ובעיטה לבדוק את לחץ האוויר בצמיג
שלום לכולם,
אז אחרי זמן לא קטן על קטנועים אני סוגר כמעט חודשיים של אופנוע, ואיתו אני מנסה לסגל לי הרגלים מעט טובים יותר מאלו שהיו לי על הקטנועים. אחד מאותם הרגלים הוא לבצע סדרה של בדיקות בסיסיות חיוניות לפני רכיבה.
כרגע אני מבצע את הבדיקות האלו:
- בדיקה וויזואלית לצמיגים לשלילת עצמים זרים שמחליטים להשתכן לי בצמיג.
- בדיקת שמן מנוע בעינית.
- בדיקת שמן בלמים- קדמי ואחורי.
- בדיקת דיסק בלם ורפידות.
- בדיקת שרשרת- מתיחה וכללית.
כמו שציינתי, אני משתדל לבצע את הבדיקות האלו לפני כל רכיבה, גם אם כל הנ"ל נבדקו שעתיים קודם בתחילת הרכיבה הקודמת.
לצערי לא ממש הצלחתי להבין איך לבדוק את מי הקירור, נראה שהונדה החליטו להחביא את חלונית המדידה מאחורי הפיירינג, מה שמקשה על בדיקה יומיומית.
לגבי רוב הבדיקות האלו אין ממש בעיה לבצע אותן בכל תנאי (עדיין לא ניסיתי בגשם). הבדיקה היחידה שקצת בעייתית לי היא בדיקת שמן המנוע בעינית מכיוון שהיא מצריכה משטח ישר, מה שאין בנמצע ברוב המקומות בהם אני נמצא.
שאלותי הן:
האם יש צורך בכל הבדיקות האלו לפני כל רכיבה? (שאלה חצי רטורית)
לגבי שמן המנוע, האם מספיק לבדוק בעינית פעם אחת לפני הרכיבה הראשונה, ובשאר הרכיבות בפרק זמן קצר מספיק לבדוק נוכחות שמן בעינית (לאו דווקא בהתאם למפלס הרצוי) ולוודא שאין טפטופי שמן מתחת לאופנוע?
האם יש עוד בדיקות שכדאי/רצוי/חייב לבצע לפני רכיבה?
מדובר על הונדה CB500X, אבל אני מאמין שזה רלוונטי לכל אופנוע ובעיקר לכל רוכב מתחיל
תודה לעונים
נערך לאחרונה על ידי moonshield; 06-09-2017 בשעה 15:51.
ובעיטה לבדוק את לחץ האוויר בצמיג
אין צורך לבדוק את כל אלה לפני כל רכיבה.
אחת לשבוע עוברים על האופנוע, וחלאס.
כל בוקר אני רק זורק מבט שאין שלולית שמן מתחת לאופנוע (לא קרה עדיין), שהאופנוע לא עומד על הג'אנט (מה שיקרה עם יום לפני חזרתי עם מסמר בלי לשים לב).
מיד עם תחילת הרכיבה נותן ליטוף לברקס הקדמי ולברקס האחורי לוודא שהם עובדים, ובדקות הראשונות לרכיבה, עד שהאופנוע מתחמם, משתדל להיות רגיש יותר להתנהגות חריגה (אחיזה, רעשים, תגובות מנוע וכו').
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
KKatkov
תודה על התשובה, זה סוג של אישר את מה שחשבתי.
לגבי החימום של האופנוע/צמיגים, אני משתדל לבצע את כל מה שציינת כל עוד אני בתוך העיר, בד"כ יש לי נסיעה של כמה דקות/ ק"מ בודדים עד שאני יוצא לכביש מהיר.
ALF
את זה אני מעדיף לעשות בנסיעה, הרגל שלי מזהה לחץ אויר טוב יותר כשאני על הכלי.
בדיקת שרשרת היא מיותרת כל רכיבה. בדיקת שמן היא הכרחית לפחות פעם ביום יומיים וחבל שדווקא עליה אתה מוותר.
גם אם אין משטח ישר, מעמידים את האופנוע שיהיה ישר עם יד אחת ומתכופפים לחלונית.
אם תפיל את האופנוע, זה לא באחריותי.
אני לא רואה סיבה לבדוק כל יום. אם האופנוע חדש, אין שום סיבה שיצרוך שמן, וגם אם ישן - ברגע שאתה מכיר את הצריכה של האופנוע שלך אין סיבה לבדוק כל יום. אני בודק בערך אחת לשבוע, וזה על דגם שידוע בהיותו כזללן שמן לא קטן.
ורק על משטח ישר, יש דגמים בהם גם ההבדל הקטן ביותר יכול להראות מלא או מתחת ל-low, בהבדל של זווית קטנה. רק על ג'ק אמצע, רק על קרקע ישרה.
ומצטרף למה שנאמר מקודם - אחת לשבוע תעבור על האופנוע, תראה שהכל במקום וששום הברגה לא יוצאת, שהשמן בסדר והשרשרת מתוחה כראוי (יש לבדוק על ג'ק צד בלבד, לעולם לא על ג'ק אמצע, כי על ג'ק הצד השרשרת נמתחת יותר כי המשקל של האופנוע מופעל עליה).
דווקא בדיקת שמן היא בדיקה שאני משתדל לעשות לפחות כל בוקר (לפני תחילת רכיבה, כשהכלי קר לגמרי), בגדול בדיוק כמו שהמלצת (העמדת האופנוע ישר ותמיכה וייצוב עם הכתף). לגבי הפלת האופנוע, מקווה שזה לא יקרה לי, מה שכן קרה לי באחת הפעמים הראשונות זה שלחצתי בלי לשים לב על מתג כיבוי החירום, כמובן שהאופנוע לא הניע אחריזה והלחיץ אותי פצצות (לא חשבתי בכלל על הכיוון הזה, מזל שחבר שהיה במקום במקרה אמר לי לבדוק את המתג).
TundraOG,
תודה על ההמלצה. את השמן אני משתדל לבדוק או על ג'ק אמצע או כמו ש ayalzo, כמו שציינתי, כרגע על בסיס יומי לפחות או לפני כל נסיעה. לגבי בדיקת השרשרת אני אבדוק כמו שהצעת.
תודה לכולם על התשובות וההמלצות, אני מאוד מעריך את זה!
בשביל מה טוב כל הבדיקות האלה? מה אחזה אותכם איזה פוביה מנועית??
לא צריך לבדוק כלום ביום יום הוא לא עשוי מסוכר.
בתדלוק בתחנה אפשר לבדוק לחץ אוויר ומצב שמן. סה טו.
נסחפתם רבותי. נסחפתם.
^^^^
למעשה, זאת היתה המטרה 'הנסתרת' של הפוסט, לוודא אם אני (בהנחיית ספר הרכב) לא נסחפתי מעט, הרי עם הקטנוע הקודם לא בדקתי כלום והוא נסע אצלי מעל 20 אק''מ בלי תקלות (למעט מצבר שנפטר), ואנחנו מדברים על 125 תקציבי מבית דיאלים, לא על אופנוע יפני מבית מכובד.
בכל מקרה, לגבי בדיקות בתחנת הדלק, נראלי שזה דווקא לא יקרה, כי אליה אני מגיע אחרי נסיעה שבה האופנוע והצמיגים מספיקים להתחמם, וזה הרי לא המצב הרצוי לבדוק שמן ולחץ אוויר.
125 דיאלים? לא רשמת CB500 X בהתחלה?
אם זה CB500X אז אין לך מה לדאוג. כפי שחבריי כתבו, בודקים פעם ב...
אותי לימדו שיש רק בדיקה אחת שצריך לעשות לפני כל הנעה: ידית המצערת חוזרת למקומה בכוח הקפיץ.