תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: התייעצות בנוגע לביטוח חובה עם/ללא השתתפות עצמית

צפייה משולבת

התייעצות בנוגע לביטוח חובה עם/ללא השתתפות עצמית

שלום לחברי הפורום,
    אני רוכבת מזה כ-9 חודשים על קטנוע 125, ונמצאת רגע לפני הגדלת הנפח לA1 (יחד עם בן זוגי שמוציא רישיון על A1 והוא ללא ניסיון רכיבה).

אנחנו מתכננים למכור את הקטנוע ולקנות אופנוע בנפח 250 סמ"ק ברגע שנעבור טסט.
    עד כה אני מבוטחת בביטוח חובה עם ההשתתפות העצמית ("המוזל"), וברשותי גם ביטוח תאונות אישיות פרטי שהיה לי מראש (בנוסף יש לי ביטוח צד ג' וגרירות כמובן).
    הדילמה היא האם בקניית האופנוע לרכוש את הביטוח "המוזל" כפי שיש לי כיום, או לרכוש את הביטוח המלא - האם באמת עדיף לשלם תוספת של כ-1500 ש"ח בשנה עבור התמורה של ביטול ההשתתפות העצמית?

הייתי שמחה לשמוע מחברי הפורום את דעתם בנושא ולקבל קצת רושם בעניין זה מאנשים המנוסים ממני בתחום הדו-גלגלי.

תודה רבה, שבת שלום וחג שמח!

Senior Member
    זה תלוי במצב הכלכלי שלך.
    האם את מספיק עשירה בשביל לוותר על 8 ימי עבודה ו25000 שקל במקרה של תאונה רצינית?

יש כמה חברות ביטוח שמציאות ביטוח חצי מוזל, רק 12500 השתתפות עצמית.
    גם אופציה.

שלום,
    תודה לך על תגובתך.

למען האמת אני שומעת בעיקר את הבעייתיות דווקא כשמדובר בתאונה 'קלה' שלא מגיעה ל25 אש"ח שבה בעצם בביטוח המוזל אינני מקבלת דבר - אך בביטוח המלא כן יכולה לתבוע (ובכך מעלה את המחיר של חידוש הביטוח בשנה שאחרי, לא?)

הייתי שמחה לשמוע על חברות הביטוח המציעות 'חצי מוזל'.

חבר מערכת FullgaZ
    חברת הביטוח מחייכת כל הדרך אל הבנק על כל רוכב שרוכש לו ביטוח עם השתתפות עצמית. מלא או חצי זה לא משנה. כשחברת הביטוח מחייכת, המבוטח תמיד בוכה.
    בחישוב כלכלי אמתי לטווח ארוך, רק ביטוח חובה ללא השתתפות עצמית.
    במקרה שלי, ההנחה לחובה עם השתתפות עצמית הייתה 1300 ש"ח שעלולים לעלות לי 25000 ש"ח במקרה תאונה. לטעמי, מי שרוכש ביטוח חובה עם השתתפות יש אמונה חזקה בחסינותו לתאונות.

איללכא...רק שהסטטיסטיקה היא לטובת חברת הביטוח ונגד הרוכב

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי גרגיר שעועית צפיה בהודעה
    למען האמת אני שומעת בעיקר את הבעייתיות דווקא כשמדובר בתאונה 'קלה' שלא מגיעה ל25 אש"ח שבה בעצם בביטוח המוזל אינני מקבלת דבר - אך בביטוח המלא כן יכולה לתבוע (ובכך מעלה את המחיר של חידוש הביטוח בשנה שאחרי, לא?)

הייתי שמחה לשמוע על חברות הביטוח המציעות 'חצי מוזל'.
    את חצי צודקת.
    עד 2 תאונות ב3 שנים כמעט ולא ישנו את מחיר הביטוח שלך.
    תבדקי במחשבון הביטוח מה קורה כשאת מוסיפה תאונה אחת לחישוב
    http://car.cma.gov.il/Parameters/Calculate

נגיד שפוסקים לך פיצויים של 50000, את באמת מעדיפה לקבל רק 25 מתוכם?

אני חושב שאודי דגן מציעים את ה "רק" 12500 השתתפות עצמית.

Junior Member
    היו על זה לא מעט דיונים כבר בפורום עם קישורים לאתרי עו"ד, ששם בלי יוצא מהכלל עורכי הדין ממליצים שלא לעשות את הביטוח המוזל.
    תעשי חיפוש בפורום

אודי דגן מציעים את הפוליסה של איילון שמציעה 12,500 ש"ח השתתפות עצמית. זה רק לרוכבים מעל גיל 30.

Junior Member
    תעשי ביטוח רגיל ואל תיתנו לשום חברת ביטוח את האפשרות הקטנה ביותר לנסות להתחמק במקרה של חו"ח תאונה,
    אם תיתני לחברת הביטוח פתח להתחמק מתשלום, הם ימצאו כל דרך אפשרית לא לשלם.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי anaRF צפיה בהודעה
    תעשי ביטוח רגיל ואל תיתנו לשום חברת ביטוח את האפשרות הקטנה ביותר לנסות להתחמק במקרה של חו"ח תאונה,
    אם תיתני לחברת הביטוח פתח להתחמק מתשלום, הם ימצאו כל דרך אפשרית לא לשלם.
    כשאתה כורת הסכם ביטוח חובה מוזל בגובה כזה או אחר תמורת השתתפות עצמית, חברת הביטוח לא מתחמקת מלשלם פיצוי עד גובה ההשתתפות העצמית. ובמילים שלך, אתה נותן במודע פתח בגובה 12500 או 25000 ש"ח.

התנהלות חברות הביטוח בקרות אירוע ביטוח זה כבר נושא לשרשור אחר. אבל הוא מתחיל בכלל, לטעמי, במקום אחר. אתה תתפלא לגלות כמה מבוטחים לא טרחו לקרוא את גב תעודת החובה שלהם ובטח לא את הפוליסה לצד ג או מקיף. התנהלות מול חברת ביטוח מתחילה בזה שהמבוטח חייב לדעת את זכויותיו וחובותיו.

איללכא...ושלא נזדקק

Member
    אני רק מזכיר ש"ההשתתפות העצמית" חלה רק על סעיפי סבל וכאב, כך שהוצאות רפואיות מכוסות מהשקל הראשון.
    ולדעתי מי שההתנהלות שלו מבוססת על מיקסום רווחים מתביעות ביטוח נזקי גוף, טוב יעשה אם ישקול מעבר לכלי תחבורה בטיחותי יותר.
    כמובן שזו דעתי בלבד, וכל רוכב יעשה את הבחירות שלו.

Senior Member הסמל האישי של doutsh
    אף אחד פה לא מדבר על מקסימום רווחים.
    ביטוח החובה בישראל הוא גבוה מאד בין היתר בגלל הפיצוי שמקבלים על "כאב וסבל".
    מרגע שזה סעיף שמופיע בביטוח ואתה יכול לקבל אותו, מדובר פה בחישוב סטטיסטי-כלכלי נטו, שלא קשור בכלל להתנהלות שלך.
    החישוב פשוט - הנחה של 1500 ש"ח לשנה תמורת 25,000 ש"ח השתתפות עצמית.
    אם אתה חושב שלא תעשה אף תאונה ב15-16 שנה הקרובות, או לפחות לא מספיק תאונות חמורות, עדיף לך השתתפות עצמית.
    אם יש סיכוי סביר שכן תעשה תאונה (ומה לעשות, זו כנראה המציאות של רוב הרוכבים), עדיף לך ללא השתתפות עצמית.

למה אתה רואה את זה כמיקסום רווחים?
    מה זה משנה אם זה כולל את ההוצאות הרפואיות או לא? זה אותו כסף שנכנס ויוצא לך מהכיס. ואם הביטוח היה אומר שהוא מכסה את סעיף הכאב והסבל במלואו, אבל יש השתתפות עצמית של 25,000 בהוצאות הרפואיות, זה היה משנה משהו?

Member
    doutsh, את מה שהיה לי לכתוב כתבתי, ואני ממש לא מתכוון להיכנס לוויכוח, אבל כמה הבהרות ותיקונים:
    - ההשתתפות העצמית שלי היא 12,500 שקלים, כך שהיא משתלמת כלכלית אחרי כ-10 שנים בלי תאונה חמורה.
    - כמו שב-10 שנים האחרונות לא עשיתי תאונה, כך אני מקווה שגם ב-10 השנים הבאות לא אעשה (טפו טפו).
    - אני בהחלט מקווה שחברת הביטוח תרוויח מביטוח החובה שלי הרבה מאוד כסף במהלך השנים ולא תצטרך לשלם לי שקל.
    - סטטיסטיקה לא תגרום לי לתאונה, טעות בשיקול הדעת כן.
    - יש הבדל מהותי בין כיסוי הוצאות ישירות כגון הוצאות רפואיות לבין פיצוי על סבל: במקרה הראשון אם לא תפוצה תצטרך להוציא כסף מהכיס שלך, במקרה השני לא.

Senior Member
    מי יודע מתי תחזור לעבודה, אם תחזור לעבודה, אם התפקוד שלך בעבודה יהיה כמו פעם, אם בכלל ירצו אותך אחרי כמה חודשים שלא היית.
    אחרי תאונה אתה צריך כמה שיותר כסף כדי שלא תמות מרעב...

חברים אני מודה לכולכם על התגובות שלכם.
    אני הולכת עם תחושת הבטן שלי ואעשה את הביטוח הלא מוזל בניגוד למה שעשיתי עד כה.

חג שמח ורכיבות בטוחות!