תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: קפה רייסר או נייקד - התלבטות לגבי אופנוע ראשון לאחר שדרוג רשיון מ A2 ל A1

Member

קפה רייסר או נייקד - התלבטות לגבי אופנוע ראשון לאחר שדרוג רשיון מ A2 ל A1

שלום לכולם.
    החלטתי להשתדרג מקטנוע 125 לאופנוע A1 שישמש במהלך השבוע לנסיעות עירוניות קצרות (עד 15ק״מ) בגוש דן, ולטיולים ארוכים בסופ״ש ככל שיאפשר הזמן והנסיון שלי כרוכב. התקציב שלי מאפשר לי לקנות אופנוע חדש, או משומש משנתון מאוחר וק״מ נמוך (איזור ה 50K) ואני מחפש אופנוע כביש בלבד, נייקד או קאסטום / קפה רייסר.

צמצמתי את האפשרויות שלי לדגמים הבאים:

• CB500F של הונדה - רכבתי ואהבתי
    • z300 של קוואסאקי - מחכה לנסיעת מבחן ממטרו
    • V7 Stone II של מוטוגוצי - מתלבט אם לשקול בכלל כאופנוע ראשון

למרות שאני מתחבר יותר לסגנון של מוטוגוצי (מראה, נינוחות, תנוחת ישיבה) אני חושש ממנו ככלי ראשון הן בהיבט של פריסת מוסכים טובים שיוכלו לטפל בכלי והן בהיבט של ניסיוני כרוכב (6 שנים על קטנוע, ללא ניסיון על אופנוע).

שאלותי לפורום הן:

• האם כרוכב מתחיל הגוצי יתאים לי, ויהיה סלחן מספיק עד שאלמד את רזי הרכיבה והטיפולים? אני מתכוון לעשות קורס רכיבה מקצועי בלי קשר לכלי שאבחר בו.
    • האם יש סיבות אחרות שבגללן לא כדאי ללכת על הגוצי (למשל אמינות, איכות שירות במוסך, זמינות ועלויות חלפים)
    • במידה והונדה יתחילו לייבא את ה Rebel 500 לארץ בקרוב (הבנתי שכנראה בחודשיים שלושה הקרובים, אלא אם מישהו יודע אחרת), האם ה Rebel הוא בחירה יותר מתאימה עבורי כרוכב מתחיל מהגוצי (בהיבט של קאסטום / קפה רייסר ככלי ראשון)
    נערך לאחרונה על ידי zoharrad; 01-04-2017 בשעה 10:50. סיבה: לא נשמרה כל הההודעה

Member
    רק מעדכן שהונדה ענו הרגע בפייסבוק שה Rebel יגיע לארץ בשבועות הקרובים (אם נהיה נדיבים כנראה שאמצע מאי נשמע כמו תאריך ריאלי). בגלל הפופולריות של הונדה לעומת גוצי, נראה שאחכה עד שיגיע ה Revel ואז אחליט סופית (עם נטייה לכיוון להונדה בשלב זה).

אם יש כאן אנשים שהנושא הזה מעניין אותם, אשמח לעדכן וכן לעשות נסיעת מבחן על הגוצי לפני כן כדי לפרסם כאן רשמים

Senior Member
    הגוצ׳י הרבה יותר רגוע מהנייקדים שציינת.
    לדעתי הוא יכול להיות אחלה אופנוע להתחיל איתו אבל הייתי מוודא שיש אחריות בתוקף
    http://advrider.com/index.php?thread...ssues.1143233/

Member
    http://www.cycleworld.com/2017-honda-rebel-300-and-500-entry-level-motorcycle-review-first-ride
    http://www.motorcyclistonline.com/20...st-ride-review

האמת נראה נחמד. מעניין עד כמה הוא שונה ביחס ל-CB500 שעליו הוא מבוסס.

Member
    alex תודה על הקישור - אכן מאיר עיניים, ומכיוון שפריסת מוסכי גוצי בארץ לא מדהימה (גם קראתי איפשהו על הכשרה לקוייה / חסרה של המוסכים עצמם ע״י גוצי), זה מעלה חששות שכבר היו לגבי האופנוע.

airwolf - לפי מה שקראתי, ה Rebel 500 מבוסס על פלטפורמת ה CB500, כך שאני מניח שהשוני העיקרי הוא אופי הרכיבה בשל סגנון האופנוע (קאסטום לעומת נייקד). מניח שהמכלולים זהים. ברגע שיגיע לארץ אפשר יהיה להתרשם יותר

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    לגבי הגוצי: אכן מדובר באופנוע נדיר, וסביר להניח שהתחזוקה תהיה יקרה יותר מההונדה (שהוא אחד הכלים הכי זולים לתחזוקה שיש).
    עם זאת, אתה לא צריך מיליון מוסכים שיודעים לטפל בכלי. מספיק שיהיה אחד טוב.
    אני בטוח ששחר עזרא (הפודיום בחולון) וסלבה מדינמיקה (גם בחולון) יסכימו לטפל בגוצי.
    יש לך גם את המוסך המרכזי של אבניר, חייב להיות שם מכונאי שהוסמך על הדגמים האלה.
    ה-V7 הוא סה"כ אופנוע די פשוט מכאנית, ואני לא מאמין שהטיפולים בו יהפכו להיות בעיה של ממש.
    מצד שני - בשונה מההונדה, שהוא אופנוע תקציב מודרני ברמ"ח איבריו - הגוצי הוא רטרו אמיתי, עם צלילים, רעידות ותחושות מפעם (בתוספת עידון מודרני).
    ההשוואה בין השניים לא לגיטימית בעיני.
    אם אתה רוצה רטרו אמיתי - לך על הריאל אנפילד.
    אם אתה רוצה רטרו עם עידון מודרני - גוצי V7, קאוואסקי W800 או דוקאטי סקרמבלר סיקסטי2. אולי ההארלי סטריט 500 גם נכנס לליגה.
    אם אתה רוצה נייקד מודרני "כמו כולם", אבל עם נגיעות עיצוביות שקורצות לעבר - אז ההונדה REBEL נכנס לתמונה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Member
    תודה רבה! עשית לי סדר ושכל. תודה גם על ההפנייה למוסכים. אבדוק במידה ואחליט ללכת על הגוצי

Member
    עדכון למי שמעוניין - הונדה יצרו איתי קשר לגבי ה Rebel. כנראה יהיה זמין לנסיעת מבחן בתוך שבועיים

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי zoharrad צפיה בהודעה
    עדכון למי שמעוניין - הונדה יצרו איתי קשר לגבי ה Rebel. כנראה יהיה זמין לנסיעת מבחן בתוך שבועיים
    https://youtu.be/gaWoLHLx0l8

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי zoharrad צפיה בהודעה
    בדיוק דיברנו על זה אתמול.. תודה על העדכון.