יכול להיות שלא קראת את הדביק "לא מניע - מה עושים"?
שלום
הקטנוע שלי עמד כל החורף ללא הנעה. כמובן שהמצבר התרוקן ומת לגמריא (גם ככה היה כבר בן 6 שנים). בכל מקרה קניתי מצבר חדש והקטנוע הניע בפעם השלישית או הרביעית והכל ניראה תקין. נסעתי לעבודה נסיעה של כ 15 דק ואחר כך לאחר 8 שעות חזרתי הביתה. כאשר חזרתי לטוסטוס אחרי שעתיים הוא לא מניע ומופיעה הנורה של המצבר. אין אפילו רעש קטן של סטרטר. האורות נדלקים חזק וטוב וגם הטענתי את המצבר עם מטען מצברים מיוחד ובדקתי אותו והוא ניראה תקין כי מוציא כ 13v לאחר טעינה מלאה. בדקתי גם את הפיוזים והכל תקין. מה עוד יכול להיות?
יכול להיות שלא קראת את הדביק "לא מניע - מה עושים"?
קראתי וגם יש לי ידע טכני אבל עדיין אני מבולבל. המצבר חדש וגם הכל עבד בהתחלה עד שכיביתי אותו וזהו מת. הטענתי עם מטען מצברים ייעודי והמתח מהמצבר מראה 13v וגם אני מצליח לקפל ולפתוח מראות וגם האור הגבוהה מאיר חזק אז זה שולל שהמצבר שקניתי פגום נכון?
רשום גם בספר רכב שאם נורית המצבר דולקת זה אומר שהמצבר מוציא פחות מ 11v. כמו שאמרתי בדקתי את המתח מהמצבר עם רב מודד וזה מראה קרוב ל13v אז למה נורית המצבר דולקת? וגם אין שום רעש של תקתוקים בנסיון הנעה
לא, לא קראת. בטח אם יש לך ידע טכני.
הציטוט למעלה אומר מה הבעיה שלך ומה צריך לעשות, והדגשתי את החלקים שהיית צריך לעשות ולא עשית.
גש, תקרא ותעשה את כל הבדיקות שכתובות שם למקרה שלך.
אם אראה עוד שאלה שאומרת לי שלא קראת ולא עשית - תמצא את השרשור הזה נעול.
הסיבה שנורית המצבר דולקת היא כי לפני ההתנעה כל הנורות דולקות.
אגב הבנתי שכאשר אני בודק את ההתנגדות בממסר אני צריך לנתק אותו מהחוטים של המצבר.. אז מאיפה יהיה לו את המתח לתקתק?