נכון, הטייגר אחלה אופנוע.
והמולטיסטראדה 950 שהולך להגיע לארץ בקרוב, פחות טוב? פחות יפה? פחות מגניב? פחות אקזוטי?
ומה לגבי האדוונצ'ר 1090 שהולך לנחות בקרוב כנראה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
במדינה נורמלית בפילוח מחיר נכון של הכלי, הוא היה צריך לעלות על הכביש כ-80 אש"ח.
מי פיזר לי ערפל בקיטבג?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אכן היצרן מתעקש שהיבואן יביא את כל ליין הדגמים.
ואין להם בעיה עם ישראל.דהיינו לא אנטישמים![]()
יש הרבה דברים שלא מביאים לארץ הקודש.
יש את הבת דודה "-הנורטון "שלא באה..
אן יבוא "ללמבורגני.."
אן יבוא לאופנת "בנטון" האיטלקית.
ואפילו רוגר ווטרס ואלביס קוסטלו לא באים...
שיטה פשוט גרועה, לא יודע למה לא עובדים כמו במדינות אחרות, בהן היבואן שייך ליצרן ויש דילרים שמתחרים אחד בשני במקום יבואן ישראלי מונופוליסט סינגלטון
גם אני סקרן לדעת למה אצלנו יש שני יבואנים עם בלעדיות כאשר במקומות רבים בעולם ישנם דילרים שמייבאים הכל מהכל ויוצרים תחרות מחירים אמיתי בניגוד לדואפול כאן בארץ
הדילרים לא מייבאים, הם קונים מהיבואן ששייך ליצרן, ומוכרים ללקוח הסופי, כך היצרן אחראי לכל התהליך של הייבוא ,תקינה, אחריות , תמיכה, ואילו הדילרים מתחרים ביניהם, והשוק פתוח, זה לא יפתור את הבעיה לגמרי, כי החזירות הראשית פה היא הממשלה הגובה מיסים שערורתיים, ותחרות חופשית לא קיימת בין ממשלות שונות לצערי וגם לא קל להחליף למדינה שפויה יותר.
אומנם יש לנו כשלי שוק שאנו מנסים לפתור מבחינת המונופולים, ריכוזיות, שחיתויות ומה לא. אך יחד עם זאת, אתם שוכחים שישראל בסופו של יום היא בסה״כ עיר במושגים בינ״ל ובכלל זאת עיר צעירה (שהתקדמה עד מאד מאז הכרזתה).
אז נכון, בהחלט נדרשת בארץ תחרות, אך מעבר לנקודת המבט שלנו כצרכנים, היצרנים לא ממש מעוניינים בכאב הראש של להתנהל מול מספר יבואנים בשטח קטן שעליהם יש לפקח בעמידה בשרות, תקנים, ללחוץ על מנת שיעמדו בהיקף מכירות מסויים*וכיוצ״ב. Keep it real - רוב היבואנים בארץ הם לא לא בעלי מעמד של ״מגה דילרים״ כלובינסקי או דלק מוטורס (מבחינת מאזדה) שהיצרנים פורשים בפניהם שטיח אדום ומיצרים ותופרים עבורם רכבים בהתאם למפרט הלקוח הישראלי בעיני רוח היבואנים. עם כל הכבוד למכירות של מטרו, אבניר ושות׳ זה עדין טיפה בים.
יש מישהו בשם שרון בן שיטרית
יש לו חברה בשם SBS
הוא עושה המון ייבוא אישי
בחור מאוד נחמד וחביב
בכמה פעמים שיצא לי לדבר איתו הוא מאוד היה קשוב לשאלות שלי (למרות שידע שאני לא לקוח פוטנציאלי)
אולי שווה להתייעץ איתו האם אפשר לייבא לארץ אופנוע של חברה שאין לה ייבוא סדיר.
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.