עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: קניית קסדה חדשה

Junior Member

קניית קסדה חדשה

אהלן,

אני לא יודע לאיזה פורום השאלה הזו הכי מתאימה, אבל לדעתי היא הכי מתאימה לכאן.

אני צריך לקנות קסדה חדשה, את הקסדה הקודמת שלי קניתי מזמן ולא כל כך התעמקתי במה הכי כדאי לי לרכוש.

אתמול הגעתי לשני מוסכים עם חנות אביזרים שנמצאים אחד ליד השני ויצאתי יותר מבולבל:

חנות 1:
    אמרתי לו שאני מעוניין בקסדה והוא הצביע לי על קסדות בעלות של 500 ש"ח של המותג LS2.
    אמרתי לו שאני לא מעוניין בקסדה שעולה 500 ש"ח הוא אמר לי שהן יותר טובות מהיקרות והעלות שלהן לא משקפת את המחיר.
    הראיתי לו תמונה של קסדה אחרת של LS2 שבעבר שמרתי והוא אמר לי שהיא אכן יותר טובה ועולה בסביבות ה-1500 ש"ח, והיא מסיבי פחמן שזה החומר הטוב ביותר לקסדה.
    הקסדה שהראיתי לו:

Screenshot_2017-02-19-23-44-48.jpg

חנות 2:
    שאלתי אותו לגבי קסדה והדבר הראשון שהוא אמר לי "אין חוכמות, הקסדות היקרות יותר טובות יותר".
    שאלתי אותו מה לגבי החברה LS2 והוא אמר לי שהקסדות שלהן גרועות.
    שאלתי אותו האם לטענתו זה תקף גם לקסדה מסיבי פחמן של LS2 והוא אמר לי שהיא טובה יותר אבל עדיף קסדה מסיבי פחמן של חברה אחרת.
    הוא נתן לי שמות של שני מותגים שלצערי אני לא זוכר.

אז הנה אני מגיע אליכם, אנשים ללא אינטרסים (As far as I know):
    אני אמנם לא מתכוון להוציא הון תועפות על קסדה, אבל אני כן מוכן לשלם כסף טוב על קסדה שתהיה מצויינת.
    בעלי חנויות מלכלכים על הדגמים של האחר, אז אני שואל אתכם מה אתם ממליצים לרוכב קטנוע שכמוני.

חשוב לי שלקסדה תיהיה אופציה להוסיף משקף נוגד אדים.
    משקף שמש - מעולה מבחינתי אבל לא ממש הכרחי.
    שהיא לא תהיה כבדה מידי, שלא תהיה רועשת מידי.

אבל כמובן הדבר החשוב ביותר זה כיצד היא תגן עלי במקרה של תאונה.

שמעתי גם בעבר שקסדות חזקות מידי שעוברות מבחנים מחמירים בסופו של דבר יכולות להעביר את האנגיה של המכה אל הראש מבלי לספוג אותה יותר מידי.

אז בסופו של דבר - פשוט מה הכי מומלץ אם אני לא רוצה למות?

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    מבחינת הגנה כל הקסדות עם תקן מספקות. כן,כן.. כולל קסדות ב300 שקל.. דבר יחידי שאני יכול לחשוב עליו זה שאולי בקסדות זולות הריפודים יאבדו נפח עם הזמן והקסדה תשב פחות צמוד (מה שכמובן מוריד מאפקטיביות ההגנה, אבל למען האמת לא זכור לי שזה קרה לי עם קסדת (מורכב) ls2 שהייתה לי)
    במבחנים בלתי תלויים לפעמים קסדות זולות מציגות ביצועי הגנה טובים יותר מקסדות יקרות.
    ריפודים נוחות, אווירודינמיות,משקל,רעש וכו'.. זה כבר סיפור אחר.

Member
    אין לי נסיון אישי עם LS2 והמוניטין שלהם באמת פחות טוב מהמותגים הגדולים אבל יש לי חבר אחד שמאז שהוא עשה חיקוי של סופרמן מעל בנדיט 1200 שנכנס במעקה בטיחות טוען שרק LS2 שוות את המחיר.
    רוב שאר החברים צוחקים עליו ומזכירים לו שזה בסך הכל מותג זול ונחמד אבל הוא בשלו.
    Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    קודם כל, על מה אתה רוכב?
    קסדה שתתאים לאופנוע ספורט לא תהיה אופטימלית לאופנוע דו"ש כביש עם ישיבה זקופה.
    קסדה לנייקד עדיף שתהיה יותר שקטה מאשר לאופנוע עם מיגון רוח, לאומת זאת קסדה שקטה יותר כנראה תהיה פחות מאווררת, ולהפך.
    נ.ב. יש לי קסדה כלשהי של LS2 (לא הכי יקרה ולא הזולה ביותר), לדעתי שווה את המחיר שלה. נוחה יחסית, קטנה ולא מאסיבית על הראש, וסך הכל עושה את העבודה לשמה היא נועדה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי mudale222 צפיה בהודעה
    מבחינת הגנה כל הקסדות עם תקן מספקות. כן,כן.. כולל קסדות ב300 שקל.. דבר יחידי שאני יכול לחשוב עליו זה שאולי בקסדות זולות הריפודים יאבדו נפח עם הזמן והקסדה תשב פחות צמוד (מה שכמובן מוריד מאפקטיביות ההגנה, אבל למען האמת לא זכור לי שזה קרה לי עם קסדת (מורכב) ls2 שהייתה לי)
    במבחנים בלתי תלויים לפעמים קסדות זולות מציגות ביצועי הגנה טובים יותר מקסדות יקרות.
    ריפודים נוחות, אווירודינמיות,משקל,רעש וכו'.. זה כבר סיפור אחר.
    אני לא מבין איך אפשרי לבוא ולומר שכל מה שמכסה את הראש ובצורת קסדה, ועולה לפחות 300 ש"ח יגן על הראש.
    במבחן של sharp בודקים את הכוח שמופעל על הראש בנקודות שונות, וזה נראה שיש הבדלים גדולים בתוצאות בין הקסדות השונות.
    קסדות שונות מורכבות מחומרים שונים ובצורה שונה.

השאלה היא, כשאני בא לחנות לקנות קסדה. מה אני אמור לחפש?

שמתי לב שקסדות יכולות להיות מורכבות מ- composite fibre, carbon fibre, carbon kevlar או fibreglass.
    מה יספוג פגיעות טוב יותר?

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TheDevilInside צפיה בהודעה
    קודם כל, על מה אתה רוכב?
    קסדה שתתאים לאופנוע ספורט לא תהיה אופטימלית לאופנוע דו"ש כביש עם ישיבה זקופה.
    קסדה לנייקד עדיף שתהיה יותר שקטה מאשר לאופנוע עם מיגון רוח, לאומת זאת קסדה שקטה יותר כנראה תהיה פחות מאווררת, ולהפך.
    נ.ב. יש לי קסדה כלשהי של LS2 (לא הכי יקרה ולא הזולה ביותר), לדעתי שווה את המחיר שלה. נוחה יחסית, קטנה ולא מאסיבית על הראש, וסך הכל עושה את העבודה לשמה היא נועדה.
    אני מתכנן לרכוש ג'וימקס. זה משנה באמת עם איזה כלי אני יעוף על האספלט או על המכונית?

ציטוט נכתב במקור על ידי yuvals צפיה בהודעה
    אני לא מבין איך אפשרי לבוא ולומר שכל מה שמכסה את הראש ובצורת קסדה, ועולה לפחות 300 ש"ח יגן על הראש.
    במבחן של sharp בודקים את הכוח שמופעל על הראש בנקודות שונות, וזה נראה שיש הבדלים גדולים בתוצאות בין הקסדות השונות.
    קסדות שונות מורכבות מחומרים שונים ובצורה שונה.

השאלה היא, כשאני בא לחנות לקנות קסדה. מה אני אמור לחפש?

שמתי לב שקסדות יכולות להיות מורכבות מ- composite fibre, carbon fibre, carbon kevlar או fibreglass.
    מה יספוג פגיעות טוב יותר?
    אתה רציני??
    אמרתי בפירוש "קסדות עם תקן".. וכן כל קסדה עם תקן עומדת במבחנים המינימליים הנדרשים ותהיה בטיחותית מספיק לקנייה.
    המבחנים של sharp (עם כל הכבוד), זה לא תורה מסיני. קסדות עם תקן סנל למשל (שקיים והתפתח כבר איזה 70 שנה, לעומת שארפ שזה חדש יחסית) מקבלות ציונים גרועים בשארפ וההפך.
    אז לשארפ אין בלעדיות על האמת.
    יותר חשוב מכל התקנים והבלאגן זה שהקסדה תשב עליך צמוד ובצורה מיטבית. אחרת שום קסדה לא תהיה יעילה.

ציטוט נכתב במקור על ידי yuvals צפיה בהודעה
    אני מתכנן לרכוש ג'וימקס. זה משנה באמת עם איזה כלי אני יעוף על האספלט או על המכונית?
    בגדול, כל קסדה עם תקן תגן עליך באותה צורה (בארץ כל הקסדות עם תקן).
    ההבדל הוא במשקל, איכות בניה, חומרים, נוחות, איוורור, אטימות לרעש, ועוד.
    אם אתה מתכוון רק לעוף על מכוניות ואספלט-תקנה קסדה הכי זולה ופשוטה.
    אם אתה מתכוון גם לרכב בין לבין, תקנה קסדה שתתאים לאופי הרכיבה שלך, שתהיה לך נוחה, מספיק מאווררת ושקטה, בלי למשכן את הבית.
    לצורך העיניין, לקטנוע 250 לא צריך קסדת ספורט פרימיום, שאת היתרונות שלה לא תנצל. קסדה מלאה עם תקן, של חברה איכותית תהיה בסדר גמור.
    תבחר לפי התאמה לראש, כמות פתחי איוורור, מחיר, משקל, משקף שמש (אם אתה רוצה), ועוד פרמטרים שחשובים לך.

נ.ב. תקרה קצת דעות על מבחנים של SHARP, אולי תופתע. רמז- לא פעם קסדות איכותיות ויקרות של יצרני על- מקבלות 4 כוכבים, בזמן שקסדות פשוטות יותר שעולות רבע מקבלות 5. למה? כובע.
    אישות בשבילי SHARP זו חברה של מוצרי אלקטרוניקה, ולא גוף ששווה להתחשב בו בהקשר של אופנועים.

Junior Member
    אתה רציני??
    אמרתי בפירוש "קסדות עם תקן".. וכן כל קסדה עם תקן עומדת במבחנים המינימליים הנדרשים ותהיה בטיחותית מספיק לקנייה.
    המבחנים של sharp (עם כל הכבוד), זה לא תורה מסיני. קסדות עם תקן סנל למשל (שקיים והתפתח כבר איזה 70 שנה, לעומת שארפ שזה חדש יחסית) מקבלות ציונים גרועים בשארפ וההפך.
    אז לשארפ אין בלעדיות על האמת.
    יותר חשוב מכל התקנים והבלאגן זה שהקסדה תשב עליך צמוד ובצורה מיטבית. אחרת שום קסדה לא תהיה יעילה.
    פיספסתי את את הקטע של ה'עם תקן', מצטער.
    אתה יודע לומר לי מה מהות התקן של סנל? מה הם בודקים?

ובאיזו קסדה אתה משתמש?
    איזו קסדה היית ממליץ לי לחפש בחנות?

אתה יכול לקרוא על התקנים כאן: http://fullgaz.co.il/%D7%A2%D7%9C-%D...2%D7%95%D7%93/

ויש עוד כתבות אפילו בעברית.
    סנל ממה שזכור לי בודקים בנטייה יותר לתאונות הכי מהירות\קשיחות, אבל הם שינו את התקן שלהם לפני כמה שנים...
    כלל אצבע שהיה לי בראש (לא אומר שהוא נכון), זה תקן dot למי שכל היום בתוך העיר, וסנל למי שכל היום בבין עירוני. אבל אין אמת אחת בדברים האלה.. שכל אחד יעשה מה שהוא חושב.

אני חובב של שואי. הקסדות שלהם יושבות לי כמו קונדום על הראש ואני אוהב את זה.

אני חובב של שואי. הקסדות שלהם יושבות לי כמו קונדום על הראש ואני אוהב את זה.
    קונדום על הראש. אוהב את זה... מעניין!

Member
    יש לי את הקסדה המדוברת של LS2.
    עלתה 1700ש''ח עם משקף מושחר לפני שנה וחודש.
    האמת? אני מרוצה מאוד !
    קסדה קלה, בנויה היטב (אין תחושה של רכיבים זולים) , מחיר זול לעומת קסדות מקבילות,
    תקינה לחלוטין ללא בלאי (מחליף משקפים ללילה וליום על בסיס כמעט יומי)
    הריפוד ללא ריח רע למרות הזיעה בחודשי הקיץ.
    בקיצור אני ממליץ מאוד על הקסדה
    https://www.revzilla.com/motorcycle/...-carbon-helmet
    תכנס לקישור תקרא קצת ותתרשם.

אם ישנם שאלות לגבי הקסדה אתה מוזמן לשאול

Senior Member
    לי גם יש.קניתי פחות משנה כ1500 שייח.
    דווקה שלח אותי לחנות של LS בחור מחנות שאין להם את החברה הזו.
    אחרי שמדדתי כל מני...וכל מני.. ה דגם הזה היה לי הכי נוח

Junior Member
    אני לא מבין את הדיון. המחירים היום גם של קסדות מהמותגים החזקים תואמים את המחירים שציינתם ואפילו פחות. אני מדבר על היבואן של שואי. לדוגמה קסדה מלאה דגם קווסט נמכרה ב 1200 במבצע שיא שעוד יחזור ומחיר רגיל 1590 עם מעיל קיץ. הקסדה החדשה יותר נמכרת במחיר של 1890 שח כולל דיבורת לקסדה שווי כמה מאות. הקסדה הנפתחת ניאו עולה כ 2000 שח (קניתי לאחרונה). בפער הזה ואפילו יותר זול למה לדבר על ls2 ובלי קשר יש המון כבוד למותג זה או אחרים.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Senior Member
    מה לא מובן לך?
    תשווה מחירים של קסדות קארבון ולא סתם חברות/ דגמים.