הכוונה לדוקאטי למי שלא מבין![]()
היי, האם כדאי להתחיל עם אחד כזה (חשבתי ללכת על אחד עם הגבלה כמובן כי יש לי A1)? חבר שלי טוען שהשתגעתי להתחיל עם אופנוע כזה ועדיך CB500X
מבחינת מחיר אפשר אחד בן שנה (CB500X) או אחד בן 5 של דוקאטי 800 עם 60,000 ק"מ.
מה דעתכם?
הכוונה לדוקאטי למי שלא מבין![]()
ההיפרמוטארד הקטן של דוקאטי מאד ידידותי למשתמש, נותן את תחושת "האופניים" שעוזרת לרוכבים חדשים לפתח ביטחון, רכבתי על הדגם הקודם ושם די התעצבנתי על תיבת ההילוכים שלא רצתה להיכנס להילוך סרק בקלות וזה אם עדיין קיים בחדש יכול לתסכל רוכב חדש
ומה לגבי הבחירה? האמת זו בכלל שאלה כללית. עדיף חדש או אופנוע ״רציני״ יותר אבל ישן יותר ועם הרבה קילומטראז׳?
לרוכבים חדשים 2 האופנועים יהיו מהנים עם אפקט הwow אז כנראה שבשבילך עדיף את החדש יותר שזה ההונדה
טוב, נראה לי שלהתחיל עם דוקאטי זה קצת הרפתקני מדי![]()
לדעתי האישית, להתחיל עם דוקאטי זה לא כדאי.
נעזוב כרגע שהוא יכול מאוד לאיים ולגרור רוכב מתחיל לכל מיני סכנות.
הוא יותר יקר לתחזוקה
הוא יותר יקר לתיקון
הוא יותר מסוכן לרישיון
ובכנות, אני באמת לא חושב שהוא כלי מתאים בתור כלי ראשון
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
לא יודע על איזה כלים רכבת לפני שעלית עליו אבל הוא לא כלי סלחן. ובטח שלא מתאים בתור אופנוע ראשון.
לגבי הכניסה להילוך סרק?!? לא מכיר את הבעיה וגם חברי עם אותו כלי לא מכירים??
מה שכן הכלי לא זול לתחזוקה. לצערי הוא לא אמין! (אני אומר את זה גם מניסיון וגם מקריאה מעמיקה בפורומים בחול).
אבל כלי ממש כפי עם מספיק כוח אחיזה ומומנט!
בתור אחד שהיה לו היפרמוטארד הדגם הישן, יכול להגיד לך בוודאות, סלחן הוא לא..
ובהחלט לא מתאים לאופנוע ראשון וגם לא שני, אכן יקר לתחזוקה עד היום יש לי צילום של הטיפול גדול שעלה 10 אלף שקל במוסך המרכזי חח..
כלי מהנה מאוד זה כן, גורר לסכנות זה כן, כי הוא חולה על אטרף. בקיצור הייתי ממליץ על הכלי הזה רק לרוכבים עם ניסיון, ולגבי מי שרשם שיש לו בעיה עם ההילוכים, לא נתקלתי בזה באופנוע שלי, אולי באופנוע שרכבת הגיר היה כבר מת...
אבל בהחלט מוכנה מטריפה, ביום שיהיה לי כסף שוב להחזיק דוקאטי בהחלט אחזור להיפרמוטארד כלי מדהים עם נשמה וגרגור שפשוט להתאהב בו!
מתכנת לשעבר ב Fullgaz ומתחזק שרתים ב MyHost אחסון אתרים.
כנראה זה פוגע באגו של מי שיש לו דוקאטי אבל כמה שההיפרמוטרד הקטן נראה מאיים ככה הוא סלחן וקל לרכיבה.
כמעט כל אופנוע שתנוחת הישיבה שלו ישרה, משקלו לא גבוה ומנועו לא אגרסיבי ומושך מנמוך בעקומת מומנט ישרה הוא ידידותי לרוכב מתחיל.
כנראה DRZ 400 יהיה יותר ידידותי ממנו אבל עדיין הוא כזה.
קשה לי להאמין.
לא רכבתי על ה-796, אבל אם הגיאומטריה וכיול המתלים שלו דומים להיפר-1100 (שעליו רכבתי ומאוד נהניתי), אז מתון הוא לא.
אולי הוא לא מתפרץ, חד בתגובות ומכשכש בזנב כמו אחיו הגדול (שמנועו דרך אגב, גם לא חזק במיוחד במונחים של היום) - אבל קשה לי להאמין שמדובר באופנוע ידידותי וסלחן.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כנראה שאתם לא ממש יודעים מה זה אומר "סלחן" אופנוע סלחן זה אופנוע עם היגוי לינארי כזה שלא נופל לתוך פניה, כידון רחב שמאפשר שליטה קלה ומנוע שלא יקבל מכת כח שמגיעה באמצע הסל"ד או מנוע שבקלות יכול להכניס אותך להיי סייד, וכמו שכתבתי כבר משקל קל.
הנ"ל מתאר את ההיפר הקטן לפחות את הדגם הקודם עליו רכבתי
ידידי, אני יודע מה זה אופנוע סלחן. יצא לי לרכב על כאלה, ויצא לי לי לרכב על כאלה שלא.
ההיגוי של ההיפר הוא לא סתם ליניארי (שוב- מדבר על ה-1100, זה מה שרכבתי עליו). הוא זריז כמו שד, כמו ברק, או כמו כל סופרלטיב אחר שתבחר. כל נגיעה קלה בכידון מפילה את האופנוע לצד. זה לא מתכון טוב לרוכב מתחיל, שעוד לא יודע לווסת את העוצמות שהוא מפעיל בהיגוי.
מתלים בעלי מהלך ארוך יחסית, מרכז כובד גבוה, בסיס גלגלים קצר בשילוב עם מנוע חזק יחסית, גורמים להעברות משקל חריפות על ציר האורך. אצל רוכב שלא חלק על הגז, זה יתבטא בנדנוד מלחיץ במקרה של פתיחה וסגירה תזזתית של המצערת. כשזה יקרה לרוכב מתחיל באמצע הפניה, זה הולך להיות מאוד לא נעים ואפילו מלחיץ.
כמובן שאפשר להסתדר, מה גם שאני בטוח שה-796 מתון יותר מה-1100, שניסה להעיף את הזנב תחתיי לרוחב הכביש. זה קרה עקב פתיחה מעט לא זהירה של המצערת על פס צבע בהטיה קלה, בהילוך רביעי ובסל"ד נמוך - בתנאים שהמולטיסטראדה 1100 שלי יציב בהם כמו קטר. אבל בשביל מה לעשות לעצמך חיים קשים? עדיף אופנוע ראשון שמשדר פחות, פחות מהיר בתגובות ו"אוכל" חלק מחוסר החלקות של הרוכב, כדי להקטין את רמות הלחץ ולאפשר לימוד הדרגתי יותר של מיומנות הרכיבה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בקיצור תרכב על ה796 ותחזור עם תובנות, כמו הוסטרום 650 וה1000 יש הבדל גדול בין השניים.
רוכבים מתחילים מחפשים מה שהם מכירים ומנסיון האופנועים המועדפים שמשרים ביטחון הם הקלים מבחינת משקל בעלי תנוחת ישיבה שמזכירה להם אופניים.
לאופנועי ספורט או טורינג יש משקל שממוקם יותר נמוך אבל זה לא אומר שהם קלים יותר לרכיבה.
ההיפר הקטן נמוך יותר מהגדול עם מנוע שונה לגמרי בעל 80 כח סוס לא מאיימים בכלל
יש עכשיו מוגבלים חדשים כמו האפריליה שיבר 900 און הדורסדארו או במו 800R, שניתנים לרכיבה בגרסה המוגבלת. האם הם עדיפים לרוכב ראשון עם רישיון A1?
מה דעתכם?