על מה מדובר:
Aprilia shiver GT בן 6 שנים עם 19 אלף ק"מ. אצלי כבר 11 חודשים ו-12 אלף ק"מ. משמש בעיקר לנסיעות ללימודים/עבודה/סידורים, רוב הזמן בעיר עם בין עירוני קצר, ומדי פעם רכיבות סופ"ש.
לאופנוע שלי יש חצי פיירינג עם סבל רחמנא ליצלן (החדשים נמכרים נייקד) אז קחו בערבון מוגבל כל מה שקשור לנושאים של מיגון רוח ונשיאת מטען.
אני אשתדל להעביר פה יותר תחושות והתרשמויות שלי, מי שרוצה עוד נתונים עליו שיקרא את הכתבה עליו כאן בפולגז.
נתחיל מהעיר:
זה לא אופנוע לעיר!
אני 1.79 והאופנוע הזה מרגיש לי קצת גבוה. המשקל שלו במהירויות של השתחלויות מורגש (באזור ה220 ק"ג רטוב), הכידון בדיוק בגובה של המראות, קשה ללכת איתו אחורה, וסך הכל לא ממש כיף לתמרן איתו בפקקים של תל אביב. בתכלס זה לא המקום של אופנועים גדולים, אבל יש אופנועים מוצלחים ממנו בקטע הזה.
מתחת ל-3000 סל"ד המעבר מגז סגור לפתוח הוא מזעזע והאופנוע "משתעל" ומראה לך כמה הוא לא מרוצה, ורק קלאץ' עוזר להחליק את העסק. גם במהירות קבועה זה קורה. באופן כללי צריך לשמור על המנוע מעל 4000 ואז הכל טוב. אני אישית כבר יודע בדיוק מתי יגיע כל שיעול (זה לא אקראי, זה בתחומים ספציפיים) ואני רוכב עליו חלק לגמרי, ככה שזה לא נורא.
המתלים בעיר ממש בסדר.
החום שנפלט בעיר מהאופנוע בתכלס פחות נורא בהשוואה לימאהה XJ6 שהיה לי לפני, וסך הכל אפשר להתמודד איתו.
לסיכום ביניים - מתפקד פחות או יותר כמו כל אופנוע שמנמן שתכניסו לעיר, אולי טיפה פחות טוב.
בין עירוני:
תנוחת רכיבה יחסית זקופה + משקף + חצי פיירינג + סבל (עם ארגז כשצריך) = נוחות.
הכסא אחלה גם אחרי יום שלם עליו, המנוע מושך מעולה מעל 5000, סאונד מעולה ולא רועש מדי, יש שקע טעינה ואפילו מקום לדחוף כל מני שטויות כמו מנעול דיסק מכובד ומד לחץ אוויר ליד הלוח שעונים (לא קיים בנייקד). על הלו"ש יש כל מני אופציות שבתכלס לא מעניינות (יש מד זמני הקפה לכשיקום פה מסלול), ויש 3 מצבי ניהול מנוע.
בקצרה על המצבים - מצב גשם הוא אחלה בגשם (מפתיע). מצב ספורט מוגזם לדעתי וכל באמפ קטן בכביש גורם לתזוזה לא רצונית של המצערת. מצב תיור, כוח מלא אבל מעודן יותר ממצב ספורט ומגיב פחות בעצבנות.
מהירות שיוט היא בסביבות ה140 די בנוחות. אפשר גם לתפור את כביש 6 על 180 ולתפוס מחסה מאחורי המסכה אם זה הקטע שלכם.
אין מד דלק, יש רק ספירה לאחור (60 ק"מ עד שהוא מתרוקן). הטווח המירבי שהעזתי להגיע אליו הוא בערך 230 ק"מ. לא משהו.
הצריכת דלק בבין עירוני היא משהו כמו 17 ק"מ/ל', (הגעתי פעם ל18 כשרכבתי ממש רגוע) ו16 בעיר או ברכיבה ספורטיבית יותר. גם לא משהו.
שוב - המתלים עושים ממש אחלה עבודה ואין תלונות.
יצא לי לפני חצי שנה להעמיס על הסבל תיק מכובד מאוד ואת החברה ולרכב מהמרכז לכביש 10 וחזרה (עם לילה באוהל), קצת (ממש ממש קצת) שטח, הרבה כבישים. בתכלס אני והיא היינו מפורקים אבל זה כי אנחנו כוסיות האופנוע עמד בזה בכבוד. אז כן, אפשר גם להרביץ איתו מרחקים יפים.
הערת ביניים קצרה - הוא לא נמס בגשם. גם לא כשנוסעים וגם לא כשהוא בחנייה. לא היה לי שום קצרים או בעיות חשמל למיניהם שהזהירו אותי עליהן אחרי רכיבה בגשם שוטף.
איך הוא בפיתולים?
מעולה.
כן אני יודע, זה אופנוע תקציב ורכיבים פשוטים וכו' וכו', אבל למי שלא מחפש להשאר צמוד לסופר-ספורט שמלפניו בסדום-ערד ימצא פה אחלה של אופנוע שנותן המון המון כיף וקצב פצצה.
יש פה איזה קטע בפורום לבאס את כל מי שאין לו אוהלינס מקדימה ומאחורה על האופנוע כאילו אי אפשר להשכיב כשעוברים את ה70 קמ"ש ולהזכיר לו שזה אופנוע תקציב. אז נכון שזה לא סופר-ספורט, וברור שיש אופנועים הרבה יותר טובים, אבל לא צריך אופנוע של 100 אלף שקל בשביל להנות וזאת דוגמא קלאסית לזה.
ובתכלס - זה מעבר ליכולות/ביצים של רוב הרוכבים שפגשתי. (לא שאני איזה עילוי כן?)
https://youtu.be/AEzsCLPgKBM
המנוע מושך מעולה מ6000 עד המנתק ב10 אלף עם צליל מעולה וגרגרני של וי-טווין, וויברציות מדויקות (לא מוגזמות ולא קלות מדי), ואפשר לפתוח גז די בחזירות ביציאה מהפניות עם הצמיג האחורי השמן. הוא לא מפתיע ולמי שדובר אופנוענית ברמה סבירה אפשר להבין די בקלות איפה הגבול שלו ומה הוא לא אוהב.
אין לו כח שיעיף לאף רוכב מנוסה את הקסדה מהראש (95 כ"ס), אבל מספיק בהחלט לרוב הכבישים המפותלים כאן, ובשום רכיבה בו לא התבאסתי וחשבתי לעצמי שחסר לי כח. גם להפליק אותו מצד לצד זה די פשוט יחסית למשקל שלו.
למי שממש חסר לו כח - הבנתי מהפורום של אפריליה בחו"ל שסליפאון עושה פלאים לדבר הזה (מוריד משהו כמו 7 ק"ג ומוסיף כמה סוסים, לא צריך להתעסק עם המחשב). 2000 שקל באיביי כולל משלוח למעוניינים.
כמה הוא סוגר? 220 ומשהו. מאמין שהנייקד קצת פחות.
אגב - הבלמים מעולים.
חיסרון קטן - הרבה יותר קל לשפשף רגלית מלהוריד ברך. אין לו מרווח הטייה קטן בכלל, אבל צריך תנוחה די קיצונית (הרבה מעבר לחצי תחת בחוץ ופישוק של לוליינית) בשביל לגעת עם הסליידר בכביש בגלל התנוחת גוף שהאופנוע מאלץ. אני לא גמיש בעליל וגם די פחדן, אז וויתרתי על החלום של ללכלך את הברך עד האופנוע הבא.
הוא גם ממש לא אוהב לעלות לווילי.
תקלות:
מתישהו כשבאתי להניע אותו המד סל"ד המשיך להסתובב מחוץ לסקאלה והראה 30 אלף סל"ד. הסתדר אחרי שסגרתי ופתחתי את הסוויץ' כמה פעמים ולא חזר.
חוץ מזה כלום. (והאופנוע בן 6)
בפורום של אפריליה בחו"ל מישהו שהגיע ל100 אלף מייל (166 אלף ק"מ) התלונן שהמד קילומטרים לא ממשיך לספור מעבר ל99,999. שאלו אותו על הדרך מה התקלקל אצלו עד עכשיו, הוא ענה שכלום חוץ ממתג של הסטרטר. כנ"ל לגבי רוב שאר הבעלי אפריליה ויוצא לי לבקר שם לא מעט. זה לא האופנועים האיטלקיים של פעם, תשכחו מזה.
עלויות טיפולים:
אז לפני העלויות, המוסכניק שלי אמר שסיוט לטפל בו ("הכל לוקח כל כך הרבה זמן!"). כמה סיוט? תנסו להחליף נורה. בתכלס זה היה השיבר הראשון שהוא עבד עליו, אז כנראה שמי שמנוסה איתו זה יותר זורם. גם לנייקד כמעט אין פיירינג להוריד אז הוא קצת יותר סבבה.
יצא לי לעשות לו רק טיפול 20 אלף (קצת לפני הזמן שלו).
עלה 2600 כולל החלפת שמן בולמים (לא כלול בטיפול והוסיף משהו כמו 300 או 400 שקל), כיוון שסתומים ומע"מ. יכול להיות שיש יותר זולים, אבל אני סומך על המוסכניק אז לא עשיתי סקר שוק לפני כן.
גם הפלתי אותו על הצד לפני כמה שבועות ושברתי את הצ'ופצ'יק של המנוף קלאץ' והווינקר (היה נוף ממש יפה בבית אורן ושכחתי להוריד רגלית).
שאלתי את החלפים של עופר-עבניר כמה עולה הידית קלאץ'. 222 לפני מע"מ. לא שאלתי כמה עולה האיתות וניתקתי... (הזמנתי מאיביי למתעניינים, ידיות לא מקוריות בכלום כסף, עדיין לא הגיעו. איתות מקורי ב50 שקל). אבל זה לא חדש שעושקים אותנו. מעבר לזה אין לי מושג לגבי מלאי חלפים אצל היבואן וכו'...
אבל בחו"ל אפשר למצוא שפע חלפים די בקלות למי שדואג.
לסיכום אני לקוח מאוד מרוצה. פחדתי שאני לא אתחבר אליו בגלל המנוע (מת על סאונד של 4 בשורה), פחדתי מהאמינות... פחדתי מהרבה דברים. אני שמח שטעיתי
20160803_141714.jpg20160916_164036.jpg20161023_100948.jpg20161023_102300.jpg