תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: מכס על פריט אישי שלי ששלחתי לחו''ל כשהוא חוזר לארץ

מכס על פריט אישי שלי ששלחתי לחו''ל כשהוא חוזר לארץ

היי,
    אם אני שולח חלק מהאופנוע שלי לטיפול בחו''ל, למשל אם אני מפרק ושולח את המזלג שלי לטיפול בארה''ב: איך אני יכול לוודא שכאשר המזלג הזה יחזור לארץ בדואר - הוא לא ימוסה, ולא יעוכב במכס, ולא יתייחסו אליו כאילו זה מזלג חדש שקניתי שם?

האם יש דרך לדווח לרשויות המכס כבר עכשיו במעמד השליחה של החלק הזה - כדי שלא יעוכב אצלהם במכס בעתיד כשהחבילה תחזור לפה?

האם יש אופציות אחרות?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    טובין המוחזרים לישראל לאחר תיקונם

• טובין ששולמו עליהם מלוא המיסים בעת ייבואם, יוצאו לחו"ל לצורך תיקון, תוקנו במסגרת תקופת האחריות על ידי הספק, ולא שולמה כל תמורה בעבור תיקונם – יהיו פטורים מתשלום מסי יבוא בכפוף לעמידה בתנאים הבאים:
      • טובין שערכם עולה על 200$ - חובה למלא לפני היצוא רשימון ייצוא (טופס מכס 9) ביחידת מכס דואר חבילות, ולהחתים עליו את פקיד המכס. את הטופס האמור יש להציג בפני פקיד המכס בעת החזרת הטובין לישראל.
      • טובין שערכם עד 200$ - בעת החזרת הטובין לישראל יש להציג מסמכים חלופיים לרשימון הייצוא, כגון: התכתבות עם הספק, חשבונית רכישה, רשימון ייבוא וכיו"ב.

• לגבי טובין כאמור שיוצאו לחו"ל לצורך תיקון, ושולמה תמורה בגין התיקון שבוצע בחו"ל - יחולו מסי ייבוא בגין עלות התיקון בלבד.
    • לגבי טובין כאמור שיוצאו והוחלפו בטובין חדשים, יחולו מלוא מסי הייבוא בגין הטובין המיובאים, גם אם ההחלפה בוצעה במסגרת תקופת האחריות.

המקור כאן

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תוציא רישומון בכל מקרה בלי קשר לסכום לחבילות בעייתיות. גם עם רישומון לפעמים עושים בעיות אז בלי לך תוכיח שאין לך אחות.

איזה בעיות הם יכולים לעשות עם אני ממלא טופס רשומון כנדרש טרם השליחה ופקיד מכס בכבודו ובעצמו חותם לי עליו?

ומנושא לנושא באותו נושא: אשמח לחוות דעת מחברים פה בעלי ניסיון שעברו את ההליך ויכולים לתת דגשים והערות.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה
    איזה בעיות הם יכולים לעשות עם אני ממלא טופס רשומון כנדרש טרם השליחה ופקיד מכס בכבודו ובעצמו חותם לי עליו?

ומנושא לנושא באותו נושא: אשמח לחוות דעת מחברים פה בעלי ניסיון שעברו את ההליך ויכולים לתת דגשים והערות.
    אתה שואל ברצינות? יכולים לעשות איזה בעיה שבא להם. למשל לא להאמין לך שהחלק ששלחת והחלק שקיבלת זה אותו חלק.
    תעשה, תצלם, תקליט - כמה שיותר.

לגבי נסיון - אני שלחתי לחו"ל בלוק מנוע לשיפוץ.

דגשים - אני הייתי צרייך להציג את הבלוק לעיני הפקידה במכס (לא ברור לי מה היא מבינה בהם אבל ניחא שיהיה) ואחרי כן לארוז אותו כי אתה מחוייב לשלוח אותו מהסניף דואר שנמצא במקום. אז תצטייד בחומרי אריזה מראש כי להם משום מה לפעמים אין חומרי אריזה (סניף דואר מרכזי, נו מה).
    מעבר לזה אין משהו מיוחד.

Member הסמל האישי של rider
    תדאג שעל החשבונית שאתה מוציא יהיה כתוב: יצוא למטרת תיקון / יצוא למטרת החזרה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Vaderom צפיה בהודעה
    אתה שואל ברצינות? יכולים לעשות איזה בעיה שבא להם. למשל לא להאמין לך שהחלק ששלחת והחלק שקיבלת זה אותו חלק.
    תעשה, תצלם, תקליט - כמה שיותר.

לגבי נסיון - אני שלחתי לחו"ל בלוק מנוע לשיפוץ.

דגשים - אני הייתי צרייך להציג את הבלוק לעיני הפקידה במכס (לא ברור לי מה היא מבינה בהם אבל ניחא שיהיה) ואחרי כן לארוז אותו כי אתה מחוייב לשלוח אותו מהסניף דואר שנמצא במקום. אז תצטייד בחומרי אריזה מראש כי להם משום מה לפעמים אין חומרי אריזה (סניף דואר מרכזי, נו מה).
    מעבר לזה אין משהו מיוחד.
    לגמרי.
    בנוסף חשוב לזכור כי לא ניתן לייבא לארץ חלקים המוגדרים כחלקי בטיחות במידה והם משומשים.
    המזלג שלך נופל בהגדרה הזו לדעתי, חלק בטיחות ומשומש.
    שאל וודא ואסוף ראיות :-)

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה

• לגבי טובין כאמור שיוצאו והוחלפו בטובין חדשים, יחולו מלוא מסי הייבוא בגין הטובין המיובאים, גם אם ההחלפה בוצעה במסגרת תקופת האחריות.

המקור כאן

כל כך מגוחך. אם הזמנתי משהו והמידה לא מתאימה לי אצטרך לשלם שוב מכס בהחלפה? למה לא מזכים אותי כשאני שולח את המוצר החוצה? גניבה ושוד במסגרת החוק...

.

Senior Member
    קרה לי עם ראוטר מקולקל שנשלח ליצרן בחו"ל והוחלף בחדש.
    פשוט גבו מיסים מלאים עליו.
    גם החדש התקלקל תוך זמן קצר...

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ציטוט נכתב במקור על ידי קוקוריקו נגד קופיקו צפיה בהודעה

אתה מכיר את אלוהים? אז בעיקרון אתה יכול לחשוב עליהם כעל אלוהי החבילות. הם יכולים לעשות מה שבא להם באופן מוחלט. מזלג זה חלק בטיחותי ומשומש כזה לא אמור להיכנס לארץ, אז אני לא הייתי מתפלא אם יהיו צרות.

עוד דבר,
    תבדוק עם איזה מספר פרט מכס (HS-code) הוא יוצא ועם איזה הוא חוזר. אי תאימות בניהם תחייב אותך להכניסו לארץ כמו מזלג חדש לגמרי

אתה מתכוון ל tariff number
    ?

כן.
    אין סיבה שיהיה שוני, פשוט תהיה ער לזה שמספר פריט מכס מאוד משנה ביבוא