עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 34

אשכול: לקנות ממטרו או להתרחק מהם?

Senior Member
    כולם ינסו אבל מטרו יותר (:
    רק יד 2 במדינה הזו, לא משנה על איזו חברה מדובר.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

אם יש לך את הממון ולא אכפת לך לספוג את ירידת הערך בקניית כלי חדש, אז רק כלי חדש כי אין על ההרגשה של לקרוע ניילון מכלי חדש(חלום שעדין לא יצא אצלי לפועל)
    אם אתה חכם יותר ויודע מה שווי השוק של הכלי ומחפש מציאה של קניית כלי כמו חדש ואחרי שהוא ספג את ירידת הערך, אתה תוכל להרוויח פה עסקה וחסכון של כמה אלפי שקלים טובים ועדין יש לך את האחריות וכל ההטבות.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 2 Strokes צפיה בהודעה
    רק יד 2 במדינה הזו, לא משנה על איזו חברה מדובר.
    מילא כלי יד שניה שיחסית חדש שעוד תחת אחריות כך שאפשר איך שהוא לצמצם סיכונים אלא שלא כול הנוצץ זהב ולא חסרים לך אנשים שחשבו שהם ידפקו את המערכת עם יד שניה לאחר בדיקה ותוך פלוס מינוס חודש היו צריכים להשכיב אלפי שקלים בתיקונים שקירבו את המחיר הסופי למחיר של חדש.

אז נכון, יש הפסד ירידת ערך (ולפעמים כואבת) אבל על ראש שקט משלמים לא?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי מצמץ צפיה בהודעה
    מילא כלי יד שניה שיחסית חדש שעוד תחת אחריות כך שאפשר איך שהוא לצמצם סיכונים אלא שלא כול הנוצץ זהב ולא חסרים לך אנשים שחשבו שהם ידפקו את המערכת עם יד שניה לאחר בדיקה ותוך פלוס מינוס חודש היו צריכים להשכיב אלפי שקלים בתיקונים שקירבו את המחיר הסופי למחיר של חדש.

אז נכון, יש הפסד ירידת ערך (ולפעמים כואבת) אבל על ראש שקט משלמים לא?
    בהקשר הזה, יצא לי להכיר מישהו שרכש MT07 עם קילומטראז נמוך, פחות משנה על הכביש. עברו כמה חודשים הופיעו רעשים מכאן למוסך=הלכו השסתומים (ההסבר היה שהרוכב הקודם נסע על טורים גבוהים, אין לי מושג אם זה ההסבר הנכון)

Member
    לא אקנה דו גלגלי יד שניה. אין פה שום שיקול בכלל עם כל הכבוד ויש לי הרבה כבוד לכל הרוכבים המקצועיים פה בפורום ועתירי הנסיון שאומרים על גבי הפורום אחרת..
    על אחת כמה וכמה שמדובר אצלי באופנוע ראשון. אופנוע זה לא אוטו. ואופנוען זה לא נהג רכב. הסיכון כאן פשוט גדול מדיי.
    לאופנוע אורך חיים קצר בהרבה מזה של מכוניות ובלאי הרבה יותר גדול. והרוכבים? מבלי להכליל הם לרוב יותר לוקחים אותו לקצה ובכך מקצרים לו את חיי המדף מאשר נהגי המכוניות.
    מעבר לזה, מחיר. מחיר דו גלגלי חדש הוא כאין אפס לעומת רכב חדש. בטח שבטח שמדובר על אופנעים עם נפח של עד 500 סמ"קכמו הZ300 שבו אני מעוניין. שמחיר חדש שלו מהניילון עולה כמו רכב יד רביעית שחרשו לו את הצורה. לעומת זאת, מחירי טיפולים וחלפים של רכב הם כאין אפס לעומת הטיפולים היקרים של דו גלגלי.
    כך , שעדיף לספוג את ירידת הערך הראשונית ולקבל שקט נפשי ארוך טווח מהכלי.
    שום בדיקת מוסך לא תיתן לי 100 וודאות. וגם לא כמה בדיקות כאלה.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    הייתי אומר שאתה מונע מפחד ומוסיף שסה"כ זה בסדר והגיוני כי השוק מוצף ברמאים אם כי - לא הכל שחור.

רוכבים יש ויש וגם כלים יש ויש,תוכל למצוא משהו שיהיה בדיוק באותו מצב כמו שלך אחרי מספר שנים מבלי שתספוג דבר - השיקול הוא זמן וטרטורים ואין שום סיכון בזה,פשוט צריך לבדוק לעומק - זה שהכלי משומש לא מעיד שיהיו תקלות,גם הכלי החדש שלך יהיה משומש כשתיגמר האחריות והשקט המדומה ייגמר.

לגבי תקלות בתקופת האחריות,בגדול בישראל האחריות תקפה כל עוד שאין בעיות,אלא אם הן גדולות - הלך מנוע,נשבר בולם ודברים ברוח הזו.
    בעיות שהן כביכול קטנות - יטרטרו לך את הנשמה עד שתראה מהם משהו.

בקשר לחזירות של מטרו - אף פעם לא קניתי מהם כלים אבל במחירי החלפים הם הכי חזירים בשוק.

אני גם בדעה שאחריות זו אשליה מנחמת, אחריות זה טוב ויפה אבל ברגע שיקרה משהו אף אחד לא יסתכל לכיוון שלך.
    יש פה גם קאץ' גדול ותקנו אותי אם אני טועה. בשביל לשמר את ה"אחריות" אתה מחויב למעשה לטפל אך ורק במוסך היבואן כי ברגע שתכנס למוסך אחר יש ליבואן עילה להתנער ממך באופן די רשמי, עקב כך שבמוסך אחר לא עבדו לפי הוראות יצרן וגרמו לנזק.
    כלומר לדעתי, את הכסף שאתה כביכול חוסך במסגרת ה"אחריות", אתה שורף בסופו של דבר בטיפולים השוטפים ובחלקי חילוף שעולים הרבה יותר מבמוסך אחר.

לקנות אופנוע יד ראשונה עדיין עם "אחריות" בכלל נראה לי מופרך, אלא אם כן אני סתם פסימי.

Sent from my T5 using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי shaykram1989 צפיה בהודעה
    אני גם בדעה שאחריות זו אשליה מנחמת, אחריות זה טוב ויפה אבל ברגע שיקרה משהו אף אחד לא יסתכל לכיוון שלך.
    יש פה גם קאץ' גדול ותקנו אותי אם אני טועה. בשביל לשמר את ה"אחריות" אתה מחויב למעשה לטפל אך ורק במוסך היבואן כי ברגע שתכנס למוסך אחר יש ליבואן עילה להתנער ממך באופן די רשמי, עקב כך שבמוסך אחר לא עבדו לפי הוראות יצרן וגרמו לנזק.
    כלומר לדעתי, את הכסף שאתה כביכול חוסך במסגרת ה"אחריות", אתה שורף בסופו של דבר בטיפולים השוטפים ובחלקי חילוף שעולים הרבה יותר מבמוסך אחר.

לקנות אופנוע יד ראשונה עדיין עם "אחריות" בכלל נראה לי מופרך, אלא אם כן אני סתם פסימי.

בנוסף, כל שדרוג/החלפת רכיב שלא מאושר ע"י היבואן כגון: סליפ אגזוז, פול סיסטם וכו' יכול להיות עילה להתנערות מאחריות

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    בגדול חייב מוסך מורשה מ.התחבורה בקטן מחייבים למוסך מורשה יבואן.

Member
    הבעיה היא שגם אני לא מבין כל כך ברמה הטכנית באופנוע, אז יהיה קל לחרטט אותי. חבל על הסיכון.
    העניין העיקרי הוא - שהZ300 שאני מעוניין, הוא אופנוע לרוב למתחילים, כך יותר סיכוי שאופנענים לא מיומנים ועם זאת מתלהבים, רכבו עליו ושחקו אותו . ושוב, 34 אלף שקל לאופנע חדש מהניילונים זה לא נורא בכלל. לא משתלם לקנות יד שניה במחיר כזה לחדש. בטח שבטח שהמשומשים ביד 2 ממה שבדקתי לא מציעים ירידת מחיר משמעותית שתצדיק את הסיכון.

צחי אם כבר חדש, למה לא דיוק 390? 35 אלף במזומן.

ואין על לקנות חדש, בלי שום קשר לאחריות. במיוחד אם אתה מתכנן להשאיר אותו אצלך לשנתיים שלוש.

Member
    מצטרף לאשקול עם שאלה:
    מה שנאמר פה רלוונטי גם למטרו טרייד?
    אשמח לדעות על מטרו טרייד ועל "איכות" הכלים שהם מאחסנים..

תודה

Member
    צחי אם כבר חדש, למה לא דיוק 390? 35 אלף במזומן.

ואין על לקנות חדש, בלי שום קשר לאחריות. במיוחד אם אתה מתכנן להשאיר אותו אצלך לשנתיים שלוש.

באיזה קטע קטמ דורשים חמש אלף יותר מהZ?! על מה ולמה? ומי הפראייר שישים 5K יותר? לא ברור..
    בכלל, אם כבר שאלת - דיוק יש ביקורות די רעות. בכל מבחני ההשוואה לז300 הוא מפגר הרבה מאחור. למשל העברת הילוכים גרועה וחוסר פידבק מהברקסים. מעבר לזה קראתי לא מעט תלונות ברשת על הפלסטיקה הזולה והמתפרקת שלו ואיכות בנייה זולה. הנה ביקורת מעולה של הדיוק שלא עושה איתו הרבה חסד:

נ.ב

הוא ממש מכוער בעניי ונראה כמו צעצוע לילדים מתלהבים עם הצבעים והמדבקות האלה
    נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 05-04-2017 בשעה 05:22.

אז כנראה שפשוט יותר התחברת לעיצוב של הZ, כי בסופו של דבר אם אתה מתחבר לאופנוע אתה תרצה אותו גם אם הביקורות שלו לא הכי טובות, לדעתי.
    ודי הגיוני שהדיוק יהיה יקר יותר, בכל זאת 390 מול 300.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tsachi צפיה בהודעה
    באיזה קטע קטמ דורשים חמש אלף יותר מהZ?! על מה ולמה? ומי הפראייר שישים 5K יותר? לא ברור..
    בכלל, אם כבר שאלת - דיוק יש ביקורות די רעות. בכל מבחני ההשוואה לז300 הוא מפגר הרבה מאחור. למשל העברת הילוכים גרועה וחוסר פידבק מהברקסים. מעבר לזה קראתי לא מעט תלונות ברשת על הפלסטיקה הזולה והמתפרקת שלו ואיכות בנייה זולה. הנה ביקורת מעולה של הדיוק שלא עושה איתו הרבה חסד:

נ.ב

הוא ממש מכוער בעניי ונראה כמו צעצוע לילדים מתלהבים עם הצבעים והמדבקות האלה
    זה האופנוע הכי כיפי בקטגוריה, בהפרש ניכר מהמתחרים.
    מניסיוני עם ה-200: התנהגות כביש מעולה, משקל נוצה, ברקסים טובים, אך נעדרי נשיכה חזקה. פליי-בייק מושלם, הדבר היחיד שחסר לו זה עוד מנוע - ואת זה בדיוק מביא ה-390.
    עריכה: החלטתי לדייק. הברקסים לא "חזקים" - אבל הם מספיקים ולא מאיימים.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 05-04-2017 בשעה 15:38.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual