חבר, הכל היצע וביקוש, יש כלים שנמכרים ברגע ויש כאלה שלוקח הרבה זמן למכור.
יכול להיות שהמחיר שאתה מבקש הוא גבוה מידי למחיר השוק של הכלי הספציפי שלך, אם התקשרו 20 איש ולא נסגר עם אף אחד אז אולי המחיר במידה והכלי תקין.
תקשיבו, אני כרגע עם האופנוע החמישי או שישי שלי. אני עם רישיון כשנתיים. הנוכחי שאני מוכר עכשיו, פיאגו בוורלי 500, פשוט כמשמעו - פשוט לא נמכר. יש מתעניינים, מתקשרים ושואלים שאלות, אבל שום דבר מעבר לזה. באו לראות אותו רק 2 אנשים מתוך קרוב ל 20 אנשים שהתקשרו! באמת שאני מתחיל להתייאש מהמכירה שלו... אני מפרסם אותו קרוב לחודשיים שלמות מאז שקניתי אותו. מה שרציתי לשאול זה אם באמת זה כזה ארוך, תחום מכירת אופנוע\רכב בכללי? האם יש אנשים שמפרסמים חודשים על גבי חודשים, או אפילו שנה שלמה עד שהם מוכרים את שלהם? למה זה לא נמכר, את זה אני יכול להבין - כי אין לו ביקוש, אין לו "שוק" אמרו לי ואני מבין את זה. אבל סהכ הוא נוסע סבבה, נתונים טובים, ק"מ לא בשמיים... אז בכל זאת, למה אנשים לא מוכנים לבוא ולקחת?
חבר, הכל היצע וביקוש, יש כלים שנמכרים ברגע ויש כאלה שלוקח הרבה זמן למכור.
יכול להיות שהמחיר שאתה מבקש הוא גבוה מידי למחיר השוק של הכלי הספציפי שלך, אם התקשרו 20 איש ולא נסגר עם אף אחד אז אולי המחיר במידה והכלי תקין.
זה לא קטנוע מבוקש גם כחדש, בטח לא כבן 12 עם מעל 50 אלף ק"מ, סבלנות והרבה ממנה.
פרסמתי 6000 וכתבתי גמיש. תכלס, חלק מהאנשים שהתקשרו הביעו עניין גם לבוא לראות אבל הרבה מהם לא באו בכלל. אני לא יודע למה. תשמעו, אני לא מכונאי ואני לא נסעתי עליו ככה שלא יצא לי לעשות טיפולים, אבל הוא מניע ונוסע יפה, הכל נראה תקין מבחינה מכנית, ככה שאני לא חושב שאנשים חושבים שזה משהו מכני. אולי באמת המחיר, אבל לאיזה מחיר כדאי להוריד אם בכלל? אם אני כותב במפורש שאני גמיש(ככה עשיתי) אז חשבתי שזה משדר לקונה שזה לא מחיר סופי ושהוא לא צריך להיבהל מהמחיר. אבל אולי לא, אולי כשהם רואים 6000 זה מצלצל במוח בתור סכום גבוהה מידיי ואז הם נבהלים? יכול להיות גם שהם נבהלים מהעובדה שאין לו שוק(שזה נכון לצערי) והם לא רוצים להיתקע איתו ולא יהיו חלקים.
שאלה פשוטה יש לי אליכם - יש אנשים שמפרסמים אפילו חצי שנה עד שהם מוכרים? כלומר הזמן שאני מפרסם (חודשיים) זה נחשב להרבה זמן או מעט זמן?
איפה אתה מפרסם?
תפרסם גם בפייסבוק
אם אתה צריך למכור, תוריד אלפיה במחיר המבוקש, תוריד עוד כמה שקלים במעמד הקניה, תחטוף את האגרוף ותמשיך הלאה. זה לא כסף כזה גדול כדי להוציא את העצם הזאת מהגרון.
כל עוד אין לך ג'וימקס 250 2014 למכור מצב השוק גרוע ביותר כמעט לכל הכלים, גם באופנועים.
תשמע קודם כל אנחנו בחורף! פחות אנשים קונים אופנוע בחורף!
דבר שני. צריך קצת חוש מכירה. מכרתי 4 אופנועים בחיי וכן גם אני חיכיתי לא מעט זמן אבל לא יצא לי מצב שמתוך 20 שהתקשרו רק 2 הגיעו
כנראה שאתה לא מציג משהו כמו שצריך במכירה.. לא שאתה צריך לשקר! פשוט כשאתה מוכר למשהוא מוצר תשתדל להבליט את הצדדים הטובים במוצר ולא לדבר איתו על זה שאתה גמיש ושכבר חודשיים אתה מנסה למכור את האופנוע
וחוץ מזה כמו ש shasha127 כתב מעליי, אם אתה כל כך לחוץ על הכסף תוריד 1000-1500. לא רוצה להכנס לאף אחד לכיס אבל זה לא סכום שיגרום לך לפשוט רגל
בכל מקרה הרבה בהצלחה במכירה
אתה מנסה למכור קטנוע שגם בזול לא רוצים אותו, זה למה.
בערך הכלי הכי לא מבוקש בשוק, אחרי ה-X9 500 שעליו הוא מבוסס. שגם הוא היה פעם קטנוע מעולה... עד שצריך לתקן אותו.
כשניסתי לפני שלוש שנים למכור X9 במצב לא רע, אף אחד לא רצה לקנות. פשוט ככה. אחרי כחצי שנה, כשהוא חטף תקלה רצינית - הוא נמסר לחלקים.
2 X9 לא נוסעים (שמשניהם היה אפשר להרכיב אחד נוסע, ולהישאר עם המון חלקים) מכרתי לבחור מכפר קאסם ב-800 שקל.
בקיצור - אם התשובה הרגילה היא "תרד במחיר", אז במקרה הזה - אפילו גמישות משמעותית לא תעזור.
כאן נשאלת השאלה - למה אתה מוכר?
אם אתה מבסוט מהקטנוע, והמכירה היא כדי להשתדרג - אז או שתחכה שהוא ימות (יכול לקחת הרבה זמן עם הכלים האלה, מניסיון), או שתנסה לעשות טרייד לחדש, ושם אולי יצאו איתך לארג'ים וייתנו לך 50% מהמחירון.
אם אתה לא מבסוט מהקטנוע, ואתה רוצה להיפטר ממנו כי אתה חושש שהוא יתחיל לעשות בעיות בקרוב - אז או שוב טרייד (שוב), או שתרד מאוד נמוך. לאיזור האלפיים שקל. אז, אני מניח, תצליח למכור תוך כמה שבועות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
טוב אז ככה, אני מפרסם בפייסבוק ויד 2... אני מתחיל להבין מה הבעיה, וכנראה שזה המחיר. אבל אני לא רוצה לפרסם בנמוך מידיי, כדי שלא יהיה מצב שאני מנוצל לרעה ואז מנסים להוריד אותי יותר נמוך מזה(וככה ניסו לעשות לי כמה פעמים), אז אני לא יודע... חשבתי לנסות 5500, ואז להתגמש לכיוון של 4 או 4 וחצי במעמד המכירה. אני שילמתי עליו משהו כמו 5 אלף כולל כל הדברים שמסביב כשקניתי אותו. למה אני מוכר? כי הרישיון שלי עד 125, לא מתכוון לשדרג בשלב הזה. אז זה או למכור או לתת לו לעמוד שם כמו פסל. ובשביל קטנוע כזה, שפי שמדובר, הוא מודל ישן ודגם לא ממש מוצלח, עדיף כבר למכור. אבל יש גבול לכמה שאני יכול לרדת - אני לא אמכור בכל מחיר! עכשיו, בנוסף להורדה במחיר שאעשה, כתבתי שאני מוכן להחלפה על 125 - וזה משך כמה אנשים, אבל ההצעות לא היו משה והיה קשה לתאם החלפה(בעיר בגלל מרחק ביני לבין הקונה, למשל היה מישהו מטבריה ולכן לא הסתדר בגלל המרחק). ניסיתי גם חנויות אופנועים, לטרייד אין, אבל הם הציעו לי סכומים מגוחכים עליו ככה שזה לא היסתדר. חוץ מזה, אין לו טסט(אבל כתבתי במפורש במודעה שניתן להעביר בשירות טסטים למי שיקנה...), וכתבתי שמניע ונוסע והכל טוב איתו(שזה באמת נכון). אז, לא יודע. מה שאעשה זה אוריד במחיר ואמשיך לציין שאני מעוניין בהחלפה על 125...ככה זה ימשוך גם הצעות החלפה וגם ימשוך פניות כלליות(מן הסתם כשאנשים רואים מחיר נמוך יותר, זה מגדיל את הסיכויים שיפנו, לא ככה?). אבל באמת, שפנו אליי הרבה אנשים, קרוב ל 20-25 עד כה...אבל הרבה מהפניות האלה היו רק "התעניינות" מצידם שלא הובילה לכלום. אז אני אוריד במחיר, אמשיך לכתוב "גמיש" ו"מעוניין החלפה על 125", ונראה מה נעשה. אבל באמת שמתחיל להימאס עליי כל העניין הזה של הטירחה לפרסם ולנסות ולנסות למכור... ככה שאולי בסוף אמכור ואפסיד איזה 1000 שקל העיקר להיפטר ממנו. אני לא עד כדי כך מסכן, אבל באמת שאני מנסה להיפתר ממנו כמה שיותר מהר, עד כמה שזה נשמע פתטי...
לא רוצה ליאש אותך אבל העובדה שאין לכלי טסט מרתיעה קונים.
אני מניח שהכי נכון זה לדאוג להעביר אותו טסט ולהפסיד כמה שזה לא יהיה ולגמור את הסאגה.
לו הייתה רוכב עליו זה היה משנה את התמונה ואולי היה טעם לנסות לחכות אבל על בסיס הנתונים שרשמת תעיף אותו כל עוד אתה יכול.\
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
כשקניתי בזמנו נקסוס 500 שמבוסס על אותו מנוע ווריאטור, הוא גם נסע סבבה ולבעליו אפילו היה רקורד של טיפולים והכל.
הייתי נאיבי ולקחתי אותו בלי בדיקה.
היישור קו עלה לי כמעט 4000 שקל. מישהו שם רצועה זולה של קטנוע אחר, שחק לחלוטין את הרולים, מיסבי היגוי היו דפוקים והיה צריך להחליף רפידות מלפנים ומאחור.
היום אני משכיל יותר אבל למכור ולקנות זה לא עסק פשוט.
מהמעט מחקר שאני עשיתי, לבוורלי ולנקסוסים יש מדי פעם בעיות חשמל ובעיות משאבה ואת זה צריך לבדוק ברגע הקניה.
אני יודע שזה לא אופטימי במיוחד אבל זה באמת עניין של עצה וביקוש.
"כדי שלא יהיה מצב שאני מנוצל לרעה" - יעני, כדי "לא לצאת פראייר"?
מצטער, חביבי. כבר יצאת פראייר כשקנית את הקטנוע הזה בכמה שקנית - בלי שהתכוונת להחזיק אותו כמה שנים ולמכור לחלקים אח"כ. לא כי הקטנוע רע - אלא כי יש לו שם רע בשוק, הוא ישן, נדיר ולא מבוקש. עכשיו, אתה מנסה לגלגל את הקניה שלך למישהו אחר. כשאתה קונה כלי כזה, אתה אמור להבין שאתה היד האחרונה שלו.
אתה יכול לפרסם ב-5.5, ב-4.5, או ב-9. אתה יכול לכתוב "גמיש" או "מוכן להחלפה". כל זה לא עוזר לך, אם יש בידך מוצר שאתה מעוניין לקבל עליו 4.5, בעוד שהקונים מוכנים לשלם 2000. העסקה לא נסגרת, והקונים הולכים לחפש מוכר נואש יותר, או קטנוע מדגם אחר.
הערכתי הגסה היא, שאם תעביר את הקטנוע טסט, תצליח לקבל עליו 3-3.5 אם יתמזל מזלך. ללא טסט, לא תקבל יותר מ-2000.
כמובן שאתה מוזמן להוכיח לי אחרת - אבל זה מה שאני מכיר מהנבלות הלא-מבוקשות שעברו תחת ידיי, והיו לא מעט כאלה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הבעיה היא שבשביל להעביר טסט צריך לעשות ביטוח וצריך לתקן את הוינקרים מקדימה כי זה משהו שעד כמה שאני יודע בודקים בטסטים... אבל שמעתי על שירות העברת טסטים שבעלי מוסכים עושים. יש דבר כזה? מישהו פה יכול להסביר לי איך זה עובד?שמעתי שניתן להעביר שם טסט ומשלמים לו עבור השירות שהו מעביר טסט, באמצעות הביטוח מכונאי שיש לו. אבל איך עושים את זה בדיוק? אשמח שתגידו לי.
והאמת, שאולי אם במכירה זה לא יילך, לדעתכם כדאי לי להישאר פתוח להחלפה על 125? כי האמת היא שגם אם הייתי מוכר הייתי פשוט משתמש בכסף שהייתי מקבל עליו לקנות 125, ככה שאולי בהחלפה זה יילך יותר. או אולי להפך, לא יודע.
האמת, שכשאני קניתי אותו חשבתי שהוא שווה אפילו יותר בגלל הנפח... הייתי בהלם כשהמוכר מכר לי אותו ב 5 אלף, כי זה הייה 500 סמק והיה לי את הרושם שהם שווים המון, ורק אחרי שקניתי הסתבר לי שמדובר בדגם שאין לו ביקוש ואין לו שוק...
תשמע אחי אתה צודק בכל מה שאתה אומר, אבל אני לא רוצה להיות פסימי ולרדת לסכומים מגוחכים. לפני שאנחנו סגורים שזה בגלל שאין לו טסט שלא מעוניינים לקחת אותו, אולי בו נחשוב לרגע אם זה באמת בגלל זה? אולי זה בעצם בגלל שהדגם לא מבוקש, ושגם אם אעביר טסט עדיין אהיה באותה בעיה? אתה מבין, אין לדעת. אבל בוא ונניח שזה בגלל זה, איך עכשיו אני מעביר טסט? אני לא יכול לנסוע עליו, אני צריך שמישהו יעביר לי אותו טסט. שמעתי על שירות העברת טסטים, אבל אין לי מושג מה זה, כמה זה עולה, ואיך עושים את זה. ותקשיב, אני יודע שזאת הייתה טעות לקנות אותו, אבל יש גבול כמה שבן אדם יכול להיות מופסד, אם אתה מבין. הכלי עצמו מעולה ונוסע מעולה, לכן אני חושב שזה עניין של זמן עד שיגיע מישהו שלא חשוב לו מצב השוק ושרוצה אותו בשביל עצמו ולנסוע עליו עד המוות של הכלי. אבל זה נדיר ואין הרבה אנשים כאלה. האמת, שאולי אם באמת ארד במחיר ואעביר אותו טסט אנשים יסכימו לקחת אותו. אז בו תסביר לי איך מעבירים טסט דרך שירות העברת טסטים(אני יודע שבמוסכים יש את זה?), ואם פרסמתי עד כה ב 6000 לאיזה מחיר כדאי לרדת, בהתחשב בגמישות שאהיה חייב לעשות לקונה? תבין שאם אני למשל מפרסם ב 5000 זה לא יימכר ב 5000 אלא ב 3.5 או 4 במקרה הטוב.
לא רוצה עוד יותר לבאס, אבל אתה מבין שהמחירון הוא 3,200 שקל נכון להיום? לפני שאין טסט וצריך לסדר דברים? לפני שבכלל נכנסו לזה שהדגם לא מבוקש כלל וכלל?
שדרג רישיון וסע בו. זה הדבר הכי זול שתוכל לעשות איתו.
2000 שקל זה מה שהוא שווה וגם זה בספק.