יש לי יש לי יש לי.....
לתת לה להתייבש!![]()
איך אפשר למנוע מאדמה להגיע למרקם בוצי אחרי שהיא באה במגע עם מים?
יש לי יש לי יש לי.....
לתת לה להתייבש!![]()
Aprilia Tuono APRC 2013
APRILIA
מה סוג הקרקע?
אתה יכול לנסות לפורר עומק של 10 ס"מ ואז לערבב עם חצץ וצמנט (מלט). לאחר הגשם/הרטבה קלה עם צינור מים הצמנט יגיב עם המים ויצור שכבה של קרקע קצת יותר יציבה.
זה לא יחזיק שנים, אבל יתן לך פתרון לא רע.
תלוי בגודל המשטח/כמות החומר שאתה רוצה .. הנה מחירים (לפני מע"מ) לדוגמה מרוטנברג :
חצץ גודל 2-3 שק 5.1
חצץ גודל 2-3 שק ענק 90
חצץ גודל 6-7 שק ענק 105
שומשום שק 6.5
שומשום שק ענק 128
מלט ( שק 25קילו) - 14
טבלת משקלים\מידות\נפחים
תבדוק מי ליד האיזור יכול לספק לך ומה המחיר שהם מוכרים .
מה גודל המשטח?
בומג.148784ImageFile2.jpg
350 ש"ח ליום השכרה.
וכמה כזה ליום?
זה חצר עם אזורים שמזכירים דיונות,בתכנית שביל גישה לקטנוע.
הרעיון עם החצץ - כמה מסובך להוציא את זה בעתיד?
אם זה לשביל גישה לקטנוע הייתי ממליץ לך לא לחפף. זה די מבאס שהקטנוע תקוע בלי שאפשר להוציא אותו כי השביל נמס....
תלוי איזה סוג קרקע יש לך. אם בעיקרון היא כבדה ויציבה אתה יכול ליצור שביל ע"י הנחה של אבנים שטוחות. עדיף לחפור כמה ס"מ, להנחי את האבנים כמה שיותר צמוד, לשפוך מעל חול ולהשקות על מנת למלא את החללים ולייצב.
בקרקע רכה (ובכל מקרה עדיף) צריך לצקת שביל מבטון עם רשת ברזל (זה ממש לא נורא כמו שזה נשמע) ואז לחפות (או לא) לפי רצונך.
בהחלט !
מאמין שעובי מינמאלי של 10 ס"מ ייתן תוצאות טובות (יכול לוודא לך בדיוק כמה עובי יהיה מתאים לאדמה רכה - באם תחליט) .
מעבר לזה , לתקוע כמה עמודי ברזל באדמה (לפחות שליש מהאורך עם עדיפות לחצי בתוך האדמה , כאשר השארית תהיה בתוך היציקת בטון) ואליהם לחבר את הרשת בין עם בריתוך או בין אם בתפסנות (ע"י קשירת חוט ברזל בין הרשת לעמודים) .
בשיטה הזאת יהיה מצב אפילו להוריד בעובי היציקה עקב הקיבוע והעיגון לקרקע + הרשת .
חשב נפח לפי גודל היציקה - לפי זה תדע כמה חומר להזמין (מלט , חצץ וחול ) .
בנוסף , תצטרך לעשות מסגרת ליציקה מעץ למרות שלא חייב באם אתה רוצה לחסוך בעבודה .
לפי החישוב של 10 מטר על מטר על 10 ס"מ = 1 קוב או 1000 ליטר .
דלי אחד = 10 ליטר .
קוב = 2200 קילו
2200/6 = 366.66 - זה המשקל של יחידה אחת בתערובת , בחלוקה לפי 1 מלט , 2 חול 3 חצץ . משמע תצטרך 366 קילו בטון 732 קילו חול ו 1098 חצץ (= 2196 קילו) .
מידע מכאן .
אופציה נוספת , לבדוק אם בונים לידך ולדבר עם נהגי משאיות הבטון . לפעמים נשאר להם חומר ויש מצב ש"ישמחו" לזרוק אצלך את השארית (רוב הסיכויים שבתשלום) .
אופציה נוספת (כמו ש א' הציע ) היא להניח אבנים . יש כמה מקומות שמוכרים סלעים שטוחים , רוחב בערך 60 ס"מ ואורך משתנה בין 80 ל 100-120 . ניתן להשיג בעיקר במשתלות , עדיף לעשות סקר שוק לפני לגביי מחירים .
ספר לי על זה,בדיוק השבוע הייתה לנו התאבקות בוץ כמה דקות אחרי שהתעוררתי.
הקרקע לא רציפה,יש אזורים קשים ויש רכים - באזורים הרכים כמה דקות מים וזה נהיה דייסה.
חשבתי על בלטות אבל זה ישקע אני צריך משהו שיגרום לקרקע להקשיח,הבעיה שזו דירה שכורה והגינה של הבעלים אז אני מוגבל ועדיף משהו ארעי שאפשר להוציא דיי בקלות.
תודה אבנים ישקעו זה לא יעזור.