A1 לבעלי הרישיון לרכוב על אופנוע בהספק של 47.5 כ"ס
או אין לך A1?
היי קניתי דיוק 390 שנת 2014 ולפי מה שהבנתי הוא מגיע עם 42 כ"ס
אבלל.... ברישון רכב כתוב 32.52 כוס סוס..
התקשרתי למוסך מוטוריקה מורשה ק.ט.מ בהוד השרון וגם הם לא ידעו לענות לי על זה.. מישהו חקר קצת או שיש לו תשובה?
איך בודקים כמה כ"ס יש בכלי או צריך לפתוח מגבלה כל שהי?
אשמח לעזרה ולתשובות
A1 לבעלי הרישיון לרכוב על אופנוע בהספק של 47.5 כ"ס
או אין לך A1?
תפנה ליבואן
בעקרון, מה שכתוב לך זה כנראה מה שיש לך אלא אם אחד הבעלים הקודמים פתח בצורה לא חוקית את המגבלה
אני כן עם רישיון a1 ולפי החוק אני יכול עד 47 כ"ס.
אבל כולם אומרים שהאופנוע מגיע עם 42 כ"ס אבל שוב, ברישיון כתוב 32.
ולמה לפתוח בצורה לא חוקית המוסך המורשה אמר שהוא לא מכיר ושהדיוק אמור להגיע עם 42. אבל ברישיון כתוב 32 אז לא מבין כמה יש על האופנוע ואיך אפשר לבדוק את זה?
ובכן, עד שנת 2015 הייתה קטגוריית הביניים (A1) מוגבלת ל33 כ"ס (הקטגוריות וגבולותיהן נגזרות מהתקן של האיחוד האירופי - אותו אימצה ישראל, השינוי בדרגות הרישוי תוכנן מלכתחילה באירופה להיות בשני שלבים - עד 33 ואח"כ עד 47).
כאמור משנת 2015 ואילך המקסימום המותר הוא 47 כ"ס.
את הדיוק שלך (2014) הגבילו באמצעים חשמליים כדי שיתאים לקטגוריה דאז (ק.ט.מ. ייצרו אותו מראש למקסימום העתידי שידוע היה שאמור להשתנות).
הדרך להשבת הסוסים האובדים עוברת במוסך ובשינוי מינורי בחיווט...
זה לא חוקי בארץ ולא יגידו לך כן בטלפון...
עבור במוסך ותברר פנים אל פנים.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
ואוו אחי א. תודה רבה על התשובה .
ב. אתה מכיר מקום שעושה את זה? יכול לשלוח גם בפרטי .. אשמח מאוד כי אני מרגיש פספוס לרכב על כלי כזה ולא לנצל אותו עד הסוף
תפנה למוסך והם יעשו לך את זה. קניתי דיוק כזה מודל 14 שהבעלים הקודמים פתח את המגבלה במוסך המורשה. זה לא בעיה.
היום הייתי במוסך מורשה הוא פשוט הסתכל ויזואלית ואמר שהוא לא מוגבל.. לא מבין מה הולך פה.. מישהו יודע איפה אפשר לעשות בדיקה מסודרת של כמה כ"ס יש לאופנוע?
בשביל לבדוק כ"ס בפועל אתה צריך מכשיר 'דיינו'.
לא סגור על למי יש כזה בארץ... אולי מישהו יידע ויכתוב פה.
לא בלתי סביר שמי מהבעלים הקודמים של האופנוע הסיר המגבלה,
למעשה זה מה שאמרו לך במוסך.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו