שלום.
התקנתי באופנוע פנס חזית סופר-מוטו.
ידוע שבמכון של הטסטים יש מיכשור שבודק שהתאורה מכוונת ומאירה כמו שצריך (אור דרך,אור גבוהה)
איך אני בודק בשיטה ביתית האם הפנס שלי מכוון כראוי ומפזר את התאורת דרך\אור גבוהה כמו שצריך?
תודה.
שלום.
התקנתי באופנוע פנס חזית סופר-מוטו.
ידוע שבמכון של הטסטים יש מיכשור שבודק שהתאורה מכוונת ומאירה כמו שצריך (אור דרך,אור גבוהה)
איך אני בודק בשיטה ביתית האם הפנס שלי מכוון כראוי ומפזר את התאורת דרך\אור גבוהה כמו שצריך?
תודה.
בטסט לאופנועים לא בודקים כיוון אורות
בכל אופנוע הכיוון נעשה אחרת. ולכן הכותרת שלך לא שווה הרבה בלי דגם.
בד"כ ע"י בורג (או כמה) שנמצאים באיזור הפנס, עם או בלי לפרק פיירינג.
בספר רכב (לא זה שמקבלים עם האופנוע אלא הworkshop manual ), יהיה כתוב לפעמים (לפחות בדושים ישנים).
אבל כמו שאמרו לך, לא בודקים כיוון אורות בטסט.
Kawasaki z750
לא מעניין אותי אם בודקים בטסט או לא.
חשוב לי שהתאורה מכוונת לבטיחותי.
אין לי הורג כיוונון. זו מסיכה סופר מוטו אוניברסלית. לא קיים בה כיוון. אני מכוון את המסיכה עצמ פיזית
http://www.jeepolog.com/forums/attac...2&d=1294871632
אני זוכר שפעם הייתי צריך לכוון ברכב והמוסכניק האיר על קיר קרוב וקירב בהתאם,בדיוק מה הוא עשה אני לא זוכר אבל תראה בקשור את התמונה ששלחתי יכול לתת לך כיוון
נראה לי שבהתקנה של המסיכה אתה יכל לשחק עם המיקום של הפנס ובכך בעצם לכוון את האור.
האם החלפת למסיכה יעודית לאופנוע? או אפטרמרקט משהו
אני שואל איך אני יודע שהתאורה מכוונת כראוי?
Screenshot_2017-03-22-14-41-25.jpg
זאת המסיכה
אין שום כיוון
אתה צריך לפתוח את הספר רכב של הכלי שלך ולראות איך מכוונים שם את התאורה.
כן אני יודע שזה לא אותה תאורה אבל המיקום של הפנס אותו מיקום ולכן ההוראות יהיו אותם הוראות רק שאת הכיוון תעשה באופן פיזי ולא עם כפתורים כמו בפנס הישן.
לדוג' באופנוע שהיה לי היה צריך לעמוד מרחק ספציפי מקיר במישור, ולכוון את האלומה ככה שהיא תהיה בגובה מסוים ספציפי.
אם אתה רוצה יותר חאפרי אז פשוט תמצא מישור ותעמוד מאחורי רכב במרחק של כמה מטרים ותראה שהאלומה שלך הכי גבוה שאפשר אבל לא עוברת את איזור הלוחית רישוי של הרכב שלפניך כי אז אתה כבר תסנוור נהגים.
בכל מקרה אם זה יהיה גבוה מדי ותסנוור אתה פשוט תקבל סנוורים בחזרה כל היום אז די מהר תבין שזה לא טוב. מניסיון![]()
גובה של הלוחית רישוי מישתנה. לפעמים על הטמבון לפעמים על הפגאז
כיוון בשיטה ביתית נעשה כך:https://www.youtube.com/watch?v=eyXU...e_gdata_player
בכל מקרה, בספר אופנוע אמור להיות רשום מהו אחוז השיפוע של הפנס וניתן לחשב בדומה לסרטון.