יריבן!!!אתה פה!!!!
יריבן!!!אתה פה!!!!
אנשים שמוכרים ציוד מחו"ל יכולים לעשות רווח שולי לכן כמו שROG כתב זאת תופעה שולית, מה שבאמת עומד מאחורי המכתב האנונימי זה היבוא האישי עצמו, אבל אותו אדם שכתב את זה בחר להסתתר מאחורי תופעה שולית, כנראה בקרוב חוקים או הגבלות של יבוא יכנסו והמכתב בסה"כ מנסה לעצב דעת קהל ככה שבמקום להאשים את חנויות הציוד הציבור יאשים את אותם אנשים שמוכרים ציוד שהביאו תחת חוקי היבוא האישי.
אני ראיתי את הכתבה הזו בפעם הראשונה באתר דוגגי"ם, גם אני חושב שמדובר בבעל אינטרס
מסוים ולא בכותב תמים.
אני חושב שמן הראוי לאחר שהשוק הדו"ג גדל שהיבואנים וספקי המוצרים יעשו צעד לאחור,
ויוזילו משמעותית את רמת המחירים של האביזרים לרמה מקובלת.
כולנו היום כפר קטן והקלות הבלתי נסבלת של יבוא מצורים מחו"ל פשוט עושה את העניין
למשתלם וכדאי אז המלחמה לא צריכה להיות בעיצוב דעת קהל או להילחם ביבוא העצמי,
להפך הראשון שימכור במחירים דומים לחו"ל ירוויח את שלל הקונים האלה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אני חושב שלמרות שרובכם פה מודעים לזה, אתם מזלזלים בכמות המיסים שתוקעים על בעלי עסק.
מכס , מע"מ , מס הכנסה , רישום שנתי ברשם החברות וכו'.
הרווח הרבה הרבה יותר נמוך ממה שאתם חושבים.
ולא , אני לא מוכר שום ציוד ואין לי שום חנות.
פשוט יש לי עסקים בתחומים אחרים ואני רואה כמה עושקים אותי כל המיסים , אגרות ודרישות שגוררות עלויות (רו"ח לחברה בע"מ יקר משמעותית מעוסק מורשה וכו') שהכל מצטבר.
זה ישמע לכם מגוחך , אבל גם בעסק עם אפס , ואני רציני שאני אומר אפס הוצאות. פחות מאיזור ה100,000ש"ח הכנסה בחודש לעסק כזה זה לא שווה.
יותר מידי כאב ראש וסיכון , אפשר להרוויח יותר טוב כשכיר.
אין ספק שעודף הרגולציה (אגרות, בדיקות, תקינות ועוד ועוד כיד הדימיון הטובה על פקידי ישראל) מייקר מאוד את המוצרים.
העניין הוא שהטיעונים של אותו בעל עסק אנונימי, זהים לטיעוני החקלאים ("אסור לפתוח את השוק לייבוא מוצרים, זה יפגע בחקלאות כערך לאומי!!!!!") למשל, ולמעשה לכל קבוצה שנהנית מהגנות ממשלתיות כלשהן ורוצה להמשיך את הפרוטקציוניזם כלפיהן.
במקום להפנות את הטענות לצרכן שמבין שכללי המשחק השתנו בעולם הגלובלי, יואיל אותו בעל עסק להתחיל להפנות טענותיו לאלו שלא מאפשרים לו לעמוד בסביבה התחרותית, לא הצרכן הוא האשם זה בטוח.
תיקנתי לך.
דרך אגב, למרות שזו לא סטטיסטיקה אני מתרשם שכמו באופנועים עצמם כך באביזרים, התחרות עושה את שלה והמחירים כן יורדים. זה אולי לא מופיע על התווית, אבל המחירים שאני משלם הם תמיד משמעותית נמוכים מהמחיר הרישמי. אישית, אני לא נוהג להתמקח. שואל למחיר ואז או שקונה או שלא. שמתי לב שבכמה המקומות שאני נוהג לפקוד כשאני שואל מה המחיר אני מקבל מיד מחיר מופחת. אולי כבר מכירים אותי. לא יודע. יש גם המון מבצעים. אני בד"כ קונה בארץ, למרות שאני נמצא לא מעט בחו"ל, פשוט כדי לחסוך את בילבול המח, מה גם שאני לא נזקק לזה לעיתים קרובות מדי. לפעמים אני בודק מתוך סקרנות את מחיר הפריט שקניתי בארץ (Amazon, eBAy, ודומיהם) ורואה שבדרך כלל הפערים לא ענקיים. יש מקרים שכן ואז גם אני מזמין מחו"ל.
זה שעל התוית יש מחיר ומיד עושים לך הנחה, זה תרגיל שיווקי כדי לגרום לך להרגיש טוב ושדפקת את המערכת. למעשה, מחיר ההנחה לרוב גם הוא יקר מאוד.
לא מזמן הייתה כתבה עלכך שרוצים לחוקק חוק בעניין אותן הנחות ומבצעים בדיוק בגלל ההתנהלות הזאת של מבצע תמידי\הנחה תמידית רק כדי לגרום ללקוח להרגיש טוב ושיקנה במקום. זאת הסיבה שאני נמנע מחנות ADmotor-sport, תמיד המחיר על התוית מפוצץ ופתאום עושים לך הנחה של עשרות אחוזים.
אם אתה עושה תמיד הנחה, למה לא תשים על התוית את המחיר הסופי ללא הנחה וזהו? למה לעשות תרגילי פסיכולוגיה כדי למכור עוד? האם זה הוגן לגרום לי לקנות ממך בצורה שכזאת? אני רואה בזה ניצול חולשה כדי להפיק רווח אישי על חשבוני
אני חושב שדעת הקהל פה היא די אחידה.
יהיה מעניין לראות את כותב התור מגיב לטענות פה ולא רק יוצא בהאשמות ורץ להתחבא מאחורי מעטה האנונימיות...
מה באירופה אין מיסים?
אין לי טענות לבעלי חנויות, שמנסים למכור מוצר במחיר כפול מחו"ל (ופי שלוש ממחיר חו"ל בסייל/סוף עונה).
יש לי טענות לבעלי חנויות, שעוד מעזים להתלונן בפומבי, ולרמוז (ולצערי - לפעמים אף לייצר באופן אקטיבי) לצורך בחוקים שנועדו להגביל את היבוא האישי.
או, במילים פשוטות:
אין לי בעיה שכשחיפשתי את הקסדה הבאה שלי, שואי GT-AIR הופיעה באתר של אביזריון ב - 3.5 אלף שקל.
יש לי בעיה, שבאדיבות המדינה וחוק (שהשמועה קושרת לאביזריון), אם הייתי רוצה להזמין את אותה שואי מ-FC-MOTO בכ-400 יורו, אז הייתי צריך לעבור בדיקת טכניון בתשלום מאוד לא סמלי, ולנסוע מספר פעמים לדואר ההגנה (שעה המתנה בתור כלול בחבילה).
אני בעד שוק חופשי.
אם יש ליבואנים לקוחות במחירים שהם מבקשים - סבבה. שירות, אחריות וכו'. יש אנשים שמוכנים לשלם על זה.
אם אין להם - זאת לא בעיה שלי. אני רק דורש את החופש לקנות ציוד רכיבה במרשתת, ולקבל אותו עד הבית, ללא תשלום נוסף פרט למס הקבוע בחוק.
אני לרוב מוכן להסתכן עם טעות במידה כדי לחסוך 40-60% מעלות המוצר. מקסימום מחזירים, מוכרים כאן בארץ במחיר עלות או מחליפים עם חבר, שיזמין את המידה המתאימה עבורי, ויקבל את מה שאני קניתי.
אם יש יבואן (ויש כמה צדיקים) שמוכן להביא ציוד במחיר שלא ישתלם לי להזמין מחו"ל - ז"א פער של מקסימום 10-15% מהמחיר באירופה - אז אני הולך לקנות ממנו. אם לא, לא נורא. אני יודע להשתמש במחשב. ומי שינסה להגביל אותי בזה, לא יראה שקל לא ממני ולא מהחברים שלי - גם לא בקניית מנעול דיסק.
ובראיה רחבה יותר:
יבואן הוא לא יצרן, הוא לא מייצר יותר מידי מקומות עבודה, ולא ממנף את התעשייה המקומית. לכן אני לא רואה שום הצדקה "לשמר" יבואנים כמו שמשמרים (על הנייר לפחות) חקלאים או מפעלי ייצור.
לא מצליח להיות תחרותי מול איביי? תסגור. תצטרך לפטר 2-3 עובדים? זאת לא מכה למשק. הם יכולים ללכת לעבוד במלצרות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא מדובר פה בחנויות בלבד, אלא גם ביבואנים שמכתיבים מחירים לחנויות. חנות שלא מוכרת בתוך אותו טווח שמכתיב היבואן, תוחרם על ידי היבואן ולא תוכל לקנות ממנו מוצרים כדי למכור בחנות.
מיסים (אולי נמוכים יותר) יש גם בשאר העולם, ורק להזכיר שהיבואן לא קונה מהיצרן (או דילר) במחיר שהמוצר נמכר לצרכן בחו"ל, אלא בפחות כך שאין להעמיס מיסים ושאר ההוצאות של מדינת ישראל על המחיר לצרכן בחו"ל.
בסופו של יום, ובלי לבקש פירוט עלויות, עובדה אחת קיימת בשטח והיא מבצעי חיסול או "הנחה רק בשבילך ולי זה עולה יותר תאמין לי" שמגיעים לפעמים למאות אחוזים. ואני יכול רק להניח שגם במבצעים וההנחות האלה אף אחד לא מפסיד עלינו הלקוחות קצה. אפשר גם להזכיר את אותן חנויות שמוכרות בפחות ממחירי השוק ועדיין מצליחות לחיות.
לא מעניין ההשוואות האלה גם ככה לא יורידו מחירים משמעותית.
מי שמזמין מחו"ל ימשיך להזמין וזה הכל.
שיבכה עד מחר זה לא מעניין,מצאתי יותר זול? אני אקנה איפה שהכיס שלי מאפשר...קשה להם להתפרנס\כועסים? תחליפו מקצוע.
מובי זה לא קטנוע,מובי זה אל.
חברים, זה יפה שכולם מעלים ספקולציות, למרות שהם לא בעלי ולא מנהלי עסקים שבקיאים במספרים.
תעשו לי טובה אישית, אל תספרו לי ואו לאחרים סיפורי מעשיות.
חד משמעית וללא שום עוררין, 90% מהיצרנים והיבואנים במדינת ישראל שוחטים אתכם.
גם ביצור מקומי זה כך...
אפשר להתמקד בצמיגים מכל סוג ובמיוחד של אופנועים, אין עליהם מכס בכלל כי הם אביזרי בטיחות...
ובכל זאת מחירם לצרכן פי חמש מבארצות אחרות.
מחירו של פסק זמן מתוצרת ישראלית, יקר פי שלוש בישראל לעומת אנגליה...
לשם צריך לשנע אותו, לשמור על טריותו, לשלם עליו מיסים ועוד כהנה וכהנה.
אם יכולתי לפרסם את מה שאני עושה ומוכר (ולעשות פרסומת חינם למוצרים)
הייתי מוכיח לכם שהמחירים של המוצר שאני מוכר בישראל, זהים למחירים בארצות הברית,
ההפרש הוא ממש כמה שקלים בודדים.
חד משמעית חברים, אם אני יכול (או החברה שבא אני עובד)
גם יבואנים אחרים יכולים.
כל מי שמספר אחרת, נתלה במספרים הזויים, או מתלונן על מיסים...
הוא שקרן אמיתי!!!
אה כן, אם הייתם יודעים כמה עלה ליבואן האופנוע או הקטנוע שאתם רוכבים עליו,
אם הייתם יודעים מה מחירו האמיתי אחרי מיסים, הייתם נבהלים באמת!
חברים, שתדעו לכם...מחירו של כל כלי רכב בארץ אחרת, יכול היה להיות זהה בארץ שלנו.
אל תאמינו לזיבולי השכל ולשקרים.
רוב הכלים שמיובאים לישראל, עולים ליבואן...שימו לב...
חצי מעלות הכלי והרבה פעמים גם פחות מחצי המחיר, הנקוב בארץ היצור שלו, לצרכן הסופי!
אה כן...אני מתכוון בשער הסוכנות, אחרי כל המיסים וההובלות,
אבל לפני שמזיינים אתכם ומוכרים לכם חארטות.
אם הייתם באמת רואים את המסמכים הסודיים שמראים את עלות המוצרים שאתם רוכשים
במחירים הזויים ומוטרפים...לא הייתם מאמינים.
אבל עזבו, תמשיכו לתת את הלחי השניה (של הטוסיק הענוג שלכם)
אני נגמלתי.
שלא תבינו לא נכון...יש לזה בין היתר סיבה אחת לפחות,
טובה מאוד למצב הזה...הסיבה היא חוסר ההערכה של הצרכן הישראלי
שעושה מכל דבר שוק או בזאר טורקי, מבקש הנחות ומזיין את השכל.
אז כדי שתרגישו טוב וחס ושלום לא פראיירים...
היבואן מחזיק מוצר שעלה לו אחרי הכל, אבל כל העלויות...1200 ש"ח
לחנות הוא מוכר ב5500 ש"ח, שבתורה מציעה לכם ב...11000 ש"ח
אבל היום יש מבצע! אז תצאו עם הנחה של 2000 ש"ח...
אבל רק היום, כי אתם הלקוח הראשון היום...הראשון שמזיינים אותו.
ומי לא יצא פראייר...מי??????
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 30-03-2017 בשעה 23:08.
ואני רוצה להוסיף עוד משהו,
מי שמכיר אותי יודע שאני טוטאלי, אז רציתי ליצר ביגוד וציוד מגן לאופנוענים.
שתדעו, חליפת עור, 1.4 עובי, תפרים משולשים, חוטי קבלאר, מיגונים מהחומרים הכי נחשבים,
גמישות במקומות הנכונים, לוגו, צביעה לפי בקשה שלי, אריזה, שינוע, מיסים וכו'
עולה לי ליצר, באותם המפעלים כמו אלפיינסטאר והלד...כולל משלוח אלי הביתה,
בכמות של 100 ומעלה, באיזה מידות שאני רוצה...שימו לב, שימו לב!
1000 ש"ח
שמעתם?
1000!
אבל מה הבעיה? הרי חייבת להיות איזו בעיה, או קאטץ'...לא?
הבעיה מתחלקת לשתיים,
1. מי יאמין למותג חדש? מי יקנה ממני למרות שאוכיח שהחליפה לא נופלת ממותגי פרימיום ידועים?
התשובה לזה, אם אעשה שיווק נכון שיעלה מלא כסף, בסוף יאמינו לי...נכון?
2. אני צריך למכור רק בארצות אחרות.
לא רק בגלל כמות הרוכבים והקונים בכלל...אלא בגלל הצרכן הישראלי!
הישראלי (במתכונת קושיות לפסח) מה הוא שואל?
למה שאקנה מותג מהמאסטר? כמה הוא ירוויח עלי?
אם עלה לו אלף והוא ימכור באלפיים ועוד מוצר שאף אחד (עדיין) לא מכיר...
למה שאתן לבן זונה להרוויח עלי ולהכפיל? זין! לא קונה אצלו!
עדיף לקנות מותג מוכר ולא להיות פראייר.
אז שתדעו, כך היה עם הצמיגים שהבאתי במחאת הצמיגים.
אנשים העדיפו לקנות במקום אחר, כשיצטרכו ואו יהיו חייבים...
ולא לקנות מהסטוק שהבאתי לישראל...כי מה שעניין אותם זה כמה אני מרוויח
ולא כמה הם מרוויחים. גם אם המחיר שלי היה הכי זול בשוק כולל הרכבה.
אז חברים, לסיכומו של עניין הקניות המקבילות ושאר ירקות.
כל אחד שיעשה מה שעולה על רוחו!
למעט ההסתיגות הנחרצת שלי למדידה בארץ וקניה בחו"ל, שזה מעשה מכוער בעיניי ולעולם לא אעשה אותו,
אני בעד להביא כל מה שאפשר ממקום אחר, החל מקיסמי שיניים ועד בית קומפלט להרכבה,
החל ממסטיקים לילדים וכלה במכוניות פאר. כל דבר שאפשר צריך להביא מבחוץ באופן עצמאי.
לא משנה כמה תשלמו, לא משנה כמה יטרטרו אתכם...
בטווח הרחוק, עם קניות מרובות ובסיכום כללי, תמיד תצאו מורווחים גם אם יהיו נפילות קטנות בדרך.
הרי גם כאן, כל הלא פראיירים, כשהם צריכים אחריות ואו שרות, הם מקבלים שפריץ לעין.
אז בחייאת...שווה ליפול פעמים שלוש ולהרוויח שלושים פעם.
היום שאל אותי מישהו כמה זמן יש לי את הנעלים שאני נועל...
אמרתי שלוש וחצי שנים.
הוא שאל כמה עלו
אמרתי 1500 ש"ח
הרבה כסף אמר הבחור
אמרתי לו כך...1500, בשלוש שנים, זה 500 לשנה...
אלו הנעליים היחידות שלי ואני נועל והולך איתן בערך 300 ימים בשנה
תחלק 500 ב300...העלות היא 1.6 ליום!
אז בוא נבין...ב1.6 ש"ח ליום, יש לי נעלים שמחזיקות אותי כבר שלוש שנים ללא פגם.
כמה עלו הנעלים שלך? שאלתי
650 ענה
ולכמה זמן הן מחזיקות? שאלתי
שנה הוא ענה ואז אני מחליף.
ונגיד שאתה כמוני, הולך איתן 300 ימים בשנה...כמה הן עולות ליום?
הוציא את הטלפון וחישב...
650 לחלק ל300...........2.1 ש"ח ליום הוא ענה
אז אמרתי לו, שכל יום, במשך 300 ימים שלא יחשוב שעולה לו בשקל יותר ממני ללכת
שיחשוב פשוט...שפשוט עולה לו כמעט כפול.
האמת...לא נראה לי שהוא הבין.
ואתם?