אהלן,
אני לא יודע לאיזה פורום השאלה הזו הכי מתאימה, אבל לדעתי היא הכי מתאימה לכאן.
אני צריך לקנות קסדה חדשה, את הקסדה הקודמת שלי קניתי מזמן ולא כל כך התעמקתי במה הכי כדאי לי לרכוש.
אתמול הגעתי לשני מוסכים עם חנות אביזרים שנמצאים אחד ליד השני ויצאתי יותר מבולבל:
חנות 1:
אמרתי לו שאני מעוניין בקסדה והוא הצביע לי על קסדות בעלות של 500 ש"ח של המותג LS2.
אמרתי לו שאני לא מעוניין בקסדה שעולה 500 ש"ח הוא אמר לי שהן יותר טובות מהיקרות והעלות שלהן לא משקפת את המחיר.
הראיתי לו תמונה של קסדה אחרת של LS2 שבעבר שמרתי והוא אמר לי שהיא אכן יותר טובה ועולה בסביבות ה-1500 ש"ח, והיא מסיבי פחמן שזה החומר הטוב ביותר לקסדה.
הקסדה שהראיתי לו:
Screenshot_2017-02-19-23-44-48.jpg
חנות 2:
שאלתי אותו לגבי קסדה והדבר הראשון שהוא אמר לי "אין חוכמות, הקסדות היקרות יותר טובות יותר".
שאלתי אותו מה לגבי החברה LS2 והוא אמר לי שהקסדות שלהן גרועות.
שאלתי אותו האם לטענתו זה תקף גם לקסדה מסיבי פחמן של LS2 והוא אמר לי שהיא טובה יותר אבל עדיף קסדה מסיבי פחמן של חברה אחרת.
הוא נתן לי שמות של שני מותגים שלצערי אני לא זוכר.
אז הנה אני מגיע אליכם, אנשים ללא אינטרסים (As far as I know):
אני אמנם לא מתכוון להוציא הון תועפות על קסדה, אבל אני כן מוכן לשלם כסף טוב על קסדה שתהיה מצויינת.
בעלי חנויות מלכלכים על הדגמים של האחר, אז אני שואל אתכם מה אתם ממליצים לרוכב קטנוע שכמוני.
חשוב לי שלקסדה תיהיה אופציה להוסיף משקף נוגד אדים.
משקף שמש - מעולה מבחינתי אבל לא ממש הכרחי.
שהיא לא תהיה כבדה מידי, שלא תהיה רועשת מידי.
אבל כמובן הדבר החשוב ביותר זה כיצד היא תגן עלי במקרה של תאונה.
שמעתי גם בעבר שקסדות חזקות מידי שעוברות מבחנים מחמירים בסופו של דבר יכולות להעביר את האנגיה של המכה אל הראש מבלי לספוג אותה יותר מידי.
אז בסופו של דבר - פשוט מה הכי מומלץ אם אני לא רוצה למות?