תוצאות 1 עד 9 מ 9

אשכול: התייעצות בנוגע לאופנוע ראשון A1

Senior Member הסמל האישי של moonshield

התייעצות בנוגע לאופנוע ראשון A1

שלום לכולם,
    אחרי שנים של רישיון A2, עברתי לפני יותר מחודש את הטסט ל A1, ומאז (ולמען האמת עוד לפני) אני מחפש אופנוע שיתאים לי כאופנוע ראשון.
    הדרישות שלי הן להלן:
    1. סגנון רכיבה 'דו"שי', ז"א רכיבה זקופה עם מושב נמוך וכידון יחסית גבוה. אמנם אין לי שום כוונה לרדת לשטח אך אני מתחבר יותר לצורת הרכיבה הזאת. בשיעורים למדתי על Z300 וממש לא התחברתי לכלי, לכן נייקד או ספורט למינהם לא מעניין אותי כרגע.
    2. מתאים לרוכב בגובה 170 ס"מ (ביום טוב) על 72 ק"ג.
    3. נסועה יומיומית ממוצעת של 30-50 ק"מ בין ראשון-ת"א-הרצליה, זה אומר דרכים בין עירוניות פקוקות לרוב, ועירוניות.
    4. נוחות להשתחלות בפקקים.
    5. תקציב: סביבות ה 20000 ש"ח לאופנוע בלבד (ציוד מלא יש).
    6. טיפולים כרגע במוסך, בעתיד אולי טיפולים קטנים אעשה בעצמי (שמנים ופילטר).
    רקע כללי: אני בן 36 רוכב על קטנוע 125 בציר הנ"ל כבר מעל שנה וחצי, וחסר לי כח בדרכים המהירות ויציבות כללית על הכביש. מעבר לזה קצת נמאס לי מקטנועים ואני מתגעגע לכל ההתעסקות בהילוכים. באופן כללי אני מחפש אופנוע לכמה שנים טובות (לפחות ל 5 שנים, עד שהקרן השתלמות תיפתח ), לכן חשוב לי שהאופנוע יהיה כמה שיותר אמין וגם חזק. אני לא מחפש כלים זמניים בנפחים קטנים (250-300) אלא משהו שיגיע עם המקסימום הספק של הקטגוריה. רכיבה רגועה, בלי כוונה לנסות לגרד את קצה הסקלה. כרגע לא מטייל, אבל רוצה לשמור לי את האופציה של כלי שיוכל להגיע לכל מקום בארץ בלי מאמץ מצידו או מצידי, עדיף עם יכולת נשיאת ציוד ומורכבת (למקרים הנדירים שאשתי תחליט להצטרף או שאאלץ להגיע לצאלים למילואים). דבר אחרון, אני די סולד מכלים מוגבלים שלא ניתן להסיר את ההגבלה, בעיקר בגלל שלי אישית יש בעיה עקרונית עם הגבלות.
    האופנועים שחשבתי עליהם הם (לפי סדר ההעדפה שלי):
    1. BMW F650GS.
    2. BMW F650CS.
    3. Kawasaki KLE500.
    4. Honda CB500x.
    5. Suzuki DR650.
    את הטנרה פסלתי מטעמי גובה, לצערי.
    כמובן שכל הכלים הנ"ל לא יהיו חדשים. השניים הראשונים ינועו בין השנים 2001-2005 והשלישי יהיה מקסימום 2007.
    אשמח לשמוע המלצות הארות או אזהרות.
    תודה לעונים
    נערך לאחרונה על ידי moonshield; 27-04-2017 בשעה 18:44.

נשמע ש CB500X תפור לדרישות שלך. אני בערך במימדים שלך והוא מאוד נוח לי להשתחלות בעיר. כמעט כמו קטנוע 125 קטן. אם תמתח קצת את התקציב אתה יכול להביא מודל 2013.

Member
    סע לנסיעות מבחן תאמין לי.
    נסעתי על כמעט כל כלי אפשרי מ300 סמק ומעלה ושמתאים לA1
    בסוף קניתי היום את הCB500F (יד 2) אבל מקום שני בהחלט היה CB500X

תודה על התגובות. למען האמת ה CB500X הוא היחידי מבין הכלים שעשיתי עליו רכיבת מבחן. אמנם לצערי התזמון של הרכיבת מבחן היה די מחורבן (יומיים לפני פסח, חום איימים, הישארות עם ציוד חורף), אבל כן קיבלתי תחושה ראשונית של הכלי- טיפה גבוה לי (אבל לדעתי זה נובע מחוסר ניסיון ולא ממחסור קריטי בס"מ), סלחן ונוח מאוד לנסיעה בתוך העיר. לא ניסיתי להשתחל בין רכבים או דרך מהירה, אבל הרגיש טוב. הבעיה העיקרית שיש לי איתו זה המחיר. אני מתקשה מאוד להאמין שאמצא כלי במצב טוב שיכנס לי בתקציב. כל מה שאשקיע מעבר לתקציב הנ''ל ירד לי מהיישור קו והתוספות.
    לגבי שאר הכלים, על ה DR עדיין לא יצא לי לרכוב (אין לי זמן בכלל). על שלושת האופציות הראשונות אין לי ממש סיכוי למצוא רכיבת מבחן, בגלל שהם זקנים, ובעיקר על אלו אשמח לדעת על מה להסתכל. מדובר בכלים בני עשר ויותר, ועם השנים והק''מ מצטרפות כל מיני הפתעות.

גם לי הוא הרגיש גבוה מידי בהתחלה. תוך כמה שבועות אתה מתרגל גם לגובה וגם למשקל.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    את שלושת הראשונים תעזוב לדעתי (ה-KLE גם גבוה מאוד). מבין השניים הנשארים רכבת על אחד? קח רכיבת מבחן גם על השני ותראה מה מתאים לך. אלו כלים מאוד שונים ותרגיש את ההבדל בינהם. ואם הרכיבה על ההונדה לא הייתה פרודוקטיבית תדאג לקחת עוד אחת. אישית מבינהם הייתי בוחר בהונדה בלי לחשוב פעמיים. הוא יותר מודרני והרבה יותר מתאים לצרכים שלך. אבל נסה בעצמך.

בהצלחה!

תודה על התגובות.
    uriar,
    אשמח לשמוע למה לדעתך כדאי לי לעזוב את השלושה הראשונים (2 הבימרים וה kle). אלו דווקא היו האופציות העדיפות, בעיקר מטעמי התאמה לדרישות התקציב, ואף להשאיר לי עוד מרחב נשימה ליישור קו. הסיכוי שאמצא הונדה התקציב הזה הוא נמוך מאוד.

Senior Member
    אני מסכים שהונדה ככלל הנראה תהיה האופציה המועדפת. יתכן שכיום בשל כל המבצעים בשוק וירידת המחירים תוכל למצוא דגם משומש.

^^^^
    הלוואי ואתה צודק ואמצא כלי במצב טוב ובמחיר מתאים. יחד עם זאת אני צריך להיות מציאותי ובהיכרותי עם ה'מזל' שלי אני מתאר שכלי כזה יצוף ביד 2 או לפני שהבוסית תיתן את האישור הרשמי או רק אחרי שאקנה כלי אחר.
    ולכן עדיין אשמח לשמוע דעות לגבי הכלים הישנים יותר, בפרט הבימרים. יש 2 כלים (אחד GS ואחד CS) ביד 2 שנראים מאוד אטרקטיביים- מחיר מתאים, ק"מ נמוך (פחות מ 80 אק"מ) ושנתונים דומים (2001, 2002 בהתאמה). אמנם שניהם רשומים מתאימים לדרגת רישוי A, אבל באם יהיו רלוונטים אבדוק אם ניתן להתאים אותם ל A1. כמובן שלפני הקניה הכלים יעברו בדיקה בלתי תלויה. אני חושב שכלים כאלו יהיו יותר ריאלים מבחינתי, ולכן אשמח לדעת אם יש סיבות לפסול אותם מראש למרות היותם מאותגרי שנתון.