שולח לך עידוד ומקווה שהגוף והנפש בסדר-זה הכי חשוב.
אין לי תשובה מנומקת, אבל מכייון שחברת הביטוח די מתעלמת ממך, אני במקומך הייתי מחפש עו"ד שעוסק בתיקים כאלה. אפילו אם רק לפגישת ייעוץ.
שלום רב!
קניתי אופנוע חדש מהחנות קאווסקי Z300. רק לפניי שבועיים הוצאתי אותו, רק מה שכבר הרסו לי אותו ואני ממש מבואס.
נסעתי ללימודים ועברתי את צומת יד מרדכי פניתי שמאלה לכיוון שדרות. כאשר היה רכב בשוליים. אך זה לא משהו שהפריע לי. לפתע הנהג יצא מהשוליים אל העבר הנתיב שלי ונעמד אליו כאשר הוא רצה לחצות פס רצוף כנגד חוקי התנועה ופשוט נעמד עליו. היה כבר מאוחר מידי ולא יכולתי להתחמק מזה. לקחתי כמה שיכולתי את האופנוע ימינה ונכנסתי בו מאחורה ועפתי עם האופנוע באוויר כאשר האופנוע נחת לי על רגל שמאל והחליק קדימה ואני נשארתי על הכביש. קמתי מיד מהלחץ ואדרנלין ונעמדתי כאשר מה זהיתי... את הבן אדם בורח לתוך השטח עם הרכב. רצתי אחריו ככל שיכולתי עבור זיהוי של המספר רכב אך ללא הצלחה הוא ברח לשטח. לפתע נעצר ליידי ג'יפ שהיה עד להכל ואמר עזוב אני יתפוס אותו לך לאופנוע שלך. חזרתי אל האופנוע שהוא חצי מפורק, אנשים עזרו לי להזיז אותו לשוליים והתקשרו למשטרה ולמד"א. לבסוף הג'יפ תפס אותו והחזיר אותו חזרה אליי, אך, הנהג טוען שאני אשם ואינו היה מוכן להודות באשמה. לאחר כל האירוע, לאחר פינוי לבית חולים וביקור בתחנת המשטרה וגרירת האופנוע. ניתקעתי עם ביטוח שטוען שכל עוד הבן אדם לא מודע באשמה אני לא מקבל שום כסף עבור תיקונו.
נשארתי עם אופנוע חצי מפורק שרק קניתי, ציוד גמור (שהציל את חיי), וביטוח שאינו עוזר לי. כמובן שהמשטרה לא עזרה לי גם בכלום.
מה עליי לעשות??
אזור התאונה
IMG-20170307-WA0005.jpg
שולח לך עידוד ומקווה שהגוף והנפש בסדר-זה הכי חשוב.
אין לי תשובה מנומקת, אבל מכייון שחברת הביטוח די מתעלמת ממך, אני במקומך הייתי מחפש עו"ד שעוסק בתיקים כאלה. אפילו אם רק לפגישת ייעוץ.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
מה זה "הנהג טען שהוא לא אשם ולא מוכן להודות בכלום" ?
איפה המשטרה? בוחן תנועה?
לא הצלחתי להבין ממך מה היה בתאונה, אתה נסעת בנתיב והוא ניסה להשתלב מהשוליים ופשוט נעמד באמצע הנתיב שלך?
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
הצעה שלי מה הנזק שנגרם לאופנוע הלך טוטאל או נזק כספי קטן ? מציע לך מכייווון שאני רוכב גם על z300 , פשוט תביעה קטנה על מקסימום שזה 32 אלף שח או שתיקח עורך דין זה מילה שלך מול מילה שלו מקווה שצילמת את כל הנזק , השופט יחליט מאמין שאתה תקבל את מקסימום הפיצוים אל תשכח לקחת שמאי להעריך את הנזק
Sent from my iPhone using Tapatalk
איזה ביטוח יש לך?
חובה? ג'? מקיף?
האם הרכב עמד על השול לפני הפתח והשתלב שני נתיבים או שהיה על השביל שמול הפתח וחצה את שני הנתיבים אנכית?
בנוסף, האם נהג הג'יפ שראת את התאונה השאיר לך פרטים ויהיה מוכן להעיד לגבי נסיבות התאונה וניסיון ההמלטות של הנהג המעורב?
האם השבועיים שהאופנוע אצלך הם גם הניסיון רכיבה שלך בפועל או שיש לך ניסיון מעבר לכך?
איזה ביטוח יש לך?
חובה? ג'? מקיף?
צד ג
האם הרכב עמד על השול לפני הפתח והשתלב שני נתיבים או שהיה על השביל שמול הפתח וחצה את שני הנתיבים אנכית?
היה על השול ולפתע עלה על הכביש ונעמד בנתיב השמאלי שאני הייתי בו לפני הפתח.
בנוסף, האם נהג הג'יפ שראת את התאונה השאיר לך פרטים ויהיה מוכן להעיד לגבי נסיבות התאונה וניסיון ההמלטות של הנהג המעורב?
מוכן ויש לי מספר
האם השבועיים שהאופנוע אצלך הם גם הניסיון רכיבה שלך בפועל או שיש לך ניסיון מעבר לכך?
כן יש לי רשיון מ2013
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
אם יש לך ביטוח צד ג' אז מן הסתם אין לך ביטוח לנזק לאופנוע שלך. כתבת "נתקעתי עם ביטוח שאם האדם לא מודה אני לא מקבל כסף".
אז רק לשים דברים על השולחן, לא נתקעת עם ביטוח שלא משלם, פשוט לא רכשת ביטוח שאמור לשלם.
אם יש לך סוכן ביטוח הוגן הוא יכול להדריך אותך כיצד לנהוג אבל גם אם לא אתה יכול לפעול והדברים כמו שכתבת אותם נראים לטובתך.
קודם כל תדאג כמה שיותר מהר לדו"ח שמאי על הנזק.
אם יש לך את פרטי הביטוח של הנהג השני תנסה לתבוע את ביטוח צד ג' שלו, בתקווה שיש לו.
סוכן הביטוח שלך אמור לעשות זאת עבורך.
לפני כן תנסה להתקשר לנהג ולהקליט אותו. ייתכן והוא בלהט השיחה (להט זה לא אומר לריב) יגיד דברים שיסייעו לך בהמשך. תנסה להוציא ממנו הודאה. אם לא לא נורא.
אם הביטוח שלו לא מוכן לשלם נשאר לך לתבוע אותו בתביעות קטנות. גם בזה סוכן הביטוח אמור לסייע. אם לא תתייעץ עם עורך דין לגבי ניסוח כתב התביעה.
עם דו"ח שמאי, עד חזק, תמונות והסבר משכנע שלך לדעתי הסיכויים שלך גבוהים מאוד לסגור את זה מהר.
לא אמרתי שהביטוח לא משלם, יש לי צד ג ברור שהוא לא משלם התכוונתי שבגלל שהאדם אינו מודה באשמה אז אני לא אקבל כסף ולכן אני צריך ללכת לתביעות קטנות.
בסדר גמור תודה רבה. אני רק אציין שעורך דין שלי לנזקי גוף טוען כי אף עורך דין אינו יעזור לי בזה. לכן, שאני אלך לבד לתביעות קטנות ואגש לעיניינים.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
יש לך עד, לא?
עד שראה אותו בורח והחזיר אותו...
למשטרה עם זה ואחר כך לעורך דין... או תביעות קטנות
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
לא הבנתי..מה סוג הביטוח ?
האם צד ג בלבד ? אם מקיף מלא ?
הרי למיטב הבנתי צד ג רלוואנטי רק למקרה שנהג הרכב תובע אותך, אבל במקיף המלא האם זה לא עבודה של חברות ביטוח להילחם אחד עם השניה ואתה אמור לקבל את התמורה מביטוח שלך בכל מקרה ? (למעט השתתפות עצמית כמובן)
לגבי ביטוח חובה נראה לי לא קשור לנהג ההוא..בכל מקרה תכוסה כספית אם תבדק בבית חולים, לא ?