ציטוט נכתב במקור על ידי rusty james צפיה בהודעה
התכוונתי ושש ויצאה לי דיסלקציה...לך תבין
העיקר הכוונה

וכן, איזה מירוץ...

ההגדרה של הלינק שם בלבלה אותך!

כמה תובנות קטנות לאחר צפיה במרוץ המהנה הזה:

- בעשור שעבר מאז, עד המרוץ של 2015 (היבש - 2016 היה רטוב ברובו), החבר'ס ב-MOTOGP גילחו כ-2 שניות בזמני הקפה. כלומר, כל המיליונים שהיצרנים משקיעים בטכנולוגיה למרוצים האלה, עם השיפורים המכניים, הפתרונות ההנדסיים, השינוי בצמיגים, המחשוב שובר השיאים ושינוי סגנון הרכיבה של רוב הרוכבים - שווה לבערך 2 עשיריות השנייה של שיפור בכל שנה. מעניין מה היה קורה אם ה-MOTOGP הייתה ממשיכה להיות אליפות אמיתית של אופנועי אבטיפוס ולא גרסת ה"וניל" המאוזנת שהפכו אותה בשנים האחרונות, עם ה"אחידות" בכל חלקה טובה.

- ואם כבר "אחידות", ההפרש בין 12 הראשונים בדירוג ב-2015 (Q2) גדול בערך ב-50% מההפרש בין 12 הראשונים בדרוג ב-2006. אהההמ.

- די מדהים לראות כמה מהרוכבים המובילים דאז עדיין נחשבים מובילים היום. עד שנות ה-2000, קריירה של מעל לעשור, לרוכב מוביל בקטגוריות בכירות, הייתה שמורה למתי מעט (רק אגוסטיני עולה לי בראש, אני בטוח שהיו עוד איזה אחד שניים). מתוך 19 רוכבים על הגריד, 6 עדיין נותנים בראש לצעירימצ'יקים בסדרות מרוצים מובילות, פלוס איזה סטונר אחד שאם לא היה פורש בשיא, מי יודע.

- היידן (שקשה לי להאמין שאני מדבר עליו בזמן עבר), על אף שלא הבריק במרוץ הזה, פשוט ידע לפנות שמאלה! שליטת המצערת שלו בדריפטים פשוט מהפנטת.

- על טעם ניתן להתווכח, אבל לעניות דעתי, חוץ מה-M1 שנראה שלימאהה לא ממש בא לשנות יותר מדי, האופנועים מ-2006 נראים הרבה יותר טוב.