ובכן - יש בחור שהגיע ל-200 אלף מייל (320 אלף ק"מ).
ללא שיפוץ מנוע.
Fuck me, כמו שאומרים.
http://www.stromtrooper.com/dl1000-2...e-writeup.html
ובכן - יש בחור שהגיע ל-200 אלף מייל (320 אלף ק"מ).
ללא שיפוץ מנוע.
Fuck me, כמו שאומרים.
http://www.stromtrooper.com/dl1000-2...e-writeup.html
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
סך הכל הגיוני למנוע גדול כזה.
יש כמה ירדרו שהגיעו ל400 אלף, ובימרים של מיליון...
עכשיו לך תתרגם את זה לעלות צמיגים. מניח שהיה אפשר לקנות עוד ויסטרום בסכום הזה
יפה מאוד אבל לא מפתיע במיוחד, יש הרבה תלונות על זה שמד הקילומטראז' שלו מפסיק לעבוד אחרי 199,999 ק"מ כלומר יש לא מעט אקזמפלרים שעברו את זה.
בגרסה האמריקאית יש את אותו באג רק במיילים.
Yamaha X-City 250 -> Hyosung GT250 -> Suzuki GS500 -> Suzuki V-Strom 650 -> Suzuki Bandit 1200 --> Kawasaki Versys 650
חבל שהבחור עם ה-CBR מעלה וידיאו משעמם, במקום פירוט מעניין של כל מה שהוחלף בזמן הזה...
וחצי מיליון לקלאץ' מקורי על אופנוע נשמע לי הזוי.
עוד שרשור מעניין.
185+ אלף ק"מ על אפריליה שיוור 750:
http://www.apriliaforum.com/forums/s...t=white+shiver
בינתיים - המכנה המשותף שאני מזהה הוא לא מפתיע.
בעלים שרוכבים הרבה, מתחזקים בזמן (בדגש על על החלפות שמן תכופות) ולא קורעים את האופנוע (ניתן לזהות לפי תכיפות החלפת הברקסים והצמיגים).
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הייתי אומר שהשיקול שלך פסול
אם אתה מתכוון למכור תוך שנה - שנתיים, אז אתה יכול להישאר בהוראות היצרן.
אם לא - אז המכירה לא רלוונטית. אופנוע עם 200 אלף ק"מ שווה גרוש וחצי בשוק, לא משנה איך הוא תוחזק.
לגבי המרווחים - זה עניין של אינטואיציה אצלי.
אופנועים ישנים, שהוראות היצרן נכתבו שהשמנים היו משמעותית פחות טובים מהיום (שנות ה-90 ואחורה) - אפשר להיצמד להוראות היצרן (לרוב, כל 4-6 אלף ק"מ) ולהשתמש בשמן חצי סינטטי.
באופנועים מודרניים, אני מעדיף שמן סינטטי מלא, ומרווחים גדולים יותר. קיצוץ של 20% איפה שהיצרן מתח חזק את המרווחים (נגיד, מעל 10) נשמע לי מתבקש.
בדוקאטי שלי עברתי מהחלפת שמן כל 12 (יצרן) להחלפה כל 8, למרות שסגנון הרכיבה מתון, והתוואי בינעירוני.
אני מאמין שבשימוש שלי אין בעיה להיצמד למרווחים שקבע היצרן, אבל אין לי מעבדה כדי לבדוק את זה. אז אני מחליף לפני, זה בסך הכל חצי שעה של העבודה שלי ו-250 שקל לשמן סינטטי+פילטר.
בשימוש אגרסיבי (סל"ד גבוה, "פתיחות",ריבוי רכיבות עירוניות) הייתי מקצץ ל-6, שזה 50% ממה שקבע היצרן.
באלפא רומיאו, דרך אגב, הומלץ לי בחום ע"י המכונאי שלי (מיכאל אלפא) לקמט ולזרוק לפח את מרווח ה-30 אלף שקבע היצרן, ולהחליף שמן (סינטטי מלא, כן?) כל 5-7 אלף.
אני בטוח שבשימוש בינעירוני רגוע לא תהיה בעיה גם עם מרווח של 15, והולך להיצמד ל-10, כי להחליף שמן זה פשוט, קל ולא יקר.
במקרה הספציפי הזה - כבר הוכח שהמרווח שנקבע ע"י היצרן אינו בטוח, ולא מעט מנועים מסרו את נשמתם לבורא בתרם עת בגללו.
שוב - כל נושא המרווחים זה לא תורה מסיני, אלא בסך-הכל האינטואיציה שלי.
זה גם לא כ"כ אקטואלי למי שלא מתכוון להחזיק את כלי התחבורה שלו שנים רבות ומאות אלפי קילומטרים.
המרכיב השני חשוב יותר כנראה - וזה רכיבה מתונה ומתחשבת.
עריכה לגבי ברקסים וצמיגים:
כרגע, בדוקאטי אני עומד על 31 אלף קילומטר לסט צמיגים (Angel GT), ו-45 אלף לשרשרת/גלגל"ש. שניהם עדיין בחיים, עם כי ההחלפה כבר נראת באופק.
לגבי רפידות ודיסקים אין לי עדיין סטטיסטיקה טובה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מישהו אולי שמע ראה כמה החזיק מנוע tmax הכי הרבה מנסה למצוא באדון גוגל לא מצליח למצוא סתם מתוך סקרנות?![]()
היה את הורסיס של מישהו פה מהפורום (שכחתי איך קראו לו, סליחה!) שהגיע גם לק"מ מרשים. הוא סיים את חייו בתאונה אני חושב.