נכתב במקור על ידי
Shasha127
תשמע, זה הולך להיות קצת מסובך אבל בתור אחד שעובד הרבה עם קניות ברשת הנה ההסבר שלי למה המצב שלך הוא לא נדיר, ויש לי אפילו את אותו מצב כרגע עם חבילה בעלת מספר מעקב כולל בארץ.
אז ככה - קודם כל כלל שכולם צריכים לדעת - מרגע שהחבילה הגיעה אל המכס (כלומר נרשמה שהתקבלה) הם חייבים לשחרר אותה בתקופת זמן שלא עולה על חודש ימים, זה הכלל שנאמר לי על-ידם.
על פניו, אתה אומר טוב לא אקבל אותה מהר אבל אני יודע שמקסימום אחרי 30 יום אני כן אקבל אותה. אז זהו, שלא, והנה הסיבה:
כמו שכתבתי הם מוכרחים לשחרר אותה אחרי חודש מקסימום, ומאחר והם אנשים שלא אוהבים לעבוד, ועל אחת כמה וכמה עכשיו בעומס חבילות של תחילת שנה, הם מצאו שיטה חדשה איך למשוך זמן ארוך עם החבילות (ואני אומר את זה בוודאות גמורה) - הם פשוט לא רושמים את החבילה כשהיא מגיעה אליהם, אלא אחרי שבועיים/ חודש במקרה הטוב, ומאז הם מחוייבים לשחרר אותה לאחר חודש מקסימום. ככה הם מרוויחים זמן טיפול של במקום 30 ימים - חודשיים ולפעמים גם שלושה, על חשבון הזמן של כולנו.
לראיה - חבילה שהזמנתי לפני 3 חודשים מארה"ב הגיעה לארץ אחרי שבועיים מרגע המשלוח, ויש מספר מעקב שמורה זאת בפירוש באתר של USPS, החבילה בפירוש בארץ. התאריך שהחבילה נכנסה לארץ, לפי מספר המעקב, היה ב1 לאותו חודש. ב12 (!!!!) לחודש היא נרשמה כהתקבלה במכס ובאתר דואר ישראל, ועל ידי כך הם משכו לעצמם כמעט שבועיים. אז אמרתי בסדר, משכו, נקווה שנקבל אותה הפעם בפחות מחודש. שים לב - ב2 בלילה של ה31 לאותו חודש (!!!!!!), כשעתיים אחרי תום 30 הימים שהם יכולים לעכב חבילה בהם, קיבלתי עדכון שהחבילה שוחררה ונמצאת בדרך ליעדה. הם משכו, וסחטו כל דקה ושניה שהחוק מאפשר להם כדי לא לטפל בחבילה שלי. מאז כבר קיבלתי את החבילה אחרי חודשיים שלמים של משלוח + עיכוב על ידם.
מקרה שני ונוכחי לרגע זה - לפני 3 וחצי חודשים רכשתי משהו מארה"ב ועמדתי בקשר עם המוכר שהיה מהיר וסיפק מספר מעקב. החבילה תוך שבוע וחצי הגיע לנקודת מעבר שלה בנמל תעופה בטורקיה, כתחנה אחרונה לפני ההגעה לארץ.
ב6.12 (לפני חודשיים כמעט) היא שוחררה משם ומאז - נעלמו עקבותיה. הטראקינג רק מראה שהיא יצאה מטורקיה בתאריך 6.12 ולאף אחד אין מושג איפה היא - כולל לחברת השילוח (USPS). אני כאחד שמכיר את המכס, ידעתי בדיוק איפה היא ומה קורה איתה - בדיוק מה שקרה עם החבילה הקודמת.
יום ראשון השבוע קיבלתי הודעה שהחבילה הגיעה ונמצאת בבדיקה במכס - אחרי חודש וחצי שלאף אחד אין מושג איפה היא, ואין לי ספק שהיא לא תשוחרר שניה לפני תום 30 הימים.
אני יותר מבטוח שהחבילה שכבה במכס לכל הפחות חודש, לפני שהם הצהירו שהיא בידם, וזאת כדי למשוך לעצמם עוד חודש שלם של טיפול על חשבון הזמן שלי.
בנתים לאורך התקופה הזו המוכר כבר החזיר את הכסף, וכמובן שיקבל אותו חזרה ברגע שהחבילה תגיע לידיים שלי.
הפוסט הזה מיועד לך ולתשומת לב כל המזמינים חבילות בסכומים של מעל 400-500 ש"ח - תתאזרו בסבלנות, במכס מצאו וימצאו כל הזמן דרכים חדשות לנסות לייאש את הצרכן הישראלי כדי שלא יוציא כסף מהארץ לחו"ל, ולגרום למוכרים מחו"ל להפסיק לשלוח לארץ כי הם נפגעים ישירות מהעיכובים האלו - לקוחות מאוכזבים, זיכויים ומוצרים שהם מפסידים.