד וביקשתי לשבת עליו
גליתי שאני מגיע עם שתי הרגליים בו זמנית לרצפה אך לא עם כף רגל מלאה על הרצפה..
השאלה היא כמה משמעותי זה?
הכלי נוח בטירוף וזה שהגעתי עם שתי הרגליים קצת נתן לי יותר ביטחון...

lokimonster
08-05-2016, 20:31
לטעמי זה משמעותי.
התרחיש הוא עצירה במקום עם שיפוע צידי או עליה על מדרכה שלא צולחת טוב הכלי מקבל הטייה ובעצם רגל אחת באוויר בעוד השנייה על הקרקע ( במקרה של מדרכה בו גלגל קדמי עלה אחורי לא אז 2 הרגליים באוויר).
בקיצור המקום לטעויות מצטמצם.
אפשר לחיות עם זה ( אני מניח)

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

duadi
08-05-2016, 20:38
לטעמי זה משמעותי.
התרחיש הוא עצירה במקום עם שיפוע צידי או עליה על מדרכה שלא צולחת טוב הכלי מקבל הטייה ובעצם רגל אחת באוויר בעוד השנייה על הקרקע ( במקרה של מדרכה בו גלגל קדמי עלה אחורי לא אז 2 הרגליים באוויר).
בקיצור המקום לטעויות מצטמצם.
אפשר לחיות עם זה ( אני מניח)

But I will remain
גš¡ן¸[emoji942][emoji945]

כן, אני מבין על מה אתה מדבר ואני מסכים איתך אבל לא רוצה להסכים איתך כי ממש בא לי על הויסטרום..
מצב מבאס.. לא אוהב להתפשר על דברים שאני רוצה במיוחד כשמדובר בכלי תחבורה..
מצד שני להשתפשף וללמוד על משהו נוח זה הכי חכם, כנראה שזה מה שאעשה בסוף.

אז לשאלה הבאה, מכיוון שאין גלדיוס יד שניה כמעט בכלל, חשבתי על קוואסאקי ורסיס.
אבל שוב, מגיעה הבעיה של השסתומים שהבנתי שלכל הכלים עד 2014 אם אני לא טועה יש.
תקנו אותי אם אני טועה לגבי זה..מקווה שכן
כי אם לא אז זה שוב משאיר אותי רק עם שנתונים גבוהים כמו בגלדיוס ואין לי תקציב לזה..

lokimonster
08-05-2016, 20:54
אני לא יודע לגבי השסתומים.
אני יודע שבהשוואה לווראדרו הוורסיס ( 1000 2012 ווורסיס 650 חדש) הרגישו לי קלים יותר.
אישית הייתי ממליץ לך להשאר בכיוון של סוזוקי.
מהמעט שבחנתי את הקאוואסקי והתקופות שלי עם סוזוקים שונים אני הגעתי למסקנה שהסוזוקי איכותי הרבה יותר מהקאוואסקי.
אני על הוורסיס ( לפחות זה שבדקתי - אני אבדוק עוד) ויתרתי.
אגב ( אני לא מנסה לדחוף לך את האופנוע שלי) מה לגבי כלים דוגמת cb באנדיט mt שהישיבה יחסית זקופה

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

duadi
08-05-2016, 21:10
ה mt ירד בגלל עלויות טיפולים וחלפים ממטרו.. הבנתי שלא זול בכלל..
את הבאנדיט אני לא מכיר בכלל ומבדיקה זריזה ממש עכשיו יש רק כלי אחד 99' ב 18אלף.. קצת מוגזם לטעמי
אופציה שנשקלה הייתה cb500f/x אבל נשללה עקב תקציב, אופנועים חדשים.
התקציב הוא סביב ה 25000 ד"א, שנתונים מ 2009 פחות או יותר, עד 650 סמ"ק, הבאנדיט שלך כפול מזה לא? :)

lokimonster
08-05-2016, 21:16
אכן נפח כפול
ושנתון ישן.
הייתי מרביץ הרצאה שלמה על גדולות הבאנדיט אבל זה יהיה בפעם אחרת.
לך תבדוק טראנסאלף זה כלי ידידותי ונוח.
יש לחבר מאוד נעים לרכיבה ( בדוק)

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

duadi
08-05-2016, 21:24
אגב בנוגע לסוזוקי, אני גם מעדיף להשאר בתחום הזה, או אחת מההונדות, נראים לי יותר אמינים.
נצטרך לחכות שמחירים ירדו או שאעשה נסיעת מבחן על הויסטרום כשאוציא את הרשיון ונגמור את הסאגה הזו..

ItayK
09-05-2016, 21:40
שמע, אם אתה הולך להתפשר על כלי בגלל חששות זה דבר רע לעשות. אתה תלך בתחושה חמוצה כל הזמן. אני מציע בלב חם ללכת על ויסטרום. לא יסתדר? השוק שלהם מאד פעיל ולא תהיה לך בעיה למכור.
או שתנסה את הבאנדיט החתיך של לוקי. רכבתי עליו ועף לי הפוני (תרתי משמע).

adnan
09-05-2016, 21:53
פות"ש אתה לא רחוק מCB של הונדה, אפשר למצוא 2014 קרוב ל30.

היום אני רוכב על CB500X, אופנוע מומלץ מהרבה בחינות, הרבה אופנוע שיחסית חדש, במעט כסף (ביחס למה שיש בשוק), ועוד ממחירו אתה תהנה מכלי בעל אחזקה זולה מאוד, צריכת דלק סביב ה25 לליטר, טיפולים לא יקרים וכל 12.

אם אתה לא מתכוון לרכב הרבה (ביום יום), ונושא האחזקה לא משחק תפקיד חשוב ברכישה הזו, אז לך על וי סטרום, הוא יותר יקר לאחזקה בהרבה, אך הרבה יותר אופנוע, הוא הרבה יותר מהנה, אופנוע אחר עם אופי אחר, ישיבה זקופה יותר, נוח להפליא, יציב ודי חזק, מיגון רוח מצויין, ועוד...

בהצלחה.

duadi
09-05-2016, 22:37
שמע, אם אתה הולך להתפשר על כלי בגלל חששות זה דבר רע לעשות. אתה תלך בתחושה חמוצה כל הזמן. אני מציע בלב חם ללכת על ויסטרום. לא יסתדר? השוק שלהם מאד פעיל ולא תהיה לך בעיה למכור.
או שתנסה את הבאנדיט החתיך של לוקי. רכבתי עליו ועף לי הפוני (תרתי משמע).
מסכים איתך, בגלל זה אני ממש לא אוהב להתפשר.. הבאנדיט לא רלוונטי לי כרגע מכיוון שזה יהיה אופנוע ראשון ואני לא רוצה לקפוץ מעל הפופיק.

פות"ש אתה לא רחוק מCB של הונדה, אפשר למצוא 2014 קרוב ל30.

היום אני רוכב על CB500X, אופנוע מומלץ מהרבה בחינות, הרבה אופנוע שיחסית חדש, במעט כסף (ביחס למה שיש בשוק), ועוד ממחירו אתה תהנה מכלי בעל אחזקה זולה מאוד, צריכת דלק סביב ה25 לליטר, טיפולים לא יקרים וכל 12.

אם אתה לא מתכוון לרכב הרבה (ביום יום), ונושא האחזקה לא משחק תפקיד חשוב ברכישה הזו, אז לך על וי סטרום, הוא יותר יקר לאחזקה בהרבה, אך הרבה יותר אופנוע, הוא הרבה יותר מהנה, אופנוע אחר עם אופי אחר, ישיבה זקופה יותר, נוח להפליא, יציב ודי חזק, מיגון רוח מצויין, ועוד...

בהצלחה.

ה cb500x בהחלט נשמע כלי מעניין ואני לא שולל אותו, הוא יפה ממש ובאמת עניין הטיפולים קוסם.. אבל משהו בויסטרום מושך אותי יותר..
יש לו לוק מגניב ממש בעיני, גדול עם נוכחות אבל לא מידי..
אני מרגיש שזה מה שהלב רוצה

בעניין הטיפולים לויסטרום ול CB , אתם יכולים לשפוך אור?
ItayK אני יודע שאין לך את הכלי הרבה זמן אבל בטוח כבר ביררת עלויות של טיפולים, עלות צמיגים, שרשת+ גלגלש,
ו- adnan מה העלויות אצלך? אשמח לעשות את ההשוואה ביניהם

nadavh55
10-05-2016, 22:27
לגבי cb500x כלי אנמי מאוד..עשיתי נסיעת מבחן והרגשתי שאני נוסע על מכסחת דשא.
כרגע אני על ויסטרום 650 בתור כלי ראשון שלי , לוקח קצת זמן להתרגל לגובה ולמשקל (נפל בקטנה פעמיים....) אבל כלי פצצה, עושה עליו 200 ק"מ ביום וכמעט לא מרגיש.
לנסיעות בעיקר בינעירוניות הוא פחות מתאים בגלל הגודל.
לגבי הגלאדיוס, גם עליו עשיתי נסיעת מבחן ובאמת פצצה, ממש חתול על הכביש..יש לו כוח זמין וגם נוח(עשיתי שעה נסיעת מבחן).

moshmosh
11-05-2016, 09:03
אני גם חושב שהCB אופנוע טוב וחסכוני, אך מה שבטוח הוא משעמם בטירוף, זה כמו לקחת יונדאי אקסנט ולהפוך אותה לאופנוע.

עיצה שלי, אם אתה מתכוון לקנות אופנוע רק בשביל החיסכון ולא מעניין אותך שום דבר אחר, לך על CB, לכל סיבה אחרת, אם זה נוחות, כיף, טיולים, שימושיות, רק ויסטרום.

אני שנים תקוע אם הויסטרום ולא מוכן להחליף לשום כלי אחר בינתיים, כי אני לא מוצא כלי שמתקרב לויסטרום ב"תמורה לכסף" נטו,במה שהאופנוע הזה מספק.

ziki
11-05-2016, 10:09
להגיע עם הרגליים לקרקע זה לא בעיה כל עוד אתה חושב על דברים לפני שאתה מבצע.
אומר אל תנסה להחנות להסתובב לעצור בשיפועי צד. חוץ מזה אין בעיה. ברגע שהאופנוע בתנועה לא מורגש.
הויסטרום אופנוע מעולה (2 חברים שהחזיקו כזה, ושוקלים לחזור אליו חזרה)
ובכסף שיש לך הסוזוקי נשמע עסקה מעולה.והאופנוע מציע עדת מעריצים לדגם.
מעולם לא רכבתי על VSTROM . אבל רכבתי על אופנועים עם גובה מושב 940 ול VSTROM יש גובה מושב 835 ולגלדיוס יש 785
אני די גמד עם 175 CM של מרום.

marzi
11-05-2016, 11:39
מבחינת עלויות, הויסטרום וגלדיוס למיטב זכרוני זהים.
לגבי סינגלים, לא כל כך אפשרי בגלדיוס אך גם הסטרום לא כוכב בשטח.
הוא לא שוקל כמו אופנוע שטח ויש לו פלסטיקה יקרה, מרווח גחון בעייתי ועוד.

לגבי הגובה, אני מטר ושבעים ואני מסתדר בסדר גמור עם הוי סטרום.
לא מצליח להגיע עם שתי רגליים אבל אני מתמרן איתו היטב גם בפקקים של גוש דן.
מנגד, זה לא האופנוע הראשון שלי ויש לי כבר מספר לא מבוטל של שנים בהתניידות על דו גלגלי במרכז.
לטעמי, מתחיל ירגיש יותר בנוח על הגלדיוס והוא אופנוע כיפי ופרקטי.
מאוד נהנתי מהגלדיוס שלי אבל הוא הוחלף בגלל שאני הייתי צריך כלי שנוח יותר לנסיעות בזוג.

לגבי הגלדיוסים המוגבלים. בינינו, אני בספק כמה מהם מוגבלים באמת.

alexsupreme
11-05-2016, 14:24
מבחינת עלויות, הויסטרום וגלדיוס למיטב זכרוני זהים.
לגבי סינגלים, לא כל כך אפשרי בגלדיוס אך גם הסטרום לא כוכב בשטח.
הוא לא שוקל כמו אופנוע שטח ויש לו פלסטיקה יקרה, מרווח גחון בעייתי ועוד.

לגבי הגובה, אני מטר ושבעים ואני מסתדר בסדר גמור עם הוי סטרום.
לא מצליח להגיע עם שתי רגליים אבל אני מתמרן איתו היטב גם בפקקים של גוש דן.
מנגד, זה לא האופנוע הראשון שלי ויש לי כבר מספר לא מבוטל של שנים בהתניידות על דו גלגלי במרכז.
לטעמי, מתחיל ירגיש יותר בנוח על הגלדיוס והוא אופנוע כיפי ופרקטי.
מאוד נהנתי מהגלדיוס שלי אבל הוא הוחלף בגלל שאני הייתי צריך כלי שנוח יותר לנסיעות בזוג.

לגבי הגלדיוסים המוגבלים. בינינו, אני בספק כמה מהם מוגבלים באמת.

איך אתה מתמודד בפקקים בזוג? בלימות פתע וכדומה? ומה בת זוגתך אומרת על הסטרום?
בדיוק התחלתי לפזול לכיוון אופנועים שיותר נוחים לנסיעה בזוג. מה שמרתיע אותי זה התוספת גובה והמשקל שממוקם גבוה למדי.

duadi
11-05-2016, 18:44
אני הרבה יותר פוזל לכיוון הויסטרום מאשר כל כלי אחר..
כלכלית אני יכול אבל השאלה היא כמה יקר?
מישהו יכול להגיד עלויות טיפולים?

תודה לכולם על התגובות!

rider
11-05-2016, 18:47
בהמשך לשאלה של הבחור מעליי,
מהי צריכת הדלק של הויסטרום?
האם למורכבת (או מורכב) נוח?
איך הוא עם התמודדות עם רוח?
האם ניתן לשייט על 120 בכיף?

תודה.

nadavh55
11-05-2016, 19:15
צריכת דלק באזור 1 ל 18
למורכב מאוד נוח וגם לרוכב...מנסיון..
מבחינת רוח אני רוכב על 160 ממוצע ולא נלחם בשום דבר..גם ב 170 וקצת צפונה..
רוכב vstrom 650 שנת 2015

rider
11-05-2016, 19:24
160 קמ"ש וצריכה של 1:18 נשמע מצויין.
תודה על התשובות.

lokimonster
11-05-2016, 19:40
נשמע מעולה

But I will remain
⚡️[emoji942][emoji945]

ofir
11-05-2016, 19:46
לא רוצה לבעס את הרצף פה אבל...

אני לא הייתי קונה אופנוע שבו אני לא יכול לעמוד עם רגל יציבה על הקרקע,
ומאותה סיבה גם לא ממליץ על אחד כזה.

היום אני רוכב על אופנוע שבו אני עם רגל אחד יציבה על הקרקע, או 2 רגליים בקושי.
זה כבר יכול להכניס אותך למצבים לא נעימים.

כשאתה רוכב על אופנוע יש מספיק סכנות/דאגות,
לא הייתי מוסיף כאלה ללא צורך.

marzi
11-05-2016, 20:52
מתמודד עם הפקקים לאט ובזהירות כשאני מרכיב. גם כשהרכבתי על קטנועים.
באופן כללי, אני חושב שבזוג תמיד כדאי לנקוט משנה זהירות.
צריך להבין ולהיות מודע לאיטיות בבלימה ולתאוצה השונה ולהתכונן ולרכוב בהתאם.
זוגתי אומרת שזה אופנוע מאוד נוח. לקח לה טיפה זמן להתרגל לתנוחת הישיבה בגלל הפישוק הרחב יחסית.
המושב מאוד מאוד נוח וגם בטיולים בזוג האופנוע מהווה אופציה מעולה לדעתנו.

adnan
12-05-2016, 06:02
אין לי הרבה מידע לגבי עלויות הCB כרגע, כי הוא מהעבודה ולא פרטי, אני חושב שצריכת הדלק כרגע היא כ 25 ק"מ לליטר, לא בטוח בזה, אך נראה לי שראיתי כאשא יצא מטיפול 12 שעלות ו היתה 600 שקלים.

היו לי 2 ויסטרום , אני עשיתי טיפול קטן לבד, וטיפול גדול במוסך, הטיפולים בוי סטרום יקרים, והם רק כל 6K ק"מ ולא 12 כמו בהונדה, אך לפי מה שהבנתי בדגמים החדשים משנת 2015 ניתן לטפל כל 12 אך זה חורג מהתקציב שלך.

בדגם 2012 צריכת הדלק היתה 1/23
בדגם 2005 צריכת הדלק היתה 1/21
הרכיבות שלי היו במהירות סביב ה130.
אז ב6 ו18 מדובר בטיפולים קטנים שמומלץ לעשות לבד, זה כולל רק בדיקות והחלפת שמן, כך שזה יעלה לך בסביבות ה200 שקלים, טיפול 12 הוא טיפול גדול אך אפשק לבצע לבד, זה כולל החלפת שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן אוויר, ופלגים, לא יודע מה בדיוק עלותו אם מבצעים לבד, אני הייתי עושה במוסך ועלותו היא כ1000 שקלים, הטיפול הענק והמפחד כל 24 עולה כ2500 שקלים וזה כולל כיוון שסתומים שמן בולמי זעזועים וכו.., בטיפול ענק מומלץ לבדוק עם המוסך אם בכלל יש צורך בכיוון שסתומים היקר, כי הוי סטרום האחרון שהיה לי היה עם 150000 ק"מ, טופל רק בעופר אבניר לפני, כאשר הגיע הזמן לטיפול ה24 זה היה ב144K, לא עשו לי כיוון שסתומים כי לא היה צורך בכל, למרות שטיפול כיוון השסתומים הקודם והיחידי שבוצע לפי זה היה ב96K בעופר אבניר.

נ.ב נושא הגודל שלא מרתיע המון רוכבים ולא בצדק, האופנע אמנם גדול, אך מדובר בכלי שקל לתמרן איתו ויציב מאוד.

בהצלחה.

nadavh55
12-05-2016, 07:59
Adnan אתה לא עובד במקרה באזור? אני שואל כי כל יום אני רואה שם 2 cb חונים אחד ליד השני...נראה כאילו של עבודה..ואין יותר מדי מקומות שנותנים כלים כאלו חחח...גם ה vstrom שלי מהעבודה ..

ItayK
15-05-2016, 04:28
ויסטרום מהעבודה? חלום!

לגבי הגובה, גיליתי שגם אני לא מניח שתי רגליים יציבות על הקרקע בעמידה. זה שטויות, אם לא שמתי לב לזה עד עכשיו. קנה ויסטרום.

Don yosef
16-05-2016, 16:26
בתור בעלים של גלדיוס מזה שנתיים אני יכול להגיד לך שהאופנוע הזה יודע לעשות את כל מה שאתה מבקש ויותר (כנראה הרבה יותר).
יש מעט מאוד דברים שיש לויסטרום בהם יתרון על הגלדיוס ונסיעה בשבילים זה לא אחד מהם, לשניהם אותה יכולת רכיבה בשבילים בתנאי שמדובר באותם צמיגים.
אם כבר, עדיף להיות בשבילים עם גלדיוס כי הוא הרבה יותר נמוך ויהיה לך יותר קל ומהר לשלוח רגל ליצוב כשתאבד אחיזה על כוכר.
אולי אני סתם מגזים ואולי הויסטרום באמת קצת יותר נוח ומותאם לשבילים אבל שוב, הויסטרום הוא לא באמת דוש אז הוא לא מעניק יתרון משמעותי בתחום הזה.

הגלדיוס יודע לתת מענה למגוון רחב מאוד של צרכים, לדוגמא הוא אחלה מכונה להרכבה ולטיולי שאנטי עם האישה (או האיש, לבחירתך כמובן) ומבטיח לך שלא יחסר לך כח בשום מקום אלא אם כן אתה סתם גרידי, ומצד שני הוא יודע להיות בהמה ולספק אחלה רכיבה ספורטיבית בפיתולים (כן כן, זה שהוא לא מגיע ל 300 קמ"ש לא אומר שהוא לא נוסע מהר, מהר זה יחסי לעיקול שאתה נמצא בו).
אני מאוהב בצליל שלו ונהנה מהתנוחה בכל מצבי הרוח שלי - מצב הרוח להרכבה, מצב הרוח לשנטי ורוגע, מצב הרוח לספורט ומצב הרוח להתכרע על האמאמא של הגלדיוס.
הוא באמת כל יכול.
רכבתי איתו ביומיום במשך כשנה וחצי ללימודים, לעבודה, לסידורים, לטיולים, לאימונים. רכבתי בכל התנאים האפשריים פה בארץ, החל מחום יולי אוגוסט בדרך לאילת ועד לשלג וברד בהרי הגולן, מרכיבות בכבישים ישרים ופתוחים עד כבישים מפותלים וצרים ופקקים בתוך הערים, לא היה מצב שהוא לא היה נוח או קשה או בעייתי.

בהיבט הכלכלי הוא מאוד אמין ובשנתיים וה-45 אלף ק"מ שלנו יחד לא היו איתו שום בעיות שהם מעבר לבלאי טבעי. תבין, כרגע הוא עומד על 110000 ק"מ ועדיין מתנהג כאילו אתמול יצא מהמפעל.
מבחינת טיפולים, אם תתעקש לטפל בחברה זה יעלה לך הון, אני לא אציג לך מספרים אבל בהתחלה כשכן התעקשתי לטפל בעופר אבניר זה כמעט שבר אותי אבל זה גם שכנע אותי ללמוד ולהתעמק בנושא והיום אני מבצע כמעט את כל הטיפולים לבד, וזה באמת גרושים ביחס לטיפול בחברה וגם הרבה יותר כיף ולמען האמת הרבה יותר בטוח בעיני.

צריכת הדלק נעה בין 26-14 ק"מ לליטר תלוי ביד ימין שלך. כנל לגבי הצמיגים. שרשרת וגג"ש תלויים ברמת התחזוקה שלך, תשמן, תנקה והרבה הם יחזיקו מעמד.

בקיצור, בעיני הגלדיוס הוא כלי מושלם ואני מאמין שאם תקנה אותו אתה תחזיק אותו הרבה שנים או כנראה עד שהעיניים שלך יפזלו לכלי אחר כי ככה זה הטבע של הרוכב, תמיד רוצה יותר, מעטות הפעמים שהוא באמת צריך יותר.

אם יש לך שאלות יותר ספציפיות על הגלדיוס אשמח לענות. בהצלחה

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/t31.0-8/12973507_10154049003272310_8144440719205990848_o.j pg

alexsupreme
16-05-2016, 17:12
בהיבט הכלכלי הוא מאוד אמין ובשנתיים וה-45 אלף ק"מ שלנו יחד לא היו איתו שום בעיות שהם מעבר לבלאי טבעי. תבין, כרגע הוא עומד על 110000 ק"מ ועדיין מתנהג כאילו אתמול יצא מהמפעל.
מבחינת טיפולים, אם תתעקש לטפל בחברה זה יעלה לך הון, אני לא אציג לך מספרים אבל בהתחלה כשכן התעקשתי לטפל בעופר אבניר זה כמעט שבר אותי אבל זה גם שכנע אותי ללמוד ולהתעמק בנושא והיום אני מבצע כמעט את כל הטיפולים לבד, וזה באמת גרושים ביחס לטיפול בחברה וגם הרבה יותר כיף ולמען האמת הרבה יותר בטוח בעיני.

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtf1/t31.0-8/12973507_10154049003272310_8144440719205990848_o.j pg

יש לי טיפול קטן לעשות בקרוב, בהחלט אשמח לשמוע מספרים. :)
הטיפול הגדול יצא לי סביב ה-2500 אבל זה בעיקר בגלל שלא היה צריך לכוון שסתומים.
למיטב ידיעתי רוב הבדיקות מסתיימות ב״הכל טוב״ אבל מומלץ להכין עוד כמה אלפים ליתר בטחון.

ממה שראיתי זה אמור לצאת סביב ה-700 ללא הוצאות בלאי (רפידות, צמיגים, גלגלש בלת״מים וכו). אשמח לדעת כמה באמת יוצא בפועל.

duadi
16-05-2016, 17:37
וואו תודה על הסקירה, עזרת לי מאוד לגבש דעה על הכלי כי כל מה שאני שומע זהרק שבחים על הויסטרום בלי באמת לדעת מה עם הגלדיוס.
איך המושב בנסיעות ארוכות? על הויסטרום שמעתי, איך הגלדיוס?
לפי מה שהצלחתי להבין מתמונות הוא קצת יותר צר משל הויסטרום

Don yosef
16-05-2016, 18:14
יש לי טיפול קטן לעשות בקרוב, בהחלט אשמח לשמוע מספרים. :)
הטיפול הגדול יצא לי סביב ה-2500 אבל זה בעיקר בגלל שלא היה צריך לכוון שסתומים.
למיטב ידיעתי רוב הבדיקות מסתיימות ב״הכל טוב״ אבל מומלץ להכין עוד כמה אלפים ליתר בטחון.

ממה שראיתי זה אמור לצאת סביב ה-700 ללא הוצאות בלאי (רפידות, צמיגים, גלגלש בלת״מים וכו). אשמח לדעת כמה באמת יוצא בפועל.
אני אנבור בבוידם ואחפש לך את המחירים ששילמתי אז לעופר אבניר. רק סבלנות עד שאמצא אותם :)

Don yosef
16-05-2016, 18:18
וואו תודה על הסקירה, עזרת לי מאוד לגבש דעה על הכלי כי כל מה שאני שומע זהרק שבחים על הויסטרום בלי באמת לדעת מה עם הגלדיוס.
איך המושב בנסיעות ארוכות? על הויסטרום שמעתי, איך הגלדיוס?
לפי מה שהצלחתי להבין מתמונות הוא קצת יותר צר משל הויסטרום
אכן הוא יותר צר ואני מניח שהוא גם פחות נוח. למען האמת זה ידוע שהמושב של הגלדיוס הוא לא מהנוחים שיש אבל אני מעולם לא הרגשתי שהוא ממש מציק. כן אחרי 4 שעות רכיבה הישבן רוצה מנוחה אבל זה קורה לי גם מישיבה כזאת בבית על ספות של אמריקן קונפורט.
זה עניין אינדיבידואלי, כל ישבן והסיבולת שלו.

בכל מקרה, יש מושבי אפטרמרקט שכנראה יותר נוחים וואם זה יקר לך תמיד אפשר לקחת את המושב המקורי לרפד ולשפר אותו בגרושים.

AUTOE
04-06-2016, 14:54
ZERO DSR. http://www.facebook.com/ZeroMotorsIsrael

kobi
07-06-2016, 00:57
מניסיון.....מדובר על אותו האופנוע, ה V גדול יותר, מותאם יותר לטייל בלי מאמץ בכל העולם, בזוג עם ציוד מלא כולל ארגזים, הגלדיוס פשוט נמוך וקטן יותר ואין לא משקף, תאמין לי שבמהירות 130 שיש רוח נגדית של 30-40 קמ"ש זה סיוט..........שאתה רוכש ויסטורם - יש חלקים בשפע, והוא מאוד שכיר בשוק, קל לקנות קל למכור. וכדי להרגיע אותך עם הגובה...יש קיט הנמכה לויסטורם יוריד לך את הגובה ב 2.5 ס"מ או יותר לפי מה שתזמין, הויסטורם פחות מזמין להשתולל כמו הגלדיוס ויש לך את המועדון שיוצאים כל חודש לטיול גדול וזאת חוויה יפה מאוד.

duadi
07-06-2016, 01:06
מניסיון.....מדובר על אותו האופנוע, ה V גדול יותר, מותאם יותר לטייל בלי מאמץ בכל העולם, בזוג עם ציוד מלא כולל ארגזים, הגלדיוס פשוט נמוך וקטן יותר ואין לא משקף, תאמין לי שבמהירות 130 שיש רוח נגדית של 30-40 קמ"ש זה סיוט..........שאתה רוכש ויסטורם - יש חלקים בשפע, והוא מאוד שכיר בשוק, קל לקנות קל למכור. וכדי להרגיע אותך עם הגובה...יש קיט הנמכה לויסטורם יוריד לך את הגובה ב 2.5 ס"מ או יותר לפי מה שתזמין, הויסטורם פחות מזמין להשתולל כמו הגלדיוס ויש לך את המועדון שיוצאים כל חודש לטיול גדול וזאת חוויה יפה מאוד.
תודה רבה על התגובה חבר.. אני דיי ננעלתי על הויסטרום.
מחר אני מתחיל שיעור ראשון בדרך ל A וזה יהיה על הגלדיוס. כשאקבל את הרשיון אעשה נסיעת מבחן על הויסטרום
רק כדי לבחון גובה והכל.. אבל בגדול הויסטרום זה היעד :)