קטנוע 250 סמ"ק של דיאלים
תודה רבה מראש!
קטנוע 250 סמ"ק של דיאלים
תודה רבה מראש!
תסתכלי ברשיון רכב....
מתי נגמר התוקף.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
יצאתי נעל
תודה רבה!!!![]()
לא יצאת נעל. ברכב חדש רק משלמים אגרה בתום השנה ה1 ולא צריך לעבור "טסט"
באופנוע (גם חדש) צריך גם לשלם אגרה וגם להעביר "טסט".
הקטנוע יושב כבר ללא תזוזה כמה חודשים, שבמהלכם נגמר התוקף. מה אני עושה כשאני חוזרת לרכב? כי בעיקרון אני מאמינה שאני אמורה להזמין גרר או להביא את הקטנוע לא ברכיבה עליו (כי הרשיון רכב כבר פג תוקף).
אם בכל זאת אני לוקחת את הסיכון ונוסעת לעשות לו טסט דבר ראשון כשאני חוזרת לרכב, תיהיה לי בעיה לחדש טסט גם אם לא יתפוס אותו שוטר בדרך לשם?
אני נסעתי לעשות טסט אחרי 5 חודשים שלא היה לו טסט ולא היתה בעיה. קחי בחשבון שהטסט לא יהיה לשנה.. הוא יהיה עד התאריך המקורי שבו היית צריכה לעשות טסט. כלומר, אם רישיון הקטנוע פג תוקף בינואר ועשית את הטסט ביוני, תצטרכי בינואר שוב לעשות טסט. ככה לפחות זה היה אצלי. אולי אפשר לבקש ממשרד הרישוי לשנות את זה או משהו.
התנאים היחידים לביצוע טסט זה ביטוח חובה בתוקף, ותעודה מזהה של מי שכתוב על הרישיון. כמו שג'ורא כתב, הטסט בתוקף שנתי לפי התאריך שהונפק הרישיון, כך שאם תעשי טסט לכלי תחבורה התוקף שלו יפוג שנה אחרי שהונפק הרישיון.
עומד כמה חודשים ועכשו את נוסעת... לא עדיף למכור?
תודה רבה לכולם!
בקארמה שכזאת קיבלתי מכתב (היום!!!) ממשרד הרישוי שמזכיר לי שאני צריכה לעשות טסט :d :d :d
לידיעתכם, לפי מה שכתוב במכתב הזה:
1) "לא יחודש רשיון שלא היה לו תוקף במשך תקופה העולה על שנה אחת, אלא אם כמד בעליו בבדיקות ובבחינות כאילו היה מבקש רשיון נהיגה"
2) "כדי לא לשלם אגרה - יש לחתום במשרד הרישוי על טופס הפקדה (הפסקה זמנית של השימוש ברכב), ולקבל על כך אישור בטופס שנקבע. הפטור יינתן לתקופת הפרדת הרשיון."
סוף שבוע נעים ורגוע![]()