פטוצ'אטו - הכוונה היא בדרך כלל למסלול מעגלי על קרקע יחסית שטוחה ורכה שכולל בעיקר הרבה פניות ומעט עליות וירידות. לפעמים נקרא גם "ספיישל".
אני לא מכיר אף רוכב שהתחיל על 250 דו"פ. זה לא אומר שאין כאלה, אבל זה כנראה אומר שאין הרבה. ברור שלא תמות אם תתחיל על כזה ויש מצב שגם תהנה ממנו מאד ותהפוך לרוכב על, אבל יש מצב שזה יהיה יותר קשה. זה עניין של סטטיסטיקה, אבל בסטטיסטיקה תמיד יש יוצאים מהכלל.
לא אמרתי שבהכרח עדיף קטמ 11 על גאסגאס 13, כתבתי שלא הייתי פוסל את הקטמ על הסף. אופנוע זה בסך הכל ערמת ברזלים, ככה שגם את המכלולים האחרים שהתבלו אפשר להחליף ואם הם טופלו כראוי יש סיכוי שהם נשמרו במצב טוב. באופנועים ובשנתונים האלה אופי התחזוקה משפיע (לדעתי) הרבה יותר ממספר השעות בשעון (שדרך אגב, קל מאד מאד מאד לנתק אותם באופנועים מהסוג הזה, אז קח בערבון מוגבל אופנועים ישנים עם מספר שעות נמוך בצורה חריגה).
אני עמדתי בדיוק בפני הבחירה הזו כשקניתי את הגאסגאס. יכולתי לקנות או ג"ג 13 (שאז היה בן כשנתיים) או קטמ בשנתיים - שלוש יותר ישן. באותו הזמן העדפתי להתחיל עם אופנוע כמה שיותר חדש. אתה עומד במצב קצת אחר, כי אצלך בכל מקרה מדובר באופנוע בן לפחות 4 שנים, וכאן ההבדל בין אופנוע בן 4 לאופנוע בן 6 יכול להצטמצם כתלות באיך האופנוע "מזדקן" ואיך טיפלו בו.
ג'וני - המשפט שכתבת מייצג את הבורות של הרבה אנשים שבאים בעיקר מתחום הכביש לתחום השטח - מה, לעבור מCBR1000RRRRRRRRR ל250? אין מצב! אני גבר עם נפח גדול! אני אקנה קטמ 450 ואוכל איתו חרא שנתיים עד שאחליט ששטח זה מבאס וארד מכל העניין.
בסינגלים שרוב רוכבי השטח בארץ רוכבים בהם (סטייל בן שמן) ה-125 דו"פ וה-250 מרובע הם המלכים. כל אופנוע גדול/חזק מזה יהיה מיותר ואף יקשה על הרוכב. ה250 דו"פ הוא אופנוע נהדר ומהנה מאד, ואין ספק שכל רכיבה על כזה מעלה חיוך על הפנים, אבל זה לא אומר שהוא יותר "טוב" מ-125 ואין כל קשר לנפח שפות"ש בא ממנו. ביום יום אני נוסע בטנדר עם מנוע 1600, מה הקשר לאופנוע אינדורו שלי?
אם הוא היה אומר שהוא רוצה לרכב רק או בעיקר שבילים / דיונות, אז אולי היה הגיון בדבריך.
ואם 250 דו"פ כל כך מצוין, למה רכבת ארבע שנים על 125? והאם בכלל רכבת בשטח? למיטב הבנתי לא ממש.
אבל אם נחזוק לפות"ש - אופנוע שטח זה תחביב, לא מקצוע, וזה עניין מאד רגשי. עם מה שמושך ועושה לך את זה זה 250/300 אז בהחלט כדאי לשקול את זה גם אם זה לא הדבר ה"נכון" ביותר לעשות, כי הרי מה שחשוב הוא שבשישי אחרי הרכיבה תחזור עם חיוך כמה שיותר גדול.
וזו גם לא חתונה קתולית. אם לא מתאים, אפשר להחליף אחרי שנה - שנתיים