ומה עם תמונות לא תעלה?
תודה רבה חברים. בשיא הכנות הלכתי על פי האזהרות וההמלצות שלכם.
אני אקבל אותו רק תחילת שבוע הבא ומבטיח להעלות ברגע שאקבל![]()
נפגשנו היום לביקורת קצרה. ראשון יהיה אצלי
אבל התחייבתי אז צילמתי את הכלי (פעם הבאה יהיו יותר איכותיות ומהשטח)
תתחדש מחרמן ביותר
אהלן
אני מתכנן לרכוש קטמ 350 EXC-F חדש אבל מתלבט מכיוון שהוא אמור לשמש גםלנסיעה יומיומית לעבודה 10 קמ כל כיוון.
מישהויכול לעזור לקבל החלטה?
תודה
כמו שכבר ענו פה המון פעמים בעבר, בגדול אופנוע אינדורו מקצועי מאד לא מומלץ לתחבורה יומיומית.
נתחיל בשאלה הבסיסית - האם יש לך מקום בטוח מאד לחנות אותו בעבודה? אני מדבר על חניון סגור ומצולם, או לידך במשרד?
אם לא, אין מה לדבר. לחנות אותו על המדרכה כמו קטנוע זה בלתי אפשרי, ייגנב תוך כמה ימים.
אם יש לך חנייה טובה, עכשיו זה כבר עניין של נוחות ועלויות.
בהנחה שבסופ"ש את עושה סדר גודל של 2 שעות מנוע, אתה עכשיו מוסיף לך עוד לפחות בערך 2 שעות מנוע סתם בנסיעה על הכביש.
זה אומר פי שניים טיפולים, פי שניים צמיגים ופי שתיים שעות מנוע במכירה.
אם זה רק 10 ק"מ, קנה אופניים.
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
גדול עליי
מקיף מצומצם זה נחמד, אבל זה עדיין לא ימנע גניבה של האופנוע.
אורך חיים של צמיג מאד תלוי בסוג הצמיג ובאופן השימוש. נלך על ממוצע של כ-40 שעות מנוע לצמיג - אתה מדבר על החלפת צמיגים כל חודשיים - שלושה במקום כל כחצי שנה.
טיפול קטן (שמן ופילטר) אני מניח כל 15-20 שעות, ושוב אתה יורד כאן לטיפול אחת לחודש במקום כל חודשיים - שלושה. אם אתה מטפל לבד זה בטח מאה עד מאות בודדות לטיפול.
מעבר לזה הבלאי יהיה יותר מואץ לכל הרכיבים כלומר כל הטיפולים הגדולים יוקדמו - שסתומים, טיימינג, בולמים, בלמים, בוכנה וכו'.
אופנוע כזה יכול "להחזיק" שנים, אבל בהנחה שתרצה למכור אותו יום אחד יותר שעות = ירידת ערך.
קח בחשבון שקשה עד בלתי אפשרי לשמור על תקינות אמצעי הרישוי ברכיבת שטח (מספר, איתותים, מראות) ולכן או שתצטרך להרכיב ולפרק אותם כל שבוע, או שתסתכן בחיכוכים עם המשטרה.
ואיך אתה מתכנן להגיע איתו לשטח בסופ"ש?
בקיצור, אני הייתי ממליץ לחפש כיוון אחר.
או דו"ש (690 כמו שאמרו מעלי, או WR250R או DRZ), או אופניים/אופניים חשמליים/קטנוע לעבודה ו350 לסופ"ש.
תודה
מתרחק לי החלום -![]()