אני אישית לא מרגיש שום בעיה, להפך כל האופנועים שרכבתי עליהם אחריו נראו
והרגישו לי צעצועים...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
חצי מדויק
למשקל אופנוע יש משמעות במהירות אפס וקרובה לה אבל ככל שהאופנוע נמוך יותר
ומשקל הכובד נמצא נמוך ובמרכז האופנוע נשלט יותר.
את התנועה עם הקרנף אני מבצע כשאני יושב עליו ובעזרת הרגלים, צריך לזה קצת טכניקה
שימושית וניסיון ותמצא שאין כמעט הבדל בינו לבין אופנועים אחרים.
המצחיק שדווקא אופנועים קלים ממנו וגבוהים מאתגרים אותי ברכיבה הרבה יותר.
מרגע שהקלאצ' מרגיש נגיעה במנוע האופנוע עושה הכל לבד.
אני מפתיע הרבה קטנועים ברכיבה עירונית צפופה, הכל שאלה של תכנון נתיב
תוך הכרת המגבלות והיתרונות, אגב הסביבה הטבעית שלנו היא י-ם....
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
אם חשבת על היפרטורר וכ"כ היית מרוצה מבמוו, למה לא לשקול K1300?
Tracer 900
כארש אני ממשיך וקורא עוד ועד מבחנים הבחירה כמעט מצטמצמת לשני מועמדים: ה- ZZR וה- HAYABUSA, כאשר הכיוון להפוך את המועמד הפוטנציאלי לתורר אמיתי.
מצורפת תמונה להמחשה:
image1.jpg
יש חברי פורום עם ZZR1400?
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
אני רכשתי GT1.4.
יחד איתי רכש מיקי (חבר פורום נוסף) GTR 1.4 והוא עשה יותר קילומטרים ממני כך שהוא יוכל לתת יותר מידע.
בגדול הGTR הוא האח התוריסטי במשפחה כאשר הוא והZZR חולקים את אותו מנוע כאשר הGTR מכוון למומנט גבוה ופחות הספק.
בפועל השמועה אומרת שהוא יודע להגיע לאזור ה300 קמ"ש ולהרים גלגל (יעיד מיקי על נושא הגלגל) במהירויות שהשתיקה יפה להן גם בזוג.
מבחינת נוחות הכלי נוח מאוד ואני לא רואה צורך בשיפור כל שהוא מיקי מעוניין לשפר את המושב ( ראיתי מושבי אפטר מרקט מגניבים).
אני עברתי לGTR מהבאנדיט כאשר בתווך היה לי XV950 למספר חודשים (חוויה מפוקפקת מאוד ).
הGTR בעייני היורש הטבעי לבאנדיט כאשר הוא מספק עוד כמה כוחות סוס ונוחות נהדרת.
הכלי מגיע עם זוג מזוודות צד ומנשא לארגז אחורי.
הכלי שלי מגיע עם ABS כיוון גובה אורות שקע למצית.
החל מ2009 כמדומני יש גם בקרת משיכה ובדגמים מאוחרים יותר (אם אני לא טועה) חימום לידיות.
יהכלי כסטנדרט מגיע גם עם משקף קדמי מתכוון יעיל למדי וראיתי גם גבוה יותר ורחב יותר באתרי אפטר מרקט.
למרות משקלו של הכלי ברגע שאתה בתנועה הוא כמעט ולא מורגש ועם המומנט הגבוה קל להתנהל איתו גם בתנועה צפופה.
לרעתו:
במראות נמוכות (לפחות בדגימים המוקדמים) ובולטות לצדדים והפיירינג רחב מאוד דבר אשר מצריך שימת לב ומקשה בתנועה הצפופה.
מזוודות הצד גדולות ומורגשות אני הסרתי אותן ורק בטיולים גדולים אני משתמש בהן - זה מאוד מקל על התניידות בתנועה הצפופה.
חום המנוע שנפלט מעיק בקיץ ונהדר בחורף - אני חושב שבדגמי 2010 הנושא שופר על ידי הוספת וונטה ותיעול שונה קצת של האוויר.
אספקט נוסף בשל רוחבו של הכלי בעמידה נדרש לפשק רגליים כך שהתחושה שמתקבלת היא של כלי גבוהה למרות שזה לא כך בפועל.
משקל 320 קילו לפחות מצריך תיכנון מקדים בחניות והמנעות מפעולות שיצריכו רוורס בעליה.
והדבר הכי נורא זה היבואן הגזלן מטרו שמחירי החלקים של הGTR גבוהים ובשל הטכנולוגיה מצריכים הגעה ליבואן לפעולות כגון החלפת חיישני לחץ אוויר או שיכפול שלט קירבה (שכחתי לציין שיש כזה) וייתכן עוד פעולות.
בגדול כאופנוע טורינג הכלי נהדר הוא לא חף ממגרעות אבל נכון לכתיבת שורות אילו אני נהנה ממנו.
לגבי הZZR הוא יצריך אותך להתקין ( אם לא התקינו קודם) ארגזי צד וסבל.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מצטרף לכל מה שלוקי כתב.
לוקי ואני רכשנו GTR1400 . אני כבר הספקתי לרכוב משהו בסביבות ה 8K ק"מ ואף יותר על גבו של ה GTR כאשר רוב הרכיבה היא בבינעירוני. יכול להיאמר לזכותו ולרעתו: האופנוע למיטב הבנתי מוגדר כספורט תיור. התאוצות שלו פסיכוטיות. משהו פסיכי לחלוטין במיוחד בשלושת ההילוכים הראשונים. ולחשוב שהמנוע הזה מסורס וחלש יחסית לאחיו ה ZZR... שמירה על מהירות חוקית היא מטלה קשה. מבלי שתרגיש אתה פשוט ממריא. חייבים לבקר כל הזמן את המהירות אחרת השלילה תגיע במהרה.
ווילי - זה דבילי ... בעקרון אני לא מרים לווילי.. רצה הגורל (או המצערת ) שזוגתי שתחייה עלתה עליו... במקום להיצמד אלי, ישבה קפואה ונוטה לאחור. נתתי טיפה בגז והואופנוע עלה לווילי מיידי שהמשיך כמה מטרים טובים טובים. זה קרה בלי להתחרע בלי לשחרר קלאץ בפראות ובלי הרבה משחקים... מיותר לציין שמאז זוגתי לא עולה עליו, ולא מאמין שתסכים לעלות שוב.
תנוחת הישיבה עליו מעט רכונה, אם כי קיימים רייזרים שיכולים להרים את הכידון ב " 2 .
המושב נוח, אבל יש מקום לשיפור.
אני רוכב עם 3 מזוודות. לא הסרתי שום מזוודה, לא יודע איך להסיר ולא מעניין אותי להסיר.
לא מפריע לי משקל הכלי, רכבתי ואני רוכב על כבדים ממנו. זה מעולם לא היה פרמטר בבחירת כלים (או נשים)... המקום היחידי בו יפריע לך המשקל יהיה כשתצטרך לדחוף אותו אחרונית ואתה על גבו. או אז המשקל מורגש גם מורגש.
מראות - תכנון לא מדהים ...
חום מנוע - למיטב ידיעתי עד 2009 רגל ימין מתחממת, מ 2010 שינוי שמפחית את ההתחממות.
מטרו - תמחור מעצבן ויקר להחליא.
שורה תחתונה:
נהנה מהכלי, פוחד על הרשיון. מאבד מערכו מהר מאוד...
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.
תודה לשניכם על חוות הדעת המפורטת. האופנוע עלה בהחלט בשיקולים שלי. בהשוואה ל- ZZR יש לו חסרון של כ- 50 ק"ג, וזה לא מעט. לא שה- ZZR איזה בלרינה דקיקה, אך אנ י עדיין בחרדות מה- 270 ק"ג של ה- ZZR.
ובהתייחס לשיקולים פחות רציונליים כגון מראה, גזרה, קונטציות וכולי.. ה- ZZR עשה לי את זה יותר
(2017) BMW R1200GS
(1979) BMW R100/T
לך עם הלב.
כן ממליץ לך לבחון את הgtr שבכל זאת בא עם זיווד מקורי ולא מצריך התקנות כל שהן.
עם אתה לא מחפש ארגזי צד אז אין בכלל שאלה הzzr אמור להיות אחלה כלי.
המשקל אחרי שמתרגלים לא כזה מפריע.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI