תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: קניית כלי חדש ללא נסיעת מבחן? האם מעשה חכם?

Member

קניית כלי חדש ללא נסיעת מבחן? האם מעשה חכם?

מה קורה?

אז בדקתי את האופציה לקניית SV650 חדש (מוגבל A1)
    העניין הבעייתי פה - עופר אבניר לא מוכנים להביא אופציה לנסיעת מבחן על הכלי (מוגבל A1)
    השאלה היא - מה אני אמור לעשות במצב כזה?

בדקתי ביקורות, כתבות, דעות, מבחנים וכ"ו.. לכל הדעות מדובר באופנוע סביר וטוב למחיר שלו, אבל אין לי אפשרות לבדוק אותו בעצמי לפני הקניה (ועדיין, סכום של 44אלף זהו לא סכום מבוטל)
    my better judgment אומר שלא קונים כלי בלי נסיעת מבחן.. אבל אני לא רואה אופציה אחרת חוץ מלרדת מהכלי הזה..
    בהשוואה גם מטרו לא נותנים לבצע נסיעות מבחן על המקבילים שלו (Z650 - יש מוגבל A1 חדש, ועל הMT-07 - למרות שהMT07 הוא יקר בהרבה..)
    רוב הסיכויים שאם הייתי עושה נסיעת מבחן על הכלי היום (אלא אם כן היה קורה מקרה מאוד חריג) - הייתי מזמין אותו על המקום.

מה האופציות האפשריות שיש לבעלי רישיון מוגבל A1 לעשות לפני קנייה של כלי כזה? או שבלית ברירה נותר רק לקנות "חתול בשק"?

אם כבר אז אנצל את הבמה פה לשאלה באותו הקשר..
    אם למישהו מפה יש SV650 (דגש על מוגבל A1) או מכיר חבר/משפחה/מכר וכ"ו.. שזמין להיפגש באזור ת"א שאוכל לעשות "נסיעת מבחן" עליו?
    אין לי בעיה להביא לבעל הכלי תשלום כלשהו על ה"נסיעת מבחן" הזאת... כמו כן אני אסדר את כל סוגיית הביטוח לזמן מוגבל של זמן הרכיבה, ואשאיר את כל הביטחונות המקובלים.. ואפילו אזמין את בעל הכלי לקפה אחרי זה..

אשמח אם תוכלו לעזור לי להשיג "נסיעת מבחן" על הכלי הזה.

תודה.

Member
    חתול בשק לא תקנה תהיה בטוח אבל מה שיכול להיות שהוא פשוט לא מתאים אישית לך, לא ביכולותיו ולא בצורתו או תנוחת הישיבה וכדומה.
    אני אישית לא הייתי קונה ללא נסיעת מבחן, אבל הרעיון שלך לבדוק כלי מוגבל כזה ממישהו שיש לו כזה נשמע טוב.

Member
    ישבתי על הכלי, מבחינת ישיבה הוא נוח, הרגליים יושבות טוב והוא בגודל בסדר.. - אם זה משתנה בזמן הנסיעה (תנוחת ישיבה בזמן הנסיעה, החלקה על הכיסא כתוצאה מהרוח וכ"ו.. זה לא משהו שניתן לבדוק רק ע"י ישיבה על הכלי)
    מבחינת היכולות שלו אני מאמין שהוא מעל ומעבר לצרכים שלי, לצרכים שלי מספיק לי 250, אבל אני בחור גדול, ומירב ה250 פשוט לא נוחים לי (הרגליים נתקעות בפלסטיק או הכיפוף של הרגל לא הגיוני להגיע לבלם ולרגלית ההילוכים..)

Member
    אני לא מאמין גדול ברכיבות מבחן כשאין לך נסיון, מה נסיעה של חצי שעה תתן לך?
    קשה לי להאמין שתצא מזה עם תובנות שלא יכולת לקבל ממבחן דרכים, סמוך על מנוסים ממך.
    חשוב להתיישב על הכלי, לראות שהוא פיזית מתאים לך בגודל וכו' אבל יותר מזה אתה לא תדע.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

Member
    אשמח לעוד דעות?

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    קניתי כבר כמה וכמה אופנועים ללא נסיעת מבחן. למעשה את כל האופנועים הכבדים שלי קניתי יד שנייה ללא נסיעת מבחן. קראתי עליהם, ישבתי עליהם לרוב לא הופתעתי ואם כן - זו לא חתונה קתולית.

Member
    אני דווקא הייתי מחכה לנסיעת מבחן. בשתי הנסיעות שעשיתי (z300 ו CB500F) גיליתי שה z300 פחות מתאים לי עקב מושב קשה, ומהלך הילוכים קצת יותר קצר לעומת ה CB ש״עודד״ אותי להעלות הילוכים יותר מהר. הכל כמובן עניין של טעם אישי, ניסיון וכו׳ אבל אחרי הרכיבה על ה z300 החלטתי לא לקחת אותו. רק ישיבה על הכלי לא הייתה נותנת לי תמונת מצב שלמה.

לגבי המבצעים של עופר אבניר, אני גם קצת מתוסכל מזה שאין כרגע דגם מוגבל לנסיעת מבחן, ויהיה רק אחרי תום המבצע (תחילת מאי). אבל, אם באפריל הם יכולים למכור ב 10% הנחה ועדיין להרוויח, סביר להניח שגם במאי הם יוכלו להרוויח עם אותה הנחה למרות שהמבצע נגמר. לדעתי, אם יש לך סבלנות וקצת יכולת מיקוח, חכה עד שיש דגם לנסיעת מבחן, סע, תתרשם ואז תתמקח ותבקש את ההנחה.

בלי קשר להחלטה שלך, לדעתי יבואן שמתנהג כמו עופר אבניר (דגש על כמו) בהיבט של זמינות כלים לנסיעת מבחן אל מול מבצעים, הוא יבואן שגם בעתיד יתנהג בצורה לא שירותית כלפי לקוחות קיימים / פוטנציאלים.

אם מצאת כלי לרכיבת מבחן עדכן כאן - אשמח לרכב גם ולהתרשם.