אפשר לקחת שיעור שעולה 100 שח וללמוד.
מי יתן לך לעלות על האופנוע שלו?
אני לא הייתי נותן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אהלן,
נסעתי עד עכשיו על קטנועים בערך כשנה פלוס מינוס
רוצה לנסות עכשיו עם הילוכים אבל צריך להתאמן \ ללמוד את זה
אם למישהו יש אופנוע ידני 125 סמק ויכול להיפגש וללמד, אני אשמח
אפשרי גם בפרטי
תודה
אפשר לקחת שיעור שעולה 100 שח וללמוד.
מי יתן לך לעלות על האופנוע שלו?
אני לא הייתי נותן.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הפורום נראה חם וחברותי, לא חושב שזה כזה בעייה,
כרגע אין ברשותי אופנוע הילוכים בנפח 125 ולקנות אחד כזה עכשיו זה לא כזה פשוט כי קודם אני צריך למכור את הקטנוע שלי ואז לקנות כזה.
לדעתי יש כאלה שייתנו. לא מדובר בנסיעה מסוכנת בכביש ללא ביטוח, מדובר באימון קצר וקולע במגרש פתוח או חנייה.
מצידי אפילו שיבואו לפה עם האופנוע שלכם ואני רק אסתכל ואלמד ותסבירו. אם אעלה על שלכם זה יהיה לכמה דקות למטרת תירגול בלבד.
בוא ואשאל אותך שאלה כזו: אם תיפול מהאופנוע במגרש מי ישלם על הנזק לאופנוע? יותר מזה, אם תיפול עם אופנוע ותיפצע, נניח פציעה לא מסוכנת אלא משהו בסגנון של יד/רגל שבורה, מי ישלם על הטיפולים והשיקום (כולל אובדן כושר עבודה וימי עבודה)? אם אתה חושב ש'אימון קצר וקולע' במגרש חניה לא יכול להסתיים בנזק של כמה אלפי שקלים לאופנוע או נזק רפואי ארוך טווח, כדאי שתחשוב שוב...
אני יכול לומר לך שלא הייתי נותן לאף אחד לעלות על אופנוע/קטנוע שבבעלותי ללא כיסוי ביטוחי, וואלה לא צריך את זה על המצפון שלי.
מה הסיפור שלך אם בא לך לרכב על אופנוע עם הילוכים פשוט תקנה אחד ותתאמן במגרש (על אחריותך) תוך עשר דקות אתה קולט את זה, במקרה הכי קיצוני לך למורה נהיגה וקח שיעור על אופנוע מה עשית מזה עבודת גמר
Sent from my T5 using Tapatalk
רכיבה רק כדי לתת לך להרגיש מה זה הילוכים הינה רכיבה בד"כ רכיבה ללא ביטוח. אני מניח שרובנו מבטחים אך ורק את עצמנו כרוכבים, ולא ביטוח מורחב הכולל כל נהג. קח בחשבון שנזק מנפילה גם במקום הינו נזק כלכלי לא קטן. ואם יקרה לך משהו moonshield כתב בדיוק את הסרט של מי שנתן לך את האופנוע.
גש למורה לנהיגה, שלם עלות שיעור וסגור עניינים.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
אפשר גם לנסות סוג של פשרה:
רוכב מעל גיל 18 עם אופנוע (שמותר לו להרכיב לפי חוק) יפגש עם פותה״ש.
יראה לו ויזואלית את רגלית ההילוכים וידית המצמד עם הסבר איך מעבירים הילוכים.
אח״כ יקח אותו לסיבוב בהרכבה במהירות איטית כך שאפשר להגיד (או יותר נכון לצעוק) ולהראות איך מעבירים הילוכים.
נכון שאופנועים עם מנוע חזק ניתן למשוך הרבה יותר מהירות בכל הילוך אבל העיקרון זהה.
כך פותה״ש רואה בפועל מה עושים ואיך הדברים מתחברים אחד לשני, וגם ההדרכה הזו חוקית לחלוטין כי בעל האופנוע מתפעל בעצמו את האופנוע ורק מרכיב את הבחור כנוסע.
זו דרך שלנו, הרוכבים המנוסים, לתרום לקהילת הרוכבים מתוך הידע והניסיון שלנו.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
BMW F800 GSA
חבר'ה, אם נבהלתם מהרעיון שאעלה על הכלי שלכם, אז הכל בסדר, אפשר לרדת מזה.
אם אחד מכם, בזמנו הפנוי, יכול לעבור אצלי ולהיפגש וללמד ולהסביר לי צעד אחר צעד בזמן שאני רק מסתכל, זה גם סבבה לגמרי. אני חושב שאם זה באמת כזה פשוט כפי שזה נראה(וכפי שכולם אומרים) לא ייקח לי יותר משעה לקלוט...אני אעריך את זה מאוד ומבטיח לא לעכב אתכם יותר מידיי כשאתם באים. אפשר לקבוע במקום אינטימי ושקט ואתם תראו לי איך אתם מעבירים הילוכים, איך אתם משתמשים בקלאץ ועוד. כל זה בידיים וברגליים שלכם בלבד, אני לא עולה על הכלי שלכם. סגרנו?
*או שתרכיבו אותי, גם אופצייה!
שאלה קטנטונת אגב - מה זה הכלים עם מה שנקרא "קלאץ אוטומטי" כמו הונדה אינובה וכדומה? ממש לא מבין מה זה בדיוק...
רק אני שם לב?
זה מזכיר לי איזה שרשור ישן על מישהו שמבקש מחברי הפורום הובלה בחינם, כדי לחסוך לעצמו את העלות.בזמנו הפנוי, יכול לעבור אצלי
גם אותו בחור, בזמנו, לא הבין איפה הבעיה בבקשה שלו.
כנראה שיש טיפוס כזה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
יש אינסוף סרטוני יוטיוב שיראו לך את מה שאתה מבקש
חבר'ה הכל טוב אם זה כזה בעייתי לכם אז נרד מהעניין. לא סוף העולם ולא דרשתי כלום מאף אחד אז בבקשה לא להתלהב יותר מידיי.
לפותה״ש, ביום שני הקרוב, יום הזיכרון, יתכן וארכוב לירושלים לעניין משפחתי.
אם ארכוב, נוכל להיפגש לצורך הסבר והדגמה.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
BMW F800 GSA