What about z900 ?
אהלן,
בקצרה, אני רוצה לשדרג לסופר נייקד. כרגע ההתלבטות היא בין bmw s1000r, aprilia touno, Z1000, ו MT10 ( אם קיים בכלל בשוק ה יד 2) שנתונים 2014+.
בן 30 וקצת, רוכב קרוב ל 10 שנים עם הפסקות פה ושם. כרגע על Z800 2013 מספר שנים ( למכירה BTW), בעבר על cb500 , XJ600 ועוד כמה קטנועים פה ושם.
אופי הרכיבה כולל רכיבות בית-עבודה עירוני ( מספר קילומטרים בודדים לכל כיוון ), נסיעות בין עירונית של 20-30 קמ לכל כיוון פה ושם וכמובן טיולים בסופש( לפעמים יותר קצר, לפעמים 600-800 קמ, לפעמים רגוע, לפעמים פחות, מדי פעם בזוג).
בגדול, כולם טובים וכולם די דומים, תכלס, גם ה Z800 עושה את העבודה ( אבל זאת לא הנקודה), וכל המבחנים משבחים את כולם, אבל לא באמת עוזרים להחלטה.
איזה מהם יותר סביל בעיר, איך הם ברכיבות ארוכות בזוג ( יחסית לספור נייקד ספורטיבי, כן.. )? בעיות מיוחדות? מחלות ילדות? כל טיפ ופיסת מידע יתקבלו בברכה.
What about z900 ?
מה התקציב? Z900 /1000 הם לא סופר נייקד, ולא בליגה של האחרים
אני על CB1000R כחצי שנה, פשרה נהדרת בין סופר נייקד לבין אופנוע שנוח גם בעיר וגם בבינעירוני, וגם יפה במיוחד.
הוא פחות חזק מאלו שברשימה שציינת, אך יש לו יתרונות בתחומים אחרים (מוניטין אמינות לטווח ארוך, ידידותי יחסית.)
חיסרון מהותי למי שרלוונטי - ממש לא נוח למורכב.
שלחתי בפרטי
איפה ה- Super Duke 1290 R ברשימה שלך?
גילוי נאות: סוכן מכירות KTM
אני על Z1000. לא כלי להתניידות יומיומית. נוחות לא משהו אבל המומנט שווה הכל...
כאילו חשבו בדיוק עלייך. מבחן שעלה ליו טיוב לפני 3 ימים בו MCN בחנו את הנייקדים החמים בקטגוריה. ההסברים בעבור כל אופנוע ובעבור כל הפרמטרים, ארוכים ומפורטים
https://www.youtube.com/watch?v=bgA-8xui6r4
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
אמנם אני משוחד בגלל שיש לי את האופנוע והוא למכירה, mv agusta brutale 1090 אופנוע מדהים, פסיכי לחלוטין, אופנוע פרימיום וממש לא אופנוע תקציב, אין אופנוע שמשתווה לו במדד הכיפיות וכמובן מבחינת לוק כמו שרק אופנוע איטלקי יכול להיות, יחד עם זה שהאופנוע הוא חוליגן לא קטן, מפתיע כמה שהוא נוח, גם אחרי רכיבות של 600 ק"מ אני חוזר רענן.
כנראה שגם למורכבת הוא נוח מכיוון שאישתי התחילה לרכב איתי ולא התלונה על חוסר נוחות.
לדעתי אופנוע שממש כדאי לקחת בחשבון.
תשמע נגעת בנקודה מאד רגישה למי שאוהב את הז'אנר של נייקדים.
אז ככה, כל מה שאכתוב הוא מנסיון אישי של לא מעט ק"מ על כלים אלו.
הונדה CB1000R לחלוטין קטנוע מגודל מבחינת התנהגות יומיומיות, מנוע גמיש די יכול לתת שצריך.
התנהגות כביש טובה, מיתלים לא רעים, מנוע גמיש דיו לספק את מה שצריך.
אבל כמכלול משעמם עד הרדמות יתאים למי שמחפש אופנוע ליטר עם מומנט והספק סביר להתניידות גם לטיולים
תחזוקה כמעט כל מוסך ידע להתעסק ולטל
אפריליה טואנו דור ישן, מכונה מושחזת היטב מאד עצבני במצערת, התנהגות כביש ממש קרובה לסופר ספורט
צידוד גרוע מאד מה שמאד מקשה בעיר להתנייד.
יבשל לך את הירכיים בתוך העיר צריחת דלק איומה (150 ק"מ למיכל בלחץ)
תחזוקה כמעט כל מוסך לא יסכים לטפל בך ותצטרך למצוא גורו אישי (יש איזה 3-4 כאלו)
סופר דיוק 990 לא תמצא כמעט אחד ראוי אבל אם כן מצאת מכונה מאד מעניינת, מאד חזק ביחס לטויין
מומנט נגיש ותגובות עצבניות אך מדודות יותר ולא יפתיע אותך בווילי לא רצוני במהירויות גבוהות.
צידוד סבבה יחסית חסכוני וסה"כ מכונה מאד מאד כיפית.
תחזוקה גם לא זולה אבל יש לא מעט שיודעים לגעת בהם.
סופר דיוק 1290R תקיח את הסופר דיוק 990 תוסיף לו בערך 60 כ"ס וקיבלת מכונת מלחמה למנוסים בלבד.
אופנוע קיצוני לחלוטין ויבהיל אפילו מנוסים שיפתחו מצערת ברביעי ב 170 קמ"ש ויגלו שהקידמי עלה להם.
די נוח במפתיע בתוך העיר ובבחירת מפת רכיבה נכונה אפשר להתגלגל בנוחות
לא ממליץ לך אלא אם אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה, שאומר לרכב עליו כאילו אתה במרדף תמידי עם רשויות החוק
פשוט סע למשרד הרישוי ותפקיד את הרישיון
טואנו דור חדש, שיפור של 100% מהדור הישן, מדוד יותר במצערת ולא מעיף אותך אחורה בפתיחת מצערת.
צריחת דלק עדיין בעייתית אבל שווה את העלויות.
התחושה היא שמעבר לשינוי המנוע בכללי (הזרקה ניהול וכו...) כאילו נבנה מחדש ותוכנן נכון יותר.
עדיין תצטרך לחפש גורו לטיפולים
ימהה MT10 האופנוע הנוכחי דגם SP עם מיתלים של אוהלינס
בתחילה קשה להתרגל למנוע שלו מבחינת תגובות (מנוע קרוספליין) שילדה של R1
האופנוע עצמו מאד נח להתניידות ביום יום צריכת הדלק סבירה ועדיין בגדר האפשר לחיות עם זה (180 ק"מ +-)
המיתלים עושים עבודה מדהימה ובאותם כבישים שחלקתי עם קודמיו ההבדל מורגש ביותר.
למרות שאולי הוא מרגיש חלשלוש הוא מאד מאד חזק ומפתיע ויפתיע בווילי למי שלא מוכן גם בהילוך רביעי.
נכון להיום אני יכול לקבוע שעבורי הוא הבן זוג האידאלי, הוא מזכיר מאד את הסופרדיוק 1290 בברוטליות שאני אוהב אבל מצד שני
הרבה יותר נוח ביום יום ובתחזוקה.
שאהיה גדול אחזיק בחצר סופר דיוק 1290, טוואנו פקטורי, ואת ה MT10SP :-)
טיפולים אין בעיה לא חסר מקומות שיודעים.
כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
מערכות מיגון מתקדמות
איתוראן SCOOTER
SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
www.kolbotex.co.il
שוקן 32 תל אביב 03-5051162