היה לי כלכך הרבה אוויר במאסטר צילינדר האחורי באפריליה שהייתי יכול לעשות ממנו קומפרסור.
בחיים לא ננעל.
כן הרגיש ספוגי, כן בלם חרא.
לא ננעל.
משתף כאן משהו שמישהו מפורום אחר בחו"ל כתב:
"All the gear all the time
Punctured lung, 6 ribs, smashed collarbone and scapula on Thursday when my front brakes locked up from an air bubble while I was cruising, I wouldn't be here today if I wasn't in full gear"
הוא טוען שם בהמשך שמדובר באופנוע שישב איזה שנה במחסן בלי תזוזה וזו הייתה נסיעת הרצה רק לראות שהכול בסדר... טוען שזה היה ב50 קמ"ש בשיוט ניחוח בסיבוב. נשמע לי הזוי. נשמע לכם הגיוני?
היה לי כלכך הרבה אוויר במאסטר צילינדר האחורי באפריליה שהייתי יכול לעשות ממנו קומפרסור.
בחיים לא ננעל.
כן הרגיש ספוגי, כן בלם חרא.
לא ננעל.
ההפך. לפי מה שידוע לי ככל שיש אוויר במערכת ככה הברקס יותר חלש
כן זה גם מה שאני מכיר.. הוא רשם אח"כ:
is not air bubble , is vapor bubble , if you don't change the brake fluid for some years some humidity can get into the fluid , if the caliper is poorly maintained there is some friction
between the rotor and the caliper , this generate heat , and the water turns to vapor locking the brake
בקיצור כנראה תירוץ או משהו.
אדים (vapor) ואוויר נדחסים ולא מעבירים את הכוח לבוכנות,אתה רוצה למנוע מצב כזה כי אז הבלם לא יעבוד.
תמיד יהיה חיכוך מינימלי בין הרוטור לרפידות זה לא יוצר שום דבר שקשור למה שקרה לו.
עודף נוזל בלם שמיש יכול לגרום להפעלה לא רצויה.
לא, זה לא הגיוני.
ברקסים לא נתפסים בגלל אויר במערכת. מה גם, שעמידה ממושכת לא גורמת לחדירת אויר למערכת (כל עוד מפלס נוזל הבלם תקין).
מה שכנראה קרה לבחור, זה שמשום שהאופנוע עמד תקופה ארוכה - הבוכנות בקאליפרים החלידו/נתפסו.
לכן, אחרי לחיצה על הבלם, הן לא חזרו חזרה בצורה תקינה. זה גורם לחיכוך תמידי של הרפידות עם הדיסק, התחממות, ופוטנציאלית - היתפסות של הברקס.
צריך להיות די מוכשר כדי לא לשים לב שמשהו לא תקין, לקבל ברקס תפוס למוות בנסיעה וליפול בגלל זה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אכן, קקטקוב כנראה צודק לגבי מה שקרה לבחור.
מה שהוא כתב, לעומת זאת, פשוט לא נכון. בדיוק מה שהוא מתאר - אדי מים במע' הבלימה שגורמים לירידת טמפ' הרתיחה של נוזל הבלם, ואם מצרפים לזה בלם תפוס חלקית שמתחמם - הוא אכן מביא את הנוזל לנק' הרתיחה. אבל זה מתנהג בדיוק הפוך - ברגע שזה קורה, הלחץ בבלם פשוט נעלם לחלוטין. וזה מניסיון (למזלי - על האחוריים).