כשאני למדתי בזמנו, קו ישר ללא גז בכלל.
סלאלום פשוט תאיץ לפני.
שמיניות הכי קשה, כמובן גם בלי גז, בראשון.
אני כרגע עושה רישיון לאופנוע A1 ויש לי כמה שאלות לגבי תרגילי השליטה שצריך לעשות בטסט:נסיעה איטית בקו ישר
1.
א. המורה שלי אמר לי שאת התרגיל הזה מבצעים בנסיעה רצופה במהירות 6 קמ"ש בלי לגעת בגז, אבל אני רואה שבהרבה מקומות אנשים רושמים כן לגעת בגז ולתת קיקים של האצה בשביל היציבות.. מה מותר וצריך לעשות בתרגיל הזה?סלאלום
ב. במהלך התרגיל אני לא מצליח להיות יציב לגמרי לאורך כל הנסיעה ולפעמים הכידון קצת בורח לי ואני טיפה מזגזג אבל הכל בתוך תחומי הקווים הצהובים, האם זה מספיק בשביל לעבור בטסט?
2.
המורה שלי אמר לי לבצע את כל התרגיל הזה במהירות רצופה על הילוך שני עם קלאץ' משוחרר לגמרי כל הזמן, בערך במהירות קבוע של 10 קמ"ש, אבל אני רואה שאנשים רושמים שעדיף לשחק עם הקלאץ' בתרגיל הזה ולהאיץ בקווים בין הפניות, אז מה עדיף?
כשאני למדתי בזמנו, קו ישר ללא גז בכלל.
סלאלום פשוט תאיץ לפני.
שמיניות הכי קשה, כמובן גם בלי גז, בראשון.
קצת קשה ללמד ולהסביר בהתכתוב... אך במספר מילים,
לגבי נסיעה בקו ישר בחלק האיטי, תתחיל בקטנה בגז (ממש ליטוף בקטנה בתחילת הנסיעה) ומשם לאט תפמפם עם הקלאטץ׳, תשב קרוב למכל הדלק שתהיה יציב ותסתכל כמה מטרים קדימה כדי להפחית את הזגזוג שקורה כשמסתכלים למטה וקרוב מידי.
לגבי סלאלום ככלל בהילוך שני ולא צריך להתפרע - רק צריך להראות שאתה רוכב באחידות ובשליטה.
לגבי שמיניות, גם כאן, גז בקטנה, עליה להילוך שני (מדגיש שני!) ומשם ״ליפול״ לתוך עיגול החלק הראשון של ה 8 ללא גז. באמצע השמונה לפמפם מעט שוב בקלאטץ׳ בדומה למה שהיית עושה בנסיעה האיטית בקו ישר ואז שוב ״ליפול״ לתוך עיגול השמונה הנוסף. בסה״כ אתה תתפוס ביתר השמיניות אינרציה ולא תזדקק כלל לגז. למרות שאמרתי ״ליפול״ לתוך הסיבוב שים לב שככל שהאופנוע עצמו עומד בזווית ישרה יותר במהלך הסיבוב, כך יהיה קל יותר לצבור מהירות בלי לאבד אינרציה.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 28-05-2017 בשעה 18:29.