נסה להזין את מספר השלדה כאן https://vindecoder.eu
שלום, קניתי מאבניר sv650 (טעות בכותרת 50 במקום 650 שאיני יכול לערוך) בשבוע שעבר ועל רישיון הרכב כתוב "הוראות רישום "16 2313" האם מכרו לי מודל 2016? ומה זה 2313? מישהו ידע להסביר איך מסיקים שנתון ממספר שילדה?
תודה מראש
נערך לאחרונה על ידי g2c; 29-04-2017 בשעה 11:13.
נסה להזין את מספר השלדה כאן https://vindecoder.eu
תודה,
האתר בקישור מחזיר Characters I, O and Q are not permitted
והמספר שלי מתחיל ב-JS1 ומכיל O
אי אפשר להסיק שנתון ממספר שלדה. רק תאריך ייצור.
שנתון - או מודל - נקבע בארץ על פי התאריך שבו כלי הרכב קיבל רישוי, כלומר נרשם במצבת כלי הרכב, קיבל מספר רישוי ורשיון רכב והורשה לנוע בכביש.
אופנוע יכול לרדת מפס היצור במאי 2016, לצורך העניין, אבל לקבל רישוי בארץ רק בפברואר 2017 והוא יופיע כשנתון 2017.
ברשיון הרכב ישנה רובריקה בשם 'מועד עליה לכביש' עם תאריך בפורמט חודש ושנה. זה שנתון האופנוע
Sent from my MI MAX using Tapatalk
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
אני חושב שהשאלה האמיתית היא בנוגע למודל 2016 או 17/ בהנחה והיו שינויים זה מבעס.
בכך אפשר לבוא בטענות למדינה שהשינוי שעשתה המדינה לפני כ-6-7 שנים (לא זוכר במדויק) ובו היא מתעלמת מהגדרת הדגם כ"חדש" על ידי היצרנית, ומתייחסת רק למועד העלייה לכביש. זה נועד לשמור על הצרכנים, אבל לטעמי רק פתח אפשרות לפגוע בהם.
זה יצר מצב אבסורדי בו אני מדבר עם לקוחות שמצפים שהיצרנית לא תייצר שום כלי מחודש יולי ואילך, כדי שהכלים לא יגיעו ליבואניות ברחבי העולם מעבר לחודש אוקטובר ובכל מקרה, מצפים שהיבואניות ימכרו את כל המלאי עד דצמבר ולא "ישקרו" להם וימכרו בינואר "דגם שיוצר ב-2016" כאילו היה דגם 2017...
למזלן של אותן יצרניות, הן לא ערות לאותם מומחים כלכליים ועסקיים המתגוררים בישראל, ומצליחות לייצר ולמכור אופנועים מתוצרתן לכל אורך השנה...
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
שנתון זה שנת ייצור, אי אפשר לשנות את זה מבלי לשכתב את ההיסטוריה.
אם מפיץ מחליט לאגור מלאי בסוף שנה זה בד"כ כי זאת עיסקה משתלמת והא בד"כ מגלגל את זה ללקוח: אדוני הלקוח יש לי שנתון עכשווי בכזה מחיר ושנתון קודם בכזה מחיר, יואיל אדוני ויבחר.
המירמה מתחילה כאשר המפיץ מצהיר (כותב או אומר בע"פ) שהוא מוכר כלי משנתון שאינו השנתון או בקיצור כשהנתונים שיקריים. גם את אין צורך להמציא.
כמו שכבר אמרו שנתון זה לפי מועד עלייה לכביש ולא לפי שנת ייצור.
שנתון זה שנת ייצור, אי אפשר לשנות את זה מבלי לשכתב את ההיסטוריה.
אם מפיץ מחליט לאגור מלאי בסוף שנה או לקנות ממפיץ אחר מלאי משנתון קודם זה בד"כ כי זאת עיסקה משתלמת והא בד"כ מגלגל את זה ללקוח: אדוני הלקוח יש לי שנתון עכשווי בכזה מחיר ושנתון קודם בכזה מחיר, יואיל אדוני ויבחר.
המירמה מתחילה כאשר המפיץ מצהיר (כותב או אומר בע"פ) שהוא מוכר כלי משנתון שאינו השנתון או בקיצור כשהנתונים שיקריים. גם את אין צורך להמציא.
זה שתעשה קופי פייסט לדברים לא נכונים לא יהפוך אותם לנכונים:
http://m.ynet.co.il/Articles/3462787
ספר זאת ל-KTM ו-BMW, שתי יצרניות האופנועים הגדולות ביותר באירופה, שכבר למעלה מעשור משווקות את דגמי השנה הבאה, ביולי-אוגוסט של השנה הקודמת. רק במדינת ישראל, ורק לפי הלוגיקה שלך שמסתמכת על הסמנטיקה בלבד, האופנוע שנמכר בינואר והאופנוע שנמכר בדצמבר, הוא בהכרח אותו הדגם ומאותו השנתון, גם אם הם שונים לחלוטין...
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא