ידידי, אני יודע מה זה אופנוע סלחן. יצא לי לרכב על כאלה, ויצא לי לי לרכב על כאלה שלא.
ההיגוי של ההיפר הוא לא סתם ליניארי (שוב- מדבר על ה-1100, זה מה שרכבתי עליו). הוא זריז כמו שד, כמו ברק, או כמו כל סופרלטיב אחר שתבחר. כל נגיעה קלה בכידון מפילה את האופנוע לצד. זה לא מתכון טוב לרוכב מתחיל, שעוד לא יודע לווסת את העוצמות שהוא מפעיל בהיגוי.
מתלים בעלי מהלך ארוך יחסית, מרכז כובד גבוה, בסיס גלגלים קצר בשילוב עם מנוע חזק יחסית, גורמים להעברות משקל חריפות על ציר האורך. אצל רוכב שלא חלק על הגז, זה יתבטא בנדנוד מלחיץ במקרה של פתיחה וסגירה תזזתית של המצערת. כשזה יקרה לרוכב מתחיל באמצע הפניה, זה הולך להיות מאוד לא נעים ואפילו מלחיץ.
כמובן שאפשר להסתדר, מה גם שאני בטוח שה-796 מתון יותר מה-1100, שניסה להעיף את הזנב תחתיי לרוחב הכביש. זה קרה עקב פתיחה מעט לא זהירה של המצערת על פס צבע בהטיה קלה, בהילוך רביעי ובסל"ד נמוך - בתנאים שהמולטיסטראדה 1100 שלי יציב בהם כמו קטר. אבל בשביל מה לעשות לעצמך חיים קשים? עדיף אופנוע ראשון שמשדר פחות, פחות מהיר בתגובות ו"אוכל" חלק מחוסר החלקות של הרוכב, כדי להקטין את רמות הלחץ ולאפשר לימוד הדרגתי יותר של מיומנות הרכיבה.