זה קצת מצחיק, אבל שמתי לב שמבוגרים נוטים להתבלבל ולקרוא לקטנוע שלי אופנוע, ומצד שני צעירים מבינים יותר להבדיל ויודעים לקרוא לקטנוע קטנוע כשהם רואים אחד כזה.
מצד שני, יכול להיות שלקרוא לקטנוע אופנוע זה בעצם לא טעות? הרי טכנית זה בעצם נחשב סוג של אופנוע, מבחינת ההגדרה החוקית. ברישיון נהיגה, אף פעם לא נמצא את המילה וגם לא במשרד הרישוי, שם הם קוראים לכל כלי בעל 2 גלגלים אופנוע.
אני בתור רוכב קטנוע ולא אופנוע, שונא מאוד את המילה קטנוע כי היא כאילו מורידה אותי רמה, אבל מצד שני, כשאני מספר לאנשים שאני רוכב על אופנוע כשיש לי קטנוע הם אף פעם לא אומרים "אבל זה קטנוע מה שיש לך, לא אופנוע!" אפילו כשהם רואים אותו.
אז בעצם מה נכון בסיפור הזה? ההגדרה של קטנוע היא כמובן כלי רכב דו גלגלי עם תמסורת אוטומטית ומשטח לרגליים, או משהו כזה. אבל בעצם הקטנוע הוא סוג של אופנוע בגלל שהוא הומצא מהאופנוע, כן? מה שאומר, שלקרוא לו אופנוע זאת לא טעות כשמסתכלים על זה בצורה הזאת?
באמת שהעניין יותר מסובך ממה שחשבתי ושצריך מישהו שיעשה סדר בסלט...