אני בדיוק באותה התלבטות, בעיקר בעיר ופעמיים 60 ק"מ כל כיוון, מתלבט בין CB500F שנת 2013 או Z300/Ninga 300 ...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
שלום לכולם!
אני בן 25, עם רישיון a1, נוהג כ3 שנים על ג'וי רייד 125.
מעוניין להתקדם ל250 ומעלה ומתלבט-
אני נוסע בעיקר בתוך העיר אבל פעמיים בשבוע עושה נסיעה של 50 ק"מ לכל כיוון אל מחוץ לעיר.
חשוב לי מאוד שהכלי יהיה, עד כמה שאפשר, יציב על הכביש גם בעת גשם\כתם שמן קטן.
תקציב עד 30 אלף (בלי ציוד) .
השאלה מה יותר בטוח , אופנוע או קטנוע?
האם נפח של 250 ככ גרוע עד שכדאי לקחת איזו הלוואה ולעבור את ה250 מבחינת ביטוח ומחיר הכלי?
אם יש לכם המלצות ספציפיות אשמח לשמוע!
תודה![]()
אני בדיוק באותה התלבטות, בעיקר בעיר ופעמיים 60 ק"מ כל כיוון, מתלבט בין CB500F שנת 2013 או Z300/Ninga 300 ...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לפי הדרישות שלך אופנוע בהכללה יהיה יותר יציב/בטוח וכו'. הנוחות בתוך העיר תיפגם משמעותית לטובת הנסיעות הארוכות. אם לא היה לך אף פעם אופנוע הייתי אומר לך לך על זה. איזה 250 יד שנייה שלא יעמיס על הכיס ומקסימום תמכור ותחזור לקטנוע 250..
קטנוע זו הבחירה ההגיונית
יציבות וזריזות הם שני צדדים של אותו מטבע.
ככל שאתה מקבל יותר יציבות - כך אתה מאבד בזריזות.
כברירת מחדל, לאופנוע יש התנהגות כביש טובה יותר מקטנוע עקב המבנה שלו - גלגלים גדולים יותר מתמודדים טוב יותר עם מפגעי סלילה, חלוקת משקל עדיפה משפרת את ההתנהגות, והחיבור לכלי טוב יותר משום שהרוכב אוחז את הטנק עם הברכיים.
בפועל, הקטנועים המודרניים הינם כלים עם יכולות דינמיות לא רעות בכלל. באותה נשימה - אופנועי ה-250 הינם כלים בסיסיים מאוד, שבנויים על מכלולים זולים ופשוטים לטובת מחיר רכישה נמוך.
כעיקרון, קטנוע 250 איכותי או אופנוע 250 בסיסי יענו על הדרישות שלך.
אם בכל זאת תרצה לקבל יכולות גבוהות יותר - תעלה לכיוון כלי ה-400-500 המשומשים. לא אפרט את כל האופציות הקטנועיות, כי יש המון. בגזרת האופנועים, יש כמה כלים שיכולים לתת מענה טוב לדרישות שלך.
1. ק.ט.מ דיוק 390 שנת 15-16. אופנוע מתחילים מעולה, שובב, זריז, שד עירוני - ועדיין יעשה בכיף נסיעות בינעירוניות.
2. הונדה CBR/CB-X 500 - טובים בעיר, הכי טובים בקטגוריה מחוץ לעיר. חסכוניים לתחזוקה, ונחשבים די אמינים. תקציבך יאפשר לך לרכוש אופנוע ממודל 13-14.
3. סוזוקי גלדיוס 650 מוגבל ל-A1 - אופנוע פול-סייז עם מנוע מוגבל (ההגבלה ניתנת להסרה בקלות). במצב השוק כרגע, ראיתי כלים טריים משנת 15-16 בפחות מ-40, וסביר להניח שניתן להוריד עוד הרבה במחיר, כיוון שהדגם הוחלף ב-SV650 החדש, שמתומחר בצורה אגרסיבית מאוד.
4. סוזוקי DR650 - דו-שימושי. יהיה הרבה יותר בטיחותי וכיפי מקטנוע בעיר, סביר לגמרי בבינעירוני (כל עוד לא מדובר על רכיבות ארוכות מאוד). אופנוע פרימיטיבי, שלא השתנה הרבה מאז הצגתו בתחילת שנות ה-90. מיושן מאוד - אבל גם אמין בצורה כמעט מוחלטת, ומאוד פשוט לתחזוקה. בערך כמו לקנות סוזוקי סמוראי שנת 90' - רק חדש מהניילונים.
כחדש, הוא מתומחר ב-43. אני מניח שהכלים הראשונים שהגיעו ב-2016 נמכרים בפועל בקצת יותר מ-30.
5. ימאהה WR250R/סוזוקי DRZ400S - כלים דו-שימושיים קרביים ומודרניים יותר. מעולים בעיר, לא נוחים בבין-עירוני. פעמיים בשבוע זה לא סוף העולם, כל עוד אין לך בעיה לעשות את זה על 110 בימני. אני מניח שה-DRZ חורג מהתקציב (הגיעו 2000-2008 ומ-2016, החדשים תומחרו ב-46). ה-WRR מיובא מ-2009, אני מניח שתקציבך מאפשר לרכוש אופנוע ממודל 2013-2015 (מחירם כמשומשים גבוה עקב הביקוש לדגם).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
תודה רבה על הפירוט, מעריך מאוד!!!
מבחינת האחיזה של האופנוע על הכביש, יש הבדל בין הדו"ש לאופנועי כביש כמו הcbr?
והיה נראה שאתה אומר שאם כבר 250 סמק, אולי כדאי קטנוע ולא אופנוע עםמכלולים זולים ופשוטים. הבנתי נכון?
אני גם חושב שהם צודקים, קטנוע 250 זאת התחלה חלקה וטובה
הדו"ש ירגיש טוב יותר על אספלט מחורץ ומשובש - כמו שיש בהרבה מקומות בגוש-דן.
אופנוע כביש-נטו יאפשר יציבות גבוהה יותר ומרווח הטיה גדול יותר על אספלט טוב. פחות תופס ל-CBR300, כי מדובר באופנוע תקציב פשוט ובסיסי.
לא טענתי שקטנוע עדיף, ואין ספק שהייתי הולך על אופנוע במשוואה הזאת. אני רק אומר, שלא תקבל את כל הערך המוסף שאופנוע מספק מכלי תקציב בנפח 200-300.
אני רגיל לאופנועי ליטר, וקשה לי לדמיין את עצמי נוסע יום יום על משהו שאין לו לפחות 600 סמ"ק ולא סובל.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני רוכב על קיוואי tx200 שרכשתי חדש מהיבואן שנת 2017 עם אחריות לשנתיים מתאים מאוד לנסיעות עירוניות ביומיום וטיולים קצרים מדי פעם
לפרטים נוספים כנס בפייסבוק לדף ''קיוואי tx200 בישראל''