ייתכן ויש לנו הבדל במושגים
מינוס בארץ הוא "הלוואה עומדת" - במעמד הפתיחה מציעים ללקוח, בדר"כ מסגרת של "עד 3 משכורות", גובים "עמלת העמדת אשראי" רבעונית של 12 שח.
חוסר תשומת לב - במשך החודש לא תכננתי את תזרים המזומנים שלי, חלק מהזמן אני במינוס, חלק בפלוס בסופו של יום אני "חיובי", או "שלילי".
אם אני "שלילי" הוא אכן יצטבר ומידי פעם הבנק יתקשר להציע (או להכריח) לקחת הלוואה לכיסוי המינוס (בריבית טובה יותר משל המינוס, מוכרים לך את זה כדבר חיובי).
אבל בישראל יש כמה סוגי הלוואות - החזר קבוע (מה שתארת), "בלון" (שלם את הריבית והחזר את הקרן במכה בסוף), משכנתה (לא בהכרח בית, אבל אתה ממשכן משהו כנגד ההלוואה - קרן השתלמות, רכב...).
יש חריגה מהמסגרת, שמתארת את המצב שתארת אתה, פשוט בארה"ב אין מסגרת - יש קו 0 ויש חריגה מתחת.
בישראל חריגה זה מהמסגרת המוגדרת.
אז שוב, מינוס זה לא גניבה - הבנק הציא והעמיד מסגרת ללקוח.
הלוואה, יש מסודרת עם החזר חודשי, יש עומדת ויש נניח מחבר/קרוב משפחה - בלי החזר חודשי "שלם לי כשיתחשק לך".
נ.ב.
יש אנשים שאכן לא מבינים.
פגשתי משפחה עם 10,000 שח במינוס ו-10,000 בחסכון. זוג צעיר.
ש - למה יש לך מינוס?
ת - מותר לי, הבנק אמר שמותר.
ש - נכון, אבל למה יש לך מינוס כשיש לך חסכון באותו סכום?
ת - הפקיד הציע לי לפתוח תוכנית חסכון ליום שיחסר לי ומכיוון שמותר, אז לקחתי את הכסף ושמתי בחסכון.
אני לא אתאר את יתר הסיפור, איך הסברנו לבחור את ההבדל בגובה העמלה לעומת אחוז החסכון שמקבלים היום בתוכנית ל-5 שנים עם נקודות יציאה של אחת ל...
מיותר לציין שבפעם הראשונה שיכל לשחרר את הכסף - הכסף חזר למקומו.
אבל, עדיין צריך ללמד את הבחור לעבוד עם כסף ולהבין איך נותנים לו לעבוד בשבילך לעומת שיעבוד בשביל הבנק.
לעומת משפחה במעמד זהה רק עם 40,000 שח (במקום ה-10,000).
שם בני הזוג - עו"ד ומדריך בשוק ההון.
אבל זה כבר באמת היה הזוי.