לאחרונה הודיעו לי במוסך שלי שהם כבר לא מוכנים, תהיתי האם זה כך אצל כולם ומה דעתכם (יש הבדלי עלות די משמעותיים)?
לאחרונה הודיעו לי במוסך שלי שהם כבר לא מוכנים, תהיתי האם זה כך אצל כולם ומה דעתכם (יש הבדלי עלות די משמעותיים)?
מקובל זו שאלה טובה.
כשאתה מביא את החלפים המוסך לא מרוויח וגם אם יש פאק יצור אין עם מי לדבר - כאן יש פתח לבעיות בינו לבינך וזה לא דבר שכולם רוצים לעשות אז בגדול מוסך שעובד ככה עושה לך טובה.
לא נראה לי שאתה מבין איפה אתה חי, אבל לידע הכללי שלך מוסך אופנועים בארץ מרוויח עליך בין 25% ל60% רווח תיווך בין הספק למחיר שאתה משלם. רווח התיווך בחלק לא קטן מהמקרים יהיה גדול יותר מרווח העבודה עצמה.
זו הסיבה העיקרית שמוסכים לא אוהבים לעבוד עם חלקים שלא נמכרים דרכם, הרווח יורד משמעותית ומחיר העבודה יצטרך להשלים את הפער או לפחות את חלקו.
במוסך שאני מטפל זה מקובל.
אם אתה צריך - יסייעו לך להזמין גם דרך האינטרנט.
אין אחריות על שום דבר למעט העבודה עצמה!
המחיר לשעת עבודה קבוע -
ואתה יכול לחשב בנוחות את החיסכון.
למעט קוסמטיקה - מדבקות/מחרשה/וינקרים,
את השאר אני מעדיף לקנות דרך המוסך.
סתם כי נוח לי לדעת שבשיחת טלפון יבוא לחלץ/לגרור/לטפל -
ללא תשלום נוסף, אלא כחלק מהשירות שבאחריות שהוא נותן.
כששמעו במוסך שלי כמה עולה לי להזמין מחו"ל את החלקים לטיפול גדול התלהבו ואמרו שאני עושה בשכל.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
ברור שהם ידעו שיותר זול ברשת, ההפרש היה יותר ממה שהם ציפו.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
זה בערך כמו לבוא למסעדה עם בקבוק יין מהבית. יש כאלה שיקבלו את זה ויש כאלה שלא.
אישית אני חושב שאם אתה מכניס את האופנוע למוסך ומקבל טיפול מקצועי, שירות טוב ואחריות ב100% על העבודה ועל החלפים, תן להם להרוויח גם בחלקים, רוב רובם של המוסכים והמכונאים לא מליונרים והם בסך הכל רוצים להתפרנס בכבוד כמו בכל מקצוע. כמובן שאם יש פערים שלדעתך גדולים מדי או שיש לך תחושה שמנסים לעשוק אותך( שזו בעיה בפני עצמה) תנסה לקבל הנחה או להביא חלקים בעצמך. אישית על עניין של כמה עשרות או מאות שקלים לא הייתי מתווכח . שיהיה לבריאות . כמובן אם כל הנ"ל ראוי והחוויה טובה.
גילוי נאות: מעבר לגילוי נאות בחתימה שלי, אני מחזיק אופנוע נוסף של יבואן אחר ומטפל במוסך מורשה שלו.
אם יש לך יחסים טובים עם המוסך אז אין בעיה בכלל להביא את החלפים בעצמך.
אבל זה"טובה" שהמוסך עושה לך.
צריך להיות הגיוניים.
אם תביא את כל החלפים לטיפול. (שמן מסנן טבעת אטימה פלאגים ופילטר אוויר זוג צמיגים) העבודה תסתיים בשעה.
קשה לי להאמין שהמוסך יחייב אותך רק שעה עבודה.
האמת לא ניסיתי, כי אם כבר יש לי את החלקים אז למה בשם האלוהים לא להחליף לבד ולחסוך את כל העלות??
אבל לא נראה לי שרוב המוסכים בירושלים יסכימו לזה.