תוצאות 1 עד 3 מ 3

אשכול: מעוניין בטיפים לרכיבת מבחן

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של moonshield

מעוניין בטיפים לרכיבת מבחן

שלום לכולם,
    אז אחרי שעברתי טסט ל A1, ולפני שאני קונה אופנוע אמיתי ראשון (מותנה בעיקר באישור תקציבים מהבוסית ) החלטתי לעשות מספר רכיבות מבחן על כלים שברמה העקרונית הם אופציה כדי לראות אם הרכיבה עליהם נוחה לי מצד אחד, ומצד שני לשמר את התפעול של אופנוע ולגוון אותו למספר כלים (כרגע אני רוכב על דיאלים S3 125).
    ביומיום אני על קטנוע תקציבי שבמעמד רכישתו לא באמת בדקתי דברים, ואני לא בקיא בעניינים הטכניים של אופנועים. בנוסף לזה הניסיון אופנוע היחידי שיש לי הוא על קוואסקי Z300 שעליו למדתי ל A1, הייתי שמח לקבל משלל המומחים כאן טיפים שימושיים שעלי לשים לב אליהם במהלך רכיבת המבחן.
    בעיקרון מסלול הרכיבה שאני מתכנן לעשות (בהתאם למה שיתאפשר ע"י היבואן) הוא פחות או יותר המסלול היומיומי הרגיל שלי- יציאה מת"א לראשל"צ וחזרה, בדרך שתכלול כבישים מהירים, כבישים בין עירוניים ונסיעה עירונית, במטרה לראות אם אני מתחבר לכלי ואם הדרך העיקרית שלי "מתקשרת יפה" עם האופנוע.
    אשמח לשמוע על טיפים נוספים שכדאי לי לשים לב אליהם.
    תודה לעונים!

Member
    תודה על השאלה, האמת גם אני מתכנן לעשות השבוע נסיעות מבחן בתל אביב (לא רכבתי מעולם על אופנוע והשבוע קיבלתי רשיון A1 שאותו עשיתי על אינזומה 250).
    אני מתכנן לנסות על Z300 וגם את כל הCB500 וגם דיוק 390 והאמת לפי הכתבה שפורסמה עכשיו לגבי ההנחות על SV650 אולי בכלל אנסה גם אותו(מוגבל כמובן) על אף שחורג מהתקציב. בהחלט גם אני אשמח להמלצות בנושא.
    התרגשות כבדה על אף היותי בן 35(חבל שאין אימוג'י של מרגיש זקן).

Member
    אני איתכם. עולה מ S3 125 לאופנוע, עשיתי רכיבה על z300 ועל CB500F ומחכה ל z650 מוגבל ו Rebel 500 שיגיעו אחרי החג. בעופר אבניר אין כרגע SV650 מוגבלים לרכיבת מבחן וחבל. מה שעשיתי בשתי הרכיבות זה סיבוב קצר בתוך העיר, ליד הסוכנות כדי להתרגל לכלי (ב z300 שרכבתי עליו היה קלאץ׳ עם שילוב מאוד קצר בסוף המהלך למשל), ואז יצאתי לאיילון ורכבתי צפונה ודרומה כמה מחלפים (למשל - קיבוץ גלויות על קק״ל וחזרה). הסוכנויות נותנות בערך חצי שעה - 45 דקות לרכיבה.
    שווה לנסות לעלות במחלף קצת עמוס כמו השלום, כדי לקבל מושג על יכולת השתלבות בתנועה קצת יותר צפופה.

הנסיעה באיילון נתנה לי מושג לגבי התנהגות במהירות רכיבה נורמלית עם תנועה, והרכיבה בעיר לגבי חוויית רכיבה עם תנועה עירונית ורמזורים.

מה שניסיתי לבדוק בנסיעה היו הדברים הבאים:
    * תנוחת רכיבה
    * שילוב הילוכים (העלאה אחרי יציאה מרמזור אדום, הורדה בהאטה)
    * רוח קדמית בנסיעה מהירה
    * יציבות, תחושת ביטחון בכביש מהיר (למשל ה z300 הרגיש לי פחות יציב בנסיעה מהירה כי הוא קל יותר מה CB500F)
    * השתלבות בתנועה עירונית
    * ארגונומיה כללית - שדה ראיה במראות צד, נוחות מושב, מציאת ניוטרל ושילוב הילוכים, בלמים, איתותים וכו׳
    * סלחנות (ההונדה היה הרבה יותר סלחן לטעויות בשילוב הילוכים שכמובן היו לי)
    * אופי הכלי (למשל, ה z300 הרגיש לי קצת פחות רגוע מה CB500F וזה פחות הסגנון שלי)
    * קחו בחשבון משקל וגובה שלכם שישפיעו על חוויית הרכיבה על כלים שונים.

נסו לתאם לשישי בבוקר כי איילון פנוי בשעות האלו וקל לרכב בלי להילחם בפקקים. המסלולים שעשיתי עם הכלים היו:

* CB500F - סיבוב בתוך המבוך של יד חרוצים, ירידה על המסגר עד דרך חיל השריון ואז קיבוץ גלויות, נסיעה צפונה על איילון עד השלום ואז דרומה על המסגר עד הסוכנות
    * z300 - סיבוב באיזור הרצל שוקן, קיבוץ גלויות עד איילון, צפונה על איילון עד קק״ל ואז דרומה על איילון עד קיבוץ גלויות וחזרה לסוכנות