עמוד 1 מתוך 9 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 130

אשכול: שאלה לגבי 125

שאלה לגבי 125

שלום לכולם , אני חושב לעשות רשיון ל125 (מבחן שליטה - יש לי רשיון לרכב הרבה זמן) לצורך נסיעה לעבודה , טווח הנסיעה הוא 20 ק"מ בערך לצד . הכביש שאני נוסע עליו הוא כביש 3 מצומת סילבר בערך(ליד אשקלון) לכיוון צומת ראם וחזרה בסוף היום . רציתי לדעת אם לדעתכם 125 סמ"ק יספיק לצורך הרכיבה הזאת ? ודבר שני כמובן (שאלת השאלות ) איז כלי לקנות ? אופנוע/קטנוע ... אני חשבתי על כמה כיוונים אבל מעוניין לשמוע את דעתכם... תודה רבה.

Sent from my SM-G7105 using Tapatalk

קנה את השחור עם הפס הלבן...
    וקצת יותר ברצינות, 125 יהיה חלש מדי, 250 זה הכלי המתאים
    לפי כך יש צורך ברשיון a1 שמאפשר עד 47 כ"ס (וגם מאפשר יותר מאשר 250).
    איזה כלי מתאים?
    צריך לדעת תקציב, אני משער שאתה בעולם הקטנועים, אז לאחר שתגדיר תקציב שלקח בחשבון גם ציוד מיגון זה או אחר (ועדיף ציוד מלא) יכולו לתת לך פרוט מדיוק יותר.
    רק לצורך הבנה קטנוע 125 יכול להגיע למהירות 110 קמ"ש בחלק מהקטנועים וגם זה תחת לחץ פיזי חלקי, לאורך זמן המנוע ישחק מהר.
    ברכיבה על דו גלגלי עליך להיות בעל יכולת להיות מהיר מהתנועה על מנת שתוכל לברוח מסכנות, אם זה היה חד פעמי הייתי אומר שלא נורא 125, אבל לא על בסיס יום יומי.
    מהר מאוד תמצא את עמצך רוכב בשוליים כל 125 שהרכבים עוקפים אותו.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ronen_sch צפיה בהודעה
    קנה את השחור עם הפס הלבן...
    וקצת יותר ברצינות, 125 יהיה חלש מדי, 250 זה הכלי המתאים
    לפי כך יש צורך ברשיון a1 שמאפשר עד 47 כ"ס (וגם מאפשר יותר מאשר 250).
    איזה כלי מתאים?
    צריך לדעת תקציב, אני משער שאתה בעולם הקטנועים, אז לאחר שתגדיר תקציב שלקח בחשבון גם ציוד מיגון זה או אחר (ועדיף ציוד מלא) יכולו לתת לך פרוט מדיוק יותר.
    רק לצורך הבנה קטנוע 125 יכול להגיע למהירות 110 קמ"ש בחלק מהקטנועים וגם זה תחת לחץ פיזי חלקי, לאורך זמן המנוע ישחק מהר.
    ברכיבה על דו גלגלי עליך להיות בעל יכולת להיות מהיר מהתנועה על מנת שתוכל לברוח מסכנות, אם זה היה חד פעמי הייתי אומר שלא נורא 125, אבל לא על בסיס יום יומי.
    מהר מאוד תמצא את עמצך רוכב בשוליים כל 125 שהרכבים עוקפים אותו.
    מסכים לגמרי בנוגע ל250 סמ"ק. אתה תצטרך כלי יותר רציני כדי לעשות את הנסיעה הזאת בכל יום. ממליץ לך ללכת על קטנוע של דיאלים אם אתה מחפש משהו זול ואמין (אבל לא הכי עוצמתי). בכל אופן, תסביר קצת מה הכיוון שלך מבחינת הקטנוע/אופנוע שאתה רוצה לקנות ואפשר יהיה לעזור בצורה יותר טובה.

קודם כל , תודה על התגובות. בכוונה מראש אמרתי מה ציר הנסיעה שלי כי מהירות התנועה בכביש הזה היא בסביבות 90 קמ"ש . חשבתי ש125 סמ"ק יספיק לי ל20 ק"מ לכל צד במהירות של 90-100 , הכביש שכתבתי הוא מסלול אחד לכל כיוון והתנועה לא "טסה" בגלל כלים חקלאים וכו'.... חשבתי על כל דבר לא יקר , עדיף עם מימון (ליסינג כזה או אחר להוזיל עלויות) אני מדגיש שאין לי כרגע רשיון , אבל חשבתי שהזול ביותר יספיק (מבחן שליטה ל125 ) . יש למישהו דעות נוספות ?

Senior Member
    אתה מתכוון לעשות מבחן שליטה על קטנוע ואז לעלות לכביש מהיר?

1. ציר הנסיעה 90-100, קטנוע ב 90 ירגיש בסדר, אבל הוא לא נועד למרחקים בין עירונים ביום יום, (ויקפצו פה האנשים שיגדו שעשו זאת על קימקו מובי , וגם אני מכיר כמה אישית)
    הקטנוע עצמו לרוב קטן יותר , קטנועי 125 נוצרו לעיר עם מדי פעם גיחה לפרברים, לא על בסיס קבוע. אך מה יקרה אם התנועה תהיה על 100 קבוע? אתה תהיה בשולים, ולא תוכל לעקוף. אתה חייב רזרבה לעקיפה, גם אם הקנוע מגיע ל 100 וקצת בשביל להגיע לקצת אתה צריך הרבה זמן, ושוב לא תוכל לעקוף מכשולים או בעת סכנה.
    בקיצור, 250 זה הנפח שלטעמי אתה צריך.

2. מימון ועלות, עדין לא רשמת את הסכום שאתה יכול/מוכן להשקיע, לכל הסוכניות יש אפשרות מימון כזה או אחר, לפי מה שנראה בעקבות הרכבת הקלה יש עכשיו הרבה מבצעים.
    אם אתה מחפש כלי חדש של 250 יש החל מאזור 23000 ש"ח פלוס מינוס. כמו שרשמתי כולם נותנים תנאי מימון , תעשה השוואה מול הלוואה בנקאית אולי יהיה זול יותר.
    תמיד יש אפשרות לכלי יד 2 בהרבה יותר זול

3. רישיון 125/250, עלות רשיון ל 250 יקרה יותר מאשר ל 125 וגם בתור התחלה זה קצת יותר מלחיץ כי זה על אופנוע גדול עם הילוכים ולא כלי קטן 125, תמסה למצוא מורה שמלמד על יוסאנג אקילה, כלי נוח לרכיבה. ומי יודע אולי תחליט להשאר על אופנוע ולא קטנוע

4. מה הסיבה שאתה רוצה לעבור לדו"ג? אם זה חסכון בכסף אז לא בטוח שאתה במסלול הנכון. (ביטוח יותר יקר, טיפולים לרוב יקרים יותר)

מממממ לא בדיוק . הכביש שאני ינהג עליו לא כזה מהיר . דבר שני , יש לי נסיון על הכביש (אמנם ברכב , אבל זה גם משהו לא ?)

Senior Member הסמל האישי של ItayK
    לא. רכיבה על אופנוע מלמדת אותך שעל הכביש אתה זבוב בתוך אקבריום צפרדעים. זו התנהגות כביש וקריאת כביש שונה ומעייפת הרבה יותר (לפחות בהתחלה) מרכב. זו חשיבה שונה.

מעבר לכך, אתה לא עוזר לנו לעזור לך. מה התקציב? למה בכלל דו"ג? האם ישנה הגבלה כספית שמונעת לימוד לרישיון a1? כי זו בכל מקרה האופציה הכי טובה. גם אם תרכוש בסוף 125 הדרך ל250 מאד מאד קצרה.
    החילזון מהשפן!!
    ג'יימס - GS500E 2002-2015
    ת.נ.צ.ב.ה

אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס

היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)

לגבי רשיון a1 , זה גם זמן וגם עולה הרבה יותר . הסיבה שאני רוצה דו"ג , אהבה לאופנועים שלצערי עד היום לא מומשה . וגם לנוחות לעבודה וחזרה , טיולים וכו' . אני מקווה שעם מימון אני יגיע ל 6000 + ₪ ( לא כולל ביטוח וכמובן מיגון ראוי )

שכחתי לציין גם שאני נשוי + , אני בשלבי "מלחמה" מתקדמים לגבי הקטנוע/אופנוע עם אישתי.... :-)

לא רוצה לבאס אותך, בתקציב הזה עבור כלי למרחקים הללו הייתי מוותר.
    אתה מדבר על 6000 שאין לך ואולי תארגן מימון, אני מבין את האהבה, אבל חבל על ההוצעות.
    שיהיה לך באזור 10+ הייתי מחפש כלי מתאים.
    עדיף לך לנוסע בתחבורה ציבורית ולחסוך לכלי קצת יותר יקר.
    תשקיע ב honda xl125 בשביל הכיף בשבילים אולי ולא באופנוע לדרך. (וגם זה בקצת יותר מ 6000)

חשבתי שימאהה x city גם יכול להיכנס לתקציב הזה (עשיתי בדיקה על 250 תוך כדי שאתם עניתם לי....)

ה אקס סיטי יכול. שוב אתה ברף התחתון. בגלל שכתבת שאתה מדבר על מימון אני הסקתי שגם 6 זה הקצה שלך. נוותר על ה 10 תתחיל ב 8

במימון אתה יכול להגדיל ולהקטין את התקציב כמה שאתה מחליט (נראה לי ) אני פשוט קבעתי תקציב מסויים כדי לא לשלם הרבה לאורך זמן..... ו6000 נראה לי תקציב נמוך אבל קטנוע איכותי וסביר שיכול להחזיק מעמד לא רע לאורך זמן....

Banned
    על xl125, אני יכול להמליץ ממקור ראשון, ככלי שיכול לצלוח כביש מהיר, במיוחד לגיחות לא ארוכות.
    אני רוכב כבד והוא 'סוגר' 125 על הסקאלה שהם 120 וקצת בgps. אבל זה כבר כמעט לרכב על המנתק.
    הוא משייט במאה ואפשר לעקוף.
    הוא לא יכנס לך בתקציב.
    תגדיל אותו לעשיריה ותוכל למצוא כלי שמעבר לטיפולים לא תצטרך להתעסק איתו יותר מידי.