ידוע. לפני שעשיתי מנוי בררתי את הנושא וזו התשובה שקיבלתי.
מרכיב ההגנה העיקרי שלי (חוץ משרשרת ומנעול) זה ביטוח מקיף. דרישת הביטוח היתה למערכת איתור או אזעקת ביפר, ובחרתי באיתור. העיקר שיחזירו את הכסף אם הכלי יגנב.
קצת עיצבן אותי שיש לי רק שירות איתור על האופנוע ולא גם אזעקה לכן התקשרתי לפוינטר לברר אם יש להם גם שירות אזעקה בנוסף לאיתור ומה שהוא אמר לי השאיר אותי קצת בהלם.
נאמר לי שהמנוי שלי כולל כרגע רק איתור לאחר שאני מדווח שהאופנוע נגנב, ואם אני רוצה אני יכול להרחיב את המנוי שיכלול גם SMS במקרה של ניתוק מצבר או פתיחת סוויץ אבל עדיין האחריות לדווח אם האופנוע נגנב עליי, לעומת מה שחשבתי (ואני מאמין שכל מי שיש לו שירות איתור כזה או אחר) שברגע שנגנב האופנוע מוזנקים סיירים ומנסים להשיב אותו, אלא שהתברר לי שרק לאחר שאני מדווח שהאופנוע נגנב רק אז מתחילים פעולות האיתור.
מצב אבסורד, שאלתי אז אם האופנוע נגנב ב12 בלילה ואני מגלה את זה רק ב8 - 9 בבוקר כשאני קם, אז האופנוע הלך פייפן? התשובה שקיבלתי היא כן, ושכל האופנועים המבוטחים שלהם זה ככה וזה קביל מבחינת חברת הביטוח.
אישית כבר תיאמתי התקנה לזעקה האחרונה למחר, ואני שמח שגיליתי את זה כמה שיותר מהר ועוד בטעות.
לסיכום, תבדקו טוב טוב מול חברת האיתור שלכם מה זה כולל, שלא תגלו שמתחילים לאתר את האופנוע שלכם רק אחרי שכבר מאוחר מידיי.
ידוע. לפני שעשיתי מנוי בררתי את הנושא וזו התשובה שקיבלתי.
מרכיב ההגנה העיקרי שלי (חוץ משרשרת ומנעול) זה ביטוח מקיף. דרישת הביטוח היתה למערכת איתור או אזעקת ביפר, ובחרתי באיתור. העיקר שיחזירו את הכסף אם הכלי יגנב.
אבל חברת סקיילוק של רב בריח זה לא ככה אתה משלם 61 שקל וגם במקרה של התראה מאופנוע יוצרים איתך קשר ובמידה ואתה לא עונה מקפיצים משטרה סיירים לפי הצורך
1. לדעתי לא שווה בכלל לעשות מקיף וגם הזעקה האחרונה. חבל על הכסף.
2. דרך אגב אם אינני טועה אצל יובל בר לא חובה בכלל מערכת איתור או אזעקת ביפר כאשר עושים מקיף אלא רק מנעול דיסק ושרשרת 10 מ"מ ומעלה.
3. אני בכלל עכשיו שואל את עצמי האם כדאי לי לעשות ביטוח חובה מוזל ולא מלא ואז לעשות ביטוח תאונות אישיות.
אכן, תחשוב על זה כעל מכלול בו כול חלק בנפרד (ביטוח, איתור) שווה במידה מסוימת ואילו שניהם יחד שווים יותר.
למה?
במקרה של אירוע גנבה, חברת הביטוח שלא ממש רוצה לשלם כסף, תדאג למצות (אף אם מאחורי הקלעים) את שרות האיתור.
Four wheels move the body, but two move the soulI refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death
במקרה שלך אוולי זה באמת שווה אבל במקרה שלי שהאופנוע שווה כ35 אלף ש"ח עם תוספות ששות מקסימום 3000 ש"ח אז אני לא יכול להרשות לעצמי להוציא 5000 ומשהו על הביטוח המלא פלוס כ2500 על מקיף מלא פלוס התקנה של זעקה האחרונה בעוד כ2300 ואז גם לשלם להם כ70 ש"ח לחודש. זה עודף ביטוחים ואני לא משוכנע שזה שווה את זה.
עדכון קטן:
היום יצרו איתי קשר מפוינטר (גם בעקבות הפוסט) והוסבר לי שקרתה טעות, הנציג שידברתי איתו (שהיה נורא אדיב דרך אגב) עדיין חדש ולא בקיא כ"כ במסלולים ולא ידע שאכן יש מסלול שכולל הזנקה של סיירים גם אני אני לא מדווח על גניבה, מה שאומר שזה שירות שאכן קיים, הוצע לי פיצוי הולם ביותר בעקבות אי ההבנה אך מכיוון שאין להם אזעקה בנוסף לשירות האיתור וההשבה לכן אני נאלץ להמשיך עם הזעקה האחרונה.
בכל מקרה מעבר לאי ההבנה מוכרח לציין שהשירות שלהם היה מעולה ואדיב גם לאחר שהתנתקתי מהשירות שלהם, לעיתים זה לא מובן מאליו...