TNT300/Z300
שלום, יש לי רישיון A1 ואני רוצה לקנות אופנוע כדי לנסוע איתו לעבודה (אשדוד - תל אביב וחזור)
אני מתלבט לגבי הנפח בעיקר ויש לציין שהתקציב שלי לטפל באופנוע די מוגבל..
אני מתעניין כרגע בבנלי TNT25, כבר עשיתי עליו נסיעת מבחן וממש נהניתי, שונה לגמרי מה-CRF שלמדתי עליו.
אני מפחד שהנפח לא יספיק לנסיעות כאלה לכן אני פונה אליכם לייעוץ.
אגב, התקציב לאופנוע עומד על 20000 עם חריגה..
מעדיף חדש לכן אני מתעניין בבנלי
TNT300/Z300
הייתי הולך על דיוק 200 או סי אר אף250
אברי, למה דווקא שני אלה?
הדיוק הקטן לא מצטיין בבין עירוני כמו גדולים יותר פיזית בקטגורית רבע הליטר (למרות שהוא פאן בייק אמיתי) והדו"ש של הונדה הוא לא הבחירה המיטבית לרכיבות כביש 4 (אשדוד - ת"א)
ולפות"ש - 250 יספיק יופי למרחקים כאלה (וגם יותר).
הבנלי TNT חדש יחסית בשוק ומחברה סינית (ולכן מחירו הנמוך), לא שמעתי עדיין על בעיות מיוחדות ונראה לי שלתקציב נמוך ואופנוע חדש הוא יכול להיות בחירה טובה.
* אני זוכר שהיו כמה חברי פורום שקנו כאלה - גם 250 וגם 300 - אולי הם יוכלו לשתף יותר לגבי חיי היומיום עם הדגם.
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
לפי דעתי ל-4 החודשים האלו ה-250 יעשה את העבודה, היותר ולא מדובר על בלאי גדול, וכן ברוב השעות קצב התנועה בכביש 4 (לשני הכיוונים) לא מהיר וה-250 ירגיש בו בבית, במיוחד כשמדובר ב-250 חדש שלא תהיה לו בעיה לשייט על 110-120 קמ"ש עם רזרבת כח לעקיפה במידת הצורך, וגם מעבר לזה - אם תרצה לטייל בסופי שבוע הוא יעשה את העבודה.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
250 בהחלט יספיק לאשדוד - ת"א וחזרה. הסר דאגה מליבך.
1. מהיכן המסקנות על האמינות המופלגת של ה-CRF?
ה-CBR שאיתו הוא חולק מנוע ממש לא יכול להיחשב "בלתי שביר".
אתה מוזמן לשאול את סטרלוק כמה אוברהולים הוא עשה על פני 90 אלף ק"מ.
2. מי שרוצה לקנות אופנוע סיני עם רקורד אמינות לא ידוע - שייקנה. אני אישית, הייתי שם את כספי על משהו אחר.
3. אשדוד - ת"א זה כביש 4. חשוב להתייחס לנושא השעות - בזמנים לא עמוסים, התנועה זורמת שם בכיף על 120-130, וזה מחוץ לאיזור הנוחות של אופנועי 250 היותר-חלשים.
כמובן שזה אפשרי, גם באופן יומיומי - אבל אם יש אפשרות כזאת, וצפויות נסיעות בשעות שהכביש לא עמוס הייתי מכוון ל-250-ים היותר-מהירים, או שוקל אופנוע בנפח גבוה יותר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
חולקים בלוק לא ראש להבנתי.
סטרלוק לא רוכב טיפוסי והוא אנס את הסיביאר האומלל הזה.
ובפעם ההיא שהקראנק רצח את המנוע בגלל טולרנס של 500 סלד מעבר למנתק...
ההימור שלי שהוא רכב על הקו האדום וירד שני הילוכים במכה.
הקלאץ בסיאראף גם שונה.
הפנתי לסטרלוק כי אותו אתה יכול לשאול.
בזמנו, היה לי מידע פנימי מהמרכזי של הונדה.
מנועים פתוחים של CBR250 היה שם בשפע - לרוב, עקב בוכנה דופקת.
כך שעם כל הכבוד, קשה לי להתייחס ל-CBR250 כאופנוע בלתי שביר.
זה לא אומר שהוא לא יכול להיות קניה טובה, אם תצליח למצוא אחד שלא נאנס.
לגבי ה-250 ה"יותר-מהירים" - אני מתכוון לנינג'ה 250 ול-CBR250.
עוד אופציה מעניינת - הק.ט.מ דיוק 250 החדש, שמגיע כעת לארץ ומתומחר ב-28 אלף ש"ח כחדש.
אולי גם הנינג'ה 250 סינגל החדש יהיה בסדר, אם כי אני בספק שהוא ירגיש בנינוח ויאריך ימים ברכיבה מעל 120. הוא מתומחר ב-25 כחדש למיטב זכרוני, ויש משומשים בני שנה בתקציב שלך.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אפשר בבקשה להשוות תפוחים לתפוחים?
אל תשווה CBR שעבר מיליון ידיים ל-CRF שיצא לפני שבוע מהסוכנות. זאת השוואה לא הוגנת.
עדיין יש CBR-ים מיד ראשונה-שניה-שלישית, שנקנו ע"י רוכבים בוגרים ושקולים יחסית כאופנוע ראשון.
לפני שנתיים עבד איתי בחור בן 40, שקנה CBR חדש ורכב עליו מעל שנה (נכון לאותו זמן). האופנוע היה עם אלפי ק"מ בודדים על השעון, טופל במרכזי אחת לשנה והיה במצב לא פחות ממושלם. הבחור לא מיהר להחליף - אז יש סיכוי קלוש שהוא עדיין רוכב עליו.
אם אתה מדבר על CBR-ים שחוטים (ויש הרבה כאלה) - אז בוא נשווה ל-CRF בן 3, ששימש כאופנוע שטח ראשון, החליף כמה ידיים - ונבדוק כמה הכל שם עובד "חלק בהגזמה".
עריכה:
עם כל הכבוד לפיציאר, לא ברור לי מי מוכן לשלם עליו את הסכומים המבוקשים או משהו שקרוב לזה.
הנינג'ה 250 החדש שנותן חבילה דומה (יותר קטן וצפוף, אבל חזק באותה מידה לכל הפחות) משנת 15-16 מפורסם במחירים של CBR שנת 11-13.
לא ברור לי מי ישים את הכסף על ה-CBR, אלא אם חותכים 30-50% ממחיר המחירון (ההזוי).
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 20-06-2017 בשעה 15:27.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual