אחד מכל חמישה כלי רכב שנגנבים בישראל הוא דו-גלגלי; מדובר במכת מדינה, והרשויות עומדות חסרות אונים מול התופעה.
http://fullgaz.co.il/%D7%93%D7%A2%D7...9%D7%95%D7%AA/
הצג להדפסה
אחד מכל חמישה כלי רכב שנגנבים בישראל הוא דו-גלגלי; מדובר במכת מדינה, והרשויות עומדות חסרות אונים מול התופעה.
http://fullgaz.co.il/%D7%93%D7%A2%D7...9%D7%95%D7%AA/
https://www.theguardian.com/uk-news/...-violent-moped
ממליץ לכם בחום לראות את הווידאו בכתבה.
לחבר אתמול נגנבו אופניים.
הוא הגיע לתחנת משטרה עם צילום ווידאו של הגניבה שבו רואים בפירוט את הגנב עם הפנים והכל ובוא נגיד שלא יצא מזה כלום.
כל עוד זו הגישה, זה באמת מפתיע?
סוג של "לא יהיה כלום כי אין כלום.."
לך תנסה לשנות את המשטרה..
לדעתי הבעייה היא חוסר ענישה ראויה.
אם שוטר עוצר גנב ותוך כמה שעות הוא משתחרר.
וכאשר העונשים מגוחכים עד לא קיימים.
וכמובן שלעבריינים יש יותר זכויות מאנשי החוק.
איזו סיבה יש למשטרה להתעסק בשטויות כגון רכוש?
LokiMonsteR
המשכורות של השוטרים לא קשורות לביצועים. לכן כל השרות הציבורי נראה כמו שהוא נראה
לאכול פלאפל יותר טעים מאשר לעבוד ממש ולמצוא גנבים.
שוטר בארץ שינגח כך גנב אופנועים, ישב בכלא, בזמן שהגנב יצחק עליו מבחוץ (כנראה תוך שהוא נוהג באוטו חדש שקנה מכספי הפיצויים שקיבל).
תגידו עצוב, ואתם צודקים,
אבל מצד שני,
חפשו קצת אחורה את השרשור על השוטר שזרק קרש על רוכב, ותראו מה היו הדיעות כאן בפורום.
שורה תחתונה,
אף פעם האזרח לא יהיה מרוצה מתפקוד הרשויות (ואני לא נכנס בכלל לשאלה אם הרשויות מתפקדות טוב או לא, אני רק מציין הלך רוח).
בשבילך אנחנו 100.....היתי מוריד את ה1
אני לא צריך לחפש
הנה מצאתי. באותו אירוע נהרגה שוטרת -
http://www.bikers.co.il/arts/art86.asp
*אזהרה אחת יותר מידי בגין שימוש בשפה לא נאותה - לא תבוא אזהרה נוספת!*
* החברNAOR2207 יצא לחופשה לשלושה ימים - שימו לב*לך תעשה מילואים בצאלים. חבר.
באירוע ההוא חוץ מזה שהרוכב נסע מהר הוא לא עשה אף עבירה.
זה לא היה אופנוע גנוב.
ואם זה כן היה אופנוע גנוב לא תמצא מישהו אחד שלא יצדיק את זריקת הקרש
בית המשפט לא יצדיק.
בדיוק כמו שהוא לא יצדיק ניגוח של אופנוע עם רכב.
לגבי נאור,
לא בדיוק הבנתי מה אתה רוצה.
אני מזהיר את כל הנוגעים בדבר...והכותבים בנושא...
שמרו על שפה נאותה, אל תכפישו חברים, אל תקללו ואל תרדו לפסים אישיים.
בנוסף, אני מבין את התסכול שיש לכולנו מתפקודה של המשטרה כמעט בכל הנושאים,
כן...גם לי אישית. עדיין...זה פורום ציבורי, מותר לכתוב דעה על המשטרה
אבל לא לרדת לפסים אישיים שקשורים בשוטר ספציפי, משכורות או שאר קונספירציות.
שבת שלום לכולם.
גם לגנב לא מגיע למות! כן מגיע לו עונש ארוך ומרתיע. אבל לא מוות. אנחנו לא באירן וטוב שכך.
איזה טירוף על איזה שטיות אפשר למות בימנו.
אני מקווה שמיצו את הדין עם זורק הדיקט אשר רצח במו ידיו 2 אנשים. שוטרת ורוכב. לא הייתי מודע כלל למקרה זה. הזוי!
כל כך מיותר.
בעולם שלי ברזלים לא שווים חיי אדם.
כמעט כל מרדף אחרי דו גלגלי נגמר באסון!
במקרה של עביירנות\בריונות בכביש? האם לרדוף אחרי האופנוע ולהלחיץ אותו לגרום לו לבצע "שטיות" שיביאו למותו? לא משנה מה הסיבה שהדו גלגלי בורח. האם מגיע לו גזר דין מוות או פציעה קשה ?
לא בטוח כלל
יש כאן מישהו שיודע מה ההנחיה של המשטרה ?
לרדוף עד המוות?
אז ככה,
גנבי אופניים (רובם סוחרי סמים/מסוממים) נתפסים על בסיס יומיומי, נלקחים למעצר ומשם לשופט שבמקרה הטוב נותן מעצר בית של 15 יום. כאשר אותו בחור נתפס על אותה גניבה + הפרת צו בית משפט למעצר בית הוא מקבל עוד 15 יום מעצר בית. אז איפה הבעיה?
למה שהשוטר הבודד יתרוצץ שוב ושוב יכניס מישהו מאחורי סורג ובריח כדי שהשופט הקטן יסגור את זה כאילו כלום לא קרה.
לגבי אופניים, זו תעשייה משגשגת כי יש ישראלים (בעיקר) המגיעים לקנות אופניים בזול ותומכים בה.
לגבי אופנועים השיטה דומה רק שרובם נמכרים לערבים עד שהמנוע נשבר ו/או הכלי עובר תאונת דרכים קשה. גם באופנועים מערכת הענישה לא ממש סופרת את השוטר שעוצר.
אז כן כשנגנב אופנוע ויש התרעה חמה יהיו כמה שוטרים שיעדיפו משמרת מעניינת ויצאו למרדף ומחסומים אבל זה נטו נובע משתי סיבות: 1. ירצו להתקדם הלאה וזה ירשם להם בתיק האישי. 2. משמרת עם "אקשן".
לסיכום: אם אין גיבוי מבתי המשפט השוטר הקטן לא יתאמץ כי זה מייאש.
לעומת זאת בבתי המשפט טוענים שהמדינה מגבילה אותם, הן בחוקים והן במקומות הכליאה.
אז....תגידו לי אתם מה אתם חושבים.
Sent from my MI 5X using Tapatalk
מסוממים הגיוני.
מה יש לרוב סוחרי הסמים לעשות עם אופניים גנובות? לא חסר להם כסף
או קיי.
קודם כל כמו שאומרים . Did my time . קיבלתי באן. אז עכשיו אין לכם זכות לבוא בטענות לגבי ההתבטאות ההיא.
שנית, המונח "אידיוט שימושי" אינו קללה(!) ואינו עילה לבאן. אז לטובת הממהר ללחוץ על הכפתור (ואחרים) הנה פירוש המונח
על "דביל" ניתן להתווכח.
כשזה נאמר - אין לי שום דבר אישי נגד הגולש אייל. מהסיבה שלא יכול להיות דבר כזה היות ואני לא מכיר אותו אישית.
(מה גם שהוא משתתף פעיל בפורום ואף תורם לעיתים לדיונים)
הדברים אשר נאמרו על ידי נאמרו ביחס ישיר למה שהוא כתב.(מצוטט למטה) והם נאמרו די בפיזור נפש. אז אתנסח מחדש.
(למען האמת היו לי אי אילו שעות לזה לפני הבאן, אך טרם הספיקותי כמו שאומרים)
מה שאייל בעצם אומר הוא
שאם לא היינו מוקיעים את השוטר ההוא - השוטרים של ימינו לא היו מסורסים, ומבצעים את עבודתם (ובין הייתר לשמור לנו על הרכוש).
אנחנו אשמים בכך שסירסנו את המשטרה אז. וקיבלנו את המשטרה של היום.
ומכאן המינוח "אידיוט שימושי"
"מילואים בצאלים" למי שלא מעודכן - מתייחס לגניבות הציוד המשתוללת בצאלים ע"י "מקומיים"
"איך זה קשור למשטרה?" אתם שואלים? את זה אני משאיר לכם לנחש לבד.
בנוסף אני מעוניין להזכיר כאן את "היטל השמירה" המהולל -
תוספת תשלום בארנונה לטובת קופים (וקופות) במדים שעושים כלום מלבד להסתובב עם הניידות בתוך פארקים ולהציק לשומרי חוק כמוני, לעיתים בזילזול והתנשאות.
(ולא שיש להם מה להתנשא)
תודה על ההזדמנות להתבטא.
בברכת רכיבות טובות חברים.
ביפ ביפ
אני רק לא ציינתי בשום שלב מה דעתי על אותו שוטר שסרח.
אני הפניתי לדיון שהיה כאן בעקבות המקרה (היו כמה) ומה היו הדיעות של אנשים על הפעלת כוח לא פרופורציונלי. (ולא לכתבה המוכרת שהבאת).
הייתי טורח להסביר את זה, אבל לא היה נראה שאתה במצב רוח להקשיב.
לגבי צאלים, ומילואים בכלל,
לא חסר ברוך השם. ורק על התעלולים שאני עושה כל פעם כדי להכניס את הרכב/אופנוע לתוך הבסיס, ולפעמים לתוך האוהל, אפשר להכניס אותי לקלבוש.
אז ברוך השב.
בארצנו הקטנטונת עם כל המופרעים שבה ויותר חמור כל מני מפגעים בהחלט יש מקום למשטרה חזקה.
אדם שלא נשמע להוראת שוטר לעצור צריך לדעת שיש לו הרבה מה להפסיד והוא יכול למצוא את עצמו על הרצפה במקרה של נסיון בריחה.
כך גם בנוגע להתנגדות למעצר שלא פעם עולים סירטונים על קוף תורן שמתנגד למעצר וכל גן החיות (השכונה) מגיעה "לשוחח" עם השוטר ולצעוק שהוא מכאיב לו.
אני בעד שוקר חשמלי אלות וניגוחים בייחוד כיום בעידן שהכל מתועד וקצת יותר קשה לטעון אני לא אשם.
מקווה שאתה ציני.. במדינה שלנו אתה מראש אשם עד שמוחכת חפותך, אזרח שומר חוק או לא, מספיק שתהיה בזמן ובמקום הלא נכונים ושוטר כלשהו יחליט שאתה מתאים לתיאור או שלדעתו ביצעת עבירה ובום קיבלת טייזר בתחת, או דיקט לראש.
מילא אם היו עושים מיונים ברמה, אבל כשכל כפרה נהיה שוטר הם בהחלט צריכים להיות תחת פיקוח הציבור.
Sent from my S60 using Tapatalk
אם הוא ציני, אני לא.
קודם כל, גם בחו"ל שוטר יכול לעצור אותך כי אתה לא "בא לו טוב" או נראה לו חשוד/מחשיד.. גם בארה"ב שהסלוגן to protect & to serve תלוי בפונט מודגש בגדול בכל תחנת משטרה, השוטרים יכולים לעצור לעקב ולזרוק למעצר שווא אזרח סרק (או מעצר סרק אזרח שווא?... לא זוכר, מזמן לא ראיתי גבעת חלפון אז..)
שנית, מיונים ברמה או לא, לך תהיה שוטר ותראה כמה החיים שלהם לא בדיוק מוזלי (יש לי כמה וכמה חברים/מכרים שם, והם לא בדיוק ה"כפרה" הקלאסיים).
וכן, צריך גוף אוכף חזק שמגובה במערכת משפט מענישה, לא רופסת כמו שיש היום.
בטוח שלא כולם כפרה קלאסיים ובתוך כל ערמת חרא אפשר למצוא כמה גרעיני עגבניות נוצצים. לא בדקתי סטטיסטיקות אבל כשמשטרת ישראל מפרסמת דרישות קבלה שכוללות 12 שנות לימוד, אתה מבין שהרמה לא גבוהה במיוחד, תוסיף לזה פרקליטות שמחפשת סגירת תיקים בכל מחיר ויש לך שילוב מושלם למערכת "צדק" שמתאימה יותר למשטר של סדאם חוסיין.
אלה האיכותיים שמקריבים המון כדי לשרת ולהגן על הציבור באמת? מצדיע להם והלוואי והיום לנו עוד כאלה.
Sent from my S60 using Tapatalk
שיהיה, ואפשר לראות את זה הפוך - בכל סלסלת/ארגז פירות/ירקות יש כמה רקובים. גם בצבא וגם בכל גוף גדול אחר.
להגיד שכוווול המשטרה חרא, זה ממש לא בכיוון. וסליחה, אבל אני אף פעם לא "נפלתי"/"נפל עלי" שוטר כפרה עבד-כי-ימלוך שהשפיל אותי ועשה דווקא. אולי בגלל צבע עור/עיניים?
ומבחינתי לקבל אלה בראש מכח שיטור שהוזעק משכן עירני בגלל שהסתובבתי אפילו בחצר שלי בחושך, זה מבחינתי - נזק משני מזערי... אני מעדיף את זה מאשר את המצב כיום שכל גנב/שודד עושה מה שבא לו ואם תופסים אותו על חס לא מכים בו ועושים אותו שניצל, והוא משתחרר אחרי יומיים..
וכמו שאומר אחד השכנים שלי הטריפולתאי מנתניה שהיום הוא בכיר בחברת חשמל - "שהלכתי סתם ברחוב פעם אחת בערב בנתניה כשהייתי בן 18, עצרו על ידי מדורניקים ואחרי שאלה~שתיים הכניסו לי מכות, וואלה אולי היה מגיע לי, וחבל שאין אותם היום!!!"
ממש לא ציני.
עיכבו לא פעם ואפילו קיבלתי דו"ח שווא על פלאפון.
מעולם לא הרמתי קול על השוטר ותמיד הגבתי בנימוס וכמובן שמעולם לא ניסיתי לברוח גם כשידעתי שאני הולך להפרד מהרשיון לתקופה לא מוגדרת.
ברגע שאתה מדבר בנימוס ולא מחפש צרות אף שוטר לא יזרוק עליך דיקט יאזוק אותך או כל שטות אחרת.
במקרה שאיתרע מזלך ואתה עונה לפרופיל של אדם שנדרש לחקירה או כל דבר אחר אז רצוי ללכת ללא התנגדות ואני בטוח שאף אחד לא יכה אותך כל עוד תדבר בנימוס.
הציניות היחידה פה השימוש במטאפורה של בעלי חיים המהווה עלבון לחיות.