אל תחשוב אפילו על לקנות 125, חבל על הכסף ועל עוגמת הנפש.
ציינת שני אופנועי "ספורט", זה הכיוון או שסתם זרקת?
לקוואסאקי יש את הZ250, חדש עולה 24k ואפשר למצוא משומשים יד ראשונה ב14-16k.
Sent from my T5 using Tapatalk
שלום,
אז ככה, יש לי רישיון A1,
אני מתעניין באופנוע ראשון בתקציב של כ20 אלף.
אני מתלבט בין 125 ל250 סמק מבחינת כוח האופנוע (האם 125 יהיה חלש מידיי, או 250 חזק מידיי)
אין לי עדיין ביטחון על הכביש כנהג אופנוע אבל כן בכביש ברכב פרטי.
אני לא רוצה להתבאס אם אקנה 125 וארגיש שהוא חלש מדי בשבילי, ולמכור אותו מהר.
אני מחפש כלי שאשאר איתו כמה שנים טובות..
חשבתי כבר על ninja 250 שהוא אחלה מבחינה כספית וחזק, ולעומתו יש את ה cbr125 שהוא יותר חלש.
אשמח אם תייעצו לי בנושא, ובכלל, אם יש אופנועים אחרים שיכולים להתאים לי גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת חווית הנסיעה להמשך הדרך.
תודה.
אל תחשוב אפילו על לקנות 125, חבל על הכסף ועל עוגמת הנפש.
ציינת שני אופנועי "ספורט", זה הכיוון או שסתם זרקת?
לקוואסאקי יש את הZ250, חדש עולה 24k ואפשר למצוא משומשים יד ראשונה ב14-16k.
Sent from my T5 using Tapatalk
בלי לחשוב פעמיים - רק 250 ומעלה. קטגוריית ה-125 קיימת בארץ בעיקר בשביל נערים בני 16-18 בעלי רשיון A2, או כאלו שרצו לברוח מהפקקים ועשו מבחן שליטה על מנת לעשות רשיון לקטנוע קטן.
ה-250 יעמוד בקצב התנועה בכביש מהיר, ואפילו יגיע למהירויות של 140-150 (בקצה הסל"ד כמובן). ככלי עירוני - מספיק בהחלט, רכבתי על ה-Z250SL והוא מאוד מאוד קליל ויחסית צר אז בתנועה עירונית לא תהיה שום בעיה להשתחל בין רכבים.
הייתי ממליץ, בייחוד אם מדובר באופנוע ראשון, לקנות נייקד ולא אופנוע פול-פיירינג, על מנת למזער נזקים במידה ויפול (והוא כנראה יפול).
בתור חובב אופנועי 125ים, למשל אפריליה וימאהה שהרבה יותר מושקעים מאשר דגמי ה 250-500 באדג׳ט של רוב היצרנים, ככלל 250 יהיה נכון יותר להתנהלות יום יומית ואף יגדיל את אופציית הדגמים הפרוסים בפניך.
כך גם, בתקציבך, במידת האפשר הייתי מנסה למתוח קצת את התקציב לכיוון ה 25,000 ולרכוש איזה נינג׳ה 250 או KTM RC200 דנדשים עם אחריות.
BUMP
מצטרף לשאלה של YAIR
יש את ה RC200 של לֹ KTM שבהחלט כדאי לבדוק וכמובן שיש את ה GD250R ואת ה GT250R של יוסאנג ואת ה-roadwin של דיאלים (שלוש האופציות האחרונות פחות אמינות, סחירות ובעלות ירידת ערך גדולה יותר, אבל עדין הן אופציות אקטואליות ובהחלט יתכן שתהנו מהן).
אם אתה מחפש 250 ספורטיבי אז רק נינג'ה בין השנים 2008 ל 2012.
בדגם של השנים הנ"ל המנוע בעל שני צילינדרים ו 33 כוחות סוס.
בחדשים יותר 2013+ יש צילינדר אחד ורק 28 כ"ס
כוח זה לא הכל למרות שמדובר באופנועים בעלי נפח קטן.
ובכלל, למה לרכוש נבלה כשיש תקציב של 20 אש״ח בו אפשר לרכוש משומש עם יד נמוכה ותחת אחריות?
אלפאדוג אמר שעדיף לרכוש נינג׳ה ישן כיוון שיש לו עוד צילינדר ויותר כ״ס ואני חולק על דעתו.