מעולה! תודה על השיתוף, מעניין וחשוב.
ראיתי בעבר כמה פוסטים כאן ובפורומים נוספים, לגבי דינה של קסדה לאחר שחטפה מכה.
היו כאלה שאמרו שאם אין נזק חיצוני, אין סיבה להחליף, והיו את אלה שדיברו על החומרים סופגי האנרגיה שנמצאים בתוך המעטפת והם אינם נראים לעין.
לפני כחודש נפלתי על הפרצוף (בשטח, בשטח). נפילה די רצינית, אבל כזו שאחריה המשכתי לרכב עוד כמה שעות ללא זעזוע מוח. מבחוץ כל מה שנשבר זה המצחייה והפלסטיק הקטן שיושב על הספוג מול האף.
מאחר ואני מאמין שקסדה תפקידה לחטוף חבטה אחת בלבד, קניתי חדשה, ובסופ"ש האחרון פירקתי את הישנה כדי לראות מה רואים בפנים.
אציין - מדובר בקסדה HJC FG-X בת ארבעה חודשים בלבד!
שימו לב שכמעט אין נזק חיצוני, ושימו לב לשבר המאד רציני בחומר סופג אנרגיה שעשה את עבודותו, ובנפילה הבאה שהייתי נופל על הפרצוף היה קורס ואיתו כל החלק הקדמי של הקסדה אל תוך הלסת שלי.
מקווה שזה יעיר כמה ישנים שמאמינים רק במה שהם רואים ולא בדברים הסמויים מן העין...
1.jpg
2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg
מעולה! תודה על השיתוף, מעניין וחשוב.
Four wheels move the body, but two move the soulI refuse to tiptoe through life only to arrive safely at death
שמח שקנית חדשה - לא מובן מאליו!
כמו שכתבת, הרבה רוכבים חושבים שאם חיצונית היא נראית בסדר אז הכל בסדר...
חשוב שרוכבים יבינו מה קורה לקסדה ואיך זה משפיע על חוסר היכולת שלה לתפקד פעם נוספת אחרי תאונה.
תודה רבה על השיתוף!!![]()
יישר כח
שניי דברים שעשית נכון.
החלפת ושיתפת.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אכן נושא חשוב.
אני נפלתי על הצד כאשר עליתי על האופנוע(כלומר כאשר האופנוע היה בעמידה במקום).
הנפילה התחילה מלמטה, כלומר נפלתי על הצד של הרגל, ואז יתר הצד של הגוף פגע ברצפה ואז הכתף ואז גם הקסדה חטפה.
השאלה האם נפילה מסוג זה היא מספיק חזקה בשביל להחליף קסדה? מבחינה חיצונית יש רק שרטה קלה ומין שפשפוף מהמדרכה.